Hivatalos Leírás

A Strathclyde MBA

Fejlődő ambiciózus vezetők a vállalkozói, a stratégiai üzleti vezetők.

A Strathclyde MBA vesz a tapasztalt vezetők a különböző háttérrel, és felvértezi őket a know-how, a szaktudás és a stratégiai orientáció, hogy fenntartsák és méretű vállalkozások a mai globális üzleti.

Mi a Strathclyde MBA?

A Strathclyde MBA nem csak egy üzleti programot, ez egy ösztönző, kihívást jelentő, életet megváltoztató élményt, ami neked kérdés, átgondolni és újra kell értékelnie hogyan üzletet.

A Strathclyde MBA erősen tapasztalati alapján, valamint az együttműködő tanulás. A diákok megosszák változatos munka tapasztalatait, tudás, megértés és készségek.

Az MBA alakítja majd, és végigvezeti Önt a fényvisszaverő, nyitott gondolkodás, adaptív tanuló. Ezt segíti a jobb megértése a kölcsönhatás az elmélet és a gyakorlat irányítását. Különösen:

 • biztosítja a szükséges készségek progresszió magasabb szintű politikai-képző pozíciók
 • Lehetővé teszi, hogy a sikeres karrier átmenetek
 • megkönnyíti az átállást a műszaki specializálódás az általános menedzsment
 • polírozza a készségek és növeli a képességeit dolgozók saját maguk, vagy arról, hogy hozzanak létre az üzleti életben

Melyek a fő előnyei?

Self-fejlesztési

 • a tág értelemben vett üzleti és menedzsment kérdések
 • stratégiai irányultság és a képességét, hogy sikeresen hajtsák végre a stratégiát fogalmazott
 • a vezetői készségek fejlesztése és technikák
 • önismeret, mint a menedzser és vezetője
 • megnövekedett bizalom minden területen az üzleti

Karrierfejlődés

 • kiemelt promóciós kilátások
 • új karrierlehetőségek
 • Belépés a kiterjedt Strathclyde öregdiák-hálózat

Mik az előnyei a munkaadók és a szponzorok?

Továbbfejlesztett vállalati teljesítmény

 • jobb megértése a vállalati célok
 • Több hozzáértő és sikeres kezelése
 • fejlett kommunikációs révén a kölcsönös megértés
 • nagyobb figyelmet a külső hatások és a felismerést, hogy a minőségi ügyfélközpontúság és piaci orientáció
 • megnövelt potenciál hatékony kihasználása az értékes vállalati, az emberi és egyéb erőforrások

Emberi erőforrás fejlesztés

 • nagyobb képes vonzani és megtartani a magas potenciális vezetők
 • rugalmas megközelítést irányítási oktatás
 • strukturált fejlődés az egyes vezetők
 • szerves része utódlás tervezés és fejlesztés a holnap vezetői

Program bemutatása

A Strathclyde MBA egy 180-hitelprogram következő EU irányelvek által meghatározott a bolognai folyamat. A program célja, mintegy négy modult, és az MBA projekt.

1. modul: A Fényvisszaverő Kezelő

A fényvisszaverő Kezelő célja, hogy segítse a diákok reagálni a növekvő hangsúlyt az üzleti világban a vállalatok társadalmi felelőssége, az érintettek elvárásai, valamint a szakmai gyakorlat az irányítás. Ez három komponens osztályok.

A tanulási Manager: elemzése és fejlesztése önismeret, mint a menedzser, és hogyan másokkal létfontosságú egyre hatékonyabb, bármilyen szinten egy szervezeten belül. A tanulás menedzser vizsgálja ezeket a kérdéseket, és növeli a képességét, hogy elemezzék és fejlesztése, hogyan megtanulod, hogy lesz végül egy fényvisszaverő tanuló. Együttműködő tanulás közötti diákok és a hallgatók és a személyzet központi szerepet játszik a tanulás menedzsere.

Összehasonlító Társaságirányítási: hogy elősegítse a jó vállalatirányítás a mai összetett nemzetközi környezetben, MBA diplomások kell értenie, hogy fontos a vállalatirányítás a szabad piaci rendszer. Ez az osztály lehetővé teszi, hogy megértsék a szervezeti struktúrák és elemzések elvégzését fő szervezeti érdekeltek.

Vállalkozói menedzsment és vezetés: versenyképes, bizonytalan és gyorsan változó környezetben a kereslet egy új fajta vezető, és több vállalkozói vezetők. Vállalkozói Vezetés és lehetővé teszi, hogy megtapasztalják, és tükrözik a vállalkozói készségek és gyakorlatok, amelyek megfelelnek az irányító és vezető a vállalati környezetben.

A tanulás menedzser, a kormányzás és Vállalkozói menedzsment és vezetés biztosítja az Ön számára az alapjait, hogy legyen egy olyan adaptív vezetője nyitott az élethosszig tartó tanulás.

