Mba

Általános információk

Program leírás

A College of Industrial Management kínál a Master of Business Administration (MBA) diplomát, amely biztosítja a szükséges oktatást és készségeket, hogy felkészítse a tanulókat a munka és a sikeres minden, vezetői szinten. A program lefedi az üzleti élet valamennyi funkcióját, és lehetővé teszi a hallgatók számára, hogy további, a pályaválasztási céljuknak és a személyes céljaiknak és fejlesztésüknek megfelelő választott kurzusokat hajtsanak végre, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy tovább integrálják az összes funkcionális területet és megszerezzék a szervezeti teljesítmény alapvető átfogó nézetét. A program elfogadja a teljes és részmunkaidős hallgatókat, és felsorolja a hiánypótlókat azok számára, akiknek oktatási háttere nem üzleti területen van. Különféle oktatási módszereket alkalmaznak, beleértve a tapasztalati tanulást, eseteket, csapatprojekteket, terepi kutatásokat és szimulációkat.

Miközben a program általános orientációja az általános üzleti menedzsment, elegendő hangsúlyt helyez a vezetésre, a globalizációra, a stratégiára, és hangsúlyozza az elmélet és a készségek alkalmazását a szaúdi üzleti környezetre.

ADMINISZTRATÍV KÖVETELMÉNYEK

Az MBA programba való felvétel kérelmezőjének:

 1. Egy négyéves alapképzés (BA, BS vagy BE) az intézményben, a mérnöki tudományban vagy a tudományban, ahol az egyetemi programok lényegében megegyeznek a KFUPM hosszúságával, tartalmával és minőségével, megfelelő háttér megadása a javasolt mezőbe.
 2. Grade-Point Average (GPA) 2,50 vagy annál magasabb skálán 4,00 vagy azzal egyenértékű skálán, és 3,00 GPA a fő mezőben. A végleges felvételhez hivatalos átiratok és oklevelek szükségesek.
 3. A TOEFL teljesítése legalább 520 (PBT), 190 (CBT) vagy 68 (IBT) pontszámmal. A TOEFL pontszámot közvetlenül a posztgraduális tanulmányok irányába kell küldeni (KFUPM kód: 0868). Az IELTS is elfogadható (min 6,0).
 4. A Graduate Management Admission Test (GMAT) elfogadása elfogadható pontszámmal.
 5. Legalább három levél ajánlást a kar, aki tanította a pályázó egyetemi kurzusok.
 6. Legalább egy kurzus főiskolai szintű kalkulusban, amely magában foglalja mind a differenciálódási, mind az integrációs témákat.
 7. Számítógépekkel kapcsolatos munkatapasztalat, amelyet az adott területen legalább egy tanfolyam igazol (pl. Adatfeldolgozás, programozás, információs rendszerek stb.)
 8. Legalább egyéves teljes munkaidős tapasztalat. Ezt a követelményt el lehet tekinteni a posztgraduális asszisztensektől, a kutatási asszisztensektől és a kivételes akadémiai nyilvántartásoktól.

A HIBÁKRA VONATKOZÓ TANULÓK ADATAI

Az MBA programba bevont hallgatók várhatóan minden alapot és alapot tartalmaznak az üzleti adminisztráció funkcionális területein. Azok, akiknek hiányossága van 10-ben mindegyik vagy néhány ilyen területen, lehetőséget kapnak arra, hogy beiratkozzanak az Ipari Menedzsment Főiskola által kínált hiányosságokra. A következő feltételek vonatkoznak ezekre a hallgatókra:

 1. Elismerték, hogy Pre-MBA hallgatók, és nem vehetnek részt az MBA mag és a választható kurzusok, amíg nem teljes az összes hiánya tanfolyamok.
 2. Minden Pre-MBA kurzust meg kell szerezni, amelynek halmozott GPA-ja 3,00 vagy annál több, hogy a hallgató bejusson az MBA programba.
 3. A pre-MBA kurzusok nem számítanak az MBA program GPA számításra az érettségi célokra. Az MBA összesített GPA magában foglalja az osztályokat a mag, a választani és a kapcse csak tanfolyamok.

Pre-MBA tanfolyamok:

Minden egyes pályázó tudományos eredményeit felül kell vizsgálni. Azok a pályázók, akik hiányosak az üzleti funkcionális területek alapjairól és alapjairól, lehetőséget kapnak arra, hogy a következő hiányossági kurzusok mindegyikét vagy azok egy részét beírják:

 1. ACCT 502 Bevezetés a számvitelhez és a pénzügyekhez 3
 2. ECON 501 A közgazdaságtan alapelvei 3
 3. OM 502 Statisztikai elemzés a vállalkozások számára 3

MBA SZAKMAI KÖVETELMÉNYEK

Az MBA fokozat kandidátusa azok a diákok, akik beiratkoztak a programba, és nem kötelesek hiánypótlókat tenni, vagy elvégeztek hiánypótlókat, ha a kumulatív GPA legalább 4,0 , és teljesítette az összes felvételi rendelkezést. Az MBA-fokozat követelményei 42 óra hitelből állnak, amelyből 30 óra hitel alapképzés, 9 óra hitel a választani, és 3 óra hiteles tapasztalati tanulás.

