Executive MBA Hajózási és Logisztikai (A Kék MBA)

Általános információk

3 locations available

Program leírás

A CBS hajózási és logisztikai MBA (AKA: The Blue MBA) világszínvonalú hírnevét képviseli a tengerészeti ágazatban, és kifejezetten a nagy potenciállal rendelkező hajózási vezetők számára készült.

A hajózási és logisztikai CBA Executive MBA-ről

A CBS Executive Shipping and Logistics MBA páratlan betekintést nyújt a hajózási közgazdaságtanba és a modern menedzsment elméletekbe, és ezek alkalmazásába a tengeri ágazatban.

Egyedi holisztikus megközelítés a szállítás és a logisztika területén

A program során megtanulja a szállítás holisztikus szemléletének elfogadását, amely integrálja a kereskedelmi, technológiai és pénzügyi szempontokat, valamint a tengerjogot, az ellátási lánc menedzsmentjét és a vezetői kihívásokat. A diploma megszerzésével teljes körűen megérti az ágazat kihívásait, és teljes mértékben megérti az ipar igényeit egy olyan világban, ahol a globalizáció, a fokozott verseny és a technológiai változások sebessége folyamatosan növekvő igényeket támaszt a vezetői készségekre. A következő irányító témák nyilvánvalóak a program egészében:

 • Piaci megértés
 • Vezetés
 • Informatika
 • Globalizáció
 • Környezetvédelmi kérdések
 • Stratégiai tervezés

A tanítás a legmodernebb létesítményekben történik Dániában, Németországban és az Egyesült Királyságban.

program áttekintés

A CBS hajózási és logisztikai MBA (AKA: a kék MBA) páratlan betekintést nyújt a hajózási közgazdaságtanba, valamint a modern menedzsment elméletekbe és alkalmazásukba a tengeri ágazatban.

Legfelsõbb nemzetközi szint

A CBS Executive Shipping and Logistic MBA-n keresztül megtanulja, hogy holisztikusan fogadja el a hajózást, integrálva a kereskedelmi, technológiai és pénzügyi szempontokat, valamint a tengerjogot, az ellátási lánc menedzsmentjét és a vezetői kihívásokat. Az üzleti adminisztráció felső szintjén kerül a nemzetközi szintre, tükrözve az ipar igényeit egy olyan világban, ahol a globalizáció, a fokozott verseny és a technológiai változások sebessége egyre növekvő igényeket támaszt az ügyvezetői vezetői készségekre.

Tartalom és struktúra

Az ipar megértése

Az 1. modul alapvető ismereteket nyújt a hajózási ágazatról. A hangsúly a hajózás globális gazdaságban betöltött szerepére és a hajózási közgazdaságtan bevezetésére irányul.

A globális környezet megértése

A 2. és 3. modul hátteret ad a világgazdaság működésének megértéséhez. Ez magában foglalja a globalizáció mozgatórugóit, a kereskedelem mintáit, az ellátási lánc menedzsmentjét és e fejlemény logisztikai következményeit.

Összpontosítson a tengeri kérdésekre

A 4. és 5. modult az iparágspecifikus kérdésekre fordítják, tükrözve az üzlet holisztikus nézetét; lefedik a tengerjogot, a hajótervezést és a műszaki operatív irányítást, ideértve az információs és kommunikációs technológia fejlesztésének fontos szempontját.

Alapkezelési kérdések

A 6., 7. és 8. modul az üzleti menedzsment központi témáira összpontosít, a befektetési elemzéssel, a pénzügyi és kockázatkezeléssel, a szervezeti elmélettel és a vállalati stratégiával foglalkozik.

Integrált stratégiai projekt (ISP)

A program utolsó része az értekezés megírása egy háromlépéses folyamatot követve, ahol minden egyes lépést szóbeli prezentáció zár le, és a záró bemutató szolgál az ISP / tézis szóbeli védésére. A cél a gyakorlati probléma részletes elemzésének képességének bemutatása, a program összes tudása alapján. A három lépés mindegyikének bevezetése az utolsó modul során lesz.

Formátum

A CBS Executive MBA szállítási és logisztikai moduláris modul programja nyolc hetes modulokkal 22 hónapon belül. A tanulást egy virtuális platform támogatja, ahol az egyéni / csoportos feladatok és csoportbeszélgetések javítják a tanulási folyamatot. A tanítás Dániában, Németországban és az Egyesült Királyságban zajlik. (A helyszín változhat.)

Hol és mikor

Az utóbbi években növekedett a szakmai továbbképzés iránti igény. Ez az igény sürgette az ipar által vezérelt programok felé történő elmozdulást, ahol az idősebb és középszintű vezetők magasabb kompetenciákra törekszenek.

