Master Of Business Administration (MBA)

Általános információk

Olvass többet erről a programról az intézmény honlapján

Program leírás

United Business Institutes (UBI) 1992. április 4-én hozták létre nonprofit felsőoktatási intézményként. Az UBI-t Lucien van Dievoet és Francois d'Anethan közösen alapították, akik közösen úgy döntöttek, hogy egy angol nyelvű üzleti iskolát indítanak, amely valóban nemzetközi dimenziót ötvöz a magas színvonalú üzleti tantervvel. A brit egyetemek minőségbiztosítási mechanizmusait mindig is a felsőoktatás szabványának tekintették, ezért döntés született a brit érvényesítésről, és a brit egyetemek 1998 óta érvényesítették az UBI programokat.

Az első hallgatók 1992 októberében történő felvétele óta az UBI hírnevet szerzett oktatási programjainak magas színvonalát tekintve. A Brüsszelben és Luxemburgban található UBI lehetőséget kínál angol nyelvű tanulásra egy nem angol nyelvű országban, és lehetővé teszi a hallgatók számára, hogy részesüljenek a nemzetközi, interkulturális és dinamikus környezet előnyeiből.

Ezt a sikeres receptet új campusok megnyitására is kiterjesztették. Az UBI - Luxemburg 2013-ban nyílt meg a campus üzemeltetésére, a luxembourgi Wiltz-ben. Az UBI - Kína 2018-ban nyílt meg Sanghajban (Kína).

Az UBI tantermeit aprólékosan alakították ki, hogy a lehető legszélesebb körű nemzetközi tapasztalatokat biztosítsák a hallgatók számára. A világ több mint 50 országának hallgatói és öregdiákjai alapján az osztálytermeinkben a sokféleséget versenyelőnyünknek tekintjük. Míg a program célja, hogy intellektuális és személyes kihívást jelentsen, önfegyelemre és elkötelezettséget igényel, ugyanakkor jutalmazó, és lehetővé teszi olyan készségek, ismeretek és hozzáállás megszerzését, amelyek lehetővé teszik a könnyű navigációt a multikulturális környezetben.

Az MBA lesz egy változó élmény az Ön számára pozitív értelemben. Mi, az UBI-csapatunk, elkötelezettek vagyunk abban, hogy az Ön számára szükséges eszközöket, erőforrásokat és támogatást nyújtsák a tudományos és szakmai sikerhez. Célunk, hogy a lehető legjobb oktatást nyújtsuk az üzleti életben. Ezt csak az Ön erőfeszítéseivel és törekvéseivel tehetjük. Az UBI nemzetközi és professzionálisan irányított programjait, amelyeket angolul tanítanak, a Middlesex University London validálja és megfelel a legszigorúbb brit követelményeknek, amelyeket a QAA (Felsőoktatási Minőségbiztosítási Ügynökség - UK) határoz meg.

Az UBI hallgatójaként Ön most része a minőségbiztosított UBI nemzetközi programnak, amelyet szakemberek és tudósok készítettek és szállítottak . Használja ki ezt az egyedülálló lehetőséget, hogy tovább bővítse látókörét.

Az MBA konkrét célkitűzései az, hogy a diákok javítani tudják:

 • Fokozza és fejlessze az üzleti és menedzsment korábbi tapasztalatait.
 • Fejleszteni kell a korábbi és újonnan megszerzett ismeretek és tapasztalatok komplex üzleti kérdésekre való alkalmazását számos kontextusban.
 • Készítse elő a diákokat az üzleti vezetés és a transzformációs szerepekre.
 • Stratégiai gondolkodás, innováció és vállalkozói készségek fejlesztése.
 • Fejlett szinten fejleszthetjük a szervezetek, azok menedzsmentje és működési környezetének ismereteit, és széleskörű perspektívát kell mutatniuk a szervezeti irányításról és annak szélesebb körű hatásairól a társadalomra és a környezetre.
 • Globális és multikulturális környezetben működhet és kezelhet.
 • Fejleszteni kell az interperszonális és csoportmunkás készségeket.
 • Az egész életen át tartó tanulás és a személyes fejlődés ösztönzése.

Az MBA részidős program esténként, hétfőtől péntekig, 18 órától 21 óráig tart. Az MBA nappali tagozatos program nappali és esti órákban zajlik. A program teljes vagy részidős kurzusként vehető igénybe.

Nappali MBA program - 12 hónap

Alapmodulok száma: 10 (két 13 hetes időtartam alatt tanítva).

További szükséges modulok: Üzleti átalakítási projekt vagy disszertáció.

Osztályok száma hetente: 5 (hétfőtől péntekig) 13 hétig x 2.

Hétvégi órák: adott esetben.

Részmunkaidős MBA program - 24 hónap

Alapmodulok száma: 10 (négy 13 hetes időtartam alatt tanítva).

További szükséges modulok: Üzleti átalakítási projekt vagy disszertáció.

Esténként este: 2 vagy 3 (hétfőtől péntekig) 13 hétig x 4.

Idő: 18: 00–21 (18–21).

Hétvégi órák: adott esetben.

