MBA Menedzsment vagy Beszerzés Szakirányú

Általános információk

Program leírás

 • Időtartam: 18 hónap
 • Megnyert képesítés: MBA menedzsment szakirányú / Beszerzési szakirány
 • Díjnyertes testület: Alexander College
 • (A „Ciprusi felsőoktatási minőségbiztosítási és akkreditációs ügynökség” akkreditálta)
 • Az oktatás nyelve: angol
 • Tanulmányi mód: Teljes munkaidős
 • ECTS kredit: 90

Tanfolyami betekintés

Ez persze egyszerre rugalmas és egyedülálló, hogy a diákok és az üzleti szakemberek a lehetőséget, hogy megtanulják, kezelése és a gyakorlat belül előnyös specializáció révén az állami / magán beszerzési Pathway vagy a menedzsment Pathway . A tanfolyam lehetővé teszi, hogy a diákok a lehetőséget, hogy összekapcsolják modulokat egyaránt Pathways alternatívájaként választó csak az egyik szakterületek. Ez is lehetséges a MBA General Pathway .

Bármelyik Pathway is választja, a tanulmányi terhelés nem haladja meg a ciklusonkénti 3 modult, az előadások maximális időtartama csak 2 óra, esténként vagy szombaton, és tapasztalt oktatással és értékeléssel jár tudósok és szakemberek. Hat hónapos periódusod lesz a disszertáció elkészítéséhez.

Szakterületek

Beszerzési Pathway

Ez az MBA program az egyetlen Cipruson, amely a Beszerzési Pathway kínálja. Ezt a specializációt interdiszciplináris tartalma jellemzi, és professzionális betekintést nyújt a beszerzéshez annak érdekében, hogy a hallgatók közvetlen hatást gyakoroljanak az állami és magánvállalatokra és intézményekre, amelyekkel kapcsolatban állnak. Támogatja az Sándor Kutatóközpont közelmúltbeli kutatási projektjeit a köz- és magánbeszerzésről szóló jogalkotás és végrehajtás területén annak érdekében, hogy megalapozott képet kapjanak a témáról. Ez az Pathway ideális közbeszerzőknek, magán ajánlattevőknek és hallgatóknak, akiket a közbeszerzés irányításában érdekli a karrier.

Menedzsment Pathway

A menedzsment szakterület mélyreható perspektívát kínál, és megvizsgálja a vezetési koncepciók és gyakorlatok belső és külső hatásait, például a multinacionális vállalatok és a kkv-k változásait. Kihasználja a társult intézmény, az Alexander Research Center által végzett mikro- és kisvállalkozásokról szóló kortárs kutatásokat. Ez az Pathway ideális azoknak a hallgatóknak, akik vezetői szerepben látják magukat, és arra törekszenek, hogy koncentrált vezetõvé váljanak a tanácsadás, a nemzetközi menedzsment és a vezetés területén.

Általános Pathway

Az általános MBA Pathway lehetővé teszi a hallgatók számára, hogy két terület modulját egyesítsék ahelyett, hogy csak egy specializációt választanának. Ez azt jelenti, hogy személyre szabott a MBA kurzus, hogy megfeleljen a vegyes egyéni érdekek, a preferenciák és a karrier igényeit kiválasztásával választható modulok mind a menedzsment és a beszerzési specializáció Pathways rugalmasabb fejlődési irány, miközben egyre értékes tudást és készségeket kell válnia Vezetői és vállalkozói szakértő.

131855_photo-1517245386807-bb43f82c33c4.jpgIrányba / Unsplash

Tartalom és időtartam

Ez az MBA program teljes hitelképessége 90 ECTS kredit (Európai Kreditátviteli Rendszer), és 18 hónapos időtartamú, három félév során. A tantárgy első két félévét négy nyolchetes időszakra osztják (A, B, C, D feltételek), és a teljes harmadik és utolsó szemesztert E kifejezésnek nevezik.

Az előadások hetente két-négy alkalommal zajlanak, az egyes ciklusok tanulmányi terhelésétől függően. A tantárgy felépítése évenként csak három modulra összpontosít, lehetővé téve a jobb munkaterhelés-kezelést és a siker nagyobb lehetőségeit. A harmadik félév során (E félév) a hallgatók csak egy modult vesznek fel a disszertáció előkészítése és kitöltése mellett. A kezdési időpontok megerősítést igényelnek, és változhatnak, de általános iránymutatásként az első félév általában szeptember utolsó hétfőjén kezdődik.

Annak érdekében, hogy jobban felkészítsék a hallgatókat az MBA programra, két alapvető modulot kínálnak a számvitelben és a közgazdaságban is, az MBA program megkezdése előtt. Ezek nem kötelezőek, és nincs hitelképességük.

