Népszerű Kategóriák

EMBA - Executive MBA

Az EMBA (Executive MBA) egy jelentős munkatapasztalattal rendelkező szakemberek számára kifejlesztett posztgraduális üzleti diploma. Az EMBA képzések olyan tudást és készségeket nyújtanak a hallgatóknak, melyek hozzájárulnak karrierfejlődésükhöz, és gyakran executive döntéshozói, vagy vezetői pozíciók felé segítik őket. Az EMBA programok zöme két év alatt elvégezhető, és úgy fejlesztették ki, hogy a hallgatók a tanulmányaik mellett is folytathassák a munkájukat. Ez fontos része az EMBA képzéseknek, hiszen a hallgatók így egyetemi környezeteben is kamatoztathatják munkahelyi tapasztalataikat.
Az EMBA-t választó diákok a magán-, a non-profit és az állami szektorból, valamint számos iparágból érkeznek. Sok EMBA képzést kínáló egyetem távoktatás keretében is elérhetővé teszi a képzést. Az EMBA képzések tananyagában helyet kapnak az üzleti alapok, mint a pénzügy, a marketing, és a számvitel, illetve külön hangsúlyt helyeznek a különböző üzleti szektorok a vezetőinek és menedzsereinek képzésére. <0 /> <0 /> A különböző EMBA képzések sokszínűsége zavarba ejtő lehet, de ez ne tartson vissza! Kezd meg a keresést az alábbi, legnépszerűbb EMBA képzésekkel.

Újonnan hozzáadott EMBA-k

Access MBA

Premier Executive MBA Genfben

Február 9, 2018
A Premier EMBA Tour egy olyan eseménysorozat, amely globális Executive MBA programokat gyűjt össze a közelmúltban a Financial Times által a világ 30 legjobb helyén. A Premier EMBA küldetése, hogy oktassa és bemutassa az Executive MBA előnyeit, miközben irányítja az üzleti vezetőket a szakmai fejlődés felé.

ESIC Business & Marketing School

Executive Master In Business Administration

Február 1, 2018
A Master in Business Administration (EMBA) reagál növekvő mértékű kereslet, hogy a vezetők és a vállalkozók a nap.

Beijing Jiaotong University - School of economics and management

EMBA

Február 1, 2018
Peking Jiaotong Egyetem EMBA program mindig tartják be a „nemzetközi szempontból, elnyelő, alkalmazni, amit tanulnak, a törekvés a kiválóság”, a célja az oktatás, és fokozatosan alakult a vezérelve oktatás „alapuló ipar, kiemelve az előnyöket, a kereslet-orientált, tudás és cselekvés”, létrehozta a „kultúra irányítási és ügyes komplex szakmai vezetők „o… [+]ktatási célokat. [-]

Egyetemek Magyarország

Helyszín megváltoztatása

Mi az az EMBA?

Az Executive MBA (EMBA) egy üzleti egyetemi diploma. A kifejezetten közép- és felső vezetőknek kifejlesztett képzések olyan lényeges tudást és eszközöket bocsátanak a hallgatók részére, melyek segítik őket a karrierjükben való továbblépésben. A mérnököktől a vállakozókig minden ágazatból érkeznek EMBA hallgatók, és mindannyian magukkal hozzák egyedi munkahelyi tapasztalataikat. Ezen hallgatók nagy része továbbra is teljes állásban dolgozik, sokuk tanulmányi támogatást kap munkáltatóitól. Az EMBA tananyaga olyan üzleti alapismeretek erősít meg mint a pénzügy, a marketing és a számvitel, minden szektorban külön hangsúlyt helyezve a vezetőképzésre, például a globalizációs és a stratégiai ismeretek által. Mivel sok EMBA diplomás kerül aztán döntéshozói pozícióba, ez a képzés rendkívül fontos. Röviden összefoglalva az EMBA lehetőséget nyújt a középvezetők számára, hogy munkahelyi kötelezettségeik mellett a karrierjükben is tovább léphessenek.


Miben különbözik az EMBA a hagyományos MBA-tól?

