Master Of Business Administration (MBA)

Általános információk

Program leírás

United Business Institutes (UBI) 1992. április 4-én alakult, mint non-profit felsőoktatási intézmény. Az UBI-t közösen alapította Lucien van Dievoet és Francois d'Anethan, akik együttesen úgy döntöttek, hogy egy angol nyelvű Business School-ot indítanak , amely a valódi nemzetközi dimenziót egy magas színvonalú üzleti tantervvel egyesíti. A brit egyetemek minőségbiztosítási mechanizmusait mindig a felsőoktatás színvonalaként tekintették, ezért a brit validációra vonatkozó döntés született, és a brit egyetemek 1998 óta validálják az UBI programokat.

Az első diákok 1992 októberében történő felvétele óta az UBI jó hírnevet szerzett tanítási programjainak magas színvonaláról. Brüsszelben és Luxemburgban található UBI lehetőséget kínál angolul tanulni egy nem angol nyelvű országban, és lehetővé teszi a diákok számára, hogy élvezzék a nemzetközi, interkulturális és dinamikus környezetet.

Ezt a sikeres receptet új campusok megnyitására is kiterjesztették. Az UBI - Luxembourg 2013-ban nyílt meg a luxemburgi Wiltz-i campus üzemeltetésére. Az UBI - Kína 2018-ban nyílt meg Sanghajban (Kína).

Az UBI tantermeit gondosan megtervezték, hogy a legszélesebb nemzetközi tapasztalatokat nyújtsák a diákoknak. Miután a világ több mint 50 országából érkeztek diákok és öregdiákok, az osztályteremben a sokszínűséget versenyelőnyünknek tekintjük. Míg a program célja, hogy intellektuálisan és személyesen megkérdőjelezze Önt, és önfegyelmet és elkötelezettséget igényel, ugyanakkor jutalmazza és lehetővé teszi, hogy megismerje azokat a készségeket, tudást és attitűdöket, amelyek lehetővé teszik, hogy könnyedén navigálhasson egy multikulturális környezetben.

Az MBA lesz egy változó élmény az Ön számára pozitív értelemben. Mi, az UBI-csapatunk, elkötelezettek vagyunk abban, hogy az Ön számára szükséges eszközöket, erőforrásokat és támogatást nyújtsák a tudományos és szakmai sikerhez. Célunk, hogy a lehető legjobb oktatást nyújtsuk az üzleti életben. Ezt csak az Ön erőfeszítéseivel és törekvéseivel tehetjük. Az UBI nemzetközi és professzionálisan irányított programjait, amelyeket angolul tanítanak, a Middlesex University London validálja és megfelel a legszigorúbb brit követelményeknek, amelyeket a QAA (Felsőoktatási Minőségbiztosítási Ügynökség - UK) határoz meg.

Az UBI diákjaként Ön most a minőségbiztosított UBI nemzetközi program része, amelyet szakemberek és tudósok készítenek és szállítanak . Használja ki ezt az egyedülálló lehetőséget, hogy tovább bővítse látókörét.

Az MBA konkrét célkitűzései az, hogy a diákok javítani tudják:

 • Fokozza és fejlessze az üzleti és menedzsment korábbi tapasztalatait.
 • Fejleszteni kell a korábbi és újonnan megszerzett ismeretek és tapasztalatok komplex üzleti kérdésekre való alkalmazását számos kontextusban.
 • Készítse elő a diákokat az üzleti vezetés és a transzformációs szerepekre.
 • Stratégiai gondolkodás, innováció és vállalkozói készségek fejlesztése.
 • Fejlett szinten fejleszthetjük a szervezetek, azok menedzsmentje és működési környezetének ismereteit, és széleskörű perspektívát kell mutatniuk a szervezeti irányításról és annak szélesebb körű hatásairól a társadalomra és a környezetre.
 • Globális és multikulturális környezetben működhet és kezelhet.
 • Fejleszteni kell az interperszonális és csoportmunkás készségeket.
 • Az egész életen át tartó tanulás és a személyes fejlődés ösztönzése.

Az MBA részmunkaidős program esténként, hétfőtől péntekig 18 órától 21 óráig tart. MBA A nappali és az esti órákban teljes munkaidős program folyik. A program teljes vagy részmunkaidős képzés lehet.

Nappali MBA program - 12 hónap

Alapmodulok száma: 10 (két 13 hetes időtartam alatt tanítva).

További szükséges modulok: Üzleti átalakítási projekt vagy disszertáció.

Osztályok száma hetente: 5 (hétfőtől péntekig) 13 hétig x 2.

Hétvégi órák: adott esetben.

Részmunkaidős MBA program - 24 hónap

Alapmodulok száma: 10 (négy 13 hetes időtartam alatt tanítva).

További szükséges modulok: Üzleti átalakítási projekt vagy disszertáció.

Esténként este: 2 vagy 3 (hétfőtől péntekig) 13 hétig x 4.

Idő: 18 : 00-23 : 00 (18H - 21H).

Hétvégi órák: adott esetben.

