Aerospace MBA

Általános információk

Olvass többet erről a programról az intézmény honlapján

Program leírás

A szakértők egyetértenek abban, hogy az elmúlt években az aerospace ipar világméretű növekedést mutatott világszerte, a polgári légi közlekedési szegmens jelentős hozzájárulásával. Ugyanakkor az egész ágazat (légitársaságok, gyártás, MRO, repülőterek, tér stb.) Szerkezete mélyreható változásokon ment keresztül ("nyitott égbolt", új szereplők, új üzleti modellek, új technológiák, új szegmensek és piacok, több új program), melyek mindegyike jelentősen növeli a hazai és nemzetközi utasforgalmat. Új játékosok jönnek a helyszínre és felrázzák a piacot (GAFAM, BATHX).

Ezt az általános iparági növekedést a szakképzett munkaerő és a kedvező üzleti környezet (beruházás, innováció stb.) Táplálja. Annak ellenére, hogy számos lehetőséget nyújt az űrhajózási szereplők számára, a legtöbb légiközlekedési vállalat már szembenéz, és a tehetséggondozás problémáival szembesül. Míg a magasan képzett szakemberek már dolgoznak az iparágban, hiányoznak a képzett, tapasztalt űrkutatási vezetők, akiknek erős vezetői képessége van, és képesek a legmagasabb nemzetközi színvonalon dolgozni.

A technológia radikálisan átalakítja a vállalkozásokat és szervezeteket (robotok, fokozott valóság, adalékanyaggyártás, valós idejű menedzsment, IoT, Big Data

Ez a program célja, hogy átfogó képet adjon az űrkutatási piacot meghatározó főbb tendenciákról. Az aerospace iparág a VUCA-idők teljes hatását tapasztalja (illékony, bizonytalan, összetett, kétértelmű). A jövőbeli vezetők sokkal többet követelnek, mint az üzleti ismeretek.

Mi a TBS Aerospace MBA?

Az Aerospace MBA világszínvonalú oktatást nyújt hatékonyan és kényelmesen a tapasztalt vezetők számára, akik fejlesztik nemzetközi vezetői kompetenciáikat és vezető szerepüket a repülőgépiparban. A sikeres sikertörténettel, amely közel két évtizedes tapasztalattal rendelkezik a csúcsminőségű vezetők fejlesztésével, az Aerospace MBA az egyetlen általános és nemzetközi végrehajtó program a világon, amely az ügyfeleknek az űrkutatással foglalkozik, és az egyetlen szakosodott MBA az AMBA által akkreditált űrhajózásban.

A program átalakító élmény, amelyet a karrierépítő szakemberek számára terveztek (átlagosan 12 éves szakmai tapasztalattal), gyakran vezetői pozíciókat és / vagy felelősséget is beleértve.

A legtöbb küldött továbbra is dolgozik, miközben tanulmányozza (Hub opció), vagy ideiglenesen abbahagyja a munkát, hogy teljes élményt érjen el a Toulouse űrkutatási ökoszisztémájában (Long Haul opció). Ők mind ugyanazon kohorsz részei, és együtt tanulnak az egész programban. Személyes részvételre van szükség közvetlen és gazdag személyes interakciókhoz.

Míg bizonyos távoktatási technológiákat alkalmaznak, az Aerospace MBA a teljes tanulási élményre koncentrál az osztályon és az osztályon kívüli tevékenységeken. Összekapcsolja a világ minden tájáról származó, különböző háttérrel rendelkező vezető tisztségviselõket egy kihívást jelentõ irányítási környezet megtapasztalása érdekében. A küldöttek aktívan részt vesznek a megbeszélésekben, és tapasztalataikat az osztályteremben hozták létre, hogy gazdagítsák a kohorsz egészét.

A program 18 hónap alatt tart, és lehetővé teszi a szüneteltetést. Úgy tervezték, hogy olyan rugalmasságot biztosítson Önnek, amelyre szüksége van a kívánt választásokhoz és a munka és a magánélet egyensúlyának fenntartásához.

 • Erős támogatást nyújt az Aerospace MBA csapata, kar, TBS osztályok és öregdiákok, így a küldöttek a tanulásra összpontosíthatnak.
 • Erős tananyag a vezetői fejlődésre és a stratégiai gondolkodásra összpontosított
 • Együttműködő tanulási környezet
 • Rugalmasság az ütemezési lehetőség kiválasztásához, amely megfelel az Ön igényeinek
 • Toulouse és külföldön egy erős ösztöndíj-hálózat
 • Egyetlen, az egész értékláncot lefedő program (a légijármű-gyártás, a repülőterek, a légi közlekedés, a repülés, a térség irányítása)
 • Esély, hogy az Aerospace MBA élményét olyan ütemben vegye fel, amely megfelel Önnek
 • A teljes beolvadási élmény (Long Haul opció) közötti választás vagy a mélyen végzett ásás, miközben üzleti szünetet tart a modulok között (Hub opció)
 • Megalakulása óta az Aerospace MBA programot folyamatosan újra akkreditálták, következésképpen lehetővé teszi a résztvevők és az Alumni számára az AMBA speciális szolgáltatásainak előnyeit

Miért van Aerospace MBA, és nem általános? Két fok egybeolvadt!

