Master of Business Administration

Általános információk

Program leírás

Áttekintés

Fontolgattad-e az üzleti életben való működést, a vállalkozások vezetését vagy fejlesztését? Ha igen, ez az egyedülálló MBA kiváló minőségű képzést és oktatást biztosít. Fejleszteni fogja a 21. századi vállalkozások fejlesztéséhez és működtetéséhez szükséges szakmai készségeket. Tanulmányai megteremtik a jelenlegi szakmai alapelvek és gyakorlat ismereteinek alapját, amelyeken alapulhat a karrierje.

“1 Decembrie 1918” University of Alba Iulia , a romániai “1 Decembrie 1918” University of Alba Iulia egyedülálló lehetőséget kínál az üzleti, menedzsment és adminisztráció területén szerzett szakértelmének fejlesztésére, összhangban a gazdaság jelenlegi és jövőbeli tendenciáival, a tantervi elmélettel és a gyakorlattal, valamint az információkkal technológia és kommunikáció, tervezés és értékelés, minőségi és hatékony feltételeket biztosítva az oktatáshoz.

Mit fogok tanulni?

Az MBA lehetőséget ad arra, hogy professzionális képzés között válasszon az üzleti adminisztráció jövőbeli karrierje és egy speciálisabb kutatási út között azok számára, akiknek iránti érdeklődés az üzleti ismeretek iránt érdeklődik, és kutatási vagy üzleti vállalkozást szeretnének végezni az üzleti adminisztráció területén.

Tanulmányok hossza: 2 év, teljes munkaidő, 120 ECTS

A tanterv olyan tanfolyamokat tartalmaz, amelyek képzést nyújtanak az üzleti adminisztráció elméletében és gyakorlatában, pl .: üzleti stratégiák és modellek, üzleti kommunikáció és tárgyalások, számviteli és üzleti tanácsadás, pénzügyi teljesítmény elemzése, e-üzlet, üzleti etika és CSR, adózás, befektetések és akvizíciók , Projektciklus-menedzsment, Kortárs üzleti menedzsment, üzleti jog és közvetítés, On-line marketingkutatás, Nemzetközi ügyek és globalizáció, Üzleti tanácsadói gyakorlat, Vállalkozói kultúra és üzletfejlesztés, Szervezeti változás és innovációmenedzsment, Globális ügykezelés, Gazdaságtudományi Kutatás, konfliktuskezelés, kutatás a záró értekezéshez

Karrier kilátások

Az üzleti élet a kortárs társadalom egyik hajtóereje. Ez a munkaerőpiacon is a legfontosabb munkáltató. Szerencsére az üzleti adminisztrációs diplomája kiváló lehetőségeket kínál a sikeres üzleti karrier számára.

Miután sikeresen befejezte az üzleti adminisztráció mesterét, lehetősége van arra, hogy karrierje során közép- és felső szintű vezetői szakmákban haladjon előre, bármilyen méretű és típusú szervezetben, mind a magán-, mind az állami szektorban, például:

 • multinacionális társaságok, bankok, nyugdíjalapok és biztosítótársaságok (pl. pénzügyi elemzőként)
 • bármilyen méretű vállalat minden iparágban (pl. menedzserként)
 • kormányzati minisztériumok (pl. tanácsadóként)
 • akadémiai intézmények (pl. oktatóként)
 • tanácsadó cégek (pl. menedzsment vagy üzleti tanácsadóként)
 • induló vállalkozások (pl. vállalkozóként: saját vállalkozás indítása)

Miért tanuljon Alba Iulia-ban?

A Master of Business Administration egyedülálló lehetőséget kínál arra, hogy posztgraduális fokozatot szerezzen egy élénk, kutatásvezérelt környezetben, amely büszke arra, hogy nemzeti és nemzetközi státusza legyen. A gyakorlati és gyakorlati tanfolyamokon keresztüli tapasztalati és gyakorlati tanulás lehetősége, a páratlan lehetőség, hogy kiemelkedő és elkötelezett tudósokkal dolgozzon, lehetőséget kínál a hallgatóknak arra, hogy egyedülálló készségek és tudás megszerzése után diplomát szerezzenek.

Az üzleti adminisztráció mesterét a Gazdasági és Gazdasági Tanszék tagjai fejlesztették ki. A Tanszék magas rangú Romániában aktív kutatási csoportokkal rendelkezik az üzleti adminisztráció területén.

A gyönyörű és történelmi város, Alba Iulia, élénk és festői hátteret biztosít a mester élményének.

Hogyan kell alkalmazni?