Kötelező és opcionális modulok

Létezik egy 9 kötelező modul listája, amelyekkel az MBA-t igénybe veheti, és egy 4 opcionális modul listáját, amelyek közül választhat. A tanulók számától függően az opcionális modulok akkor kerülnek felajánlásra, ha elegendő mennyiségű diák jelentkezik be.

MBA diploma megszerzéséhez 90 ECTS kreditet kell szereznie. Az alábbiakban a modulok listája található:

Modul: Kreditek

 • Globális gazdasági környezet 12
 • Vezető: emberek, csapatok és szervezetek 12
 • Marketing koncepciók és gyakorlat 12
 • Vállalkozás, technológiák és innováció 12
 • Végrehajtó számviteli döntéshozatal 12
 • Pénzügyi és tőkepiacok a globális vezetők számára 12
 • Nemzetközi irányítási perspektívák 12
 • Adatelemzés és műveletek kezelése 12
 • Nemzetközi üzleti stratégia és irányítás 12
 • Választható kurzus 12
 • Üzleti átalakítási projekt / értekezés 60

Választható tanfolyamok

 • Lobbizás
 • Nemzetközi és európai jog 12
 • Globális kommunikációs menedzsment 12
 • Kutatási módszerek 12

Disszertáció / Üzleti átalakítási projekt

A disszertáció / üzleti átalakítási projekt az MBA nagy részét képezi. 60 ECTS kreditet tartalmaz, és lényeges részét képezi a programnak. Választhat egy gyakorlati projektet, azaz egy üzleti átalakítási projektet, vagy értekezés formájában több tudományos témát vehet fel. Ennek a modulnak a részeként az évente felajánlott Kutatási módszerek modult fogod venni . További részletekért olvassa el a modul elbeszélését.

Nemzetközi utazás

Az alapvető és az opcionális modulok mellett az UBI által szervezett nemzetközi utazást is be kell vennie, miután a legtöbb kötelező modult elvégezte. A nemzetközi utazás kulcsfontosságú eleme az United Business Institutes MBA programjának. A dinamikus világgazdaságok felkutatása a jól képzett karokkal és diákokkal egy felejthetetlen és gazdagító élményt nyújt. A nemzetközi tanulmányút a globális piac versenyképes, kereskedelmi és kulturális összetevőire összpontosít. A nemzetközi utazás részletes adatait megfelelő időben közlik.

MBA felvételi politikák

Az UBI arra törekszik, hogy csak azokat a jelölteket fogadja el, akiknek a nyilvántartásai azt mutatják, hogy rendelkeznek az akadémiai siker eléréséhez szükséges tulajdonságokkal, és akik a nyitottság és a tolerancia szellemében hajlandók részt venni a programban.

Belépési követelmények

 • A kitöltött jelentkezési lap . Az űrlap letölthető a honlapunkról (csak a teljes alkalmazásfájlok feldolgozásra kerülnek).
 • A középiskolai / középiskolai diploma hivatalos akadémiai átirattal és hitelesítő adatokkal (a modul nevét és osztályát mutatja).
 • Egy elismert intézmény egyetemi diplomája, vagy legalább öt éves vezetői tapasztalat.
 • Legalább kétéves munkatapasztalatot kell tekinteni.
 • Az angol nyelvtudás elengedhetetlen (lásd az angol nyelvi belépési követelményeket alább).
 • Két ajánló betű.
 • A személyazonosság igazolása útlevél vagy nemzeti személyi igazolvány fénymásolata formájában.

Átutalás

MBA hallgatók, akik máshol elismert egyetemi diplomát szerzettek kreditet, hitelátutalást igényelhetnek. A megfelelő hivatalos tudományos nyilvántartásoknak és átiratoknak támogatniuk kell az összes ilyen alkalmazást. A sikeres alkalmazások a Dean és a Middlesex Egyetem moderátorának jóváhagyásától függenek.

bevitel

Az UBI két bevitelt kínál az MBA szakra: egyet szeptemberben (ősz) és egy februárban (tavasz). Azoknak a MBA hallgatóknak, akik októberben kezdik meg tanulmányaikat, szeptemberben a tanév kezdetét és augusztusát jelölik (a disszertáció végső értékelése után). Azoknak a diákoknak, akik tavasszal kezdik meg tanulmányaikat, januárban a tanév kezdete és februárja lesz a tanév vége (a disszertáció végső értékelése után).

Támogatás és ösztöndíj

Rendszeresen elérhető a magas GPA-diákok számára. Az ösztöndíjak az első tanulmányi időszak után kerülnek odaítélésre. Kérjük, érdeklődjön közvetlenül.

Utoljára frissítve nov. 2019

Az iskoláról

United Business Institutes (UBI) is a private, higher education institution in Brussels, Belgium, with affiliated campuses in Luxembourg and China. Since its founding in 1992 UBI is providing highest- ... Tovább

United Business Institutes (UBI) is a private, higher education institution in Brussels, Belgium, with affiliated campuses in Luxembourg and China. Since its founding in 1992 UBI is providing highest-quality British business education at the undergraduate, graduate and postgraduate levels. All UBI students study for and earn a globally recognized UK degree through UBI's partnership with Middlesex University, London (UK). Focusing on international management and the global economy, the school’s programmes combine real-world, professional issues with the latest in management thinking. Kevesebb