Bár sokban hasonlít az MBA-hoz, az EMBA elsősorban karrierjük derekán járó szakembereket céloz meg, akik egyszerre kívánnak dolgozni és tanulni. Ezen kívül, mivel számos EMBA hallgató jelentős munkatapasztalattal rendelkezik, az EMBA programok jellemzően menedzseri készségek fejlesztésére specializálódnak annak érdekében, hogy diplomásaikat magasabb, vezetői pozíciók felé segítsék. Míg az MBA-ra felvételizők gyakran közvetlenül egyetemi tanulmányaik után jelentkeznek a képzésre, az EMBA a legalább öt éves munkahelyi tapasztalattal rendelkező menedzsereket szólítja meg. Mivel az EMBA-t teljes állásban dolgozó hallgatóknak szánják, a beosztás rendszerint rugalmasabb, az órák jellemzően hétköznap esténként, vagy hétvégente vannak. Ezen kívül egy átlagos EMBA képzés során a hallgatók legfeljebb két év alatt szerzik meg diplomájukat. Bár az EMBA tandíjának mértéke meghaladhatja a hagyományos MBA programok költségeit, a munkáltatók zöme kész részben, vagy egészben fedezni a hallgató EMBA költségeit, amennyiben felismeri a képzéssel járó előnyöket.

Milyen típusú EMBA-k vannak és hol?

Mivel az EMBA képzések 70 évvel ezelőtt indultak a Chicagoi Egyetem Booth Üzleti Iskolájában, a tudományterület azóta jelentős fejlődésen ment keresztül. Ma a világ 45 országának közel 300 főiskolája és egyeteme kínál több, mint 400 személyre szabott képzést. Ausztráliától Hong Kongig minden hallgató megtalálhatja az igényeinek megfelelő EMBA képzést függetlenül attól, hogy érdeklődésének fókuszában a pénzügy, a globalizáció, a vezetői készségek fejlesztése, vagy egyéb terület áll. Saját céljaikat átgondolva és a kínálatot alaposan áttanulmányozva a hallgatók megtalálhatják az igényeiknek, céljaiknak és időbeosztásuknak leginkább megfelelő képzést.

Milyen előnyökkel jár az EMBA?

Az EMBA képzések kifejezetten a középvezetőket célozzák meg. A középvezetők olyan készségeket sajátíthatnak el, melyekre szükségük van a karrierjükben való továbblépéshez, szemben a hagyományos MBA programokkal, melyekre általában frissdiplomásokat várnak. Az aktív és végzett EMBA hallgatók szerint az EMBA program egyik nagy előnye a számos kapcsolatépítési lehetőség, melyek a képzés során és azt követően adódnak. Az EMBA hallgatók mindegyike egyedi tapasztalatokkal érkezik az órákra. A hallgatókat a program integráns részeként biztatják arra, hogy osszák meg tudásukat, és tanuljanak egymástól. E célból számos EMBA program széleskörűen támogatja a hallgató és a csoport közti eszmecserét, illetve a karral való intenzív interakciót. Az eredmény nem pusztán a dinamikus tanulási élményben nyilvánul meg, de a volt és jelenlegi diákok közti életre szóló szakmai és személyes kapcsolatokban is megmutatkozik.

Mennyibe kerül egy EMBA?

Az EMBA költségei egyetemtől függően jelentősen eltérhetnek $25,000-tól egészen $170,000-ig. A jövendőbeli diákoknak azonban nem kell megijednie a költségektől. Bár a tandíjak első ránézésre magasabbnak tűnhetnek, mint a hagyományos MBA programok esetében, számos támogatási lehetőség létezik az ösztöndíjaktól az egyéb támogatási formákon át a munkáltató által térített tandíjig.

Az EMBA Képzés kiválasztása

Az EMBA képzésbe való beiratkozás a vele járó költségek és kötelezettségek miatt nehéz döntés tekintve, hogy ott van mellette a munka és az egyéb elfoglaltságok. A leendő hallgatóknak olyan akkreditált képzést tanácsos keresniük, amely az egyetemi lehetőségek széles tárházát kínálja. A munka- és előhelyhez való földrajzi közelség természetesen könnyebbséget jelent azok számára, akik meg szeretnék tartani az állásukat, de létezik számos online EMBA program is azoknak, akik nem tudnak személyesen ott lenni az előadásokon. Az e-maileknek, videó konferenciáknak, podcastoknak és online felületeknek köszönhetően a hallgatók minőségi EMBA távoktatásban részesülhetnek a saját időbeosztásuk szerint.


Miért válaszd az EMBA-t?

Az EMBA diploma megszerezése jelentős befektetés a munkavállaló szakmai jövőjének szempontjából. Egy olyan befektetés, amely megtérül. A Graduate Management Admission Council adatai szerint a hallgatók elégedettek a képzésekkel és a későbbi kompenzációval is. Az EMBA megadja számodra a kellő tudást és önbizalmat ahhoz, hogy a következő szakmai szintre lépj, kritikai gondolkodást és döntéshozatali készségeket ad, amelyek kétség kívül hatást fognak gyakorolni a karrieredre.