22119_mba.png

Mesterek az üzleti Adminisztráció (MBA Dubai)

58676_58520_AACSBMemberlogo.png

 • 2 év
 • Reggel / délutáni órák tanított a hét folyamán
 • AED 46.000 / év

Az IMT célja és pedagógiája az MBA számára Dubaiban

Az MBA program az IMT-Dubai célja, hogy a hallgatók szilárd alapot vezetés tudományágak. Az érettségi után a hallgatók rendelkezésére áll:

 • A vezetői tudományok alapos megértése
 • Az első kézből származó, vállalati, valós helyzetekre való kitettség
 • Ez a koncepció alkalmazása különböző üzleti környezetekben
 • A kritikus és kreatív gondolkodás segítségével a problémák elemzése és megoldása
 • Vezetői és csapatmunka készségek106467_FG0I78472.jpg

Szakterületek

A tanulmányok első évének végén a diákok választhatják a szakterületet a következők közül:

 • Nemzetközi Bank és Pénzügy

A nemzetközi banki és pénzügyek koncentrációja a diákoknak egyedülálló lehetőséget kínál a pénzügyi piacok és a nemzetközi pénzügyi intézmények fejlett elméleti és gyakorlati tanulmányozására. Ennek a koncentrációnak a középpontjában a cég, a befektetési döntési folyamatok, a finanszírozás és az osztalékpolitika, a vagyonkezelés és a pénzügyi stratégiák, valamint a portfolióelmélet értékelése kapcsán folyó jelenlegi gondolkodás áll.

 • Marketing és kiskereskedelem

A marketing az egyik legmegfelelőbb koncentráció az IMT Dubai . A Marketing specializációval rendelkező MBA hallgatók készségeket szereznek a meglévő adatok elemzésében és felhasználásában, hogy hatékony marketing döntéseket hozzanak. A diákok megtanulják az elméleteket és a gyakorlatokat arról, hogy a termékek, a szolgáltatások és az ötletek hogyan fejlõdnek, terjesztik, értékelik és támogatják a különbözõ szervezeteket.

 • Projektek és üzemeltetés menedzsment

A projektmenedzsment szakirány számos gyakorlati, gyakorlati, karrierlehetőséget nyit meg. Ez a koncentráció arra koncentrál, hogy a mai információs és technológia-intenzív környezethez megfelelő döntéshozatali készségeket biztosítson. Ez a rugalmas koncentráció stratégiai és alkalmazásorientált képet nyújt a műveletekről. A fő tanfolyamok mellett a választani kínálat az ellátási lánc menedzsmentben, a projektmenedzsmentben és a teljes minőségirányításban van.106464_FG0I75142.jpg

 • Emberi erőforrás menedzsment

Ez a szakosodás célja, hogy jövőbeli HR szakemberek számára olyan ismeretekkel, megértéssel és készségekkel járjon, amelyek hozzájárulnak a szervezet humán erőforrás stratégiai és taktikai irányításához. A kurzus során a hangsúly az emberi erőforrások különböző aspektusaira, azaz az emberi erőforrás-tervezésre, a munkaelemzésre, a munkaerő-felvételre és a kiválasztásra, a képzésre és fejlesztésre, a teljesítménymenedzsmentre, a kompenzációra és előnyökre, a stratégiai emberi erőforrás-gazdálkodásra és a változáskezelésre terjed ki; amelyek mindegyike elengedhetetlen a hatékony HR-menedzsmenthez a szervezeteken belül.

választani

A hallgatók lehetőséget kapnak arra, hogy választani tudják a választásuk szerinti nyolc választót. A felajánlott választók rendszeresen frissülnek, hogy megfeleljenek az iparágban bekövetkezett változásokon alapuló piaci tendenciáknak és igényeknek. A tanterv fenntartja a megfelelő egyensúlyt a tudás és a készségek között, amely ötvözi egy erős fogalmi alapot és a kortárs gyakorlatokat. A tudás és a készségek elsajátításához különféle tanulási eszközöket használnak. Role-play, esettanulmány, projektmunkák, helyszíni tapasztalatok, feladatok, kvízek, szemináriumok és iparlátogatások egyike a sok alkalmazott módszernek.106463_FG0I74302.jpg

MBA Program Outline

1. év

Az IMT Dubai MBA programjának első évében a diákok 12 féléves kötelező tanfolyamon vesznek részt. Az első év végén a diákok a szakmai programunk részeként nyereséges és non-profit szervezetekbe kerülnek. A 8 hetes Internship program segít a hallgatóknak az Egyesült Arab Emírségekben és más országokban működő szervezeteken belüli ismeretek és gyakorlati készségek elsajátításában.106468_FG0I78662.jpg

