MBA Képzések

Az Üzleti ügyviteli mester(MBA) egy üzleti egyetemi diploma. Az MBA képzések a világ legrangosabb képzései közé tartoznak. Az MBA képzésekre járó hallgatók elsajátítják az üzlet és menedzsment elméletét és gyakorlatát. Az MBA képzések olyan tudással vértezik fel a hallgatókat, amelyek számos különböző valóságos üzleti szituációban bevethetők.

Az MBA versenyképesebbé tehet bármely szakmai életrajzot, függetlenül attól, hogy frissdiplomás vagy, vagy dolgozó szakember. Nemzetközi Üzlet MBA programok, HR MBA programok, Pénzügyi MBA programok, Menedzsment MBA programok, IT MBA programok, Marketing MBA programok és még ennél is több, számos üzleti ágban alkalmazható képzés. Az MBA programok különösen hasznosak azon szakemberek számára, akik a köz-, a non-profit-, vagy az állami szektorban kívánnak elhelyezkedni, esetleg vállalkozást indítanának.

Az MBA programok sokszínűsége zavarba ejtő lehet, de ez ne tartson vissza! Kezdd meg a keresést az alábbi legnépszerűbb MBA képzésekkel!

Újonnan hozzáadott MBA-k

The Ostelea - School of Tourism and Hospitality International

MBA a vendéglátás és a turizmus (hivatalos) - Madrid

November 15, 2018
Az Ostelea-EAE MBA a vendéglátás és a turizmus a Madridi Campus Ostelea született azzal a céllal, képzési jövőbeli vezetők az idegenforgalmi ágazat: vezetők, szakemberek és vállalkozók képesek kezelni, a legmagasabb szinten, üzleti projektek a turizmus területén és a hotelier, mert milyen különleges hatással van a stratégiai jellegű vezetői képesség… [+]ek és készségek fejlesztésére. [-]

YKBS LTD

Master Of Business Administration (MBA)

November 15, 2018
A Master of Business Administration (általános) program összpontosít menedzsment egy gyorsan változó, információ-gazdag globális piacon. A program célja a koncepcionális megértés, szintézis és kritikus alkalmazása a menedzsment elmélet a megfelelő tapasztalattal rendelkező emberek számára, akik szeretnének haladni a vezetői karrierjét.… [+] [-]

ITAE Business School

Nemzetközi MBA Hispano-Luso

November 14, 2018
A Master of Business Administration International HispanoLuso (MBA IHL) célja, hogy reagáljon a növekvő igényekre a vállalatok számára, hogy bevonják a fiatal szakemberek egy modern, hasznos és hozzáigazított az üzleti realitás a leginkább nemzetközi profil.

Egyetemek Magyarország

Helyszín megváltoztatása

Mi az az MBA?

Az MBA-n elsősorban a menedzseri pozíciókhoz megkövetelt kvantitatív készségeket lehet elsajátítani, mint amilyen a számvitel, a pénzügy, a marketing, a statisztika, a projekt menedzsment, a műveletek kutatási technikája, az analitikai döntéshozás és az emberi erőforrások. Néhány MBA program egy-egy területre koncentrál, például Pénzügy, IT vagy Nemzetközi Üzlet, míg mások inkább általános ismereteket nyújtanak. Sok nem üzleti foglalkozású hallgató választja az MBA képzést, mert lehetővé teszi számukra, hogy döntéshozói pozícióba jussanak saját szakterületükön. Számos mérnök választja például az MBA-t egy műszaki mesterképzés helyett, mert miután évekig csiszolták technikai ismereteiket, érdeklődni kezdenek a menedzsment iránt.

Az MBA-val járó előnyök

A magasabb kereset lehetősége az MBA képzéssel járó legnyilvánvalóbb előny. A Forbes 2012-es tanulmánya kimutatta, hogy a nappali tagozatos MBA hallgatók diplomázás után mintegy 50 százalékkal jobban fizető állásokat találtak, mint a képzés előtt. Egy virginiai egyetemeket vizsgáló tanulmány rávilágított, hogy 18 hónappal a diploma kézhez kapását követően a végzett MBA hallgatók átlagkeresete mintegy kétszerese volt az üzleti alapdiplomával rendelkező társaikénál.