Kötelező és opcionális modulok

Létezik egy 9 kötelező modul listája, amelyekkel az MBA-t igénybe veheti, és egy 4 opcionális modul listáját, amelyek közül választhat. A tanulók számától függően az opcionális modulok akkor kerülnek felajánlásra, ha elegendő mennyiségű diák jelentkezik be.

MBA diploma megszerzéséhez 90 ECTS kreditet kell szereznie. Az alábbiakban a modulok listája található:

Modul: Kreditek

 • Globális gazdasági környezet 6
 • Ólom: Emberek, csapatok és szervezetek 6
 • Marketing fogalmak és gyakorlat 6
 • Vállalkozás, technológiák és innováció 6
 • Vezetői számvitel a döntéshozatalhoz 6
 • Pénzügyi és tőkepiac a globális vezetők számára 6
 • Nemzetközi menedzsment perspektívák 6
 • Adatelemzés és műveletkezelés 6
 • Nemzetközi üzleti stratégia és irányítás 6
 • Opcionális tanfolyam 6
 • Üzleti átalakítási projekt / disszertáció 30 (lásd alább)

Választható tanfolyamok

 • Lobbi és tárgyalások 6
 • Nemzetközi és európai jog 6
 • Globális kommunikációs menedzsment 6
 • Kutatási módszerek 6

Disszertáció / Üzleti átalakítási projekt

Disszertáció / üzleti átalakítási projekt az MBA fő részét képezi. 60 ECTS kredittel rendelkezik, és a program lényeges részét képezi. Választhat egy gyakorlati projektet, azaz egy üzleti átalakítási projektet, vagy további tudományos témát vehet fel disszertáció formájában. Ennek a modulnak a részét képezi a Kutatási módszerek modul, amelyet minden évben kínálnak. További részletek a modul elbeszélésében találhatók.

Nemzetközi utazás

A mag- és az opcionális modulokon kívül a kötelező modulok nagy részének elvégzése után az UBI által szervezett nemzetközi kirándulást kell készítenie. A nemzetközi utazás kulcsfontosságú eleme az United Business Institutes MBA programjának. A dinamikus világgazdaság ismereteinek megismerése oktatott oktatókkal és társult hallgatókkal felejthetetlen és gazdagító élményt nyújt. A nemzetközi tanulmányút a globális piac verseny-, kereskedelmi és kulturális összetevőire összpontosít. A nemzetközi utazás konkrét részleteit az egyes osztályokhoz igazítják és a tanulmány időpontjában közlik.

MBA felvételi politikák

Az UBI arra törekszik, hogy csak azokat a jelölteket fogadja el, akik nyilvántartása szerint rendelkeznek a tudományos siker eléréséhez szükséges tulajdonságokkal, és akik nyitottság és tolerancia szellemében hajlandók részt venni a programban.

Belépési követelmények

 • Kitöltött jelentkezési lap . Az űrlap kitölthető weboldalunkon (csak a teljes pályázati fájlokat dolgozzuk fel).
 • Középiskolai / középiskolai oklevél hivatalos tudományos átírásával és kiegészítésével (a modulnevek és besorolások bemutatásával)
 • Egyetemi végzettség elismert intézményből vagy legalább öt éves vezetői munka tapasztalat.
 • Legalább kétéves munkatapasztalatot kell tekinteni.
 • Az angol nyelvtudás elengedhetetlen (lásd az angol nyelvi belépési követelményeket alább).
 • Két ajánló betű.
 • Személyazonosság igazolása útlevél vagy nemzeti személyi igazolvány formájában.

Átutalás

MBA hallgatók, akik máshol elismert egyetemi diplomát szerzettek kreditet, hitelátutalást igényelhetnek. A megfelelő hivatalos tudományos nyilvántartásoknak és átiratoknak támogatniuk kell az összes ilyen alkalmazást. A sikeres alkalmazások a Dean és a Middlesex Egyetem moderátorának jóváhagyásától függenek.

bevitel

Az UBI két felvételt kínál az MBA fokozatra: egyet szeptemberben (ősszel) és egy februárban (tavasszal). Azoknak a nappali tagozatos MBA hallgatóknak, akik ősszel kezdik el tanulmányaikat, szeptember a következő év kezdetét és augusztusát jelöli a tanév végéig (a disszertáció végső értékelése után). Azoknak a hallgatóknak, akik a tavasszal kezdik meg a tanulmányaikat, január a tanév végét és a következõ év februárját jelöli (a disszertáció végsõ értékelése után).

Támogatás és ösztöndíj

Időszakosan elérhető magas GPA hallgatók számára. Az ösztöndíjakat az első tanév után kapják meg. Kérjük, érdeklődjön közvetlenül.

Utoljára frissítve aug. 2020

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Az iskoláról

United Business Institutes (UBI) is a private, higher education institution in Brussels, Belgium, with affiliated campuses in Luxembourg and China. Since its founding in 1992 UBI is providing highest- ... Tovább

United Business Institutes (UBI) is a private, higher education institution in Brussels, Belgium, with affiliated campuses in Luxembourg and China. Since its founding in 1992 UBI is providing highest-quality British business education at the undergraduate, graduate and postgraduate levels. All UBI students study for and earn a globally recognized UK degree through UBI's partnership with Middlesex University, London (UK). Focusing on international management and the global economy, the school’s programmes combine real-world, professional issues with the latest in management thinking. Kevesebb