Ez kulcskérdés. Az Aerospace MBA vonatokat készít és felkészíti az űrkutatási üzleti környezetet.

Mindazonáltal, rendelkezik a rendszeres generalista MBA kulcsfontosságú elemeivel, amelyek pontosan ugyanazokat a fundamentumokat nyújtják, mint bármelyik kiváló minőségű MBA-menedzser. Míg esettanulmányok, anyagok, példák és projektek kerülnek alkalmazásra a széleskörű űrkutatási ágazatban, a kapcsolódó iparágak témáit és tartalmát beinjektálják a programba (nagy adatok, mesterséges intelligencia, körkörös gazdaság, digitális gazdaság, start-upok, design gondolkodás, új mobilitás és szállítás ...)

Ha repülőgép-ipari szereplőkkel szeretne üzleti tevékenységet folytatni, vagy az űrhajózási iparágban szeretne továbbmenni, akkor biztosan hozzá kell igazodnia hozzá. Ez egy speciális MBA, amely minden kulcsfontosságú koncepciót, eszközt és a legújabb irányítási eszközöket biztosít, miközben finomítja az űrkutatási stratégiai gondolkodásmódját és viselkedését. Szélesítsd meg perspektívádat: specializálódj a generalistánál, és szerezd meg két fokot egybe.

Célkitűzések

Nemcsak a legnagyobb európai űrkutatási térség középpontjában állsz, hanem külföldi szakértők előadásaiból, külföldi tapasztalatokból is részesülnek, és részt vesznek a multikulturális projektekben, köszönhetően a több tucat nemzetiségnek, akik minden évben részt vesznek.

Mivel a programot Indiában az Indian Institute of Management Bangalore-ban (legmagasabban a Financial Times-ban) nyújtják, akkor egyedülálló lehetőséget kap arra, hogy megismerkedjen ezzel a virágzó piaccal.

Az öregdiákkal való kapcsolódáskor a világ több mint 80 országában található vezetőkhöz kapcsolódik!

Az eredményei

Milyen hozzáadott értéket kapsz?

A karriered fellendítésére tervezett program: a vállalati küldetéseknek (gyakornokok / rendes munkahelyek) és a speciális pályáknak köszönhetően gazdagodjon meg újra. Hozzon létre saját, testre szabott MBA-t a legmegfelelőbb ütem és speciális műsorszámok kiválasztásával (5., 6. vagy 7. sorrend), folyamatosan testreszabhatja tananyagát és fejleszti készségét azáltal, hogy olyan témákon dolgozik, amelyek megerősítik tudását és szakértelmét bizonyos területeken. Álljon ki a piacon!

Sorrend

Rugalmas időtartamával (Long Haul vagy Hub) a program tökéletesen úgy lett kialakítva, hogy időt takaríthat meg a menedzsment alapjairól, miközben a megvalósítással és a teszteléssel együtt él

A nagy teljesítményű vezetők fejlesztése a repülőgépiparban:

 • A vezetés megerősítése
 • A tehetség felgyorsítása
 • A kulturális változások beágyazása
 • A munkaképesség fejlesztése
 • Hálózatok bővítése
 • Kereskedelmi komolyság építése

Hagyja kényelmes övezetét strukturált környezetben

Mint egy posztgraduális hallgató, akit delegátusként ismerünk el, nemzetközi szinten megtapasztalhatjuk az űrkutatás irányítását.

Készen áll a változásra? Készen áll a növekedésre? A program során képzésre, ösztönzésre és kihívásokra lesz szükséged ahhoz, hogy átváltoztathatóvá váljanak, hogy felelős vezetőkké váljanak. Ez életmódváltó élmény lesz.

Ön olyan globális hálózathoz fog tartozni, amely képes vezetni és végrehajtani azokat a változtatásokat, amelyek ahhoz szükségesek, hogy a vállalat megbirkózzon a repülés-, repülés- és űrkutatás jelenlegi és jövőbeli kihívásairól. A mobilitás változik, és készen kell állnia.

