Az ESSLINGEN MBA: TÖBB TIPIKUS MBA PROGRAM

 • A STEM mezők főiskolai diplomások számára tervezték menedzsment ambíciókkal

 • Az egyik leginnovatívabb és legfejlettebb ipari régióban található, egy egyfajta üzleti klaszter

 • A globális szereplők, a rejtett bajnokok és a családi vállalkozások - például a Bosch, a Daimler, az EC, a Festo, a Hewlett Packard, az IBM, a Kärcher, a Porsche, a PwC és a Siemens -

 • Megemeli a diákokat az osztályteremben az ipar valós élethelyzetébe vállalati látogatások, esettanulmányok és céges projektek révén

 • Szakterülete az ipari menedzsment területén a kötelező vállalati projekt során és az iparágban szerzett diplomamunka

 • Optimális tanulókörnyezet magas tanár-diák arány mellett

 • Nemzetközileg rangsorolták az ipari menedzsment felsőbb európai MBA programjait

A NEMZETKÖZI HÁLÓZAT KEZELÉSÉNEK KEZELÉSE

"Az Esslingen MBA optimálisan kiegészíti az egyetemi tudásomat mint gépészmérnököt"

 • Bryan Morehouse, MBA 2015, Ügyfél megoldás Üzleti fejlesztési szakember

A mai üzleti vezetőknek teljesen új készségekre van szükségük ahhoz, hogy vezetni tudják a vállalatot a globális piacon. Egy erős ipari tudást és a vezetés szenvedélyét kell összefogniuk; hogy hidat építsen országok és kultúrák között. Az Esslingen MBA elkötelezett a magasan képzett üzleti szakemberek oktatásában, és felkészíti őket egy vezetői karrierre nemzetközi környezetben.

Esslingen MBA diplomásként dolgozhat a technológiai és menedzsment felületen, vagy olyan irányítási pozícióban, amely célorientált problémamegoldást igényel.

Az Esslingen MBA hallgatók különösen érdeklődnek a német vállalatoktól az autóipar és a gépészet területén, valamint a tanácsadás terén.

Hands-on tanulási tevékenységek, mint például a vállalati látogatások és a valós példák alapján végzett szoros irányítása; a diákok a lehetőséget, hogy tanulmányozza a német és tárja fel a német mentalitás és kultúra vett részt, kirándulások, kulturális előadások és társadalmi események. Programjainkat erősen támogatja a német kormány.

A diákok kapnak egy MBA értéke több mint 30.000 € kevesebb, mint 4000 €!

MŰSZAKI ÉS GAZDÁLKODÁS: AZ IPAROSZTÁSHOZ

Az Esslingen Egyetem az egyik vezető németországi egyetem az alkalmazott tudományok, a fő területek a mérnöki és menedzsment, valamint az alkalmazott kutatás. Ezek az erősségek alkotják az Esslingen MBA-t a Nemzetközi Ipari Menedzsmentben, amely a feldolgozóipari szektorban és a hozzá tartozó szolgáltatásokban rejlik az üzleti tevékenység (műveletek, marketing és pénzügyek) funkcionális területeire.

ALUMNI HÁLÓZAT A GLOBÁBAN

"Az öregdiákos hálózat és a szoros kapcsolat a Neckar-völgyi cégekkel számos értékes betekintést nyújtott a legújabb fejlesztésekbe"

 • Fiona van Petegem, MBA 2016 projektmérnök

A hálózatépítés elengedhetetlen a mai globális üzleti világ sikeréhez. Az Esslingen MBA hallgatóinak több mint 90% -a nemzetközi, évente mintegy 12 különböző nemzet képviselőivel: az ebből eredő interkulturális hálózat az Esslingen MBA kiemelt csúcspontja.

ESSLINGEN - IDEÁLIS HELYZET A TANULMÁNYOKRA

A város Esslingen lakossága több mint 93.000 lakossal, és a hazugság fészkel a szőlőültetvények néző Neckar-völgy. Stuttgart, Baden-Württemberg fővárosa mindössze 20 km-re fekszik.

Az egyetem közelében sok túraútvonal van a szőlőn és az erdőkön, amelyeket gyalog, kerékpárral vagy segwayrel lehet felfedezni. A városon belül számos park, városi kastély, vízi utak, utcai kávézók és színházak találhatók. Télen a régi városközpont egy karácsonyi piacon világít; Nyáron az élő zene, a szabadtéri mozik és a kézműves piacok teszik az Esslingen életét. Esslingen történelmi városközpontja, félpanziós házai, kávézói és változatos kulturális élete ideális hely a sikeres tanulmányi időnek.

Esslingen múltra visszanyúló több mint 1200 éves, a története, amelyben a hagyomány és a haladás már kéz a kézben járt. Esslingen iparosodása óta a mérnöki oktatás egyik fő központja, és ez a technikai bátorság és a kulturális hagyomány keveréke teszi Esslingen ideális helyet a tanulmányozáshoz.

