Hivatalos Leírás

MBA a Tiszta Technológia Menedzsmentben

tanfolyam részletei

 • Kurzus neve: MBA - Master Of Business Administration (teljes munkaidő)
 • Kurzustípus: MBA - Master Of Business Administration (teljes munkaidős)
 • Tanfolyam ágazat: Üzleti
 • A tanfolyam időtartama: 18 hónap
 • Kreditek: 180 UK CATS / 90 EU EC
 • Belépési pontok évente: 6 x bejegyzés évente lehetséges
 • Következő kezdési dátum (ok): TANÁCS, DECEMBER, FEBRUÁR
 • Diploma vagy minősítés: A FIBAA által akkreditált MBA
 • Helyszín: Apeldoorn
 • Tandíj: 14 300 EUR (teljes program, évi 7 150 EUR)

Bevezetés

Az MBA a Tiszta Technológia Menedzsment (Energy

A GREAT (a megújuló energiaforrások és technológiák növekvő megnevezése) nevű projekt arra törekedett, hogy ösztönözze a KKV-k kkv-jait és kollektíváit a megújuló energiával, az intelligens hálózattal és az elosztó generációval kapcsolatos fenntartható technológiai megoldások kidolgozására és alkalmazására. A projekt a szabályozó hatóságok számára is kutatott és kidolgozott szakpolitikai kérdéseket, valamint strukturált együttműködési lehetőségeket biztosított a kkv-k és a kutatóintézetek / technológiai fejlesztők között. A kutatási projekt a Wittenborg Egyetem (NL) és a Basildon Borászati ​​Tanács (UK), a skandináv regionális hatóság (Údarás na Gaeltachta, Egyesült Királyság), a Design for Sustainability (Egyesült Királyság), a WestBIC - EC Business Innovation Center (Írország), az EnergyVille Belgium), az Universiteit Hasselt (Belgium), a SmartGrids Flanders (Belgium) és az OostNV, a Kelet-Hollandia Fejlesztési Ügynöksége (NL).

Tanfolyam tartalom

A tanfolyam szerkezete

A Wittenborg MBA blokk formátumban kerül kiadásra, 2 modulra hat hetente. Az osztályok interdiszciplinárisak - az 1. félévben megosztott modulokat tanulnak különböző üzleti szakterületek MBA hallgatóival. A gördülő belépés (évente 6 alkalommal) a csoportok dinamikusak, rendkívül nemzetköziek és sokszínűek.

A modulokat intenzív módon továbbítják az egymást követő napokon az úgynevezett "blokk formátumban", ami azt jelenti, hogy minden modulnak 6 napos tanítása két nappal három blokkra oszlik. A tanítási módszerek közé tartozik a csoportmunka, esettanulmányok, prezentációk és élő projektek. A kurzus különböző megközelítéseken keresztül valósul meg, beleértve az előadásokat, bemutatókat, oktatóanyagokat és esettanulmányokat, különös tekintettel az interaktív tanulásra. Minden tanfolyamot két előadó tanít, gyakran egy teljes munkaidős Wittenborg előadó és egy partner egyetem vendégtanára. A modulok tartalmazzák az iparág hagyományos vendéghangszóróit.

Tanulmányi területek

Félév 1

Az 1. félévben a hallgatók 6 fő MBA tantárgyakat, kiegyensúlyozott egyaránt a félévben. Minden egyes modul, amely egy hathetes blokk felett van, 5 európai kreditre súlyozott. Ezek a modulok számos klasszikus funkcionális üzleti adminisztrációs területet foglalnak magukba, amelyek a klasszikus tudásátadáson kívül a reflektív tanulást is megragadják, vagyis olyan tanulást, amelyben a diákok korábbi munkatapasztalatukra vagy részidős hallgatókra gondolnak , jelenlegi munkájukról és foglalkoztatási szervezetükről a különböző modulokban biztosított anyagok fényében. A hallgatóknak minden féléves modulot meg kellett volna tenniük, hogy részt vehessenek a féléves 2 modulokban.

A reflexív tanulás segít a kritikai gondolkodás, az öntudatosság és az analitikai készségek fejlesztésében. Ez magában foglalja az egyént egy reflexiós folyamatban. Az 1. félév során a hallgatóknak 9 órányi (mennyiségi és kvalitatív technikákat) a Tanulmányi Tanulmányok előadására, amely része a Végleges Projektnek. Az 1. félév során a meghívott felszólalók meghívást kapnak, hogy szemináriumokat tartsanak az egyes blokkok harmadik hetében (Feladat- és Szakirodalmi áttekintés hetek).

