MBA Vendéglátás Menedzsment

Általános információk

Program leírás

Célok és tanulási eredmények

A tantárgy végén a hallgatók képesek lesznek:

 1. Értelmezze a felső vezetői szerephez szükséges gyakorlati, elméleti és személyes készségeket a különféle nemzetközi szálloda- és turisztikai szervezetekben.
 2. Szintetizálja a kereskedelmi vendéglátó-ipari vállalkozások stratégiai, szervezeti és marketing folyamatait az üzleti vállalkozás globális természetének összefüggésében.
 3. Ápolja a professzionális vezetői hozzáállást az innovatív ötletek és megoldások kreatív fejlesztésének elősegítésével.
 4. Magabiztosan vitatkozni, kutatni és szintetizálni az elméleteket a szervezeti tanulás értékelése közben.
 5. Kritikusan elemezze a különféle multilaterális intézményeket és transznacionális szervezeteket, ideértve a nemzetközi idegenforgalomban és az örökségturizmus kezelésében bekövetkező hatásaik értékelését.121601_121541_HTMI_Marketing7.jpeg

Tanfolyamok

Szállodai pénzügyi és ellenőrzési rendszerek

Ennek az egységnek kritikus megközelítést kell kidolgoznia a Hotel Finance és az irányítási rendszerek menedzsmentjének elemzéséhez, valamint a problémamegoldó készségekhez, amelyek a menedzsmenthez szükségesek a szállodai üzlet sikeres és nyereséges irányításához. Nem azzal a céllal készül, hogy a hallgatókat könyvvizsgálókvá tegyék, hanem inkább a pénzügyi információk megértésével biztosítja a vezetők számára egy jövedelmező üzleti vállalkozáshoz szükséges tudást és készségeket.

Turizmus menedzsment

Ez az egység célja, hogy megismertesse a hallgatókat a nemzetközi turizmus fogalmával és az alapvető turisztikai tevékenységekkel nemzetközi összefüggésben. A kurzus nagy hangsúlyt fektet a hallgatók függetlenségére, hogy különféle forrásokból szerezzen tudást, hogy elmélyítse ismereteit és kritikusan értékelje a nemzetközi turizmus fogalmát.

Emberek menedzsment és teljesítmény

Ez az egység kritikus megközelítés kidolgozását igényli az emberek mint szolgáltató szervezetek előadóinak elemzése és a hasonló helyzetekben a problémamegoldás szempontjából. Ösztönzi a hagyományok és az észlelt korlátok jellegének, valamint az emberek irányításának és teljesítési folyamatainak egyéb funkcionális aspektusainak vizsgálatát és megkérdőjelezését.

Az egység célja, hogy konkrét válaszokat kapjon az egyszerű, de mindig ellentmondásos és rejtélyes kérdésre: Hogyan befolyásolhatják a vezetők az embereket és magukat a szolgáltatásminőség és a produktív munkakörnyezet megteremtése érdekében? Mint ilyen, ez az egység nem azt akarja, hogy jobb vendéglátó-adminisztrátora legyen, hanem inkább arra, hogy izgalmazzon benned a képességet, hogy túlmutatjon a közös feladatokon és szerepeken, és kibővítse kompetenciáját azokon a területeken, amelyek fegyelmet igényelnek a mélyebb értelmezés és az emberi viselkedés iránti empátia terén. .

Modern vendéglátási marketing

Ez a modul célja, hogy lehetővé tegye a hallgatók számára, hogy megértsék a marketingstratégia elméleti és gyakorlati aspektusait, és úgy fejlesztették ki, hogy bármilyen profit- vagy nonprofit szervezetre vagy bármely termékre vagy szolgáltatásra alkalmazható legyen. A hallgatók kiválasztanak egy turisztikai célállomást, és elemezik marketingstratégiájukat.

Felkérjük, hogy mutassa meg a stratégiai döntések természetének és a végrehajtásukat igénylő probléma típusok megértését. Így a marketing tanulmányozását bizonyos kifinomultság szintjén tanulmányozzák, mégis megfelelő a különféle marketing szakértelemmel rendelkező hallgatók számára.

A modul célja, hogy fejlessze a hallgatói képességeket olyan komplex értékelés irányításában, amely tükrözi az eredmény előrejelzésében részt vevő gondolkodási folyamatot. Ez a kockázatcsökkentés tanulmányozása, a marketing tanulmányozásának és gyakorlatának alapvető szempontja.

Ennek az egységnek az értékelése a potenciális marketingstratégiák kritikus elemzésére vonatkozik, tekintettel azok alkalmasságára és alkalmazhatóságára egy olyan piac elemzésére, amelyben jelenleg részt vesznek, vagy amelybe be akarnak lépni, és ezért mindkettő oktatásával rendelkezik. és gyakorlati eredmények.

Stratégiai menedzsment

Ennek a modulnak a célja, hogy a hallgatók számára ismereteket és képességeket biztosítson a különböző szervezetekben alkalmazott stratégiai irányítási folyamatok, eljárások és kérdések megmagyarázására. Ezenkívül arra törekszik, hogy a hallgatók számára lehetőséget biztosítson az üzleti stratégiai menedzsmenttel kapcsolatos jelenlegi fejlemények kutatására vállalati szinten.

