MBA Nemzetközi Üzleti Menedzsment

Általános információk

Program leírás

Tanulmányi oklevél Finnországban! Ennek a programnak a fő célja, hogy lehetővé tegye a szakmai készségek fejlesztését, új ötletek újításával, összetett üzleti problémák megoldásával és új üzleti lehetőségek feltárásával. Programunk azoknak szól, akik az üzleti világ többszörös aspektusát tapasztalva szeretnék eljuttatni karrierjüket és frissíteni tudásukat.

 • Diploma: Master of Business Administration
 • A képzés típusa: Részmunkaidős tanulmányok
 • Hosszúság: 90 ECTS
 • Éves bevitel: 20
 • Jelentkezési időszak: 2021. január 7-20


Ezt a programot részidős hallgatóknak szánják. A hallgatók várhatóan hat félévben teljesítik a programot (félévenként átlagosan 15 ECTS). Az előadásokra az osztályteremben kerül sor hétköznapokon, munkaidőben, nemzetközi környezetben, a JAMK nemzetközi partnereinek hallgatóival együtt.

Keressen új lehetőségeket

A tanulmányai során olyan eszközöket szerezhet, amellyel fejlesztheti professzionális profilját és szervezetét, amelyhez kapcsolódnak. Célunk, hogy diplomások képesek legyenek felismerni az üzleti környezetben bekövetkezett változásokat, új üzleti lehetőségeket találni, és megfogalmazni a megfelelő stratégiákat a befogáshoz.

A problémák megoldása és az innováció

A mesterképzés során megismerkednek a nemzetköziesedéssel és a globális piacokon működő vállalkozásokkal kapcsolatos problémákkal. A kutatásban és fejlesztésben végzett kutatások növelik a kreatív és innovatív problémamegoldó és döntéshozatali készségeket.

Tandíj és ösztöndíj

A tandíj a Nemzetközi Üzleti Menedzsmentben (Mesterképzés) 9000 euró / tanév. Az első tanévben az ösztöndíj fedezi a JAMK oktatási díjának 50% -át. A következő tanévekben az ösztöndíj fedezi a tandíj 50% -át, ha egy hallgató tanévenként legalább 30 kreditot szerez.

Programszerkezet

A 90 ECTS program a következő modulokból áll: Globális üzleti menedzsment, Kutatás és fejlesztés, Választani és diplomamunka. Globális üzleti menedzsment 35 ECTS A globális üzleti menedzsment modul célja, hogy fejlessze a diákok kompetenciáit a globális környezet változásaiból származó lehetőségek felismerésében és a megfelelő stratégiák megfogalmazásában, hogy elfoglalhassák őket. Ebben a modulban a következő kurzusok foglalkoznak a növekedési stratégiákkal, a külföldi piaci belépési stratégiákkal, a vezetéssel, a kultúrával és a klaszterek szerepével a piac szereplőivel és az intézményi környezetekkel a megfelelő stratégiák kidolgozásában.

 • Pénzügyi elemzés és gazdasági kommunikáció
 • Globális növekedési stratégiák
 • Globális vezetés és kultúra
 • Globális marketing és értékesítés
 • Új vállalkozások irányítása a globális növekedésért
 • A versenyképesség mikroökonómia
 • Stratégiai menedzsment

Kutatás és fejlesztés 15 ECTS A kutatási és fejlesztési modul 15 ECTS. Célja a hallgatók kompetenciáinak fejlesztése a tanulmányok során, különös tekintettel az egyéni kutatások elvégzésére. A mesterképzés előkészítéseként a hallgatók megtanulják azonosítani a kutatási problémákat, és különböző kutatási módszereket használnak fel ezek megoldására. Ez a modul a következő tanfolyamokat tartalmazza.

 • Szakmai fejlődés
 • Kutatási módszerek az üzleti adminisztrációban
 • Minőségi vagy kvantitatív kutatási módszerek

Választani | 10 ECTS A hallgatóknak két választható kurzust kell választaniuk (összesen 10 ECTS). Lehetséges alternatívák a következő tanfolyamok. A diákok választhatnak más mesterprogramokból választhatnak, vagy részt vehetnek a JAMK Study Abroad programokban, mint a Grand Study Tour, Ciprus, nagy tanulmányút, Hong Kong vagy a JAMK vezetői program az Egyesült Államokban.

 • Márka menedzsment
 • Új vállalkozások finanszírozása a globális piacokon
 • Projektmenedzsment
 • Stratégiai emberi erőforrás menedzsment
 • Stratégiai menedzsment számvitel

Tézis | 30 ECTS Az értekezés olyan kutatási vagy fejlesztési projekt, amelynek célja a munka világának kiszolgálása. Hangsúlyozza a gyakorlati alkalmazást, és támogatja a diákok karrierfejlesztését. A disszertáció olyan innovatív tudástermelésen alapul, amelyet a fejlesztési tevékenységeken keresztül nyert dokumentált tapasztalati információk és tudományos megközelítés kombinálására használnak. A tézis projekt, tanulmány vagy fejlesztési feladat lehet. A mesterképzés elsődleges bizonyítéka a hallgatók számára, hogy bemutassák a tanulmányaik során kifejlesztett kompetenciákat. A hallgatókat arra ösztönzik, hogy dolgozzanak ki téziselméleteket korai stádiumban a tanulmányok és vezetett rendszeres mester tézisek szemináriumok felé a megvalósítás.

Vállalati karrier

A MIB program célkitűzései, szerkezete, tartalma és megvalósítása teljes mértékben igazodik a diplomások foglalkoztatási potenciáljának növeléséhez. Továbbá, a legalább hároméves releváns munkatapasztalat követelménye az alapképzés után annak biztosítása, hogy a hallgatók megértsék fogalmi ismereteiket, és holisztikus módon tudják a szakmai területekhez kapcsolódni. A JAMK által a foglalkoztatási arénában elért siker az erős fogalmi ismeretek, üzleti készségek, vállalkozói készségek, ügyfélorientáció, független munkaképesség, folyamatos tanulási készség, információszerzési készségek, problémamegoldó képességek, kommunikációs készségek és informatikai szakismeretek.

Finnország: biztonságos ország

Az egyik nemzetközi diákunk nagyon meglepte, hogy visszakapja az elveszett pénztárcáját. Ez történhet Finnországban! Nagyon őszinteek a finnek. Jyväskylä: a diákok városa Minden negyedik személy, akit Jyväskylä-ben átadsz, diák. A város nagyon dinamikus. Vessen egy pillantást a sport- és kulturális tevékenységekre, nem beszélve éttermekről és kávézókról.

Utoljára frissítve szept. 2020

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Az iskoláról

There is demand for JAMK graduates: they have know-how, the right kind of attitude and pride for their professional skills. Being a professional offers you more choices in life and career. The facilit ... Tovább

There is demand for JAMK graduates: they have know-how, the right kind of attitude and pride for their professional skills. Being a professional offers you more choices in life and career. The facilities at JAMK combine a relaxed atmosphere with high technology. Our international students report that the teaching is excellent and our staff are very supportive. Our graduates have the knowledge and skills to succeed in the global working environment. Kevesebb