MBA Vállalkozói Menedzsment

Általános információk

További információ erről a programról az intézmény honlapján olvasható

Program leírás

 • Az MBA program lehetővé teszi a résztvevők számára, hogy fejlesszék vállalkozói kompetenciájukat, hogy sikeres felsővezetőkké váljanak a nemzetközi vállalatokban.
 • A program kifejezetten a balti államok és Skandinávia résztvevői számára készült.
 • A program az elméleti ismeretek jó keverékét biztosítja a gyakorlati eredményorientált képzéssel.
 • A résztvevők szakmai fejlődését egy edző támogatja, aki MBA-tanulmányainak teljes időtartama alatt együtt dolgozik a résztvevőkkel.
 • A programot Észtország legnagyobb és leginkább nemzetközileg működő üzleti és irányítási iskola végzi.
 • Számos lehetőséget kínál induló vállalkozások számára, különféle üzleti modell-versenyek és nemzetközi nyári iskolák számára.
 • A vállalati alapú problémamegoldó projekt a tanterv szerves része. A tanulmányok során állítják össze és magisztervezetévé teszik.
 • A program 1,5 éven belül elkészülhet.
 • A program rugalmasságot kínál: 3 napos ülésszakokon tanítják, amelyeket havonta egyszer tartanak, és amelyek lehetővé teszik a résztvevők számára, hogy Észtországon kívül éljenek és dolgozzanak.

Tanterv

 • Általános tanulmányok - ismereteket nyújt a nemzetközi üzleti környezet összetevőiről és a globális üzleti tendenciákról.
 • Alaptanulmányok - tartalmazzák az üzleti információs rendszerek áttekintését, a rendszerek integrációját és az üzleti folyamatok elemzését; ismereteket és készségeket szerezhet a marketing és vezetés területén.
 • Különleges tanulmányok - biztosítják a pénzügyi és vezetői számvitel ismereteit, valamint a pénzügyi irányítás és elemzés általános ismereteit, hogy lehetővé tegyék az üzleti ötletek sikeres kiértékelését és támogassák a vállalat értékének növekedését.
 • Diplomamunka - a hallgatók tapasztalatokat szereznek egy gyakorlati üzleti adminisztrációs problémával foglalkozó és megoldó független kutatási cikk elkészítésében, valamint az elméleti ismeretek alkalmazásának képességét a gyakorlati kérdések megoldására az akadémiai diplomások szintjén.
1. szemeszter 2. félév 3. szemeszter
Üzleti fejlesztés és környezet Üzleti információk és szervezet Pénzügy és menedzsment
Tanfolyamok Tanfolyamok és választható kurzusok Tanfolyamok
Személyes fejlődés modul
Tanulmányutak
Egy vállalati alapú problémamegoldó projekt - kibővül egy magisztervezetévé

Jövőbeli karrier

A Master of Business Administration (MBA) célja, hogy elősegítse a karrier az egyének érdekli a vállalkozói menedzsment. A képesítés számos karriert igényel, és jelentős befektetés, amely minden bizonnyal tükröződik a fokozattal rendelkezők megnövekedett bevételi potenciáljában. Az MBA diplomások megszerezték a stratégiai döntéshozatal készségeit, javították vezetői képességeiket és rendkívül alkalmazkodtak az állandóan változó üzleti környezethez. Az MBA sokoldalú és értékes végzettség, amely lehetővé teszi a különböző karrier-utak közötti választást - mindez az Ön céljaitól, törekvéseitől, készségeitől és érdeklődéseitől függ.

Felvételi

A TalTech nemzetközi tanulmányi program hallgatóit a felvételi küszöb alapján fogadják el. Online interjút csak azokkal a jelöltekkel folytatunk, akik az előzetes értékelést teljesítették. Az online jelentkezés (CV) és az interjú maximális pontszáma 10 pont. A pályázó, aki legalább 5 pontot kap, elfogadható.

Program specifikus követelmények

Alapképzés vagy azzal egyenértékű
A mérnöki, informatikai, tudományos vagy közgazdasági háttérrel rendelkező pályázók várják jelentkezésüket.

Ahhoz, hogy jogosult legyen a Tallinn University of Technology folytatott tanulmányokra, a pályázónak a lehető legmagasabb CGPA-nak legalább 60% -át kell rendelkeznie.

Munkatapasztalat
Legalább 3 éves középvezetői vagy szakemberi tapasztalattal kell rendelkeznie.

Felhívjuk figyelmét, hogy azoknak a jelölteknek, akik EU-n kívüli társaságban dolgoznak, kötelező a munkavállaló státusát igazoló hivatalos nyilatkozat bemutatása, valamint a munkáltató elérhetőségei az online hivatkozási interjú lebonyolítása céljából.

Előnyben részesülnek a jelöltek, akik várhatóan aktívan foglalkoznak a tanulmányok során.

Jegyzet! Amikor jelentkezik és kitölti az online jelentkezési űrlapot a DreamApply-ban, kérjük, részletezze munkatapasztalatait és korábbi iskolai végzettségét, mivel ezt az űrlapot önéletrajzának értékelése során értékelik. Adjon információt a befejezett tanulmányi programokról, hol és mikor tanult; sorolja fel a munkatapasztalatát, ahol és milyen pozíciókon dolgozott, adja meg a fő felelősségeket, adja meg a munkatapasztalat ütemtervét.

Online interjú

Az interjú során lefedett témák:

 • Korábbi iskolai végzettség, szakmai tapasztalat, karrier és kapcsolatuk a vállalkozói menedzsment MBA programmal.
 • A program tanulmányozásának motivációja, a tanulmányok célja és a program kiválasztásának okai, beleértve az alternatívákat.
 • Hogyan járul hozzá a vállalkozói menedzsment MBA program átadása a személyes karrierjéhez?

Az interjú időtartama 10-15 perc.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

A vision of today’s society is innovative, entrepreneurial, technologically advanced, and open to the world, and this is what Tallinn Unversity of Technology (TalTech) is applying for through internat ... Tovább

A vision of today’s society is innovative, entrepreneurial, technologically advanced, and open to the world, and this is what Tallinn Unversity of Technology (TalTech) is applying for through internationally high-level studies and research. Kevesebb