Master a globális MBA-ban (vegyes római kiadás)

Általános információk

Program leírás

Az Uninettuno (első szintű Master) által tervezett globális MBA egy új program, amely az új IKT és digitális technológiák vállalatirányításra gyakorolt hatásának elemzésére készült. A Master fő témái: vállalati innováció, IKT és digitális üzleti technológiák, Big Data, e-kereskedelem, IKT, magán- és állami vállalatok, Blockchain és innovatív finanszírozási rendszerek.

Az akadémiai program összesen 90 ECTS összeget biztosít, amely 56 ECTS online tevékenységből áll az Uninettuno platformon és 22 ECTS az egyetemen. A program a mester hallgatók dolgozatával zárul; az értekezés összege 12 ECTS.

A tanfolyam célja, hogy felkészítse a hallgatókat az innováció és a digitalizáció jelenlegi és új elméleteivel, technikáival és gyakorlataival a menedzsmentben és az üzleti adminisztrációban. Stimuláló és intellektuálisan igényes környezet kialakítására törekszik, amelyben a hallgatókat arra ösztönzik, hogy vegyenek részt az akadémiai irodalommal, esettanulmányokkal és egymással, miközben reflektálnak saját vezetői és üzleti tapasztalataikra.

A tanfolyam célja, hogy felkészítse a hallgatókat mind az állami, mind a magánszektorbeli szervezetek felső vezetési pozícióira, és kezelje az összetett és gyorsan változó globális üzleti környezet igényeit.

142856_pexels-photo-2977565.jpeg

Forgatókönyv-elemzés

A jelenlegihez hasonló történelmi és gazdasági szakaszban a vállalati kommunikáció jelentős fejlődésen ment keresztül a hagyományos médiától az Új digitális médiáig.

Van néhány, a vállalaton kívüli elem, amely erősen befolyásolja a digitális szintet: a közösségi média növekvő jelentősége az emberek viselkedésében, valamint a technológiai forgatókönyv folyamatos változékonysága nagyban befolyásolja a digitális marketinget az egyszerűséghez képest és a média statikus jellege hagyományos.

A digitális átalakulás gyorsan megváltoztatja a gazdasági és társadalmi forgatókönyvet, és mélyrehatóan meghatározza a versenykörnyezetet, amelyben a vállalatok működnek, valamint üzleti modelljeiket. A vállalatok számára a digitalizáció által létrehozott kihívások új oktatási programokat igényelnek, amelyek új technológiákon, IKT-n és digitális átalakításokon alapulnak.

Ebben az összefüggésben a vállalatoknak új stratégiákat kell kidolgozniuk az új üzleti modell meghatározásához az új digitális kihívásokkal összhangban.

Mester menetrend

Online tevékenységek

Első időszak

 • Nemzetközi pénzügyi könyvelés
 • Digitális technológiák az üzleti élethez
 • Nagy adat- és adatbázis-kezelés

Második időszak

 • Az innováció gazdaságtana
 • IKT a hálózati szervezet számára
 • Fejlett webes technológiák

Harmadik ciklus

 • Közigazgatás és e-kormányzás
 • Marketing, e-üzlet, e-kereskedelem
 • Kockázat kezelés

Egyetemi tevékenységek

A római lakóhelyi tartózkodás az egyetemi tevékenységek esetében 1 hónap és kötelező.

Az egyetemi tevékenységek tervezett időszakai: 2021. március, 2022. március, 2023. március.

Az egyetemi tevékenységeket az Uninettuno Multimédia Tanteremben tartják, a Piazza Grazioli, Róma 17.

A campus moduljai a következők:

 • Blockchain
 • Innovatív finanszírozási eszközök
 • Üzleti esettanulmányok

Értekezés

bevitel

 • október
 • február
 • Lehet

142857_pexels-photo-3727464.jpeg

Munkalehetőségek

A fő hallgatók a munkalehetőségek a következők:

 • Szakértő a digitális menedzsment területén a különböző üzleti területeken
 • Adminisztráció és kontroll, pénzügy, marketing, szervezés, menedzsment
 • Fõ digitális tiszt
 • Üzleti elemző

Felvételi követelmények

A tanfolyam eléréséhez alapképzésre van szükség a „közgazdaságtan” vagy a „menedzsment” szakon. Egyéb alapképzéseket a beiratkozás előtt nyújtanak be a tudományos testület értékelésére.

Záróvizsgák és érettségi

A képzési folyamat különböző értékelésekből áll. Minden kurzushoz szóbeli interjú, írásbeli vizsga vagy projektmunka alapján záró teszt szükséges.

A záróvizsga vállalati projektmunkából áll, és az osztálytermi tanulási folyamat szintézise lesz.

Beiratkozási díjak

A felvételi díjak erre a mesterképzésre € 4.000,00.

Utoljára frissítve okt. 2020

Az iskoláról

The International Telematic University UNINETTUNO, is the only Italian distance teaching University successfully assessed by ANVUR (https://goo.gl/TZfjxw), the Italian Ministerial Agency for Quality i ... Tovább

The International Telematic University UNINETTUNO, is the only Italian distance teaching University successfully assessed by ANVUR (https://goo.gl/TZfjxw), the Italian Ministerial Agency for Quality in Higher Education. Established by the decree of the 15th April 2005 of the Italian Ministry of Education, University and Research, UNINETTUNIO delivers academic titles having a legal value everywhere in the world for undergraduate and postgraduate university studies. Kevesebb