Nyolc modul

A program nyolc modulból áll, amelyek mindegyikét egyedi feladat követi, valamint egy végleges integrált stratégiai projekt (ISP); amely a záró diplomadíj.

A program befejezésekor a következőket szerezheti meg:

Tudás

Versenyképes lesz a nemzetközi munkaerőpiacon, mivel releváns és szigorú (= kutatáson alapuló) betekintést és ismereteket kap a tudományos kar és a magas szintű vezetőkkel együttműködve. A programban az interdiszciplináris know-how továbbadódik műhelyek, szemináriumok és interdiszciplináris projektek útján - a hajózás, a jog, a közgazdaságtan, az üzemeltetés / ellátási lánc menedzsment, a marketing, a szervezés és a pénzügyek kombinációja révén. Tartalmi ismereteket és társadalmi ismereteket fog szerezni a karok és osztályok összetételének sokszínűsége révén.

szakértelem

Rendelkeznie fog az elméletekkel, módszerekkel és eszközökkel, amelyek az iparág teljes bonyolultságának megértéséhez szükségesek. Társadalmi készségeit tovább fejlesztheti coaching technikákkal, tárgyalási készségekkel, konfliktuskezeléssel és interperszonális kommunikációs tréningekkel.

szaktudás

Ön képes lesz alkalmazni az elméletek, módszerek és eszközök halmazát, és képes lesz megoldani stratégiai, taktikai és operatív problémákat, amelyek a szállítással kapcsolatos összes kérdést felölelik. Ön képes lesz arra is, hogy társadalmi készségeket alkalmazzon a vezetés bemutatására.

Credits

60 ECT pont

Vizsga és tanulás

Az Executive MBA Hajózási és Logisztikai Program nyolc egyhetes modulból áll, valamint egy utolsó integrált stratégiai projektből (értekezés). Minden modul foglalkozik vezetési kérdésekkel és személyes fejlődéssel.

A modulokról

Minden modul alapos bevezetést nyújt az olvasási anyaghoz, és ösztönzi Önt a független tanulmányokra. Megvizsgálja az anyagot a modulok között, és megír egyéni vagy csoportos feladatot a végső modul kivételével. Az első két modul esetében erősen ösztönzik a csoportos feladatokat. Ezek a feladatok, amennyire csak lehetséges, a saját vállalattal kapcsolatos problémákra összpontosítanak.

Az integrált stratégiai projektről

A végleges integrált stratégiai projekthez (ISP) a témákat stratégiai célja és integráló jellege alapján kell megválasztani, értékes és gyakorlati elemzést adva a részt vevő vállalkozások számára. Az ISP-vel folytatott munka során három előadást fog tartani, a harmadik és az utolsó az ISP / tézis szóbeli védekezéseként működik.

A program tartalmának áttekintése

A program egészében négy irányadó téma látható:

 • Vezetői kihívások
 • A világgazdaság globalizációja
 • Az információs és kommunikációs technológia fejlesztésének következményei
 • A logisztikai követelmények változásai.

A végső integrált stratégiai projektnek két célja van:

 • A jelölt számára a programban szereplő összes téma integrálása a valós adatok felhasználásával a jelölt saját vállalkozásával kapcsolatos problémákra vonatkozóan.
 • A jelölt vállalkozásának célja a stratégiai kérdés alapos elemzése, javasolt megoldásokkal és végrehajtási tervekkel.

A CBS Executive Shipping and Logistics egy moduláris program, nyolc hetes modulokkal 22 hónap alatt, virtuális platformon támogatva. Az egyéni / csoportos feladatok és a csoportos beszélgetések javítják a tanulási folyamatot.

Világhírű kar

Az előadásokat vezető világhírű szakértők csoportja tartja a tengerészeti ágazat különböző területein az egész világon.

Mind a CBS rezidens, mind a külső oktatók azon szakértők csoportjába tartoznak, akiknek nagy igény van a tengerészeti intézmények, vállalatok és kormányok tanácsadójaként és tanácsadójaként. Kiváló oktatási készségeik és módszereik mellett segítenek hallgatóinknak a kapcsolatok nemzetközi hálózatának felépítésében.

Felszerelés

A CBS ügyvezető épületét a Henning Larsen építészek tervezték, és nyílt tere, panorámás kilátás nyílik a parkra és sok természetes fény jellemzi. A listánk tetején egy olyan inspiráló tanulási környezet megteremtése, amelyben a hallgatóink sikeresen fejlődhetnek.

Kiemelkedő létesítmények Koppenhága szívében

A CBS egy modern egyetem, amelynek fő campusa modern épületekben található Frederiksbergben, Koppenhága szívének közelében. Az Executive MBA programokat a Råvarebygningenben, a korábban a koppenhágai királyi porcelán által elfoglalt területen található Porcelænshavenben (a Porcelánkertben), a nyersanyag-tároló épületben helyezték el. Ezt az épületet elképzelhető módon a Henning Larsen Építészek versenyeztetéses formává alakította át.