Karrier kilátások

Munkakörnyezet

 • Kiváló tanárok, akik részt vesznek a repüléssel kapcsolatos témákban
 • Beszélj nemzetközi karokkal
 • A kar jól képzett szakmai háttere megkönnyíti a kritikus gondolkodást
 • A Peer tanulás a program sarokköve: egy közeli közösségbe ágyazódik, gazdag korábbi munkatapasztalattal. Teljes bemerítés, nincs távoktatás! Kézenfekvő tanulás.
 • Valóban nemzetközi környezet: átlagosan 15 nemzetiség / kohorsz
 • A szakemberek egy csoportja teljesen elkötelezett a program mellett, akik szoros kapcsolatban állnak a résztvevőkkel
 • Nemzetközi Diákszolgálat, amely támogatja az életedet és még nagyobb élményt nyújt

Vezetői fejlesztés

A program célja:

 • Biztosítsa Önt az akadémiai elmélet ismeretére és a vezetés előadásaira
 • Tökéletes környezetet kínál "tanulni csinálva", és fejlessze az integritás, rugalmasság és együttérzés bizalmát
 • A vezetésfejlesztési tevékenységek megtanítják Önt, hogyan lehet etikus vezető, miként működjenek együtt közös cél elérésében, mások ösztönzésében és nehéz körülmények között történő vezetésében.
 • Q
 • Kézenfekvő vezetői tevékenységek

Felvételi

Néhány tény: Az MBA-k körében átlagosan 26-28 az USA-ban, és Európában több mint 30, legalább 3-5 éves munkatapasztalattal. Az Aerospace MBA esetében a vezetői profilok még tapasztaltabbak (átlagosan 12-15 éves szakmai tapasztalattal). A munkatapasztalat szükséges ahhoz, hogy a lehető legtöbbet hozhassuk programunkból.

Jelentkezési követelmények:

 • Egyetemi diploma (min. Egyetemi diploma vagy azzal egyenértékű szakmai / nem tudományos végzettség)
  • Legalább 5 év szakmai / szakmai tapasztalattal
  • Fluent angol (min 7.5 az IELTS, 800 a TOEIC, 600 a TOEFL)
  • A GMAT felvételre ajánlott

Ki keresünk / küldöttek profilját

Szándékosan korlátozzuk a résztvevők számát (40 max.), Hogy maximalizáljuk a kohorsz interakcióinak gazdagságát, és erős érzést teremtsünk az Aerospace MBA család tagjává. Ez létfontosságú a magas színvonalú és élethosszig tartó szakmai hálózat megszerzéséhez!

Az alkalmazásnak tükröznie kell azt a készségét, hogy alkalmazkodjon egy multikulturális környezethez, és hozzájáruljon egy csapathoz. Mondja el nekünk, hogyan fog hozzájárulni a TBS Aerospace közösséghez és azt, hogy mit kíván elérni.

Nagyarányú résztvevőket keresünk:

 • főleg az űrkutatással vagy a kapcsolódó ágazatokkal (*), de néhány külsõ profil - az ágazat igazi szenvedélye - örömmel fogadja a "friss levegõt" és az új perspektívákat!
 • magas potenciállal rendelkező vezetői pozíciókban betöltött személyek vagy funkcionális szerepek a nagy szervezetek vagy kkv-k vezetői tapasztalatával
 • szenvedélyes az űrkutatással kapcsolatos ügyekben
 • akik szeretnének növekedni stratégiai gyorsítókká, játékváltókká válnak egy ügyfélközpontú globális hálózatban
 • és / vagy felelõs a magas színvonalon és értékek továbbításáért.

(*) Repülés, légitársaság, repülőtér, repülőgépgyártó, helikopterek, OEM-ek, támadók, védelem, tanácsadás, informatika, alvállalkozók, MRO vagy autóipar, vasutak, közlekedés, ipari ágazatok, nukleáris

Értékeljük a jelölteket:

 • Szenvedély az Aerospace számára
 • Tudományos eredmények
 • Karrier előrelépés
 • Szakmai tapasztalat
 • Vezetői készségek
 • Vezetői potenciál
 • Nemzetközi kitettség
 • Specifikus karrier célok
 • Jó interperszonális készségek
 • Nyitottság és erős értékek

Utoljára frissítve márc. 2020

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Az iskoláról

With 5 campuses located in the heart of dynamic cities, such as Toulouse, Barcelona, Casablanca, Paris and London, and alliances with top academic institutions and multinational corporations across th ... Tovább

With 5 campuses located in the heart of dynamic cities, such as Toulouse, Barcelona, Casablanca, Paris and London, and alliances with top academic institutions and multinational corporations across the globe, we are able to offer a broad core curriculum of undergraduate and graduate degree programs: from Bachelor to MSc, MBA, DBA, and Executive Education. Our programs are taught in French, English or Spanish, and cover Business, Management, Finance, Marketing, and Aerospace Management. Kevesebb
Toulouse , Barcelona , Párizs , Casablanca , London + 4 Több Kevesebb