2. modul: A lehető üzleti munka

Ahhoz, hogy egy rendkívül hatékony vezérigazgatója, ez fontos, hogy megértsék a menedzsment alapjait és folyamatokat, amelyek létfontosságúak az üzleti siker és amelyek által üzemeltetett speciális funkcionális csoportok egy szervezet.

Azáltal, hogy ismerik ezeket a tudományágak diákok jobban tudja értékelni az egyes funkciók, valamint a kölcsönös kapcsolatait és feszültségek között.

Ez alatt a második modul a Strathclyde MBA, akkor vállalja a következő osztályokat:

 • Pénzügyi és Pénzügyi Menedzsment
 • Pénzügyi Vezetői számvitel
 • Operations Management
 • Marketing Menedzsment
 • Analitikai döntéshozatal támogatása
 • Ügyvezető Emberek Szervezetek
 • 3. modul: Stratégiai menedzsment fenntartható siker

A Strathclyde MBA híres hírnevét és a kutatási kiválóság területén stratégia és a stratégiai menedzsment. A három, egymással összefüggő osztályok ezen belül modul:

 • Feltárása a nemzetközi üzleti környezet
 • Stratégia elemzés és értékelés
 • Készítés Stratégia

Kezdetben, megtudhatja, hogy vizsgálja meg, és teljes mértékben megértsék a belső és külső bizonytalanság, komplexitás és a bizonytalanság a nemzetközi üzleti környezetben. Erre építve a megértést, akkor majd fejleszteni a képességét, hogy kezelni ilyen környezetben. Nem lesz felvértezve strukturált lehetőségeket felfedezni a főbb gazdálkodási és közgazdasági elméletek mellett a nyelv a stratégia és a stratégiai menedzsment a stratégia, elemzés és értékelés osztály.

Végül, az készítése Stratégia osztály megtudhatja, hogy tárgyaljon a stratégiának egy kis vezetői csapat, gyakorlati megvalósítása menedzsment elméletek szerzett az előző osztályok Ez magában foglalja egy eredményes kimutatás stratégiai szándék, beleértve a célra, a versenyelőny és stratégiai prioritások .

4. modul: Személyes fejlődés

Ahogy keresztül a Strathclyde MBA tudósok dolgozni, hogy segítsünk Önnek "személyre" A tanulás és fejlesztés, valamint arról, hogy az általános tapasztalat nagyon tapasztalati és lényeges, hogy a jelenlegi üzleti gyakorlat.

Stratégiai Tanácsadó a gyakorlatban egy lehetőség, hogy ültessék át a gyakorlatba mindazt, amit megtanultam az előző Stratégiai menedzsment modul. Dolgozik, mint egy tanácsadó egy ügyfél szervezet, akkor részeként egy kis csapat, feladata lesz, hogy dolgozzon ki egy élő szervezési kérdés, hogy az adott szervezet. Az ügyfél között lesz jelentősen értékelésében az osztály, és a csapat teljesítményét. Ez az ülés, szokásosan a hétvégén, felajánlja sok betekintést a bizonytalanságok kezelésének magát, a munka egy kis csapat, a feladat strategising és elvárásoknak az ügyfél.

Az utolsó tanítási fázisban a Strathclyde MBA, a "személyre szabott" elem keresztül valósul meg, egy sor lehetőséget és választási mi választható órák, és a végső MBA projekt.

Választható órák

A medence több mint 120 tudományos szakértők széles körű szakmai osztályok Strathclyde Business School vagyunk képesek több mint 20 különböző választani minden tanítják speciális tárgyakat.

A csúcspontja a Strathclyde MBA naptár éves MBA Nyári Iskola, amely zajlik Glasgow májusban és júniusban.

A nyári iskola nyitott minden tanulmányi utak az MBA, akik elérték választott tanulmány színpadon. Ez egy csodálatos lehetőséget, hogy tanulmányozza a választható választás mellett egy csoport hasonló gondolkodású nemzetközi kollégákkal.

Akik pedig nem tudnak részt venni a nyári iskola választható órák is kínálnak a nemzetközi központokban.

Hogy az tükrözze mind a legújabb kihívások az üzleti és a legújabb betekintést a világvezető kutatási tartományban választani évente felülvizsgáljuk.

MBA Projekt

A kidolgozásában elért eleme a Strathclyde MBA MBA projekt. Ez lehetőséget ad arra, hogy részletesen megvizsgálja a vezetői, szervezeti vagy környezetvédelmi kérdés, amelyet választott hosszabb ideig. A design a MBA projekt lehetővé teszi, hogy ültessék át a gyakorlatba a tudást és készségeket, hogy már kifejlődött Strathclyde MBA. Ahol csak lehetséges fogunk segít azonosítani a megfelelő szervezetek és a felügyelők.

