Duális Képzések

Az MBA vagy EMBA duális diploma lehetővé teszi a diákok számára, hogy az üzleti képzést egy másik egyetemi képzéssel ötvözzék.

Néhány példa a duális képzésben résztvevő diákok második tudományterületére: mérnöki tanulmányok, jog, közegészségügy, egészségügyi ügyvitel, biogyógyászat, szociális munka, közgazdaságtan vagy ápolástan. A duális MBA képzések gyakran egy évvel rövidebb idő alatt elvégezhetők, mintha a diák két külön diplomát csinálna egyszerre, de az időtartam képzésenként és egyetemenként változhat. Noha egy duális MBA diploma megszerzése fáradságos és kihívásokkal teli lehet, az eredmények szakmai és személyes téren is rendkívül kielégítőek.

A duális képzések sokszínűsége első ránézésre zavarba ejtő lehet, de ne hagyd magad! Kezdd meg a keresést az alábbi legnépszerűbb duális üzleti képzésekkel.

Újonnan hozzáadott Duális MBA Diplomák

Egyetemek Magyarország

Helyszín megváltoztatása

Mi az a Duális Üzleti Diploma?

A duális diploma programok lehetőséget biztosítanak a hallgatóknak, hogy igényeik szerint két egyetemi képzést eggyé formálva alakítsák tanulmányaikat . Az Üzleti ügyviteli mester (MBA) és EMBA képzések nagyszerűen illeszkednek a duális képzésekbe. Az MBA és EMBA programok során elsajátított stratégiai vezetői és problémamegoldó készségek minden szakterületen jól jöhetnek. A duális diplomák között egyebek mellett az alábbiakat találjuk:• EMBA/MBA• MBA/Számvitel• MBA/Pénzügyi MSc• MBA/Marketing• MBA/Technológiai Menedzsment• MBA/Mérnöki MSc és Alkalmazott Tudomány• MBA/Nemzetközi és Közügyek Mester• MBA/Juris Doctor (Jog)• MBA/Ápolási MSc• MBA/Közegészségügyi Mester• MBA/Szociális Munka MSc• EMBA/Egészségügyi Szervezeti Menedzsment Mester

Mik a duális diplomával járó előnyök?
A duális diplomát választó diákoknak lehetősége nyílik arra, hogy egyszerre két tudományterületen specializálódjanak és szakemberré váljanak egy üzleti ágazatban. A munkáltatók az MBA, az EMBA, vagy más tudományterület duális diplomásaira szakterületük magasan képzett, vezető pozícióra alkalmas jelöltjeiként tekintenek.

Mit tanulunk a duális képzésen?
A duális képzések az olyan alapvető üzleti adminisztrációs tárgyakat, mint a pénzügy, a marketing, a számvitel, a szervezeti viselkedés és a vezetés ötvözik egyéb tudományterületekkel. Ahhoz, hogy valaki felvételt nyerjen egy duális képzésre jelentkeznie kell az üzleti iskolába és a duális diploma másik szakját kínáló intézménybe is (pl.: Jogi Egyetem, Orvosi Egyetem, vagy Alkalmazott Tudományi Egyetem).

Mennyibe kerül egy duális diploma?
Noha szigorú és kompetitív, a duális képzés rendkívül értékes, hiszen hatékonyan nyújt két képzést az egyben. A duális diplomával járó költségek egyetemenként változnak. A duális képzésre járó diákoknak tanulmányaik során magánszervezetek, valamint az egyetem jóvoltából ösztöndíjak, vagy pénzügyi támogatás állhatnak rendelkezésére. A költségekkel és támogatási lehetőségekkel kapcsolatban tanácsos közvetlenül az egyetemekhez fordulni.

Milyen karrierfejlődésre számíthatsz duális diplomásként?
A duális diploma a pályakezdőknek és a már régóta a szakterületükön dolgozóknak egyaránt jelentős szakmai előnyöket nyújt. A duális diploma megnöveli a már meglévő végzettség és tapasztalatok értékét. Számos szakember számára az EMBA, vagy MBA duális diploma jelenti a kulcsot a vezető pozícióba történő előléptetéshez.

Mik a duális diploma követelményei?
Duális MBA, vagy EMBA képzésre való jelentkezés előtt a hallgatóknak el kell juttatniuk középiskolai eredményeiket az üzleti iskolák és az egyéb karok felvételi irodáihoz. Ezen kívül néhány duális képzésre jelentkező hallgatótól nyelvvizsgaeredményeket, néhány éves munkatapasztalatot és / vagy olyan egyetemi felvételit követelhetnek meg mint a GMAT, vagy a GRE. A duális képzésre felvételt nyert hallgatókkal szemben elvárás, hogy a képzés MBA vagy EMBA részének követelményeit is teljesítsék, ugyanakkor a másik tudományterületen támasztott elvárásoknak is megfeleljenek. Olvass többet a követelményekről közvetlenül a képzés oldalán.

Miért végezzem Online a duális képzést?
Az online duális diploma a korszerű e-learning technológiának köszönhetően elhozza otthonodba az egyetemi légkört, és minden eddiginél több ember előtt nyitja meg a továbbtanulás lehetőségét. Nézd meg a téged érdeklő egyetemek honlapját, hogy kínálnak-e duális diploma programokat.

Hol szerezzek duális diplomát?
Világszerte a legrangosabb egyetemek kínálnak az MBA, vagy EMBA képzést az orvostudománnyal, nemzetközi tanulmányokkal, mérnöki tanulmányokkal, joggal, szociális munkával ötvöző duális diplomákat. Számos európai, amerikai, ázsiai, óceániai és másutt található egyetem kezdett együttműködésbe más egyetemi karokkal, vagy felsőoktatási intézményekkel, hogy versenyképes, magas követelményű és értékes duális képzéseket nyújthassanak.