Kreatív menedzser

Ennek az egységnek az a célja, hogy lehetővé tegye a tanulók számára a hipotéziseket és a megfelelő megítélést a tanulás alapelveivel és elméleteivel kapcsolatban az egyén, a csapat és a szervezet összefüggésében. A modult a kreativitás következő területei szerint alakították ki:

 1. Egyéni kreativitás
 2. Csapat kreativitása
 3. Kreativitás a szervezeten belül

Ezenkívül a hallgatók demonstrálják és kritikusan értékelik a kreatív megoldásokat a személyes, csoportos és szervezeti célok és célkitűzések elérése érdekében. A hallgatóktól elvárják, hogy vállalják a kreatív menedzsment és fejlesztés egyéni és csoportos megközelítését, amely irányított értékelési és reflexiós folyamatot biztosít.

Kutatási módszerek

Ennek a modulnak a fő célja, hogy lehetőséget biztosítson a hallgatóknak a kutatási folyamattal kapcsolatos elméleti ismereteik alkalmazására és egy független, kibővített kutatási javaslat elkészítésére.

Ez lehetővé teszi a fokozatos fejlődést az MBA kutatási cikk felé. A hallgatók kiválasztják az érdeklődésre számot tartó kutatási területet, és hozzájárulnak szakmai fejlődésükhöz. A tanulmány a választott témának megfelelő hatékony másodlagos és elsődleges kutatási módszerekre összpontosít.

A kurzus szerves részét képezi a keresőmotorok és a könyvtár használata tudományos folyóiratokkal és könyvekkel. A hallgatóknak átfogóan el kell olvasniuk ezt a kutatási folyamatot az általuk választott tárgyterület ismereteinek és megértésének fejlesztése érdekében. Ez a modul nagyon hallgató-központú. A hallgatónak be kell mutatnia az önálló munka képességét, és bizonyítékot kell szolgáltatnia a kész munkában az egyéni megközelítésről.

Szolgáltatásüzemeltetés menedzsment

Belépési követelmények

 • Belépési követelmények: Posztgraduális diploma a szálloda- és turisztikai menedzsmentben vagy a Bachelor Degree (kitüntetéssel) hallgatók bármely tudományágban, vagy olyan hallgatók, akik jelentős szálloda- és turisztikai tapasztalattal és felsőfokú végzettséggel rendelkeznek.
 • Életkori követelmények: 20 év felett
 • Nyelvismeret: Szükséges angol szint interjú / HTMi teszt segítségével, vagy TOEFL 547 vagy IELTS 6.0, vagy azzal egyenértékű HTMi angol gyakorlati teszt pontszámmal.
 • Korábbi munkatapasztalat: Nincs vagy jelentős tapasztalat a vendéglátás vagy az idegenforgalom területén, ha nem diplomával vagy posztgraduális diploma megszerzésével rendelkezik.

Szállítási és értékelési módszerek

 • A kézbesítés módja: szemtől szemben, vegyes tanulási platformok, online, kutatás, hallgatóközpontú tanulás, oktatóanyagok, előadások, előadások, értékelések, projekt alapú feladatok és a tanuláshoz alkalmazott alkalmazások.
 • Záró értékelés: Írásbeli vizsgák és záró projektek. Az értekezés az akadémiai félév befejezését követő 6 hónapon belül fejeződik be.
 • Érettségi követelmények: 60%
 • Átlagos tanuló-tanár arány: 15 tanuló / 1 tanár
 • Teljes kapcsolattartási idő: 320 óra teljes munkaidőben
 • A program időtartama: Akadémiai tanulmány: 20 hét és a munkahelyi gyakorlat / szakmai gyakorlat: 20–24 hét

fokozatokra osztás

A programot sikeresen befejező hallgatók a HTMi Hotel és Turisztikai Menedzsment Intézet vendéglátás-menedzsment MBA posztgraduális diplomát kapnak.

Az MBA posztgraduális diploma végzetteknek ki kell tölteniük a disszertációt, hogy a HTMi Hotel és Turisztikai Menedzsment Intézet megkapja a Master of Business Administration (MBA) -ot a vendéglátás menedzsmentjében.

A hallgatók 10 000 - 14 000 szó közötti értekezésben fognak írni egy olyan nemzetközi jelentőségű témáról, amelyet közvetlenül a HTMi felügyel, akár online, akár egyetemi campuson, ha a hallgatók úgy döntöttek, hogy a Mester Disszertáció kurzust végzik. A disszertáció lehetővé teszi minden MBA hallgató számára, hogy a nemzetközi szálloda- és turisztikai ipar egy bizonyos részére összpontosítson, amelyben érdekli a karrierjük megkezdése.

A mester hallgatók választhatják, hogy csatlakoznak-e az opcionális disszertációs kurzushoz a tanított kurzus befejezését követően.

Utoljára frissítve szept. 2019

Az iskoláról

Over the next decade, the international hotel and tourism industry is forecast to maintain its position as the world’s largest employer and the world’s largest provider of management positions. HTMi’s ... Tovább

Over the next decade, the international hotel and tourism industry is forecast to maintain its position as the world’s largest employer and the world’s largest provider of management positions. HTMi’s role is to prepare students for a management career in this, the most exciting industry today. HTMi is supported by a worldwide network of international hotel companies, whose representatives regularly visit HTMi to recruit on campus. HTMi graduates can be found in leading hotel companies worldwide. Kevesebb
Sörenberg , Sydney , Melbourne , Brisbane , Singapore , Dubai , barbár + 6 Több Kevesebb