Hivatalos Leírás

Globális MBA (GMBA)

Az 1998-ban alapított Yonsei Global MBA programja az első teljes munkaidőben működő MBA program Koreában, amely teljes egészében angol nyelven érhető el. A 96 éves történelem (1917 óta) az üzleti oktatásban a Yonsei School of Business néven ismert Korea első és legjobb üzleti iskola.

A program nagy hangsúlyt fektet az északkelet-ázsiai (koreai, kínai és japán) üzleti tevékenységre, amely különbözik a koreai vagy máshol kínált egyéb MBA programoktól. A térségre összpontosító választani, minden kurzus célja, hogy segítsen a diákoknak az északkelet-ázsiai üzleti tevékenység szakértőjévé válni.

Ezenkívül a program célja, hogy a hallgatók számára egy valóban globális tapasztalatot biztosítson, ahol a 20-30 különböző ország hallgatói interakcióba lépnek egymással, hogy megismerjék kultúrájukat, ismereteiket és üzleti szempontjaikat.

GMBA program áttekintése

Tanfolyam követelmények

A hallgatóknak 51 kreditórát kell teljesíteniük, amelyek magukban foglalják a 33 óra hitelórát és a választható tárgyak 18 óráját. A szükséges magok négy rétegben vannak elrendezve - alapítás, funkció, tapasztalat és integráció. A diákok választhatják, hogy szakosodnak a három funkcionális terület közül: pénzügy, marketing, stratégia / menedzsment.

Core tanfolyamok közé tartozik

Statisztika: menedzsment, gazdasági elemzés, karrierfejlesztési műhely, üzleti stratégia, pénzügyi menedzsment, modern marketing menedzsment, pénzügyi számvitel, menedzsment tudomány, szervezeti magatartás, operációs menedzsment, vállalati szakmai gyakorlat (vagy globális terepmunka), informatikai üzleti érték, vezetői számvitel, globális Üzleti stratégia, üzleti prezentáció és ügy / verseny, üzleti etika és társadalmi felelősségvállalás

Szabadon választható kurzusok közé tartozik:

Üzleti elemzés és értékelés, Adó- és üzleti stratégia, Belső ellenőrzés, jövedelemkezelés és számviteli csalás, Pénzügyi kimutatás elemzése, Kapcsolat marketing, Reklám és integrált marketing kommunikáció, Marketing stratégia a dinamikus vállalkozások számára, A fogyasztói magatartás megértése, Magas szintű marketing versenyelőnyhöz, Globális üzleti környezet, globális marketing, ázsiai menedzsment, globális tudásmenedzsment, globális szövetség menedzsment, feltörekvő piaci stratégia, koreai üzleti tevékenység, üzleti tevékenység Kínában, üzleti tevékenység Japánban, kék óceán stratégia, vezetés, vállalkozói tevékenység, Stratégiai üzleti tárgyalások, Nemzetközi pénzügyek, Pénzügyi intézmények kockázatkezelése, Pénzügyi piacok gazdasága, Vállalati pénzügyek, Beruházások, Logisztika és ellátási lánc menedzsment, Szolgáltatásmenedzsment, Világszínvonalú beszerzés és beszállítói menedzsment, Globális ellátási lánc menedzsment, Projektmenedzsment, Üzleti folyamatok innováció, informatikai stratégia, informatikai iparágak Koreában, bizonytalan döntéshozatal, üzleti szimuláció, döntéshozó műhely, kreatív problémamegoldás (nem minden választható kurzust kínálnak minden félévben, és ez a lista változhat.)

Csereprogram

Annak érdekében, hogy a hallgatók lehetőséget kapjanak globális üzleti perspektívájuk és kommunikációs készségeik fejlesztésére, valamint kielégítsék a más régiók hallgatóinak szükségleteit az ázsiai tapasztalatok és a hálózatépítésben való részvétel érdekében, a diákok számára egyedi csereprogramokat és látogatói programokat koordináltak.

Felvételi követelmények

Felvételi ütemterv: 2011-2012 tanév

Jelentkezési határidő: 2010. december 31

Interjú értesítése: 2011. január 14

Felvételi eredmények: 2011. január 31

A Yonsei Global MBA arra törekszik, hogy a különböző országokból érkező résztvevők sokszínűségét különböző tapasztalatokkal, tudományos háttérrel és tehetségekkel egyesíti. A pályázók várhatóan:

  • Egy főiskolai diploma (BS / BA)
  • Minimum 2 év szakmai gyakorlat
  • Jó TOEFL, IELTS, TOEIC, PTE vagy TEPS pontszám vagy azzal egyenértékű eredmény, ha az angol nem az alapképzésben használt nyelv volt. A TOEFL intézménykódja 9893.
  • A következő nem kötelező követelmények, de erősen ajánlott:
    • Megfelelő GMAT pontszám (a GMAT intézmény kódja 1637)

Kiválasztási feltételek

  • A pályázókat az akadémiai feljegyzések, ajánló levelek, GMAT és TOEFL (vagy azzal egyenértékű) pontszámok, valamint korábbi tapasztalatok
  • A listán szereplő pályázókat személyesen fogják megkérdezni

Ösztöndíj

Az MBA tanulmányozása jelentős beruházást igényelt. Ezzel a Yonsei MBA különböző ösztöndíjakat és diplomás asszisztenseket biztosít minden hallgató számára.

A kiemelkedő tudományos eredményekkel és erős vezetői képességekkel és interperszonális képességekkel rendelkező nagy potenciális pályázóknak lehetősége nyílik ösztöndíjak és posztgraduális asszisztensek megszerzésére.

Az ösztöndíj összege a tandíj 25% -ától 100% -ig terjed. A posztgraduális asszisztens egy fizetős (havonta 1 000 000) támogatást nyújt, amely fedezi a megélhetési költségeket. Minden ösztöndíjat és asszisztensi munkát odaítélnek a felvételi döntések meghozatalakor.

Program oktatási nyelve:
Angol
This course is Campus based
Start Date
Június 2019
Duration
18 hónapok
Nappali
Price
- Jelentkezési díj: $ 85 USD
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
Június 2019
Jelentkezési határidő

Június 2019

Location
Jelentkezési határidő
End Date