AZ ESSLINGEN MBA TUDOMÁNYOS EREDMÉNYEI

Reális esettanulmányok

A modul üzleti tervezés célja, hogy összehozza és alkalmazni a megszerzett ismereteket más modulok: cégalapítás és értékelése egy üzleti ötlet; vállalati döntéshozatal; és a vételi és eladási egy vállalat vagy egy üzleti egység foglalkozik ez a modul.

Fókuszban az iparág és cég látogatások

A modul Operations Management célja, hogy a hallgató megértse a műveletek fontosságát az üzleti életben. A céglátogatásokon keresztül a diákok megtanulják a különböző módokat az operatív kihívások leküzdésére és a versenyképességre.

Vállalati projekt és szakdolgozat az iparban

Az Esslingen Egyetemet jól ismert vállalatok veszik körül, köztük számos olyan globális szereplő, mint a Behr, a Bosch, a Daimler, a Festo, a Hewlett Packard, az IBM, a Kaercher, a Modine, a Porsche és a Siemens.

TANULMÁNY ANGOL - TAPASZTALAT NÉMETORSZÁG

Az Esslingen MBA célja, hogy felkészítse a hallgatókat egy vezetői karrierre nemzetközi környezetben. A tanfolyam hangsúlyozza a gyakorlati képzést és az analitikus eszközök alkalmazását, a kezelési koncepciók széles körével. Nyelvi és Kulturális Programunk felkészíti a diákokat egy német cégnél végzett munkára

AZ ESSLINGEN MBA TANULMÁNYOK

  • van egy alapos megértése a funkcionális területeken az üzleti és összefüggések komplex szervezetek
  • képesek gondolkodni és cselekedni a globális méreteket
  • Van tapasztalata alkalmazott mennyiségi és magatartástudományi eszközök az üzleti elemzés és a döntéshozatal
  • képesek hidat építeni a vállalatok, országok és kultúrák

Az Esslingen MBA tanulmányozása több, mint az oktatás. Ez a tapasztalat kiterjeszti a résztvevők látókörét.

A 8 legfontosabb ok az ESSLINGEN MBA tanulmányozásához

 • Tanuljon az egyik ipari térségek Európában
 • Nyerjen akkreditált MBA diplomát
 • Minden MBA órát angolul tanítanak magasan képzett professzorok vagy szakmailag képzett oktatók gazdag üzleti tapasztalattal
 • A Esslingen MBA jól kapcsolódik, és jól támogatott, vállalatok, mint a Bosch és a Festo
 • Egy változatos MBA osztály az egyik legerősebb eszközünk. Ez is az egyik legnagyobb oktatási eszközök integrálása a különböző egyéni perspektívák a résztvevők, a nevelési szemlélet és a tananyag
 • A szoros kapcsolat, hogy az iparág lehetővé teszi a diákok tanulni elmélet és átveheti state-of-the-art ismeretek, kívül és belül egyaránt az osztályteremben. Hands-on tanulási tevékenységek, mint például a vállalati látogatások és a valós példák alapján végzett szoros irányítása
 • A diákok a lehetőséget, hogy tanulmányozza a német és tárja fel a német mentalitás és kultúra vett részt, kirándulások, kulturális előadások és társadalmi események
 • Kis osztálylétszám 25 biztosítja a hallgatók optimális környezetet

Akadémiai felvételi kritériumok

Mi inkább pályázók egy egyetemi diplomát a mérnöki, matematikai vagy természettudományos.

A pályázóknak rendelkezniük kell legalább két év szakmai tapasztalat gyűlt össze, miután az első egyetemi végzettség.


Jelentkezési határidő: október 1 - május 31


A program megkezdődik: minden év szeptember


Oktatás nyelve: teljes egészében angol nyelven


Német nyelv és kultúra előkészítő tanfolyam: szeptemberben 3 hét, az MBA program előtt


Természetesen modulok

  • 1. félév: pénzügy, informatika, marketing és stratégia, módszerek és eszközök, operációkezelés, szervezeti magatartás
  • 2. szemeszter: Üzleti tervezés, pénzügy, nemzetközi menedzsment, módszerek és eszközök, szervezeti magatartás
  • 3. szemeszter: Módszerek és eszközök, vállalati projekt, mesterképzés és disszertációközi konferencia

Közreműködők: 30 kredit szemeszterenként: 90 kredit Összesen

A tanulmány helye: Esslingen Hilltop campus

Diploma: Master of Business Administration (MBA)

Program oktatási nyelve:
Angol
Ez a kurzus Nappali bejárós
Start Date
okt. 2019
Duration
3 félév
Nappali
Price
1,200 EUR
szemeszterenként, beiratkozási díj: 150 euró
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
okt. 2019
Jelentkezési határidő

okt. 2019