MBA teljes munkaidős program a Darmstadt Business School-ban

Általános információk

Program leírás

Programprofil

Az MBA teljes munkaidős programja a Darmstadt Business Schoolban a dinamikus globális gazdaság kihívásaira szabott. Ez egy klasszikus általános menedzsment program, amely hangsúlyozza a stratégia, a pénzügyek, a marketing és a menedzsment tanításait. Az Alkalmazott Tudományok koncepcióját követve az elmélet és a gyakorlati alkalmazás szoros kapcsolatára koncentrálunk.

A Darmstadt MBA kiváló választás mindenkinek, aki fel akar készülni a menedzsment karrierjére. Intenzív, releváns és hatékony előkészítést biztosít a nemzeti és nemzetközi vállalatok vezetői előtt álló kihívásokra. A nem gazdasági tudományágak diplomái az elsődleges célcsoport, valamint azok, akik tanulmányozták a közgazdaságtudományt és szeretnék bővíteni készségeiket a döntéshozatal és a menedzsment orientáció területén. A h_da MBA az európai top 20 MBA program közé tartozik.

Tanfolyam tartalom

Ezzel a tanfolyammal gyakorlati és nemzetközileg orientált oktatást biztosítunk, amely lehetővé teszi, hogy könnyedén megértse a változó és kihívást jelentő üzleti folyamatokat. A mai üzleti menedzsment legfontosabb területeit lefedő integrált és intenzív tananyag bemutatja Önt az innovatív módszereknek és koncepcióknak. Megszerzi és alkalmazza az ismereteket és eszközöket, amelyeket megtanult az üzleti problémák megoldására globális kontextusban.

Ezenkívül különös jelentőséget tulajdonítanak diákjaink interperszonális készségeinek fejlesztésére. Ide tartoznak a következők: a csapatban való munkavégzés, döntéshozatal, prezentációs technikák, tárgyalások lebonyolítása és interkulturális megértés.

A szükséges vezetői készségeket meg fogjuk adni az Ön vezetői pozíciójához, és segíthet az üzleti jövőkép kialakításában. Annak érdekében, hogy megtanítsuk ezeket a készségeket és működtessük őket, egy hatékony, lépésről lépésre végrehajtott eljárást dolgoztak ki, hogy segítsen abban, hogy vezető szerepet töltsön be az Ön személyes kompetenciájával és érdeklődésével kapcsolatban. Az MBA tanterv 11 modulból és mesterképzésből áll, összesen 90 kreditponttal.

Nyelv

Az oktatás nyelve angol.

Szállítási formátum

MBA programunk egy egyetemi tanfolyam. Osztályokat tartanak rendszeres tanfolyamok, blokk tanfolyamok vagy online tanfolyamok. Virtuális egyetemünk kiegészíti az MBA program valamennyi előadását, és professzionális tanulási környezetet kínál a diákok számára az idő és a tér szempontjából.

Programszerkezet

A teljes munkaidős MBA program Darmstadt Business School célja a diákok, akik szeretnék teljes mértékben összpontosítani az MBA tanulmányait. A program moduláris felépítése lehetővé teszi a diákok számára, hogy a tanulási ütemeket saját igényeikhez igazítsák.

Az órák hétfőtől péntekig napközben kerülnek megrendezésre. Kivételes esetekben, pl. Külföldi külföldi előadók által tartott előadásokon, lehetnek szombatonként blokkként tartott kurzusok is.

Fokozat

A diákok elnyerik a nemzetközileg elismert „Master of Business Administration” fokozatot. A diploma különösen az iparág különböző területein a végrehajtó szinten történő foglalkoztatásra jogosult. Ennek a fokozatnak a tulajdonosai jogosultak Ph.D. tanulmányok Németországban és külföldön.

Felvételi követelmények

A Darmstadt Business School MBA programja olyan nagy potenciállal rendelkező munkavállalók számára készült, akik szilárd vezetői készségeket igényelnek a meglévő tudományos képesítések mellett. A teljes munkaidős MBA programba való belépéshez:

 • Az átlag feletti első egyetemi végzettség
 • Megfelelő angol nyelvtudás
 • 3 éves szakmai tapasztalat

tartam

3 félév

Program indítása

Az MBA program októberben kezdődik (téli félév). Az üdvözlő rendezvény, a nyelvtanfolyamok és az előkészítő tanfolyamok már szeptemberben kezdődhetnek.

Felvételi határidők

 • Német első egyetemi diplomával rendelkező pályázóknak minden év augusztus 15-én
 • A külföldi első egyetemi diplomával rendelkező pályázóknak minden év június 1-jén

díjak

Az MBA teljes munkaidős programra vonatkozó tandíj 24 800 €. Ezek szükség esetén fedezik a tanítás, a könyvek, a tanulási anyagok, az intézményi költségek és az előkészítő tanfolyamok költségeit. Ezen túlmenően a h_da-nál immatrikált diákoknak meg kell fizetniük a félév díját, amely félévenként körülbelül 260 €.

Akkreditáció

Az MBA program teljes mértékben akkreditált és ajánlott az AQAS. Az akkreditációs bizonylatok magas színvonalú oktatást biztosítanak. Az AQAS a felsőoktatási programok akkreditációjának egyik vezető német ügynöksége.

Kar profilja

MBA oktatóink hídépítők az akadémiai és az üzleti szféra között. Az egyetemi tanárok, a vezetői tapasztalattal rendelkező előadók és a különböző nemzetközi háttérrel rendelkező üzleti vezetők kiegyensúlyozott keveréke garantálja a tudományosan megalapozott menedzsmentképzést, amely a vezetői gyakorlat követelményeihez igazodik.

Diák profilja

A Darmstadt MBA diákjai több mint 40 országból származnak, és különböző oktatási és szakmai háttérrel rendelkeznek. A közösségünk sokszínű kulturális és ipari háttere megkönnyíti a különböző üzleti területek, vállalatok és kultúrák közötti ötletek és tapasztalatok kölcsönös megtermékenyítését.

ösztöndíjak

Kínálunk MBA rész-ösztöndíjakat: Az ösztöndíjakat olyan kiemelkedő személyiségeknek ítélik oda, akik szakmai és társadalmi környezetükben példaként és erős jövőbeli vezetőkké válnak.

Kapcsolatba lépni

További információ az MBA programunkról: www.mba-darmstadt.de.

Program menedzser
 • Anna Herbst
 • telefon: 49.6151.16.38398
 • e-mail: mba@h-da.de
Alkalmazás
 • Elena Böhm
 • telefon: 49.6151.16.30074
 • e-mail: mba@h-da.de
Utoljára frissítve Július 2019

Az iskoláról

Darmstadt University of Applied Sciences (Hochschule Darmstadt, h_da) puts science into action. With a student body of about 17,000, it is one of the largest and most distinguished universities of app ... Tovább

Darmstadt University of Applied Sciences (Hochschule Darmstadt, h_da) puts science into action. With a student body of about 17,000, it is one of the largest and most distinguished universities of applied sciences in Germany. Its excellent reputation is the result of a scientifically grounded, real-world approach to higher education and the professional success of its graduates. Kevesebb