Félév 1

 • Emberi erőforrás menedzsment
 • Marketing menedzsment
 • Kvantitatív és kvalitatív technikák a kutatáshoz
 • Vezetői számvitel
 • Operációkezelés
 • Nemzetközi vezetőség
 • Információ menedzsment

2. szemeszter

A 2. szemeszter biztosítja a hallgatók számára egy kötelező modul stratégiai menedzsment, amely a fő modulokra épül a 1. szemesztert. Emellett a diákok 4 modulot követnek a választott szakember " Pathway " Energy

2. féléves szakirányú modulok

 • Vállalati fenntarthatóság és energiahatékonyság
 • Smart Rácsok
 • Megújuló energia: napenergia, szél, víz
 • Zero-Energiaépületek és Energiaátalakulás

A 2. félév során a diákok 9 kutatási témát kapnak a kutatási kvantitatív és kvalitatív technikákat a végleges projekt elkészítése során. Ezt befejezi egy végleges projektjavaslat elkészítésével és benyújtásával.

Az ipar

A kutatási projekt fő célja a decentralizált energiahálózatok és az intelligens hálózatok gazdasági és intézményi vonatkozásaira vonatkozó információk összegyűjtése és szolgáltatása volt, valamint az intézményi és szabályozási tájékozódást is. Üzleti modelleket fejlesztettek ki több okostelefon-hálózatra. Ebben a folyamatban fontos szerepet játszott a decentralizált energiahálózatokban (különösen az üzleti parkokban) való részvételről döntő kkv-k támogatásának eszköze. Végül a projekt egy kollektív leltárt mutatott be az Egyesült Királyságban, Írországban, Belgiumban és Hollandiában.

A Wittenborg Egyetem egy lépéssel továbbfejlesztette a projektet a helyi és regionális vállalkozások (kkv-k) és vállalkozók vezetői számára a technológiai és innovációs témákra építve, különösen olyan területeken, mint az intelligens hálózatok, a megújuló energia, a zöld energia, energiatakarékosság, elosztott termelés és energiagazdálkodás. A helyi és regionális hálózatok és tudásközpontok (köztük Apeldoorn városi tanács, Gelderland tartomány, főiskolák és egyetemek és műszaki vállalatok) konzultációra került sor, ami végül négy olyan speciális modul kifejlesztését eredményezte, amely megfelelne a Wittenborg szabványos MBA programjának.

Közvetlen következménye ennek a programnak: a technológia-alapú modulok kombinációja, amelyek a fenntarthatóság és a megújuló energiák legkorszerűbb kérdéseit fedik le, és beépülnek a hagyományos, irányítással kapcsolatos MBA modulok közé. A tudásterületek ezen egyedülálló kombinációja olyan vezetőket és vállalkozókat kínál, akik felismerik, hogy bármely szervezet vagy kereskedelmi vállalkozás jövője - bár egy technológiai ágazatban vagy bármely más területen vagy tevékenységben - napjainkban fenntartható, társadalmilag felelős és energiatakarékos. Az üzleti és menedzsment alkalmazásokról, valamint a zöld technológia gyakorlati alkalmazásáról való tanulás egyértelmű előnyöket és versenyelőnyt biztosít a jövőbeni menedzsernek, hiszen az MBA-ban megtanult sok mindent megtesz a jelenlegi üzleti gyakorlatokra.

Karrier kilátások

MBA A karrier fejlesztése!

MBA diplomások gyakran gyorsan követik a felsővezetői pozíciókat, és ez az MBA program célja azoknak, akik szeretnék folytatni felsővezetői pozíciókat, vagy felkészülés a további tanulmányokat az üzleti, mint például a DBA, vagy Ph.D.

Az MBA tovább fogja folytatni a karrierjét

 • Holland vagy más uniós diplomások, akik egy szervezetben dolgoznak, irányítják az embereket vagy folyamatokat, és akik a jelenlegi munkalehetőségükön belül szeretnék karrierlehetőségeiket javítani. Ezeket a diákokat munkáltatójuk támogatja, és részmunkaidőben tanulmányozhatja a programot;
 • Holland vagy más uniós diplomások, akik egy szervezetben dolgoznak, irányítják az embereket vagy folyamatokat, és olyan teljes munkaidős MBA programot keresnek, amely növeli foglalkoztathatósági esélyeiket egy nemzetközi piacon;
 • Hollandiában szerzett nemzetközi diplomások, akik diplomát szerzettek, és olyan emberekkel vagy folyamatokkal foglalkozó szervezetben dolgoztak, akik karrierlehetőségeik javítására törekszenek, akár jelenlegi munkáltatójukban, akár egy új lehetőség megtalálásában;
 • Nemzetközi hallgatók világszerte, üzleti vagy nem üzleti területeken, bizonyítottan sok éven keresztül irányítják az embereket vagy folyamatokat egy szervezeten belül. Ezek a diákok olyan angol tanult, nemzetközileg orientált MBA programot keresnek, amely lehetővé teszi számukra, hogy karrierlehetőségeiket a munkaerőpiacon javítsák otthon vagy Hollandiában akár a jelenlegi munkáltatójukban, akár egy új szervezetben, és esetleg folytathatják magasabb szintű tanulmányokat.

