Master Of Business Administration (MBA)

Általános információk

Program leírás

A program a Mykolas Romeris University integrált részeként támogatja az egyetem küldetését a szervezetek és a közösség fenntartható fejlődésének előmozdításában. Az MRU MBA tanulmányok olyan diplomásokat fognak kifejleszteni, akik a nemzetközi környezet dinamikájával összefüggésben hatékonyan versenyeznek. A diploma megszerzése után a hallgatóknak be kell mutatniuk a magán- és a közszféra szervezetével kapcsolatos üzleti elvek ismeretét és gyakorlatát.

A diákok orientálják a tudományos kutatást a legjobb üzleti gyakorlatok gyakorlására: a megszerzett készségeket bizonyítani kell egy Capstone projektet a gyakorlati üzleti ügy megoldásához, az elméleti alapú mesterképzés helyett, az integrált tanulmányi modell lehetővé teszi a diákok számára hogy tudásukat különböző mikro- és makrókörnyezetbe integrálják a hatékony és eredményes menedzsment érdekében, a diákokat szakemberként oktatják azzal a képességgel, hogy átfogó képet kapjanak az üzleti folyamatokról, szemben az egyik témavezető szakemberrel.

Nemzetközi mobilitási lehetőségek

Az MBA hallgatók részt vehetnek az ERASMUS mobilitási programban, legalább két hónapos szakmai tapasztalattal rendelkező külföldi vállalkozásban (Erasmus gyakornoki képzés), különösen a programban résztvevők friss diplomásoként.

Karrier kilátások

Miután elvégezte az MRU MBA programot, és megkapta a mesterképzést, a diákok képesek lesznek vezetőként dolgozni a kis-és középvállalkozásoknál, irányítani a nagyvállalatok csapatait, a közszektorbeli intézmények osztályait. A diplomások képesek lesznek dinamikus, napjainkban innováció-vezérelt környezetben dolgozni, ismeretekkel és gyakorlati alkalmazási készséggel rendelkeznek a marketing menedzsment, az emberi erőforrás menedzsment, a stratégiai innováció menedzsment, a vezetés, a mennyiségi döntéshozatal, a vállalati számvitel és a pénzügyi menedzsment terén. Említésre méltó, hogy a diplomások képesek lesznek dolgozni egy vállalatnál, intézménynél vagy saját vállalkozásában, mint vezérigazgatók, informatikai vezetők, pénzügyi vezetők, pénzügyi tanácsadók, HR menedzserek, vezetői elemzők stb.

Belépési követelmények

Egyetemi diploma;

A pályázóknak be kell mutatniuk egy bevezető levelet (legfeljebb 2000 karakter hosszúságú szóközökkel), amelyben a kérelmezőnek magának kell bemutatnia magát, elkészítenie kell a személyes SWOT (Erősségek, gyengeségek, lehetőségek, veszélyek) elemzést. Ez magában foglalja a szakmai tapasztalatot, a korábbi képzést és a program egyedi várakozásait. Az interjúkat a kiválasztott jelöltekkel folytatják;

Motivációs interjú akadémiai és szakmai előkészítés bemutatására (3 éves vezetői munkatapasztalat lenne előnyös);

Angol nyelvtudás - a B2-nél nem alacsonyabb szint (az Európa Tanács által jóváhagyott közös referenciakeret alapján). Távoli angol nyelvvizsga kerül megrendezésre azok számára, akik nem rendelkeznek IELTS vagy TOEFL tanúsítvánnyal.

A pályázati eljárás és a szükséges dokumentumok

Kövesse a 4 lépést:

 1. Töltse ki az online application formot az apply.mruni.eu címen
 2. Töltse fel a szükséges dokumentumokat
 3. Biztosítsa a regisztrációját a jelentkezési díj megfizetésével
 4. Küldje el jelentkezését

Kötelező dokumentumok:

 1. Oktatási dokumentumok
  1. Bachelor-fokozatú hallgatók számára: a középiskolai diploma vagy a felsőoktatási oklevél hiteles másolatait az egyetemi feljegyzések átiratával. A dokumentumokat hivatalosan le kell fordítani a litván vagy az angol nyelvre.
  2. Megjegyzés: A pályázó lakóhelye szerinti országban további oktatási okmányok (például az állami vizsga eredményei vagy az egyetem előtti képzés) igényelhetők .
  3. Mesterfokozatú hallgatók számára: az egyetemi átiratok és oklevelek hitelesített másolatai (a jelöltnek egyetemi diploma vagy azzal egyenértékű első egyetemi végzettséggel kell rendelkeznie legalább hároméves tanulmányi időtartammal). A dokumentumokat hivatalosan le kell fordítani a litván vagy az angol nyelvre.
 2. Az angol nyelvtudás eredményeit bizonyító dokumentum.
  1. Bachelor fokozatot kereső hallgatók számára: legalább B1 szint; a B1 szinttel megegyező angol nyelvvizsgák igazolása: TOEFL 477-510, TOEFL IBT 53-64, IELTS 4.5-5.0, PTE szint
  2. Mesterfokozatú hallgatók számára: legalább B2 szint, B2 szintnek megfelelő angol nyelvvizsgák értékelése: TOEFL 513-547, TOEFL IBT 65-78, IELTS 5.5-6.0.
  3. Megjegyzés: ha nincs IELTS vagy TOEFL, akkor lehetősége nyílik az egyetem által szervezett online angol nyelvvizsga-tesztre. Az alkalmazás betöltésekor ezt az opciót kell választania. A teszthez nincs külön díj.
 3. Útlevél másolat
 4. Útlevél típusa fotó
 5. A szülők és a szponzorok által aláírt közjegyzői levél, valamint a banktól származó pénzügyi képessége (az elmúlt 3 hónap bevételeit bemutató).
Utoljára frissítve dec. 2018

Az iskoláról

Located just outside the city center, Mykolas Romeris University (MRU) is one of the most international universities in Lithuania, currently having about 8,000 students from 48 countries. The universi ... Tovább

Located just outside the city center, Mykolas Romeris University (MRU) is one of the most international universities in Lithuania, currently having about 8,000 students from 48 countries. The university offers programs fully taught in English for international students at all levels - from Bachelor’s to PhDs in the field of Social Sciences. Kevesebb