Üzleti Adminisztráció (MBA)

International Graduate Center - Hochschule Bremen

A Képzés Leírása

Hivatalos Leírás

Üzleti Adminisztráció (MBA)

International Graduate Center - Hochschule Bremen

Master of Business Administration

A nemzetközileg orientált Master Business Administration (MBA) lehetőséget nyújt Önnek vagy alkalmazottainak arra, hogy a részmunkaidő alatt munkakeresési és üzleti ismereteket szerezzenek a következő karrierlehetőséghez. Különösen a posztgraduális általános MBA célja a diplomások nem gazdasági első fokú programok.

A modulokon kívül két, egyhetes szemináriumon külföldön és a negyedik félévben is megtanulják a funkcionális menedzsment know-how-t. A csapatorientált és gyakorlatorientált tanítási és tanulási módszerek segítségével felkészítjük előadóinkat a gyakorlatról és a kutatásról a közép- és felsővezetés komplex vezetői feladatok elvégzésére.

Csak az MBA egyes moduljai érdekelnek, vagy rugalmasan és egyénileg szeretne részt venni? A FlexMBA segítségével az egyes modulokat egyedileg is megteheti, és így adaptálhatja a tantervet az Ön egyéni igényeihez, vagy sajátos oktatást végezhet.

Az MBA programja

A Master Business Administration programstruktúrája

Az MBA moduljainak többsége önálló, és egyedileg és előzetes ismeretek nélkül is tanulmányozható. A 9. modul két egyhetes szemináriumot tartalmaz külföldön. A 10. modulban négy gazdasági prioritás közül választhat. Az utolsó modul a master tézisből áll.

A részmunkaidős MBA tanulmányozása négy félévben lehetséges. Az ötödik félévben szerepel a tanulmányi díj, és a rugalmas tanulmánytervet szolgálja.

Az MBA célcsoportja

A hallgatók az MBA program olyan szakemberek, akik kilátásai vannak, vagy vagy dolgozik, vagy már dolgozik vezetői pozíciókban. Az extra szakmunka általános irányítási programja elsősorban a nem gazdasági elsőfokú végzettségű hallgatóknak szól, akik szeretnék megszerezni a szükséges üzleti és menedzsment know-how-ot a következő karrierlehetőséghez (pl. Mérnökök, természettudósok, társadalomtudósok, építészek, ügyvédek , Orvosok stb.).

belépés

Az MBA felvételi követelményei

 • Egyetemi végzettség
 • Mind. 210 ECTS pont (a 210 ECTS-nél alacsonyabb pályázók esetében felajánlási lehetőségek állnak rendelkezésre)
 • Mind. kétéves szakmai tapasztalat az első egyetemi diploma után (a szakmai tapasztalat / gyakorlati fázisok az első fokozat keretében bizonyos feltételek mellett jóváírásra kerülhetnek)
 • Jó német és angol nyelvtudás

Az MBA költségei

A tanulmányi díj 15.100,00 euró, a féléves díjakkal együtt. A díj magában foglalja a tanulmányi anyagokat és a tandíjat a partner egyetemeken.

törlesztésre

Igény esetén felajánljuk Önnek a tandíj részletfizetését. Így a tanulmányi díjakat havi, negyedéves vagy féléves részletekben is hitelfelvétel nélkül is elszámolhatja. Példa: 14.100 eurós tanulmányi díjjal kényelmesen fizethet 24 havi részletben 587,50 euróban. A személyes finanszírozási lehetőségeiért forduljon közvetlenül hallgatói tanácsadó szolgálatunkhoz. Figyelem, ez csak az extra foglalkozású részmunkaidős tanfolyamokra vonatkozik.

adókedvezmények

Az MBA-t vagy a mesterképzést általában az adóból levonják (tandíj, szállás, könyv stb.), Mivel a posztgraduális kurzusok ellentétben állnak az adózási célú képzéssel, mint képzéssel (AZ VI R 24/95 Szövetségi Pénzügyi Bíróság P. 452).

Az előfeltétel azonban, hogy az MBA vagy a mesterképzés a továbbképzésben, vagy egy hasonló tanulmányi területen szolgál a tervezett karrier. Mindenesetre érthető, hogy egy adószakértőtől vagy egy külön adóügyvédtől olyan kötelező információt kap, amely figyelembe veszi az egyéni helyzetet.

Kérelem az MBA-hoz

Kérjük, jelentkezzen az online űrlapon keresztül.

A benyújtandó pályázati dokumentumok

 • Motívum levél angolul (kb. 1 oldal) - nem szükséges a Flex program pályázói számára
 • önéletrajz
 • A korábbi diploma (ok) igazolása (diplomák és oklevelek) *
 • Az eddig meglátogatott összes állami egyetem vizsgáztatási bizonyítványa (ha már nincs beiratkozva)
 • Szakmai tevékenység igazolása (igazolás vagy azzal egyenértékű) *
 • Angol nyelvtudás igazolása (pl. TOEFL, IELTS vagy azzal egyenértékű, külföldi félév, külföldi szakmai tartózkodás stb.) * / **
 • Születési anyakönyvi kivonat vagy személyi igazolvány / útlevél másolása *
 • Útlevél fotó (eredeti)
 • Német nyelvtudás igazolása (DSH vagy TestDaF, csak azok számára, akik nem rendelkeznek német felsőoktatási képesítéssel) *
 • APS tanúsítvány (csak kínai, vietnami és mongol pályázók esetén *)

* Kérjük, küldje el az eredeti dokumentumok hiteles másolatát. Ha nem küldi el a hitelesített másolatokat, az eredeti példány bemutatása után hitelesíthetjük a másolatokat a helyszínen.

Az intézmény az alábbi területeken kínál képzéseket:
 • Német
International Graduate Center - Hochschule Bremen

Utoljára frissítve May 30, 2018
Időtartam és Ár
This course is Nappali bejárós
Start Date
Kezdet
márc. 2019
Duration
Időtartam
4 - 5 félév
Részidős
Price
ár
15,100 EUR
Euro 15.100 323.42 € félévenként Féléves hozzájárulás
Information
Deadline
jan. 15, 2019
Locations
Németország - Bremen, Bremen
Kezdet : márc. 2019
Jelentkezési határidő jan. 15, 2019
A befejezés dátuma Contact school
Dates
márc. 2019
Németország - Bremen, Bremen
Jelentkezési határidő jan. 15, 2019
A befejezés dátuma Contact school