Tanulmányi követelmények:

A pályázóknak be kell mutatniuk az akkreditált / elismert oktatási intézmények által kiadott tanulmányi dokumentumokat, jó oktatási eredményekkel kell rendelkezniük, átlagosan legalább 7 (hét) tanév évei megfelelnek a romániai pontozási rendszernek vagy a „jó” pontszámnak, mivel ügy.

Angol nyelvi követelmények:

Az idegen nyelveken végrehajtott elismert oktatási programok esetében a fogadó felsőoktatási intézmény idegen nyelvi tesztet szervez. Azok a személyek, akik olyan országokból származnak, ahol a hivatalos nyelv az a nyelv, amelyen a tanfolyamokat lefolytatják, és azok a személyek, akik nemzetközileg elismert nyelvi bizonyítvánnyal rendelkeznek, mentesülnek a vizsga alól.

Regisztrációs követelmények

Az EU-n kívüli nemzetközi hallgatók, akik diplomamunkaként kívánnak részt venni, be kell tartaniuk a nemzeti jogszabályokat és “1 Decembrie 1918” University of Alba Iulia Alapszabályának “1 Decembrie 1918” University of Alba Iulia .

Jelentkezési eljárás:

1. lépés A leendő hallgatók rendszeres postai úton küldik el a jelentkezési fájlokat közvetlenül “1 Decembrie 1918” University of Alba Iulia .

2. lépés: Az Egyetem értékeli az iratokat, és elküldi a Nemzeti Oktatási Minisztériumnak - a Nemzetközi Kapcsolatok Általános Osztályának - azon személyek listáját, akiket jelöltek meg a tanulmányok elfogadására vonatkozó levél megkapására. A listával együtt az egyetemnek el kell küldenie a jelentkezési fájlok másolatát

3. lépés: A Nemzetközi Kapcsolatok Általános Osztálya kiadja a tanulmányok elfogadásáról szóló levelet, és azt megküldi az 1918. december 1-jei ”Alba Iulia Egyetemen.

4. lépés A pályázatokat gördülő alapon, június elejétől augusztus végéig kapják meg a következő tanévben folytatott tanulmányokhoz történő felvételre. Az elfogadási nyilatkozatot az Oktatási Minisztérium minden tanév kezdetén, azaz október 1-jén állítja ki.

A jelentkezési fájlhoz szükséges dokumentumok:

 1. Jelentkezési lap (két példányban);
 2. A középiskolai érettségi vagy azzal egyenértékű oklevél hiteles másolata - alapképzéshez - a román nagykövetség megfelelő pecséttel;
 3. A Bachelor diploma hiteles másolata - posztgraduális hallgatók vagy Ph.D. számára - a román nagykövetség megfelelő pecséttel;
 4. Román, angol, francia vagy német nyelvre lefordított iratok átirata;
 5. Nyelvi tanúsítvány (választható);
 6. Születési anyakönyvi kivonat;
 7. Az útlevél másolata, amely legalább 6 hónapig érvényes a tanulmányok elfogadására vonatkozó levél kiadásának napjától;
 8. Orvosi igazolás (széles körben elterjedt nemzetközi nyelven) annak igazolására, hogy a tanulmányokhoz regisztrálandó személy nem szenved fertőző betegségekben vagy más betegségekben, amelyek összeegyeztethetetlenek a jövőbeli szakmával;
 9. Két útlevél típusú fotó.

Oktatás

A nem EU-tagországok külföldi állampolgárainak tandíja, előre fizetendő egy tanévre:

Master of Business Administration

 • Évente 2700 de euró az EU-n kívüli leendő hallgatók számára
 • Évente 3000 lej az UE leendő hallgatói számára

felvétel

A regisztráció során a jelöltek bemutatják a pályázati anyag eredeti dokumentumait, amelyeket a kibocsátó országnak a román nagykövetség hitelesítésére hitelesített, vagy a hágai Apostille-lel jóváhagytak, ha a korábbi tanulmányokat nem Romániában, egy európai uniós országban vagy a Románia és harmadik országok között aláírt jogsegély-megállapodásokkal összhangban.

Utoljára frissítve Július 2019

Az iskoláról

As a public higher education institution, “1 Decembrie 1918” University of Alba Iulia is going through a new stage of its existence, a stage marked by the three principles underlying the current manda ... Tovább

As a public higher education institution, “1 Decembrie 1918” University of Alba Iulia is going through a new stage of its existence, a stage marked by the three principles underlying the current mandate of the University’s Management: performance, quality, and consistency. As a relatively young University - we are celebrating 28 years of existence in 2019 -, our University is fully aware of its purpose and role within the higher education system in Romania and constantly relates to the tradition of the Transylvanian educational system. Kevesebb