A CBS könyvtár

A CBS könyvtár, amely egyben a dán Nemzeti Üzleti Gazdaságkönyvtár, és a legátfogóbb könyvkatalógust tartalmazza a dán szervezeti és üzleti élet minden szempontjáról. Több mint 300 000 kötettel és több mint 5000 elektronikus folyóirathoz és publikációhoz való hozzáféréssel, ez az egyetlen hely Dániában, ahol az Executive MBA résztvevők élvezhetik a legfrissebb tudáshoz és üzleti kutatásokhoz való hozzáférés szintjét. A CBS Online könyvtárat folyamatosan fejlesztjük annak érdekében, hogy az e-erőforrásokat a hagyományos könyvtári gyűjteménybe integráljuk, hogy az oktatók és a hallgatók egyszerűen hozzáférhessenek az összes elektronikus erőforráshoz, mind a campuson kívüli, mind a campuson kívül.

E-Campus

Az E-campus platform a CBS virtuális campusa. Itt talál információkat az eseményekről, vendég előadásokról és általános információkat az egyetemen zajló eseményekről. Ezenkívül hozzáférést biztosít az összes online erőforráshoz, amely elérhető az egyetemen kívüli helyszíneken.

CBSLearn

Ez egy biztonságos, webalapú tudásmegosztó platform, ami azt jelenti, hogy megoszthatja gondolatait és hozzájárulhat az Executive MBA résztvevőivel folytatott megbeszélésekhez anélkül, hogy nyilvánossá válna. A professzorok a CBSlearn platformot használják az osztályban használt anyagok feltöltésére és / vagy a lehetőségek megosztására, amelyeket hatalmas szakmai hálózataik nyújtanak.

Élet a CBS-nél

A CBS campus Frederiksberg nagy részét lefedi, kutatási és oktatási lehetőségekkel a Solbjerg Pladsban, Dalgas Have-ban, Kilen-ben (The Wedge), Howitzvej-ben és Porcelænshaven-ben. Mindegyik létesítmény egyedi építészeti stílusú és légkörrel rendelkezik, amely hozzájárul ahhoz, hogy a CBS különleges hely legyen. A Porcelænshaven-ben székhellyel rendelkező Executive MBA résztvevőként lehetősége nyílik a campus legtöbb helyszínének meglátogatására. Mindegyik épületben található számítógépes létesítmények, csoportos munka helyiségek és kávézók. A campus létesítmények oldalon további információkat talál a rendelkezésre álló szolgáltatásokról és szolgáltatásokról. Mint Executive MBA résztvevő és hallgató, belépést kap exkluzív MBA rendezvényekbe, ahol lehetőséget kap a különböző üzleti témákkal foglalkozó vezető oktatók meghallgatására. Az események témái különböznek, és igyekszünk minél változatosabbá tenni őket, hogy megfeleljen az Ön igényeinek és inspiráljon.

CBS Maritime

A CBS Maritime 2013 elején indult, és célja a tengerészeti tevékenységek és kompetenciák összehangolása a CBS-en, valamint a tengeri kutatás és oktatás fejlesztése az üzleti közösséggel szoros együttműködésben. A CBS Maritime-vel a Kék MBA és a CBS Tengeri Kutatás szorosan összekapcsolódtak. A tengerészeti szakértelem koncentrálása a CBS tengerészeti tanulmányi programjaiba és kurzusaiba, valamint a kutatási környezet minden fél számára hasznos lesz.

Beszámolók

Tudja meg, mit jelenlegi és öregdiák hallgatóink mondnak a programról, és megtudhatja, hogy a CBS Executive MBA hajózási és logisztikai bizottsága hogyan javította karrierjét.

Az utazás véget ér: Találkozzon két CBA kék MBA diplomával, közvetlenül a diploma megszerzése előtt

Ebben a videóban találkozzon Prashant S. Widge kapitánnyal és Peggy Hoeegh Grays-szel, mivel a CBS Blue MBA diplomát készülnek készíteni. Csatlakozzon hozzájuk, miközben visszatekintnek az elmúlt két évre, és ossza meg részvételét az MBA programból.

A kék MBA magyarázata

Ebben a videóban a CBS Blue MBA program igazgatója, Irene Rosberg, valamint a résztvevők Adam Kobren és Monika Lemajic elmagyarázza, hogy a Blue MBA miért kiválóan alkalmas világszerte a vezető hajózási vezetők számára, akik előre akarnak lépni.

