Hivatalos Leírás

ENERGIAKEZELÉS (MBA)

Program leírása

A TU-Campus EUREF Berlini „Energiamenedzsment” mesterképzése nemcsak az energiagazdálkodási kérdések legújabb ismereteit közvetíti, hanem a mai kihívásokat is megvitatja, és felkészíti a diákokat az ipar és a társadalom jövőbeli alakításában játszott vezető szerepekre. Ez a program a berlini Technische Egyetem teljes idejű mestere, amely Németország egyik legnagyobb technológiai egyeteme. Az egyik legfontosabb feladat az, hogy a hallgatókat a világ egyre inkább a technológia és az előrehaladás jellemzi. Az egyetemi rangsorban a TU Berlinet a világ legjobb felsőoktatási intézményei közé sorolták, és a sikerekhez igazodnak.

Programtartalom

Az irányítási döntések az energiaszektorban mélyreható megértést igényelnek az ágazat technikai, gazdasági, jogi és vállalkozói sajátosságairól. Az éghajlati és gazdasági változások, az ellentmondásos vélemények, a technológiai fejlődés, valamint a szabályozás formája és korlátozása a vállalkozói teret, de esélyeket és lehetőségeket is kínál. Ezért az iparág olyan szakembereket igényel, akik szakemberek a területen.

A mesterképzést három félév alatt tanítják. Az első félév az energiaágazat irányítási döntéseinek technikai, gazdasági, vállalkozói és jogi alapjait foglalja magában; a második félév mélyíti ezt a nézetet, és megvizsgálja az üzleti gyakorlatot, elsősorban a hálózati alapú szolgáltatásokat és a befektetéseket; a harmadik félév kiterjeszti a nézetet, miközben a diákok egyéni érdekei szerint a gyakorlatra összpontosít. Minden félévben előadások, oktatóanyagok, szemináriumok, valamint kirándulások, online gyakorlatokhoz kapcsolódó anyagok és tanórákon kívüli tevékenységek. A diplomamunka a harmadik félév végén készült, és befejezi a programot.

modulok

 • Technológiai alapítványok
 • Gazdasági alapok
 • Stratégiai vezetés és globális menedzsment
 • Energia törvény
 • Áramhálózatok
 • Energiagazdaság és energia üzlet
 • Beruházások a hálózatba, a tárolóba és az erőműbe
 • (Épület) energiahatékonysági / technológiai és innovációs menedzsment (kötelező választható)

Előnyök és lehetőségek

A programot az energiaszektor vezető vállalataival, tanácsadói és szabályozó hatóságaival szoros együttműködésben fejlesztették ki. A TU Campus EUREF-t 5,5 hektáros városi negyedével alakították ki az energiaforradalom jelképeként Németországban, és otthont ad az energia, a fenntarthatóság és a mobilitás területén működő vállalatoknak. A mesterképzésű diákok egyedülálló tesztelési platformja a holnapi energiahatékony modell város fejlesztésének, és közvetlenül részt vesznek az innovatív koncepciók fejlesztésében, tesztelésében és megvalósításában.

A program interdiszciplináris tartalma, amely az energiapiacok politikai, gazdasági, technikai és jogi aspektusait fedi le, megkülönböztető profilt biztosít a hallgatóknak és a jövőbeli munkavállalóknak, és az energiaágazat vezető pozícióira jogosult. A legfeljebb 30 fős kis csoportokban tanulás és tanulás lehetővé teszi az egyéni és kiváló tanulási feltételeket.

Alkalmazási eljárás

A pályázati határidő minden év május 31-én kezdődik ugyanezen év októberében. Kérjük, küldjön csak PDF-fájlokat.

Szükséges pályázati dokumentumok

 • Motivációs levél angolul (max. 1 oldal A4, kb. 400 szó)
 • A táblázatos Curriculum Vitae információ az oktatási és szakmai háttérről
 • A német egyetemek által elismert egyetemi diploma (legalább 210 ECTS)
 • A tanulmányok befejezése után legalább egy év (lehetőleg az érintett energiaterületeken) munkatapasztalat igazolása
 • Az angol nyelvismeret igazolása a közös európai nyelvi referenciakeret (CEFR) B2 (vagy magasabb) szintjén - nem szükséges az angol nyelvű középiskolai végzettséghez

A felvételi eljárásra a részletes TU-rendelet vonatkozik.

A diákok száma évente 30 fő. A felvételi bizottság dönt a korábbi tanulmányok, a tanulmányi profil és az egyetemen kívüli további megfelelő képesítések alapján történő kiválasztásról.

Ez az iskola angol nyelvű programokat kínál

Program oktatási nyelve:
Angol
Utoljára frissítve February 11, 2019
This course is Campus based
Start Date
okt. 2019
Duration
3 félév
Nappali
Price
6,000 EUR
- félévenkénti ár
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
okt. 2019
Jelentkezési határidő

okt. 2019

Location
Jelentkezési határidő
End Date

EUREF Campus - A strong community

TU Berlin School of Economics and Management