Nemzetközi MBA (Dual Degree)

Általános információk

2 locations available
Olvass többet erről a programról az intézmény honlapján

Program leírás

Az IBSA hálózat kettős mestere

A Nemzetközi MBA a német akkreditált képzési program az IBSA Dual Degree Mester Program által kínált International Business School Alliance (IBSA).

A programban való részvétel azt jelenti, hogy csak egy éven belül elvégezheti a diplomáját két fokkal: egy brémai MBA-t és egy másik diplomát a partner egyetem választása szerint.

Azt is jelenti, hogy két különböző országban él, és egy nagyon sokszínű diák testtel tanul. Az első félév mindig a mag modulokból áll. Vagy tanulmányozhatja a főmodulokat Brémában, Németországban, és választhat 5 partner üzleti szakterület közül 1-t. Vagy másképp alakíthatja ki kettős fokozatát: Szakosodjon a logisztikai és ellátási lánc menedzsmentre, és öt partner egyetemünk egyikén induljon el. A 3. ciklusban megírja mester téziseit szakterületeiről.

A brémai életszínvonal magas, de a költségek nem. A városnak nagyon hosszú hagyománya van a nemzetközi kereskedelem központjának. Mivel a tengerhez kötődik, sok logisztikai cég letelepedett.

A diákok élvezik a németországi tanulmányok sok előnyét. Egy érdekes tény, hogy az iskolai végzettség után legfeljebb 18 hónapig maradhat munkát keresni.

IBSA Dual Degree Mester Program - Partner Egyetemek

IBSA diákként megtervezheti saját utat. Az egyetemek és szakterületek 20 lehetséges kombinációi közül választhat. Ez úgy hangzik, mint egy csomó, de ez nem bonyolult döntés:

Jelenleg 6 akkreditált képzési programot képez az IBSA Dual Degree Mester Program. Az IMBA a német.

A diákok az International Business School Alliance (IBSA) tagjaként működő 6 partneregyetem közül az első ciklusban kezdődnek, és a második ciklusban egy második IBSA-partnerré kell változnia. A harmadik ciklus végső kutatási projektje a második IBSA-partnernél fejeződik be.

A Core Modulok mindenütt azonosak. Minden egyetemnek saját szakosodása van.

MBA követelmények

Van egy üzleti alapú egyetemi diploma és legalább egy éves szakmai tapasztalat. Eltekintve attól, hogy ambiciózusak vagy, és igazán kozmopolita gondolkodásmóddal rendelkezel.

A diákok, akikre ez vonatkozik, számos kulturális és szakmai háttérből származnak, ami az IBSA tapasztalatait minden résztvevő számára elmélettel bővíti.

A fő bejegyzés követelményei a következők:

 • Egy akadémiai, üzleti kapcsolattal rendelkező (okleveles)
 • Angol nyelvtudás igazolása * TOEFL-el (angolul mint idegen nyelv) 80 IBT pont vagy IELTS (International Language Testing System) 6.5 pont
 • Egyéves szakmai tapasztalat

Dokumentumok * a jelentkezéshez szükségesek:

 • A születési anyakönyvi kivonat vagy útlevél másolata
 • Önéletrajz
 • A hivatalos egyetemi átiratok vizsgálata
 • A munkatapasztalat bizonyítása
 • Az angol nyelvtudás bizonyítása
 • Egy esszé, amely felvázolja a diák érdeklődését a programban
 • Ajánlatlevél (munkáltató vagy egyetem)
 • APS tanúsítvány csak kínai vagy vietnami pályázók számára

* Ha rendszeres másolatokat nyújtanak be, az eredeti dokumentumok hiteles másolatát be kell mutatni a beiratkozáskor. Az angol vagy német nyelvektől eltérő eredeti dokumentumokat le kell fordítani egy elismert fordító számára.

Application Process MBA

Ha szakemberre szakosodik partnereink üzleti szakterületein, akkor itt jelentkezhet, és elkezdheti a németországi központi modulokat a kormányközi konferencián. De, ha a logisztikai és ellátási lánc szakosodást szeretné tanulmányozni, akkor partnereink valamelyikén kell kezdeni. Minden partnernek saját akkreditált képzési programja van (lásd az alábbi listát) az IBSA Dual Degree Master programjának részeként. Meg kell kérnie az Ön által kiválasztott partner egyetem akkreditált képzési programját, ahol meg szeretné kezdeni a központi modulokat. A pályázati folyamatban a Bréma mint második egyetem és a logisztikai és ellátási lánc menedzsment közül választhat. Ha bármilyen problémád van a jelentkezési eljárással vagy más kérdésekkel kapcsolatban, ne habozzon kapcsolatba lépni Angela Dunkhorst programkoordinátorunkkal.

 • Nemzetközi Doktori Központ (Németország) - Nemzetközi MBA
 • Universitat de Valencia (Spanyolország) - Nemzetközi üzleti továbbképzés (iMBA)
 • RANEPA Üzleti Tanulmányok Intézete Moszkva (Oroszország) - Nemzetközi Menedzsment Mester
 • University of North Carolina Wilmington (USA) - Nemzetközi MBA
 • University of Hertfordshire (Egyesült Királyság) - Globális Üzleti
Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

The International Graduate Center (IGC) was founded by the University of Applied Sciences Bremen as an interdisciplinary Graduate School for Management and Leadership.

The International Graduate Center (IGC) was founded by the University of Applied Sciences Bremen as an interdisciplinary Graduate School for Management and Leadership. Kevesebb