Master of Business Administration

Általános információk

Program leírás

Program leírása

Az MBA program 52 kredit egységet tartalmaz. A tanterv célja, hogy felkészítse a hallgatókat a globális piaci verseny kihívásaira, a technológiai és kommunikációs paradigmaváltásokra, valamint az üzleti környezet gyors és hirtelen változásaihoz való alkalmazkodás rugalmasságára. A program figyelembe veszi továbbá Örményország és a régió egyedi gazdasági feltételeit, társadalmi szokásait és kulturális igényeit.

A felvételt igénylő hallgatóknak augusztusban kell megtenniük a hatékony kommunikációs és kvantitatív módszertan kurzusokat, mielőtt a program első félévére lépnének. A program tantervének 3 fő eleme van: szükséges (alap) tanfolyamok, koncentrációs konkrét választani és általános menedzsment választani.

1. Kötelező tanfolyamok. Az MBA mag magában foglalja az alapvető tanfolyamok a fő funkcionális üzleti területeken, és egy átfogó tanulmány a gazdasági, politikai, jogi és társadalmi összefüggésekben, amelyek között az üzleti vállalkozás működik. Az MBA mag a hallgatóknak megismerheti az általános menedzsment eszközeit, és innovatív technikákat biztosít számukra vezetői problémák megoldására.

A hallgatóknak a következő tanfolyamokra van szükségük:

Bevezetés a nemzetközi versenyképességi stratégiába
BUS305 Emberek és szervezetek irányítása
BUS320 adatanalízis üzleti döntésekhez
BUS322 Vezetői közgazdaságtan
BUS330 Pénzügyi menedzsment
BUS345 Pénzügyi számvitel
BUS346 vezetői számvitel és ellenőrzés
BUS360 marketing menedzsment
BUS380 Műveletek és folyamatirányítás

2. Választható kurzusok. Az MBA tanterv elég rugalmas ahhoz, hogy a hallgatók speciális érdeklődési területeket folytassanak a választható kurzusok választásával. A választható lehetőségek lehetővé teszik a hallgatók számára az alaptanfolyamokon elsajátított ismeretek és készségek integrálását, valamint testreszabási lehetőségeiket. Számos választható kurzus közül választhat, a hallgatóknak lehetősége van arra, hogy a karrier céljaikhoz és törekvéseikhez igazítsák a tanulmányi programjukat.

2.1. Koncentrációs specifikus választások. Noha a hallgatóknak nem kötelesek összefonódást bejelenteni, az AUA MBA lehetőséget biztosít a hallgatók számára, hogy a pénzügyek három funkcionális területének egyikére szakosodjanak.

Pénzügyi kurzusok

BUS 332 Corporate Finance (szükséges a pályához)
BUS 348 pénzügyi kimutatás elemzése (szükséges a sávhoz)
BUS 338 Befektetési menedzsment és elemzés (pénzügyi főbb)
BUS 336 Pénzügyi intézmények vezetése (pénzügyi szak)
BUS 339 speciális pénzügyi témák: viselkedésfinanszírozás (pénzügyi szak)
BUS 353 ellenőrzés ellenőrzése és értékelése (számviteli szak)
BUS 351 Költségszámítás (számviteli fő)
BUS 355 speciális pénzügyi számvitel (számviteli szak)

Tanfolyamok az üzleti elemzés koncentrációjában:

BUS 321 adatbányászat üzleti döntésekhez (szükséges a sávhoz)
BUS 383 üzleti elemzés
BUS 378 üzleti intelligencia
BUS 365 Marketing kutatás

Marketingkoncentráció kurzusok:

BUS 365 marketing kutatás
BUS 373 Innovációs Marketing
BUS 384 digitális marketing
BUS 366 Reklámkezelés
BUS 369 speciális marketing témák: Stratégiai marketing
BUS 369 speciális marketing témák: Árverseny

2.2. Általános választások.

Felismerve, hogy az üzleti vezetőknek egyre több olyan készségre kell támaszkodniuk, amely nem felel meg teljesen egyetlen funkcionális területnek, az MBA tanterv számos önálló készségfejlesztési tanfolyamot kínál. Ezek a tanfolyamok általában kis osztályú formátumban találkoznak, lehetővé téve a dinamikus és személyre szabott tanulási élményt. Vezetői fejlesztő tanfolyamok a következőket foglalják magukban:

BUS306 vezetői tárgyalások
BUS308 karrierfejlesztési stratégiák
BUS390 vállalkozói szellem, innováció és növekedés

Az MBA hallgatóknak lehetősége van arra, hogy a koncentrációs területeken kívüli választani válasszanak, amelyeket úgy terveztek, hogy figyelembe veszik a kortárs üzleti szó jelenlegi és jövőbeli igényét. Tanfolyamok, mint például

A versenyképesség BUS327 mikro-alapjai (együttműködve a Harvard Business School-tal)
BUS391 Startup Science
BUS377 kockázatitőke-menedzsment
BUS 305 Projektmenedzsment

Az MBA hallgatóknak lehetősége van arra is, hogy kurzusokat vegyenek az AUA-n belül más akadémiai programokban is, és hogy ezek az egységek számítsanak az MBA fokozat követelményeire. A regisztráció előtt azonban a hallgatóknak meg kell szerezniük a program adminisztrációjának és a fogadó osztálynak a jóváhagyását, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy megfelelnek-e mindkét osztály követelményeinek.

A program felépítésének összefoglalása:
Törzsanyag 22 kredit
Választható kurzusok 30 kredit
Teljes: 52 kredit

A program ütemterve

Javasolt szerkezet
Rendszeres hosszúságú, 28 hónap 24 hónap 3 év
1. esés 8 8 8
1. tavasz 8 8 8
1. nyár 6 6 6
2. esés 8 11 8
2. tavasz 8 11 8
2. nyár 6 8 4
3. esés 8 0 6
3. tavasz 0 0 4
Összes kredit 52 52 52
Utoljára frissítve szept. 2019

Az iskoláról

Founded in 1991, AUA provides a high-quality, graduate and undergraduate education that encourages civic engagement and promotes democratic values, fostering scholarship in a setting that values and d ... Tovább

Founded in 1991, AUA provides a high-quality, graduate and undergraduate education that encourages civic engagement and promotes democratic values, fostering scholarship in a setting that values and develops academic excellence, free inquiry, integrity, scholarship, leadership, and service to society. Kevesebb