Belépési követelmények

 • Bachelor vagy ezzel egyenértékű elismert képesítés;
  • A pályázókat felkérik, hogy nyújtsanak tudományos referenciát korábbi oktatási intézményükről;
  • Nem szükséges, hogy a Bachelor diplomát szerezzen a Business Administration területétől, de a hallgatóknak meg kell szerezni egy akadémiai munkát (végső projekt vagy disszertáció), amely bizonyos fokú tudományos írásbeli és kutatási tapasztalatot mutat.
 • 3 éves szakmai tapasztalat;
 • A kérelmezőket fel kell kérni arra, hogy hivatkozzanak egy olyan társaságtól vagy szervezettől, ahol dolgoztak;

Angol nyelvi követelmények

 • IELTS 6.5 vagy TOEFL egyenértékű. Kattintson ide az egyenértékű pontszámok áttekintéséhez.
 • A TOEFL Wittenborg kódja 4889.

A munkatapasztalat követelménye, a felvételi követelmények tükrözik a holland nemzeti követelményeket, hogy belépjen egy szakmai mester, mint például a Wittenborg MBA. Az angol nyelvtudás követelménye ½ ponttal magasabb, mint Hollandiában a minimális nemzeti követelmények.

Kiválasztási eljárás

Az MBA-ba belépni szándékozó diákok számára nincs külön kiválasztási eljárás, azonban az EU-n kívüli (vízummal rendelkező) diákokat háttérük alapján "átvizsgálják", annak érdekében, hogy az intézet képes legyen bevándorlási státuszt biztosítani.

A szűrés az IND összes szükséges dokumentumának interjúját, gyűjtését és korrelációját tartalmazza, beleértve a megfelelő pénzeszközök igazolását, figyelembe véve a Wittenborg (Orange Tulip Scholarship, például) vagy harmadik személyek (NUFFIC, EU stb.) Által biztosított ösztöndíjakat.

A pályázóknak motivációs levelet kell benyújtaniuk, amelyben leírják Wittenborg programjának kiválasztásának okait, valamint a Hollandiában (nemzetközi diákok) való tanulmányozás okait. A hallgatói motiváció fontos, mivel a programok igényesek és különösen a nemzetközi diákok számára. Van egy kritérium, hogy teljesítik az összes hitelük legalább 50% -át egy év alatt.

Jelentkezési határidők

Az Európai Unióban (EU) nem élő nemzetközi hallgatóknak 6-8 héttel kell választaniuk a választás megadásának időpontja előtt.

Az EU-ban élő hallgatóknak 2-4 héttel kell választaniuk a választás megadásának időpontja előtt.

Abban az esetben, ha a határidő lejárta előtt nem jelentkezik be, az alkalmazás automatikusan megváltozik a következő blokkba való belépéshez, hacsak másképp nem kívánja.

Program oktatási nyelve:
Angol

5 további kurzus Wittenborg University of Applied Sciences »

Utoljára frissítve May 17, 2018
This course is Campus based
Start Date
okt. 2019
dec. 2019
Duration
1 - 2 Év
Részidős oktatás
Nappali
Price
14,300 EUR
Deadline
Kérj Információt
International students: must apply 6-8 weeks before the entry date of choice. Students living in the EU: must apply 2-4 weeks before the entry date of choice.
Kérj Információt
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
okt. 2019
Jelentkezési határidő
Start Date
dec. 2019
Jelentkezési határidő
Start Date
feb. 2020
Jelentkezési határidő
Start Date
okt. 2019
Jelentkezési határidő
Kérj Információt
International students: must apply 6-8 weeks before the entry date of choice. Students living in the EU: must apply 2-4 weeks before the entry date of choice.
Start Date
dec. 2019
Jelentkezési határidő
Start Date
feb. 2020
Jelentkezési határidő

okt. 2019

Location
Jelentkezési határidő
Kérj Információt
International students: must apply 6-8 weeks before the entry date of choice. Students living in the EU: must apply 2-4 weeks before the entry date of choice.
End Date
Location
Jelentkezési határidő
End Date

dec. 2019

Location
Jelentkezési határidő
End Date
Location
Jelentkezési határidő
End Date

feb. 2020

Location
Jelentkezési határidő
End Date
Location
Jelentkezési határidő
End Date