Master Of Business Administration (MBA)

Általános információk

Olvass többet erről a programról az intézmény honlapján

Program leírás

A program a Mykolas Romeris University integrált részeként szolgál, támogatva az egyetem azon küldetését, hogy előmozdítsa a szervezetek és a közösség fenntartható fejlődését. Az MRU MBA tanulmányai olyan diplomásokon dolgoznak, akik tudományos képzettséggel képesek hatékonyan versenyezni a nemzetközi környezet dinamikus természetének összefüggésében. A diploma megszerzése után a hallgatóknak be kell mutatniuk a magán- és közszektorbeli szervezetekkel kapcsolatos üzleti alapelvek ismereteit és gyakorlatát.

A diákok orientálják a tudományos kutatást a legjobb üzleti gyakorlatok gyakorlására: a megszerzett készségeket bizonyítani kell egy Capstone projektet a gyakorlati üzleti ügy megoldásához, az elméleti alapú mesterképzés helyett, az integrált tanulmányi modell lehetővé teszi a diákok számára hogy tudásukat különböző mikro- és makrókörnyezetbe integrálják a hatékony és eredményes menedzsment érdekében, a diákokat szakemberként oktatják azzal a képességgel, hogy átfogó képet kapjanak az üzleti folyamatokról, szemben az egyik témavezető szakemberrel.

Nemzetközi mobilitási lehetőségek

Az MBA hallgatók részt vehetnek az ERASMUS mobilitási programban, legalább két hónapos szakmai tapasztalattal rendelkező külföldi vállalkozásban (Erasmus gyakornoki program), különösen a programban résztvevők friss diplomásoként.

Ösztöndíj lehetőségek

Az MRU ösztöndíjcsomagot kínál a leendő és jelenlegi teljes diplomát kereső hallgatóknak. Az összes lehetőséget itt felsoroljuk .

Karrier kilátások

Az MRU MBA program befejezése és a mesterképzés megszerzése után a hallgatók képesek lesznek kis- és középvállalkozások vezetőiként dolgozni, nagyvállalatok csoportjait vezetni, az állami szektor intézményeinek osztályait. A diplomások képesek lesznek dolgozni egy dinamikus manapság innováció-vezérelt környezetben, ismeretekkel és gyakorlati alkalmazási ismeretekkel rendelkeznek a marketing menedzsment, az emberi erőforrás menedzsment, a stratégiai innováció menedzsment, a vezetés, a mennyiségi döntéshozatal, a vállalati számvitel és a pénzgazdálkodás területén. Néhány említésre méltó módon a diplomások képesek lesznek dolgozni egy vállalatban, intézményben vagy a saját vállalkozásukban vezérigazgatóként, informatikai vezetõként, pénzügyi vezetõként, pénzügyi tanácsadóként, HR vezetõként, menedzsment elemzõként stb.

Belépési követelmények

Egyetemi diploma;

A pályázóknak be kell mutatniuk egy bevezető levelet (legfeljebb 2000 karakter hosszúságú szóközökkel), amelyben a kérelmezőnek magának kell bemutatnia magát, elkészítenie kell a személyes SWOT (Erősségek, gyengeségek, lehetőségek, veszélyek) elemzést. Ez magában foglalja a szakmai tapasztalatot, a korábbi képzést és a program egyedi várakozásait. Az interjúkat a kiválasztott jelöltekkel folytatják;

Motivációs interjú akadémiai és szakmai előkészítés bemutatására (3 éves vezetői munkatapasztalat lenne előnyös);

Angol nyelvtudás - a B2-nél nem alacsonyabb szint (az Európa Tanács által jóváhagyott közös referenciakeret alapján). Távoli angol nyelvvizsga kerül megrendezésre azok számára, akik nem rendelkeznek IELTS vagy TOEFL tanúsítvánnyal.

A pályázati eljárás és a szükséges dokumentumok

Kövesse a 4 lépést:

 1. Töltse ki az online application formot az apply.mruni.eu címen
 2. Töltse fel a szükséges dokumentumokat
 3. Biztosítsa a regisztrációját a jelentkezési díj megfizetésével
 4. Küldje el jelentkezését

Kötelező dokumentumok:

 1. Oktatási dokumentumok
  1. Bachelor-fokozatú hallgatók számára: a középiskolai diploma vagy a felsőoktatási oklevél hiteles másolatait az egyetemi feljegyzések átiratával. A dokumentumokat hivatalosan le kell fordítani a litván vagy az angol nyelvre.
  2. Megjegyzés: A pályázó lakóhelye szerinti országban további oktatási okmányok (például az állami vizsga eredményei vagy az egyetem előtti képzés) igényelhetők .
  3. Mesterfokozatú hallgatók számára: az egyetemi átiratok és oklevelek hitelesített másolatai (a jelöltnek egyetemi diploma vagy azzal egyenértékű első egyetemi végzettséggel kell rendelkeznie legalább hároméves tanulmányi időtartammal). A dokumentumokat hivatalosan le kell fordítani a litván vagy az angol nyelvre.
 2. Az angol nyelvtudás eredményeit bizonyító dokumentum.
  1. Bachelor fokozatot kereső hallgatók számára: legalább B1 szint; a B1 szinttel megegyező angol nyelvvizsgák igazolása: TOEFL 477-510, TOEFL IBT 53-64, IELTS 4.5-5.0, PTE szint
  2. Mesterfokozatú hallgatók számára: legalább B2 szint, B2 szintnek megfelelő angol nyelvvizsgák értékelése: TOEFL 513-547, TOEFL IBT 65-78, IELTS 5.5-6.0.
  3. Megjegyzés: ha nincs IELTS vagy TOEFL, akkor lehetősége nyílik az egyetem által szervezett online angol nyelvvizsga-tesztre. Az alkalmazás betöltésekor ezt az opciót kell választania. A teszthez nincs külön díj.
 3. Útlevél másolat
 4. Útlevél típusa fotó
 5. A szülők és a szponzorok által aláírt közjegyzői levél, valamint a banktól származó pénzügyi képessége (az elmúlt 3 hónap bevételeit bemutató).

Diák tapasztalataink

A Sakartvelo hallgató költészet, mese olvasásával litvánul tanult

Keresés: Ukrán hallgatói szenvedély a legjobb kávé megkereséséért

Koreai hallgató olvasás, több főzés a karantén alatt

Szerb hallgató: A modern litvánia példa számunkra a szerbek számára

A német hallgató szerette volna a rózsaszínrépes levest és megtanulta elkészíteni

Utoljára frissítve aug. 2020

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Az iskoláról

Located just 20 minutes from the center of Vilnius, Mykolas Romeris University (MRU) is one of largest and most international universities in Lithuania, currently having around 7,000 students from 58 ... Tovább

Located just 20 minutes from the center of Vilnius, Mykolas Romeris University (MRU) is one of largest and most international universities in Lithuania, currently having around 7,000 students from 58 countries. The university offers programs fully taught in English for international students at all levels - from Bachelor’s to PhDs in the field of Social Sciences. Kevesebb