A megemelkedett kereset mellett az MBA diplomával egyéb előnyök is járnak, többek között:

 • Az üzleti környezet gyakorlatának és egyéb aspektusainak ismerete szélesebb rálátást biztosítanak. A szélesebb rálátás segíthet a jobb döntéshozatalban, és fejleszti interperszonális készségeidet, amelyre az ügyfelekkel és a beosztottaiddal való kommunikáció során egyaránt szükséged lesz.
 • Egyéb
  iparágak képviselőivel való kapcsolatépítési lehetőség. Túl személyes kapcsolati hálód szélesítésén bepillantást nyerhetsz abba, hogyan működnek egyes iparágak, illetve milyen kérdésekkel kell megbirkózniuk az ott dolgozóknak.
 • Lehetővé teszi, hogy rizikómentes környezetben gyakorold menedzseri és csapatjátékosi képességeidet.
 • Bebizonyíthatod, hogy elkötelezett vagy a szakterületed iránt. Egy posztgraduális diplománál semmi sem bizonyítja jobban a karriered iránti komoly elkötelezettségedet. A diáklét egyik pozitív velejárója, hogy tanulmányaid ideje alatt bizonyos szakmai egyesületeknél kedvezményekre vagy jogosult.
 • Olyan tanulási kompetenciákat sajátíthatsz el, melyeknek az élet más területén is hasznát veszed. Az MBA során elsajátított menedzseri és kvantitatív képességek segítenek a hatékonyabb döntéshozásban és az életed rendszerezésében. MBA-s készségeidnek akkor is nagy hasznát veheted, ha olyan területen kerülnél vezető pozícióba a főállásod mellett, amelyhez a szíved húz.

A neked legmegfelelőbb MBA program kiválasztása

Több száz MBA programból választhatsz, ezért mielőtt döntesz vedd figyelembe céljaidat, életmódodat, és hogy mi érdekel a legjobban. Ha céljaid és érdeklődési köröd egy adott területhez kötnek, mint például a pénzügy, a vállalkozás, vagy a nemzetközi üzlet, akkor érdemes megfontolnod egy speciális program lehetőségét. Életmódod segít eldönteni, hogy nappali tagozatos, részidős, online, vagy levelező formában végezd a tanulmányaidat.

 • Nappali Tagozatos. A nappali tagozatos képzések jellemzően két évet vesznek igénybe. Ez idő alatt nagy valószínűséggel nem tudsz majd teljes állásban dolgozni, ezzel mindenképp számolnod kell a költségvetésben. Másfelől a nappali tagozatos képzés lehetővé teszi, hogy minden figyelmedet a tanulmányaidnak szenteld, valamint így több időd jut családi és egyéb ügyekre is.
 • Részidős Képzés. Számos intézmény kínál esténként vagy hétvégente részidős képzéseket. A hétvégi képzések különösképpen közkedveltek az ingázó, vagy rendszertelen a munkaidejű hallgatók körében. A részidős oktatás legfőbb előnye, hogy nem kell feladnod a munkahelyedet, ráadásul egyes munkáltatók még hajlandók is megtéríteni költségeid egy részét, vagy egészét. Mindazonáltal a teljes állás és a részidős tanulmányok összeegyeztetése nem való mindenkinek. A részidős képzések időtartama jelentősen eltérhet. Egyes képzések rendkívül strukturáltak, és egy év alatt elvégezhető gyorsított tanulási lehetőségeket kínálnak, míg mások lehetővé teszik, hogy a saját tempódban haladj, és akkor végezz, amikor akarsz.
 • Online- és Távoktatás. Az online és levelező MBA-k egyre népszerűbbek. Számos képzés kínál időbeosztásbeli és időtartambeli rugalmasságot ezzel lehetővé téve, hogy rangos képzésben vehess részt anélkül, hogy el kéne költöznöd. Az online tanulmányok során elesel a kapcsolatépítési lehetőségektől, és a csoporttársakkal való eszmecserére sem nyílik alkalmad. Ezzel együtt számos levelező képzés rendelkezik regionális csoportokkal, így megőrizve a személyes jelenlét néhány előnyét.


Néhány tényező, melyeket érdemes figyelembe venni az MBA képzés kiválasztásakor:

 • A költségek jelentősen eltérhetnek: $20,000 - $60,000. A legjobb egyetemeken azonban ennél is több lehet a tandíj. Ezzel együtt a Forbes egy tanulmánya kimutatta, hogy jellemzően mindössze 3,5-4 év kell ahhoz, hogy az MBA befektetés megtérüljön.
 • Mindenképp akkreditált MBA képzést válassz. Több tucat akkreditációs intézet létezik, mint például a "the Association to Advance Collegiate Schools of Business in the US és a the Association of MBAs in the UK".


Állásajánlatok

Az MBA karrierlehetőségei közel végtelenek. Néhány diplomás úgy dönt, hogy egy adott iparágban helyezkedik el, míg mások új iparágak felé orientálódnak, vagy saját alapítású cégben kívánják kamatoztatni képességeiket. Számos önkormányzati, vagy állami alkalmazott számára az MBA nyújtotta készségek által válik elérhetővé az előléptetés lehetősége, illetve a különböző kormányzati szervek között való mozgás. A non-profit szervezeteknek mindig szükségük van lelkes és hozzáértő emberekre. Bármit is választasz, MBA készségeidet jó hasznát fogod venni!