Az MBA képzési követelmény: (42 kreditóra)

Core tanfolyamok

Kód A kurzus címe Hitelórák
ACCT 509 Pénzügyi Beszámolási és elemzés 3.
ACCT 510 Vezetői számvitel 3.
ECON 510 Vezetői gazdaságtan 3.
FIN 510 Vezetői Pénzügy 3.
MGT 512 Vezetés és Szervezeti magatartás 3.
MGT 580 Stratégiai menedzsment 3.
MIS 511 Információs technológia a szervezetekben 3.
MKT 510 Marketing Menedzsment 3.
OM 511 Menedzsment 3.
OM 513 Műveletek és Ellátási Lánc Menedzsment 3.

Kötelező Experiential Learning tanfolyam

Kód A kurzus címe Hitelórák
MBA 510 Üzleti gyakorlat 3.

Választható kurzusok

Minden diák köteles 9 kredit órát választani a választható kurzusok listájáról. A hallgatók szabadságot és rugalmasságot kapnak arra, hogy testre szabják választóikat, hogy megfeleljenek személyes és karrierjük céljainak és érdekeinek. A hallgató választhatja, hogy szélesíti tudását és készségeit, ha választásait választja a különböző funkcionális területektől, vagy úgy dönt, hogy összpontosítja az összes választottját egy funkcionális területen, hogy mélységet és specializációt szerezzen ezen a területen. Az MBA választható kurzusa mellett az MBA hallgatói számára a College of Industrial Management, a hallgató veheti az egyik választott más egyetemi kurzusokon kínált az egyetem jóváhagyásával a minisztérium elnöke és a Dean a Graduate Studies.

Pre-MBA követelmények a nem-MBA hallgatók számára

58141_PreMba.jpg

58142_MBA01.jpg

58143_MBA02.jpg

Jelenlegi MBA előfeltételek Chart

Felvételi követelmény a mester programok Business Administration

A minimálkövetelmények a rendszeres hallgatók felvételére a Master of Business Administration programban:

 • Egy négyéves Bachelor (BA, BS vagy BE) diploma üzleti, mérnöki vagy tudomány területén egy elismert intézmény.
 • Grade-Point Average (GPA) legalább 3,00, egy skálán 4,0 vagy ezzel egyenértékű. A végleges felvételhez hivatalos átiratok és oklevelek szükségesek.
 • A TOEFL teljesítése legalább 520 (PBT), 190 (CBT) vagy 68 (IBT) pontszámmal. A TOEFL pontszámot közvetlenül a posztgraduális tanulmányok irányába kell küldeni (KFUPM kód: 0868). Az IELTS is elfogadható (min 6,0).
 • A Graduate Management felvételi teszt befejezése (GMAT) legalább 450 ponttal. A GMAT pontszámokat közvetlenül a posztgraduális tanulmányok irányába kell küldeni (a GMAT 0868-as KFUPM kódja).
 • Legalább három levél ajánlást a kar, aki tanította a pályázó egyetemi kurzusok. [az online ajánlási rendszeren keresztül kell benyújtani]
 • Legalább egy kurzus főiskolai szintű kalkulusban, amely magában foglalja mind a differenciálódási, mind az integrációs témákat.
 • Számítógépekkel kapcsolatos munkatapasztalat, amelyet az adott területen legalább egy tanfolyam igazol (pl. Adatfeldolgozás, programozás, információs rendszerek stb.)
 • Legalább egyéves teljes munkaidős tapasztalat. Ezt a követelményt el lehet tekinteni a posztgraduális asszisztensektől, a kutatási asszisztensektől és a kivételes akadémiai nyilvántartásoktól. Executive MBA program esetében minimum 8 éves tapasztalat, beleértve 3 év középső vagy felső szintű vezetői pozíciót.
 • Szükséges teljesíteni minden további tanszéki vagy egyetemi felvételi követelményt.

Megjegyzés: A minimális felvételi követelmények teljesítése nem garantálja a programba való felvételt, mivel a végleges befogadás az egész alkalmazás és az egyes programok kapacitásának értékelésén alapul.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

CIM will continue to lead the way for business education in the Kingdom, ensure that the curriculum remains relevant and current to the needs of stakeholders, incorporate ethics based on the tenets of ... Tovább

CIM will continue to lead the way for business education in the Kingdom, ensure that the curriculum remains relevant and current to the needs of stakeholders, incorporate ethics based on the tenets of Islam, forge links with the business community, and foster intellectual development of its faculty. Kevesebb

Akkreditáció

AACSB Accredited