Executive MBA

Általános információk

Program leírás

Az AACSB által akkreditált Executive MBA programot tapasztalt szakemberek számára tervezték, akik együttműködési és interdiszciplináris megközelítést keresnek az új gazdaság vezetői művészetének elsajátításához.

Vezetői fejlesztés

Az UT Sykes College of Business Executive MBA programja a tapasztalt üzleti szakemberek számára együttműködő, interdiszciplináris megközelítést kínál az új gazdaság vezetői készségeinek kiépítéséhez és a jövőbeli kihívásokra való felkészüléshez. Tanulmányaik és program tapasztalataik során globális perspektívát, stratégiai jövőképet és innovatív gondolkodást fejlesztenek ki - ezek fontos eszközök a helyes döntések meghozatalához és a kockázatok kezeléséhez a változó világban.

Az EMBA hallgatói a magas szintű tudományos ismeretekkel rendelkező, kivételes oktatási képességekkel és erős szakmai háttérrel rendelkező karokból tanulnak - sok professzor vezetői tapasztalattal rendelkezik, vagy saját vállalkozásuk volt. A hallgatók osztálytársaiktól is tanulnak, akik széles körű szakmai ismereteket és betekintést nyújtanak. Ennek eredményeként az osztálytermi viták élénk és gazdagok a valós üzleti példákkal és azok következményeivel. A kis osztályméretek és a csoportos megközelítés elősegítik a barátság érzetének kialakulását, mivel az EMBA hallgatói szoros csoportokat és fontos, tartós üzleti kapcsolatokat alakítanak ki. A tanterv ösztönzi az aktív tanulást ügyfélprojektek, gyakornoki programok és esettanulmányok révén. A program nemzetközi utazási alkotóeleme segít a hallgatóknak felbecsülhetetlen globális képet adni tanulmányaikba.

Az UT Tampa belvárosának közvetlen közelében könnyű hozzáférést és kapcsolatot biztosítani az élénk üzleti közösséggel. Évente több száz cég toborzik az egyetemen, köztük T. Rowe Price, a Citigroup, a Syniverse Technologies, a Nielsen Company és a Coca-Cola Enterprises.

Nemzetközileg elismert program

A Sykes College of Business-t az AACSB International (a Business Collegiate Schools of Business előmozdításának egyesülete) akkreditálta az egyetemi és egyetemi hallgatók szintjén, ez a megtiszteltetés a világ üzleti iskoláinak mindössze hat százaléka. A Bloomberg Businessweek az USA-ban a 100 legjobb üzleti végzettségű üzleti iskolának minősül, és 2007 óta a The Princeton Review a világ 294 legjobb üzleti iskolája közé sorolja.123795_UT-02.jpg

Innováció és menedzsment

Az EMBA tanfolyamai a fenntarthatósággal, a tudás és az innováció menedzsmentjével, a kreatív globális problémamegoldással, a döntés elemzéssel és más releváns területekkel foglalkoznak. A kar tagjai folyamatosan megismerik a hallgatókat a jelenlegi trendekkel és stratégiákkal, és kapcsolatba lépnek az üzleti közösséggel olyan vendég előadók révén, akik gazdagítják a tanulást.

Gyakorlat, csapat megközelítés

A hallgatók a tanterv során egy csoportban, kohortnak nevezett struktúrában haladnak keresztül, lehetővé téve számukra, hogy értékes üzleti kapcsolataikat és személyes kapcsolataikat ápolják. Változatos háttérrel rendelkező vezetőkként a csapat tagjai kölcsönös előnyökkel járnak ötletekkel és fejlesztik a szakmai lehetőségeket.

Kivételes érték és kényelem

Az Executive MBA program kétévente minden második szombaton ülésezik. A stratégiailag megtervezett tanterv megköveteli a hallgatóktól, hogy egyidejűleg két órát vegyen igénybe együtt a csoportjával, és a programot egymás után dolgozza tovább. Mivel az EMBA hallgatók általában teljes munkaidőben dolgoznak, ez az ütemterv segít minimalizálni a karrier és a családi élet zavarát. A program versenyképes áron szerepel más, országszerte vezető MBA programokkal szemben.

Tapasztalati globális alkotóelem

A program második évében egy tanfolyam-sorozat felkészíti a hallgatókat nemzetközi utazási tapasztalatokra, amelyek során feltárják a vállalkozások USA-n kívüli működtetésének lehetőségeit. Tanulmányaik egy globális értékelést és stratégiai üzleti elemzést tartalmaznak, amely egy 10 napos külföldi utazással ér véget. ami a tanulást az osztálytermen túl veszi át. Az elmúlt években az EMBA hallgatói Kínába, Chilebe, Argentínába, Svájcba, Németországba, a Cseh Köztársaságba, Írországba és Peruba utaztak.