Írásbeli beszámolók

"A Kék MBA résztvevői ideális platformot kínálnak a nemzetközi stratégiai elmélet és a gyakorlati megközelítés legjobb lehetőségeinek befogadására a nehéz piacokon, amelyeken mindannyian működünk."

Anne H. Steffensen, a dán hajótulajdonosok szövetségének főigazgatója

Akkreditáció

A CBS hajózási és logisztikai MBA programja a globális üzleti iskolák exkluzív csoportjához tartozik, hogy hármas akkreditációval rendelkezzen (AMBA, EQUIS, AACSB), elkülönítve a programot másoktól, és biztosítva, hogy a CBS MBA fokozatát világszerte elismerjék, tiszteletben tartják és jutalmazzák. .

Minőségbiztosítás

Az egész életen át tartó minőség és az MBA globális elismerésének biztosítása érdekében fontos figyelembe venni az akkreditációkat. A CBS a világ üzleti iskoláinak egy százaléka között van, akik a kért hármas akkreditációval rendelkeznek: AACSB, AMBA és EQUIS. Az iskola minőségének ezen a nemzetközi és széles körű elismerésén, valamint a CBS Executive MBA Hajózási és Logisztikai Programán keresztül biztos lehet benne, hogy a legjobb üzleti oktatást kapják. Ezen felül a programot az ACE és a PIMS is akkreditálta Dániában.

Belépés

követelmények

 • Bachelor diploma elismert tudományos intézet vagy azzal egyenértékű;
 • Diplomás Menedzsment Felvételi Test (GMAT) vagy hasonló, dokumentált képesítés;
 • Legalább öt év szakmai tapasztalat egy adott területen;
 • Két személyes javaslat.

A felvételt megelőzően a jelentkezőket meghallgatják, és a fenti követelmények, valamint a meghallgatás eredménye alapján megvizsgálják a jelentkező alkalmasságát. A távolsági jelentkezők esetében az interjút telefonon is lefolytathatják.

Következő bevitel és határidő

A hajózási és logisztikai Executive MBA következő beérkezése 2021. szeptember. Minden jelentkezési lapot, a vonatkozó dokumentumokat, valamint a további információkkal kapcsolatos kérdéseket Irene Rosberg programigazgatóhoz kell irányítani az ir.mba@cbs.dk címen.

Szükséges űrlapok

 • Jelentkezési lap
 • Ajánlási forma
 • Támogatási forma
 • Kérjük, vegye fel a kapcsolatot az Irene Rosberg program igazgatóval az ir.mba@cbs.dk e-mail címen az űrlapok átvételéhez.

A Felvételi Bizottság minden héten ülésezik, és a pályázatokat folyamatosan felülvizsgálják, ezért javasoljuk, hogy jelentkezzen a döntés meghozatalát követően.

díjak

Az MBA szállítás és logisztika finanszírozása

Az Executive MBA Szállítási és Logisztikai Programban részt vevők mintegy 60% -át a munkaadók szponzorálják.

Díj részletei:

A program tandíja 320 000 DKK (dán korona) - vagy hozzávetőlegesen 43 000 EUR -, amelyet négy egyenlő részletben, 80 000 DKK összegben, minden félév elején kell megfizetni.

 1. 80 000 DKK - 2021. szeptember (25 000 DKK vissza nem térítendő regisztrációs díj és 55 000 egyezmény alapján az elfogadó levél kézhezvétele után)
 2. 80 000 DKK - 2022. március
 3. 80 000 DKK - 2022. szeptember
 4. 80 000 DKK - 2023. március

Az EU-n kívüli résztvevőknek további, kb. 15 000 DKK felvételi díjat kell fizetniük.

Ez a díj nem tartalmazza a tananyag, az utazás és a szállás költségeit.

A Dán Tengerészeti Alap

A Dán Tengerészeti Alap támogatja azokat a kezdeményezéseket, amelyek célja a dán tengerészeti ipar fejlesztése, és mint az iparágban dolgozó Executive MBA résztvevők támogatásra jogosultak lehetnek.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

Copenhagen Business School (CBS) is a century-old institution and one of the largest business schools in Northern Europe with over 22,000 students in total. As one of just a handful of business school ... Tovább

Copenhagen Business School (CBS) is a century-old institution and one of the largest business schools in Northern Europe with over 22,000 students in total. As one of just a handful of business schools to be accredited by AMBA, EQUIS and AACSB, an MBA from Copenhagen Business School is a globally-respected qualification. Designed to offer a challenging combination of theory and practice, you will benefit from an unrivaled business focus that draws heavily from real-life scenarios. You will also develop a strategic understanding of the theories, concepts, and methods that drive managerial decision making in the 21st Century. Kevesebb
Frederiksberg , London , Hamburg + 2 Több Kevesebb