MBA üzleti adminisztráció

Általános információk

Program leírás

Az MBA képesítés továbbra is zászlóshajói képesítés a posztgraduális üzleti hallgatók számára, akiknek célja a tárgy ismeretek bővítése, a vezetői készségek portfóliójának felépítése és a jövőbeli karrierlehetőségek javítása a versenyképes és egyre globálisabb színtéren.

Az MBA csomag három útból áll (lásd fent), amelyek mindegyike három alapvető témát foglal magában, amelyek alapját képezik a sikeres üzleti vállalkozásnak, nevezetesen a stratégia, a pénzügyek és a vezetés számára.

Ezen túlmenően vannak olyan választható útvonalak, amelyek lehetőséget kínálnak a transznacionális üzleti gyakorlatok kiválasztására és beillesztésére, hogy tükrözzék a globális növekedést és fejlődést, valamint a környezetvédelmi aggályokat, amelyek egyre nagyobb hangsúlyt helyeznek a vállalati jelentésekben és az üzleti eljárásokban.

Egyéb lehetőségek közé tartozik az eszközkezelés viszonylag új tárgya, amely lefedi az eszköz életciklusának kezelését és kulcsfontosságú funkció a virágzó üzlet tervezésében és fenntartásában. A kockázat létfontosságú kérdés az üzleti döntések értékelése és meghozatala során, és ez egy további lehetőség. Végül, a kreatív változás és innováció opció számos megközelítést alkalmaz, amelyeket az üzleti folyamatosság, a növekedés és a piac szempontjából való relevancia érdekében használnak.

Fő tanfolyam jellemzői

 • Itt az ideje, hogy egy karrierfejlesztési készségekre és ismeretekre összpontosítson egy támogató környezetben.
 • Az MBA modulok igazodnak az Intézet Igazgatói Kompetencia Keretéhez, amely számos készséget, tudást és gondolkodásmódot foglal magában.
 • Az Vagyonkezelő modul összhangban van az Vagyonkezelési Intézet képesítési keretrendszerével.
 • Hozzáférés a különböző ágazatokból és szervezetekből kiinduló, vállalkozó vezetők hálózatához.
 • Lehetőség a Wrexham Glyndŵr Egyetemen részt vevő campus üzleti eseményekre.
 • A program kutatási eleme lehetővé teszi a hallgatók számára, hogy azonosítsák, vizsgálják, elemezzék és megalapozott megoldásokat javasoljanak egy üzleti problémára vonatkozóan.
 • A tanítás interaktív, és ahol lehetséges, a program egész területén a kortárs üzleti kérdésekre épül.

Mit fog tanulni?

A program hat tanított tantárgy-specifikus modul sorozatán keresztül történik két trimeszter alatt, a témákat a programrészlet áttekintése és a Program-specifikáció alrész ismerteti. Bár az egyes modulokon belül van egy elméleti elem, a hangsúly a kortárs üzleti kérdésekre és problémákra koncentrál, hogy esettanulmányokat nyújtson és lehetőséget biztosítson a kritikus vitákhoz az ismeretek és a gyakorlati alkalmazás fejlesztése érdekében.

A hallgatók a kutatási módszereket is tanulmányozzák, és a második trimeszter végén benyújtanak kutatási javaslatot. A hallgatókat arra ösztönzik, hogy válasszanak egy olyan kortárs természetű, üzleti és menedzsmenttel kapcsolatos kutatási témát, amely potenciális értékkel bír és releváns a jövőbeli karrier-törekvések szempontjából. A harmadik félév során a hallgatók értekezését fejezik ki, amely egy kutatási elemet és egyénileg szervezett felügyeleti értekezlet sorozatán való részvételt jelent.

A teljes munkaidős program átadása hetente két napra esik, amely rugalmasságot biztosít a dolgozó hallgatók számára, és 12 hónapos időszakonként teljesíthető, feltéve, hogy a moduláris átadás révén kielégítő előrelépés történik.

A részmunkaidős útjaink kiterjesztik a programot két évre, és a tanítási hetek során hetente egy nap tartózkodást igényelnek. A teljes és részidős hallgatókat együtt tanítják, hogy több területen növeljék a tanulási környezet gazdagságát, ideértve a hálózatépítés, a kommunikáció és a csoportos munka lehetőségeit is.