A tanfolyam céljai

 • Az alapvető vezetési tudományágak, nevezetesen a szervezeti elmélet, az üzleti gazdasági és jogi környezet, a számviteli és kutatási módszerek, a pénzügy, a marketing, az információs technológia és az innováció, valamint a menedzsment és a beszerzés folyamatainak és gyakorlatának alapos megértése;
 • A hallgatók számára elegendő ismeretekkel és betekintéssel kell rendelkezni az üzleti adminisztráció és a beszerzés szerepéről a vállalkozásban és a társadalomban a szakmai működés és a társadalmi kérdések tükrözése érdekében;
 • A hallgatók felkészítése a megfelelő tudományos ismeretekkel és képességekkel az üzleti és a közszférában betöltött vezető szerepekhez és felelősségvállaláshoz való továbbjutáshoz, illetve továbbképzésükhöz;
 • Hogy a hallgatók átfogó képet kapjanak egy szervezet vezetéséről a változó körülmények között;
 • Fejlessze az összetett erőfeszítések szervezésének képességét, integrálja a különféle tanulmányok és elemzések eredményeit, és előállítsa a kívánt terméket a megállapított határidőkön és előírások szerint;
 • A speciális elméleti és gyakorlati ismeretek és kompetenciák fejlesztése a modern köz- és magánbeszerzések tervezésének és irányításának területén.

Tanítás és tanulás

A tanfolyamot a tanulási környezetek változatos keverékén keresztül tanítják, beleértve előadásokat, szemináriumokat, oktató által vezetett feladatokat és független hallgatók által vezetett projekteket, valamint alapvető független tanulmányokat, ideértve a kutatást, az online munkát és az értékelésre való felkészülést.

Értékelés

A tanfolyam és a vizsga kombinációjával értékeljük, amelynek célja nemcsak az ismereteink felmérése, hanem a munkaadók által értékelt tulajdonságok, köztük a csapatmunka, a kommunikációs és prezentációs készségek, az informatikai és számolási készségek, valamint a projekt- és időgazdálkodási készségek értékelése is. valamint a problémamegoldás, a kritikus gondolkodás, az elemzés és értékelés, a kreativitás és az innováció szellemi képességei. A feladatok változatosak, és esszéket, jelentéseket, üzleti terveket, alkalmazott kutatási projekteket, prezentációkat és önértékelést tartalmaznak.

Graduation követelmények

Az általános MBA / MBA szakirányú beszerzés / MBA szakirányú menedzsment fokozat eléréséhez sikeresen teljesítenie kell a tíz alapmodult (50 ECTS), a három választható / specializációs modult (15 ECTS) és az értekezését (25 ECTS) Szerezzen összesen 90 ECTS kredit összeget ahhoz, hogy jogosult legyen a diploma megszerzésére.

Belépési követelmények

A jelentkezőknek rendelkezniük kell egy első ciklusból származó, releváns tanulmányi területen szerzett Bachelor fokozattal vagy a szakmai testület által elismert egyenértékű bizonyítvánnyal, plusz két munkáltató vagy egy munkáltató referencialevele és egy akadémiai referencia. A jelentkezőknek legalább három éves szakmai tapasztalattal kell rendelkezniük közigazgatási pozíciókban. Az elfogadás előtt interjút készíthet.

A jelentkezők, akiknek az első nyelve nem angol, várhatóan megfelelnek az angol nyelv ismeretére vonatkozó követelményeinknek. Az angol nyelvű programok végzősei további angol nyelvű bizonyítékok nélkül jogosultak felvételre. A nem anyanyelvű angol nyelvű jelölteknek a következő bizonyítványok egyikét kell bemutatniuk: TOEFL 550 fokozattal, GCEOL minimum C fokozattal, IELTS minimum 5.5 fokozattal. vagy bármilyen más egyenértékű igazolás. A megfelelő angol nyelvi követelmények nélküli jelentkezőknek lehetősége van a Főiskola előkészítő angol nyelvvizsga megszerzésére.

A tapasztalatokon alapuló felvételi lehetőségeket legalább 5 éves vezetői tapasztalattal rendelkező, de első fokozattal nem rendelkező egyének veszik figyelembe. Az alternatív szakmai fejlődés és eredményesség bizonyítékát be kell nyújtani a pályázathoz.

Utoljára frissítve márc. 2020

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Az iskoláról

Alexander College has a long-standing history of educational excellence and this is owed, in no small part, to our established UK connections and collaborations with accredited UK Universities and awa ... Tovább

Alexander College has a long-standing history of educational excellence and this is owed, in no small part, to our established UK connections and collaborations with accredited UK Universities and awarding bodies. Over the years we have established a number of close links and in addition to our own recognised programmes, we currently offer UK undergraduate and postgraduate degrees in collaboration with Canterbury Christ Church University (CCCU). Deciding to study for a degree is not an easy choice; it requires a high level of commitment and dedication in order to succeed. At Alexander, we understand this and strive to make your time with us an enjoyable, rewarding and worthwhile experience. Kevesebb