Előrelépés az üzleti életben

A Sykes College of Business értékeli szoros kapcsolatait a Tampa Bay üzleti közösséggel, amely számos sikeres helyi, nemzeti és nemzetközi társaságból áll. Az üzleti vezetőkkel fenntartott kapcsolatok segítik az UT-t, hogy lépést tartson a trendekkel, és lehetőségeket teremtsen a hallgatók számára, ideértve a munkahelyeket, gyakorlatokat, kutatást és utazást. Több mint 800 közösségi vezető vesz részt az UT különféle testületeiben és tanácsadó csoportjaiban. Cserébe az UT kiváló programokat, értelmes kutatást és átgondolt, stratégiai elemzést nyújt az üzleti közösség számára. Végzős üzleti hallgatók számára előnye van a rendszeres hozzáférés a különféle hálózati lehetőségekhez és fejlett tanulási programokhoz.

Business Network Symposium

Az Business Network Symposium évente háromszor kerül megrendezésre a Tampa Bay üzleti közösség és az UT hallgatói körében. Mindegyik program három helyi vezérigazgatót mutat be, akik megosztják üzleti történeteiket, eredményeiket, a megtanult tanulságokat és a jövőbeli terveket. A korábbi előadók között szerepelt a Tampa Nemzetközi Repülőtér, a Cigar City Sörgyár és a Tampa Általános Kórház vezérigazgatója.

Baráti fórum

Évente több mint 1000 résztvevővel felhívva a Fellows Forum három kiemelkedő vezérigazgatót vagy társasági elnököt rendez, akik a vállalkozásokat érintő aktuális kérdésekről és trendekről beszélnek. Az eseményt a Fellows Board, a vállalkozók egy csoportja szponzorálja, akik az UT-t támogatják az egyetemi hallgatók és a hallgatók ösztöndíjaival. A Fellows fórum vonzza az üzleti közösség tagjait, az UT hallgatóit és oktatóit, és évente ösztöndíjakkal jár. A korábbi előadók között szerepelt a HSN, az AutoNation, a Jabil, a PNC Financial Services Group és a Publix vezérigazgatója.

TECO Vezetési Energia Központ

Az Egyesült Államok TECO Vezetői Energiaközpontja testreszabott programokat kínál a nagy potenciállal rendelkező vezetők számára, vezetői szemináriumokat vezet a térség üzleti vezetői számára, és nemzetközileg elismert előadókat hoz az egyetemen. Alkalmazott vezetői kutatással is foglalkozik, koordinálja a támogatásokat és a konferenciákon való részvételt. Tudjon meg többet az UT központjairól és intézményeiről a www.ut.edu/centers oldalon.

Felvételi követelmények és dokumentumok

A jelentkezéshez kérjük, töltse ki a papír vagy az online jelentkezést. A pályázatokat addig nem tekintik át, amíg a Végzős és Folytatódó Tanulmányok Iroda meg nem kapja az összes szükséges anyagot. A hallgatók értesítést kapnak a felvételi döntésről, miután az anyagokat megkapták és értékelték.

 • Befejezett alkalmazás.
 • Négyéves fokozat regionálisan akkreditált intézménytől.
 • Két szakmai referencia-űrlap (PDF), amelyet olyan személyek töltöttek ki, akik igazolják a pályázó szakmai hátterét és tudományos potenciálját. Szakmai ajánlólevelek elfogadhatók, ha előnyben részesítik őket.
 • Szakmai összefoglaló.
 • Személyes nyilatkozat: Körülbelül 500–1000 szóban írja le szakmai céljait és azt, hogy a Tamai Egyetemen végzettséggel hogyan segít elérni ezeket a célokat. Ezenkívül hangsúlyozhatja, hogy mi hozzájárulhat a posztgraduális programhoz.
 • Graduate Management Admissions Test (GMAT) vagy Graduate Records Exam (GRE) **.
 • Hét éves munkatapasztalat.
 • Interjú.
 • Jelentkezési díj 40 USD.

** A felvételi bizottság a következők alapján lemondhat a GMAT vagy GRE követelményről:

 • Legalább 3.0 vagy annál jobb GPA egy akkreditált négyéves intézménytől
 • Releváns tanfolyam
 • Szükséges munkatapasztalat
 • Megfelelő belépési interjú

FIGYELMEZTETÉS: A fent felsorolt kritériumok teljesítése csak azt jelenti, hogy a hallgatók GMAT-mentességet kérhetnek. Az összes GMAT-mentességet egyénileg felülvizsgálják, és a bizottságnak jóvá kell hagynia. További információkért forduljon felvételi tanácsadójához.

Jelentkezési határidők

A pályázatokat folyamatosan értékelik az őszi, tavaszi és nyári időszakban. A képesített hallgatókat addig lehet befogadni, amíg a helyek meg nem töltődnek az adott időszakra. Mivel a gördülő alap, a felvétel versenyképes, és a hallgatókat arra ösztönzik, hogy jelentkezzenek már, mivel nincsenek jelentkezési határidők. A döntéseket néhány héten belül meghozzák attól az időponttól számítva, amikor a hallgató kitölti jelentkezését.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

The University of Tampa’s Sykes College of Business is a leading private institution focused on the development of tomorrow’s global leaders. Our commitment to excellence is reflected in our AACSB acc ... Tovább

The University of Tampa’s Sykes College of Business is a leading private institution focused on the development of tomorrow’s global leaders. Our commitment to excellence is reflected in our AACSB accreditation — a recognition that places us among the top 5 percent of graduate business schools worldwide. Kevesebb

Akkreditáció

AACSB Accredited