Energiagazdálkodás (MBA)

TU-Campus EUREF

A Képzés Leírása

Hivatalos Leírás

Energiagazdálkodás (MBA)

TU-Campus EUREF

ENERGIAGAZDÁLKODÁS (MBA)

Program leírás

A Master program "Energia Management" TU-Campus EUREF Berlin nem csak közvetíti a legújabb felismerések energiagazdálkodási kérdések, de tárgyalja a mai kihívásokat és felkészíti a tanulókat a vezető szerepet alakításában ipar és a társadalom számára a jövő előtt. Ez a program egy teljes munkaidőben mester Technische University Berlin, az egyik legnagyobb egyetem technológia Németországban. Az egyik legfontosabb feladat az, hogy oktassák a diákokat, hogy megfeleljen a kihívásoknak a világ egyre inkább jellemző a technológia és a haladás. Egyetemi rangsor fizet bizonyság, hogy a sikerek által folyamatosan rangsor a TU Berlin között az első tudományos intézmények szerte a világon.

Program tartalma

A vezetői döntések az energiaszektorban igényel mély megértése az ágazat műszaki, gazdasági, jogi és vállalkozási sajátosságok. Éghajlat és gazdasági változások, ellentmondásos vélemények, a technológiai fejlődés, valamint a szabályozás alakja és korlátozza a vállalkozói szoba, hanem kínálnak esélyeit és lehetőségeit. Az ipar ezért előírja nagyjából képzett személyek, akik a terület szakértői.

A master program tanítják alatt három félév. Az első félévben kiterjed a technikai, gazdasági, vállalkozási és jogi alapjait menedzsment döntések az energiaszektorban; A második félévben mélyül ezt a nézetet, és úgy néz ki, üzleti gyakorlat, elsősorban a grid-alapú segédprogramok, és a beruházás; A harmadik félévben kiszélesíti a nézet miközben összpontosítva gyakorlat szerint tanuló egyéni érdekeit. Minden félév között előadások, útmutatók, szemináriumok, valamint kirándulások, online anyagokkal kapcsolatos gyakorlat és tanórán kívüli tevékenységek. A diplomamunka van írva a végén a harmadik félévben, és befejezi a programot.

Modulok

 • technológiai Alapítvány
 • gazdasági alapismeretek
 • Stratégiai vezetés és Global Management
 • Energia Jog
 • elektromos hálózatok
 • Energia Gazdasági és Energiaügyi Business
 • Befektetések hálózatok, a tárolás és az erőművek
 • (Épület) Energiahatékonysági / Technológia és Innováció Menedzsment (kötelezően választható)

Előnyök és lehetőségek

A program került kidolgozásra, szoros együttműködés a vezető vállalatok, tanácsadó és a szabályozó hatóságok az energiaszektorban. TU Campus EUREF megállapításra került, hogy 5,5 hektáros városi negyed jeleként az energia forradalom Németországban, és ez szolgál a hazai bázis társaság működik az energia, a fenntarthatóság és a mobilitás. Mivel egy egyedülálló tesztelési platform fejlesztése az energiatakarékos modell város holnap, mester hallgatók közvetlenül részt vesz a fejlesztése, tesztelése és megvalósítása innovatív koncepciók ezen belül laboratórium.

A program interdiszciplináris tartalmát, amely kiterjed a politikai, gazdasági, műszaki és jogi szempontból a energiapiacok a diákok és a jövőbeni alkalmazottak egy egyedi profilt, és minősíti őket vezető pozíciókat az energiaszektorban. A tanulás és a tanuló kis csoportokban legfeljebb 30 diák teszi az egyéni és a kiváló tanulási feltételeket.

Pályázati eljárás

A jelentkezési határidő május 31. minden évben a kezdet októberben ugyanebben az évben. Kérjük, küldje el a PDF-fájlok csak.

Kötelező alkalmazás dokumentumok

 • Angol nyelvű motivációs levél (max. 1 oldal A4, kb 400 szó)
 • Táblázatos Önéletrajz tájékoztatást az oktatási és szakmai háttér
 • Egyetemi végzettség (ek) által elismert német egyetem (legalább 210 ECTS)
 • Igazolása munkatapasztalat legalább egyéves (lehetőleg az érintett munkaterületeken energia) a tanulmányok befejezését követően
 • Proof tudás az angol nyelv B2 szintű (vagy magasabb) a Közös Európai Referenciakeret (KER) - nem szükséges érettségi angol nyelven

A felvételi eljárás előzetes részletes TU szabályozás.

A hallgatók száma csak 30 évente. A felvételi bizottság dönt a kiválasztás eredményei alapján a korábbi vizsgálatokban a vizsgálati profil, továbbá megfelelő képesítéssel, hogy elérték kívül egyetemen.

Az intézmény az alábbi területeken kínál képzéseket: Angol

Az intézmény az alábbi területeken kínál képzéseket:
 • Angol
Időtartam és Ár
This course is Nappali bejárós
Start Date
Kezdet
okt. 2019
Duration
Időtartam
3 félév
Nappali
Price
ár
6,000 EUR
- Ár szemeszterenként
Locations
Németország - Berlin, Berlin
Kezdet : okt. 2019
Jelentkezési határidő Kérj Információt
A befejezés dátuma Kérj Információt
Dates
okt. 2019
Németország - Berlin, Berlin
Jelentkezési határidő Kérj Információt
A befejezés dátuma Kérj Információt
Videók

EUREF Campus - A strong community

TU Berlin School of Economics and Management