Hivatalos Leírás

Master of Business Administration

A nemzetközileg orientált Master Business Administration (MBA) lehetőséget nyújt Önnek vagy alkalmazottainak arra, hogy a részmunkaidő alatt munkakeresési és üzleti ismereteket szerezzenek a következő karrierlehetőséghez. Különösen a posztgraduális általános MBA célja a diplomások nem gazdasági első fokú programok.

A modulokon kívül két, egyhetes szemináriumon külföldön és a negyedik félévben is megtanulják a funkcionális menedzsment know-how-t. A csapatorientált és gyakorlatorientált tanítási és tanulási módszerek segítségével felkészítjük előadóinkat a gyakorlatról és a kutatásról a közép- és felsővezetés komplex vezetői feladatok elvégzésére.

Csak az MBA egyes moduljai érdekelnek, vagy rugalmasan és egyénileg szeretne részt venni? A FlexMBA segítségével az egyes modulokat egyedileg is megteheti, és így adaptálhatja a tantervet az Ön egyéni igényeihez, vagy sajátos oktatást végezhet.

Az MBA programja

A Master Business Administration programstruktúrája

Az MBA moduljainak többsége önálló, és egyedileg és előzetes ismeretek nélkül is tanulmányozható. A 9. modul két egyhetes szemináriumot tartalmaz külföldön. A 10. modulban négy gazdasági prioritás közül választhat. Az utolsó modul a master tézisből áll.

A részmunkaidős MBA tanulmányozása négy félévben lehetséges. Az ötödik félévben szerepel a tanulmányi díj, és a rugalmas tanulmánytervet szolgálja.

Az MBA célcsoportja

A hallgatók az MBA program olyan szakemberek, akik kilátásai vannak, vagy vagy dolgozik, vagy már dolgozik vezetői pozíciókban. Az extra szakmunka általános irányítási programja elsősorban a nem gazdasági elsőfokú végzettségű hallgatóknak szól, akik szeretnék megszerezni a szükséges üzleti és menedzsment know-how-ot a következő karrierlehetőséghez (pl. Mérnökök, természettudósok, társadalomtudósok, építészek, ügyvédek , Orvosok stb.).

belépés

Az MBA felvételi követelményei

 • Egyetemi végzettség
 • Mind. 210 ECTS pont (a 210 ECTS-nél alacsonyabb pályázók esetében felajánlási lehetőségek állnak rendelkezésre)
 • Mind. kétéves szakmai tapasztalat az első egyetemi diploma után (a szakmai tapasztalat / gyakorlati fázisok az első fokozat keretében bizonyos feltételek mellett jóváírásra kerülhetnek)
 • Jó német és angol nyelvtudás

Az MBA költségei

A tanulmányi díj 15.100,00 euró, a féléves díjakkal együtt. A díj magában foglalja a tanulmányi anyagokat és a tandíjat a partner egyetemeken.

törlesztésre

Igény esetén felajánljuk Önnek a tandíj részletfizetését. Így a tanulmányi díjakat havi, negyedéves vagy féléves részletekben is hitelfelvétel nélkül is elszámolhatja. Példa: 14.100 eurós tanulmányi díjjal kényelmesen fizethet 24 havi részletben 587,50 euróban. A személyes finanszírozási lehetőségeiért forduljon közvetlenül hallgatói tanácsadó szolgálatunkhoz. Figyelem, ez csak az extra foglalkozású részmunkaidős tanfolyamokra vonatkozik.

adókedvezmények

Az MBA-t vagy a mesterképzést általában az adóból levonják (tandíj, szállás, könyv stb.), Mivel a posztgraduális kurzusok ellentétben állnak az adózási célú képzéssel, mint képzéssel (AZ VI R 24/95 Szövetségi Pénzügyi Bíróság P. 452).

Az előfeltétel azonban, hogy az MBA vagy a mesterképzés a továbbképzésben, vagy egy hasonló tanulmányi területen szolgál a tervezett karrier. Mindenesetre érthető, hogy egy adószakértőtől vagy egy külön adóügyvédtől olyan kötelező információt kap, amely figyelembe veszi az egyéni helyzetet.

Kérelem az MBA-hoz

Kérjük, jelentkezzen az online űrlapon keresztül.

A benyújtandó pályázati dokumentumok

 • Motívum levél angolul (kb. 1 oldal) - nem szükséges a Flex program pályázói számára
 • önéletrajz
 • A korábbi diploma (ok) igazolása (diplomák és oklevelek) *
 • Az eddig meglátogatott összes állami egyetem vizsgáztatási bizonyítványa (ha már nincs beiratkozva)
 • Szakmai tevékenység igazolása (igazolás vagy azzal egyenértékű) *
 • Angol nyelvtudás igazolása (pl. TOEFL, IELTS vagy azzal egyenértékű, külföldi félév, külföldi szakmai tartózkodás stb.) * / **
 • Születési anyakönyvi kivonat vagy személyi igazolvány / útlevél másolása *
 • Útlevél fotó (eredeti)
 • Német nyelvtudás igazolása (DSH vagy TestDaF, csak azok számára, akik nem rendelkeznek német felsőoktatási képesítéssel) *
 • APS tanúsítvány (csak kínai, vietnami és mongol pályázók esetén *)

* Kérjük, küldje el az eredeti dokumentumok hiteles másolatát. Ha nem küldi el a hitelesített másolatokat, az eredeti példány bemutatása után hitelesíthetjük a másolatokat a helyszínen.

Program oktatási nyelve:
Német
International Graduate Center - Hochschule Bremen

10 további kurzus International Graduate Center - Hochschule Bremen »

Utoljára frissítve May 30, 2018
This course is Nappali bejárós
Start Date
Contact school
Duration
4 - 5 félév
Részidős oktatás
Price
15,100 EUR
Euro 15.100 323.42 € félévenként Féléves hozzájárulás
Deadline
Contact school
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
Contact school
End Date
Contact school
Jelentkezési határidő
Contact school

Contact school

Location
Jelentkezési határidő
Contact school
End Date
Contact school