MBA speciális stratégia és gazdasági intelligencia

Általános információk

Program leírás

Az eduniversális palmaresben 2002 óta az első helyen a franciaországi oktatási referencia, a SIE MBA szakosodott gazdasági hírszerzési stratégiája is hozzáférést biztosít a „Szakértelem (gazdasági intelligencia)” címhez, az I. szinthez, amelyet a Nemzeti Szakmai Minősítések Könyvtárában (RNCP) regisztráltak. .

A tanítási központ (stratégiai és gazdasági intelligencia referenciaprogramja) és az IE alkalmazott kutatóközpontja köré szerveződött ez az úttörő struktúra Európában határozottan egy transzdiszciplináris megközelítésben van a hatalom egyensúlyának olvasásában. International.

Míg a gazdasági háború fogalma sok bizonytalanságot, nem ismeretelméleti, de ideológiai jellegű, az elmúlt években végzett elméleti kutatás most már a versenyképes konfrontációkra vonatkozó megközelítésünk tisztázására és validálására irányul.

Tabella

2002 óta a "Gazdasági hírszerzés" legjobb franciaországi alakulása a 2018-as " Mesterek az üzleti intelligencia, a tudás és a biztonság menedzsmentje " (best-masters.com) Eduniversal-SMBG útmutatója a legjobb mesterek és a világ nyolcadik legjobb mestere számára .

A program igazgatója, Christian Harbulot 2011-ben a Pedagógiai Díjakért kapta a legjobb pedagógiai trénert.

célkitűzések

A stratégia és üzleti intelligencia legjobb szakértőinek oktatása.

Ki a képzés?

Az MBA stratégia és a gazdasági hírszerzés célja az egyetemek, üzleti iskolák, mérnökök, IEP-k és szakemberek hallgatói számára.

Kurzusprogram

Pedagógia reformja a 2015/2016-os tanév elején lépett életbe. Három fő alapelvből áll:

 • A hét tanfolyam modul szerkezetátalakítása
 • Az egyéni munka nagyobb figyelembevétele
 • Az EI dinamikus tanulása tizennégy gyakorlatban terjedt el az év során.

Az Üzleti Fejlesztési modul létrehozása tükrözi azt a vágyunkat, hogy az EMT néhány tanulságát rögzítsük a vállalatok versenyképességének fejlesztésében. Alapvetőnek tűnik számunkra, hogy tanítsuk diákjainkat a globális verseny kontextusához igazított információkezelési módszerekben. Az elemzésre és a módszertanra szánt modulnak transzdiszciplináris hivatása van, amely lehetővé teszi a menedzsment, a szervezetek szociológiájának és a tényleges IE-nek a hozzájárulását.

Az egyéni munka a teljes pontszám 30% -át teszi ki. Az értékelés változása nem kérdőjelezi meg a csoportos gyakorlatok fontosságát, hanem arra törekszik, hogy jobban megértse a tudásszerzés fejlődését.

Az EMT erőssége ma a képessége, hogy a diákok valós eseteit különböző gyakorlati formákban kezeljék. Számuk és sokféleségük ma az egyetlen képzés, amely az EI-t tanítja, a tudás előállítása, a gazdasági hatalmi viszonyok ellenőrzése és az információs technológia használata révén.

 • 1. modul: A gazdasági intelligencia megértése
 • 2. modul: Geoökonómia és globalizáció
 • 3. modul: Információkezelés és tudásgyártás
 • 4. modul: Elemzés és módszertan
 • 5. modul: Kockázatkezelés
 • 6. modul: Üzleti fejlesztés és gazdasági hírszerzés
 • 7. modul: befolyásoló műveletek
 • Működési gyakorlatok

MercurIE professzionalizációs programja

Szakmai program a gazdasági intelligenciában

A MercurIE az EGE egyik tanítási válasza, amely lehetővé teszi a hallgató számára a "Gazdasági intelligencia stratégia EIS" alapképzését, hogy megértse a vállalat által kifejlesztett stratégiai tengelyeket.

Csapat szerint a diákok egy nagy csoport, egy kkv vagy egy köz- vagy közszféra szereplőjének vezetése érdekében dolgoznak, hogy olyan tanulmányt folytassanak, amely a tanított módszer tökéletes manipulációját igényli.

A diákok az iskola tanárának és a partnervállalat vezetőinek 8 hónapja, egy napja alatt, a diákok újra meghatározzák a tanulmány témáját, létrehozzák a megfigyelési és gyűjtési rendszert. információkat, a tanulmányt a szakértők és a helyszíni műveletek (kereskedelmi bemutatók, látogatások?) ülésén végzik el, és véglegesítsék a dokumentumot a követendő ajánlások egy sorával.

Ezután támogatniuk kell munkájukat az érintett osztályon belüli bemutatással.

Ez a MercurIE program sokkal több, mint egy gyakornoki program, mivel lehetőséget ad a hallgatók számára, hogy a tanított program egészét vagy egy részét végrehajtsák, és együttműködési munkát fejlesszenek ki a rangos struktúrákban, mint például az EADS csoport innovációs munkái, az R

lehetőségek

A L'Ecole de Guerre Economique 1997-es megalakulása óta a gazdasági intelligencia oktatásának európai referenciája .

Az EI franciaországi táj egyik kulcsszereplője, a L'Ecole de Guerre Economique megkülönbözteti az EI előléptetésének állandó vágyát.

Alumni hálózata a legnagyobb és az egyik legerősebb Franciaországban az IE-ben. Az Alumni Egyesület (AEGE), amely egyesíti az iskola összes diplomáját (alapképzés és továbbképzés), több mint 1700 aktív tagot képvisel .

A szakmai integráció az EI kereskedelmében 85% -os nagyságrendű.

Ez a szám önmagában illusztrálja az EGE kiváló üzleti és kormányzati hírnevét.

felvételi

Az iskola lehetőséget biztosít Önnek arra, hogy az összes tanfolyamot az év folyamán online módon alkalmazza: januártól decemberig.

A pályázók kiválasztása a pályázaton történik (CV kérdőív), majd egy motivációs interjúval.

A felvétel feltételei:

Bac 4 validált, vagy Bac 3 és 3 év tapasztalat keretfunkciókra.

Utoljára frissítve márc. 2020

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Az iskoláról

Companies move with a crisis world where the development issue is completely linked to confrontation’s notion.

Companies move with a crisis world where the development issue is completely linked to confrontation’s notion. Kevesebb