Az elsődleges cél az, hogy erősítse a tanulás és fejlődés egy olyan területen, amelyet választott, és a mi bátorítást, hogy vállalják a projekt a fogadó szervezet. A projekt szerves része a Strathclyde MBA. A projekt végső jelentés lesz 13.000 16.000 szavakat, attól függően, hogy ez az egyéni vagy csoportos projekt.

Karrier és szakmai fejlődés támogatása

Abban Strathclyde megértjük, hogy a karrier fokozás egyik legnépszerűbb okok valaki úgy dönt, hogy tanulmányozza egy MBA.

Szabad és for Life

Felhívjuk a sokéves tapasztalat és ipari ismeretek a házon csapat, kiegészítve top tanácsadók, akik szakértők a saját területén, a szolgáltató külön karrier tervezés és fejlesztés minden MBA kohorsz és korlátlan hozzáférést, ha csatlakozol öregdiák.

Hozzáadott érték

Kiegészítik az MBA a tanulási tapasztalat, akkor a hozzáférés számos tárgyalások, konferenciák és hálózati események, amelyek hozzáadott értéket teremt a Strathclyde MBA tapasztalat. Integrált és önálló szemináriumok és workshopok szállítjuk egész évben, online és on-campus.

A Career Management Journey

Célunk fejlődő, hosszú távú karrier menedzsment ismeretek. Ennek része a Karrierfejlesztési Program kínálunk:

 • stratégiák támogatására önismeret, a személyes képességek fejlesztése, kompetencia ellenőrzéseket, és szakmai fejlesztési igények
 • műhelyek alapvető szakmai képességek, mint a CV épület, interjúk, értékelő központok, a szociális média és az online branding
 • szemináriumokat kulcsfontosságú készségek, mint a bemutatás, hosszirányú, a hálózatépítés, a kultúra és a menedzsment személyes hatás
 • exkluzív betekintést a sikeres öregdiák és vállalati vezetők a mi ebéd és tanulás program meghívott előadók
 • korlátlan one-to-one hozzáférést akkreditált karrier és a vezető edző

Foglalja személyes coaching ülés egy-egy vagy skype.

Virtuális Karrier Közösség

Minden és a végzett hallgatók férhetnek hozzá a Career Management Site, ahol megtalálja a rengeteg információt és forrásokat is részévé vált a globális karrier közösség, figyelmeztetések fogadását és információk a munkahelyek és az eseményeket.

Toborzók

SBS következetesen a legjobban szereplő iskola a közgazdász és a FT rangsor, és ez egészen a mi és a végzett hallgatók, akik hozzáadott értéket szervezetek és az ipar világszerte évek óta. Ismerje meg a jelenlegi hallgatók egy pillantással és látni az ipar és a nemzetiség statisztika A profil falra.

Szeretné, hogy vegyenek részt a további? Jelentkezzen be a Career Management Site, ahol kereshet profilok és utáni feladatok és események.

Ha szeretne kapcsolatba lépni velünk, e-mail careers@sbs.strath.ac.uk, vagy hívja Irene Taylor +44 (0) 141 553 6057.

tanácsadói projektek

Minden évben vagyunk képesek egy sor stratégiai tanácsadás lehetőséget a diákoknak, hogy teljes részeként MBA végleges projekt. Származik öregdiákok és a vállalati hálózat, ezek a feladatok lehetővé teszik a diákok, hogy elhagyja az MBA egy kliens néző darab tanácsadás önéletrajzát.

Karrier posztgraduális ... Ahol a diákok megy

3 hónap után a november 2016 Érettségi, 89% -a nappali tagozatos hallgatók volt munkája, vagy egy állásajánlatot.

Vállalat felvételi benne Accenture, az Egyesült Királyságban, a Deloitte Indiában, Cognizant és Moodys az USA-ban, Brazíliában Coracoes Ineos Thaiföldön, Central Bank of Indonesia, valamint távközlési HK.

Iparágak, ahol megtalálod a 2016 diplomások:

 • Consulting - 26%
 • Pénzügyi szolgáltatások - 18%
 • Engineering - 10%
 • FMCG - 10%
 • Szakmai szolgáltatások - 10%
 • Public Sector / NGO - 10%
 • Gyártás - 4%
 • Média / Szórakozás - 4%
 • Pharma - 4%
 • Technológia - 4%
Program oktatási nyelve:
Angol

4 további kurzus University of Strathclyde Business School »

This course is Campus based
Start Date
aug. 2019
Duration
12 - 36 hónapok
Nappali
Price
28,000 GBP
Nemzetközi díj 2017/18
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
aug. 2019
Jelentkezési határidő

aug. 2019

Location
Jelentkezési határidő
End Date