2. év

Az IMT Dubai MBA programjának második évében a diákok 4 fő tanfolyamot fognak elvégezni, és 8 szakirányú kurzust választanak szakterületükön. Általában a diákok 2 szemináriumot tartanak minden félévben, 4 választható kurzussal. A hallgatók lehetőséget kapnak arra, hogy más területeken is részt vegyenek a nem hitel alapon, hogy kibővítsék az akadémiai horizontot, és más irányítási területekre is kitérhetnek. Második éveik alatt a diákok is kiegészítenek egy olyan vállalati projektet, amely egy csapat alapú feladat, amely egy adott témára vagy egy aktuális problémára összpontosul. A gyakornoki programhoz hasonlóan a cégprojekt 8 héten belül befejeződik. A vállalati projekt végére a hallgatók szakmai jelentést készítenek, amelyet a kari tagok és iparági szakértők egy csoportja értékel.106461_FG0I72962.jpg

Szakosodás

A tanulmányok első évének végén a hallgatók a következő főbb üzleti funkciók / területek egyikére szakosodhatnak:

 • Nemzetközi Bank
 • Marketing és kiskereskedelem
 • Projekt és üzemeltetés menedzsment
 • Emberi erőforrás menedzsment106462_FG0I67792.jpg

választani

Az MBA hallgatók lehetőséget kapnak, hogy nyolc választott kurzust válasszanak az IMT Dubai által kínált szakirányukból. A specializáció kiválasztása az előző évi kumulatív Grade Point Average (CGPA) és a hallgatói karrier érdeklődésén alapul.106460_FG0I74062.jpg106458_FG0I73102.jpg

Legfontosabb jellemzője

Az IMT Dubai MBA program célja, hogy a diákokat karrierjükbe vezesse, egyesíti az erős elméleti koncepciókat a jelenlegi gyakorlatokkal és az üzleti trendekkel szemben. Számos tanulási eszközt használ a tanfolyam, beleértve, de nem kizárólagosan szerepjáték, esettanulmányok, projektmunkák, terepmunka, feladatok, kvízek, szemináriumok és ipari látogatások. A tanfolyamokon kívül szemináriumokat is folytatnak a személyiségfejlesztés, a karriertevékenység, az önértékelés és az üzleti szimuláció terén.

Belépési követelmények

 • Jó akadémiai állóképesség

Az MBA-programban részt vevő pályázóknak egy akkreditált egyetemről (Bachelor's degree) kell lenniük egy 4,0-es vagy annál magasabb CGPA-értékkel rendelkező akkreditált egyetemen (50% -os átlagérték). Az alacsonyabb pontszámmal rendelkező pályázóknak meg kell felelniük az akadémiai panelhoz, és a felvételi döntést a panel ajánlása alapján kell meghatározni.

 • Angol nyelvtudás

Azok a pályázók, akiknek az anyanyelve nem angol, kötelesek angol nyelvvizsgát végezni. A TOEFL minimumkövetelménye 550 (papíralapú) és 80 (internetes) vagy 6,0 IELTS sáv. Ez a követelmény nem feltétlenül szükséges, ha a kérelmező megkapta egyetemi diplomáját egy olyan egyetemről, amely a MOHESR, UAE által jóváhagyott TOEFL 500-at vagy azzal egyenértékű tesztpontot igényel, és igazolni tudja ezt.

 • Munkatapasztalat

Bár a munkatapasztalat nem kötelező, a korábbi üzleti tapasztalatokkal rendelkező pályázóknak előnyben kell részesíteniük a kiválasztási folyamatot.106457_FG0I6675.jpg

 • Személyes interjú

A támogatható jelölteket személyes meghallgatásra hívják fel. A felvételeket az interjúban szereplő teljesítmény alapján erősítik meg.

 • Alkalmassági vizsga

Minden MBA-jelentkezőnek érvényes GMAT / CAT vagy MAT pontszámot kell benyújtania. Ezt a pontszámot használják az egyik kritériumnak, amely a jelentkező teljes befogadási portfólióját alkotja.

 • Dokumentumok igazolása

Minden felvételi kérelmezőnek meg kell szereznie az egyetemi diplomáját az Egyesült Arab Emírségek Felsőoktatási és Tudományos Minisztériumának egyenértékűségétől. Az igazolás folyamata attól függ, hogy befejezte-e a főiskolai diplomáját az Egyesült Arab Emírségekben vagy egy másik országban.

Program oktatási nyelve:
Angol
Utoljára frissítve December 14, 2018
Ez a kurzus Nappali bejárós
Start Date
Duration
2 Év
Nappali
Price
- évente
Helyszínek szerint
Dátum szerint