A hallgatók általában elvárják, hogy részt vegyenek egy három órás blokkot hetente, az egyes moduloknak szentelve. Ez egy előadásból és egy oktatóanyagból áll, amely lehetővé teszi a készségek fejlesztését és alkalmazását. A modulok többségének két értékelése van, amelyeket a hallgatóknak teljesíteniük kell a programban való haladáshoz.

Alap és opcionális modulok

 • Végrehajtási stratégiák (alap)
 • Integrált kommunikáció (mag)
 • Kortárs vezetői témák (alapvető)
 • Pénzügyi betekintés, üzleti intelligencia (alapvető)
 • Kreatív változás és innováció (alap)
 • A környezet hangsúlyozása (opcionális)
 • A kockázat és a döntések értékelése (opcionális)
 • Kutatási módszerek és értekezés (mag)

Belépési követelmények és jelentkezés

A minimális belépés 2: 1 osztályú egyetemi diploma.

A pályázókat, akik nem felelnek meg a 2: 1 arányú egyetemi diplomának, egyéni interjú útján értékelik. A releváns munkatapasztalatot figyelembe veszik az egyetemi végzettség nélküli pályázók értékelésekor.

Az összes sikeres pályázó esetében hangsúlyt kell helyezni az intenzív és következetes munkavégzésre a kurzus során, elkötelezettséggel a nagy részvétel és a határidők betartása mellett.

Angol nyelvi követelmények

Az akadémiai belépési követelményeken túl minden olyan jelentkezőnek, akinek az anyanyelve nem angol / walesi, az UKVI által jóváhagyott biztonságos angol nyelvvizsgára (SELT) van szükség, amelynek teljes pontszáma 6,5, a komponens 6,0 alatt nincs.

Jelentkezés a kurzusra

Ha otthoni vagy európai uniós hallgatóként jelentkezik, akkor a jelentkezési lapot elektronikus úton kell elküldeni a közvetlen jelentkezési űrlapon.

A papír változat kérésre elérhető a Felvételi és Érdeklődés-csoporttól.

Ha nemzetközi hallgatóként jelentkezik, akkor jelentkezését el kell végeznie az online pályázati rendszerünkön, a Centuruson.

Ezenkívül nyomon követheti pályázata állapotát, és megkaphatja az ajánlati levelet és a CAS levelet.

Ha bármilyen kérdése van, vagy további információt szeretne kapni a tanfolyamról, a felvételi követelményekről vagy a jelentkezési folyamatról, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot.

Értékelés és oktatás

A tanított modulokat elsősorban egyéni vagy csoportos feladatok alapján értékelik. Számos modulnak van vizsgálata az értékelési eljárás részeként. A 120 kredit eléréséhez és az értekezés szakaszába való továbblépéshez el kell végeznie az összes modulját.

Az MBA megszerzéséhez a disszertáció sikeres kitöltéséhez szükség van, és 180 kredit megszerzése szükséges. A májusi értékelést követően ősszel kell benyújtania az értekezését. A folyamat előrehaladtával a disszertációs szakaszba egy felügyeletet kap, aki tanácsot ad a disszertáció felépítéséről és haladásáról.

Karrier kilátások

Az MBA hallgatók karrier iránya egyaránt változatos és szakosodott, azonban a projektek hatékony megtervezését és megvalósítását igénylő szerepek egyértelműen igazolódnak, a megnövekedett felelősségekkel és egy olyan csapat vagy csoport irányításával, ahol a vezetői készségek és a döntéshozatal egyértelműen szükségesek. Más szerepek inkább a specialitásokra összpontosíthatnak, mint például az emberi erőforrások, a marketing, valamint a pénzügy és a számvitel.

A korábbi hallgatók operatív menedzserekké, karcsú menedzserekké, projektek menedzserévé váltak számos területen, humán erőforrás menedzser és marketing menedzser. Ez a lista nem kimerítő.

A Wrexham Glyndŵr University karrierje és zónája segítséget nyújt a döntések meghozatalában és a fényes jövő felé vezető következő lépések megtervezésében. A munkát vagy a további tanulmányokat az érdeklődés, készségek és törekvések kidolgozásáig nyújthatják a szükséges szakértői információkat, tanácsokat és útmutatásokat.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

Wrexham Glynd?r University started in 2008 so we’re still one of the youngest universities in the UK. It is a vibrant, friendly place where each student’s learning and future is given personal attenti ... Tovább

Wrexham Glynd?r University started in 2008 so we’re still one of the youngest universities in the UK. It is a vibrant, friendly place where each student’s learning and future is given personal attention. Kevesebb