Mcgill - hec montréal emba

HEC Montréal

A Képzés Leírása

Hivatalos Leírás

Mcgill - hec montréal emba

HEC Montréal

McGill - HEC Montréal EMBA

A program célja, hogy megfeleljen a tapasztalt vezetők fejlesztési igényeinek, akik a felsővezetői pozíciókat foglalják el, vagy akiket a felsővezetői pozíciókra szánnak. A program résztvevői olyan vezetők, vállalkozók és szakemberek, akik legalább 10 éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek, beleértve legalább ötéves vezetői tapasztalatot.

A résztvevők a munkájuk során maradnak a munkájuk során, és 15 hónapon belül elvégezhetik azt. Az osztályok rendszerint havonta egyszer csütörtöktől vasárnapig találkoznak, két 7 és 10 napos lakossági modulral. A második lakossági modul Latin-Amerikában vagy Ázsiában külföldön kerül megrendezésre.

A kanadai vállalkozás valóságát tükrözve a program kétnyelvű formában jelenik meg. Az osztály bemutatók és csoportos megbeszélések mind franciául, mind angolul lesznek. Ezért a jelölteknek meg kell érteniük mindkét nyelvet, de hozzájárulhatnak a beszélgetésekhez és írásbeli vizsgákhoz és papírokhoz mindkét nyelven.

A McGill - HEC Montréal EMBA a sikeres résztvevők számára egy közös MBA diplomát kap a HEC Montréal és a McGillUniversity pecsétjei mellett.

Tanítási módszer - vezetői gondolkodásmódok


Ahelyett, hogy tanítaná a vezetői oktatásban szokásos üzleti szilókokat, a program integrált, multidiszciplináris irányítási szemléletet használ, és a vezetés aktuális gyakorlatára összpontosít. A vezetői gondolkodók köré épül, amely Henry Mintzberg kutatási és elismert nemzetközi vezetési programjairól, a McGill Egyetem legkelendőbb szerzőjáról és elismert vezetői gondolkodóiról támaszkodik. A McGill - HEC Montréal EMBA program a következő elveken és filozófiákon alapul:

- A résztvevők gazdag tapasztalattal és tudással rendelkező vezetőket gyakorolnak. A tanulás saját tapasztalataiból és társpartnereikből származik. Mint ilyen, a program rendkívül részvételi, és ösztönzi a résztvevők közötti együttműködést és együttműködést.


- A program tartalma a valóságban gyökerezik, és kibocsátás-vezérelt, a jelenlegi üzleti kérdésekre, aggodalmakra és eseményekre összpontosítva, amelyek befolyásolják a döntéshozatali és irányítási gyakorlatokat.


- Mint minden MBA program, elemzési menedzsment eszközöket és technikákat fognak bemutatni, de a McGill-HEC Montréal EMBA-nál őket stratégiai szempontból vizsgálják.


- A program magában foglalja a "öt menedzser" elméletet. Amint azt a Harvard Business Review cikkében Jonathan Gosling és Henry Mintzberg írják le, a menedzsment hatékonyan öt vezetői gondolkodásmódra támaszkodik: a gondolkodás gondolkodásmódja az ön kezelése, az analitikus gondolkodás a szervezet kezeléséhez, a világi gondolkodás a kontekvencia kezeléséhez, az együttmûködõ gondolkodásmód a kapcsolatok kezelése és a katalitikus gondolkodásmód a változások kezelésére.

Főbb programfunkciók


Venture Project


A program időtartama alatt minden résztvevő egy "Venture" -et alakít ki - egy egyedi program-hosszú projekt, amelynek célja a saját munkakörnyezet megváltoztatása.

Vezetői csere


Egyszerre a nekik megfelelő programban mindegyik résztvevő 2-3 napot töltött a "munkahelyükön" résztvevő résztvevők "árnyékolására", és egy társ résztvevőnek 3-5 napot tölt.

Integrált Reflection Papers


A résztvevők számos, a programból származó elméleteket és tanulmá- nyokat ismertetnek a munkakörnyezetük valódi vonatkozásairól. Ezek lehetőséget nyújtanak a munkával kapcsolatos kihívások mélyreható feltárására.

Mentor csoportok


A program kezdetén a résztvevők kis "mentor csoportokat" alkotnak, hogy támogassák egymást a program-feladatokon és segítsék a tanulást az osztályban és a munkahelyeken. Minden egyes csoportot a Modul Igazgatók egyikének kapnak, akik a program során tanulói oktatóként működnek.

A nagy integrációs projekt


Miután a nyolc EMBA modul sikeresen befejeződött, a résztvevők beindulnak a végleges projektbe.

  • A résztvevők kiválasztják a kutatás releváns irányítási témáját.
  • Feladataik egy tudományos felügyeletet kapnak, hogy oktassák őket az irodalmi áttekintésben, az adatgyűjtésben, az adatok elemzésében és a levont következtetésekben.
  • A végtermék körülbelül 15 000 szóból álló papír.
  • A projekt általában 4 hónapig tart.

Felvételi kritériumok

A vezetők, a vezető és a középszintű vezetők, a szakemberek és a vállalkozók arra ösztönzik, hogy alkalmazzák a McGill-HEC Montréal EMBA programot. A program célja a tapasztalt vezetők magas eredményességű célok és erős jelek a vezetői potenciál. Minden pályázó képesítését értékelik a felvételi bizottság, és számos tényezőn alapulnak. A felvételi kritériumok a következők:

- Egy egyetemi diploma *, amelynek GPA-értéke legalább 3,0-ról 4,0-ről (vagy egyenértékűnek, ha egy másik skála alapján - megközelítőleg egy "B" átlag).


- A hivatalos GMAT eredményeket közvetlenül a McGill - HEC Montréal EMBA felvételére küldik. HEC Montréal Az intézményi kód 0BB-12-60.


- Legalább 10 éves munkatapasztalat, ideértve a vezetői pozíciókat is.


- A pályázóknak képesnek kell lenniük beszélni és írni angolul vagy franciául, és meg kell érteniük a másik nyelvet. Nyelvi teszt (ek) szükséges lehet. A kérelmezőket közvetlenül tájékoztatni fogják, ha ez a helyzet. (A kétnyelvű formátum részleteiről lásd a Program áttekintését.)

Ezen kívül:


- Az alkalmazási csomag részeként a jelölteknek válaszolniuk kell az EMBA diplomájára való motivációjukra, az osztályban való lehetséges hozzájárulásukra, erősségeikre és gyengeségeikre, a vezetői tapasztalatra és a vezetői képességekre vonatkozó kérdéseket.


- Két betűjel is szükséges.


- Minden képzett jelöltet meghívnak egy interjúra a McGill-HEC Montréal felvételi csoport tagjaival.


* A hallgatókat, akiknek nincs egyetemi diploma, de jelentős vezetői tapasztalattal kell ösztönözniük, hogy kivételes jelöltek vehetnek részt a programban.

Az intézmény az alábbi területeken kínál képzéseket:
  • Angol
Időtartam és Ár
This course is Nappali bejárós
Start Date
Kezdet
szept. 2019
Duration
Időtartam
15 hónapok
Részidős
Price
ár
72,000 CAD
Locations
Kanada - Montreal, Quebec
Kezdet : szept. 2019
Jelentkezési határidő Kérj Információt
A befejezés dátuma Kérj Információt
Dates
szept. 2019
Kanada - Montreal, Quebec
Jelentkezési határidő Kérj Információt
A befejezés dátuma Kérj Információt