Teljes munkaidős MBA

Általános információk

Olvass többet erről a programról az intézmény honlapján

Program leírás

Ez a program arra összpontosít, hogy fejleszti a képességét az erőteljes elemzés, az innovatív gondolkodás, a vezetői képességek és a vállalkozói tevékenység globális összefüggésben.

Az Edinburgh MBA célja, hogy felkészítse a stratégiai vezetésre a gyorsan változó világban.

MBA-jának két változata létezik, mindkettő 12 hónapos, de egy nemzetközi intézményközi csere. A másik a teljes időtartam alatt Edinburghban van, és lehetővé teszi, hogy tanulmányait olyan tématerületre összpontosítsa, mint a Stratégia, a Pénzügy vagy a Vállalkozás.

MBA-junkon meg fogjuk érteni a következőket:

 • A vállalkozások előtt álló globális kihívások jellege és összetettsége.
 • A stratégiai vezetés jelentősége a siker elérésének megközelítéseként a gyorsan változó környezetben.
 • A pénzügyi, számviteli és stratégiai marketinghez kapcsolódó legfontosabb irányítási funkciók; szervezése és működése.
 • Hogyan működnek a piacok és a nemzetközi gazdaságok.
 • A vállalkozások, mint a pénzügyi, társadalmi és természeti tőke gondnokai.

Ezenkívül a két MBA program közül mindkettő fog fejlődni:

 • Ön bizalma a döntéshozatalban a valós üzleti problémák alkalmazott elemzésén keresztül.
 • Képessége stratégiai és holisztikus gondolkodásra az új üzleti megoldások megtervezésekor.
 • Az innováció és a vállalkozói tevékenység iránti szenvedély.
 • Globális gondolkodásmód, amely érzékenyen reagál a kultúra és a kontextus különbségeinek stratégiára gyakorolt hatására.
 • Fejlett kommunikációs és interperszonális készségek a hatékony vezetéshez.

Mindkét program globális szemszögből néz ki, bár a nemzetközi utazás lehetőségei az egyes programokban eltérőek a hatókörben és a mértéken.

Az MBA-n lehetőségünk nyílik arra, hogy tanulmányozzuk az International Business Context (egy egyhetes intenzív modult egy feltörekvő piacon), és vállaljuk a Capstone Project-et, amely az Egyesült Királyságon kívüli országra koncentrál.

A Nemzetközi Üzleti Pathway a nemzetközi lehetőségek nagyobbak. 2-3 hónapot tölt egy nemzetközi partnerintézményünkkel (Ausztrália, Kanada, Kína, Finnország, Franciaország, Mexikó, Spanyolország és az Egyesült Államok) csere során.

MBA hallgatói profilok

MBA hallgatóink magasan képzettek és nagy hangsúlyt fektetnek általában 7 éves vezetői gyakorlati tapasztalatra, bár minimális követelményünk 3 év vezetői szerepkörben szerzett tapasztalat. Lehetőséget kínálunk arra, hogy böngészhessük MBA hallgatói profiljainkat, hogy segítsen megtalálni a potenciális jelölteket a szervezetében.

Belépési követelmények

Mielőtt pályázna a teljes munkaidős MBA programra, kérjük, vegye figyelembe a minimális belépési követelményeket, amelyek magukban foglalják az egyetemi végzettségeket, a vezetői munkatapasztalatot és az angol nyelvi követelményeket.

Szakmai tapasztalat követelmény

Legalább három éves szakmai tapasztalat vezetői szerepben.

A tapasztalatok bármely iparágból származhatnak, beleértve a közszférát, a jótékonysági szervezeteket vagy a művészeteket.

Minimális tudományos követelmény

Szükséged lesz az Egyesült Királyság első osztályú vagy 2: 1 díjazása minden tárgyra, vagy ezzel egyenértékű tengerentúli képesítést.

Kivételek

Ha nem felel meg a minimális akadémiai követelményeknek, továbbra is figyelembe lehet venni, ha:

 • Jelentős munkatapasztalattal rendelkező szakképesítéssel rendelkezik, vagy nem rendelkezik diplomával vagy szakképzettséggel, de nagyon erős foglalkoztatási tapasztalattal rendelkezik, amely nagyfokú felelősséget mutat. Ha nem felel meg a minimális akadémiai követelménynek, akkor megkövetelhetjük a Graduate Management Felvételi Teszt (GMAT) kitöltését, amely az analitikai, numerikus és verbális érvelés nemzetközileg elismert értékelése.
 • Ha megköveteljük, hogy vegye be a GMAT-t, 600 pontot várnánk, hogy jogosult legyen MBA-junkra.

Karrierfókusz

Az MBA-t rendszerint előmozdítják a karriered fejlődéséhez. Egyesek számára a cél az, hogy felkészüljenek egy lépcsőzetes vezetői szerepre. Mások számára a motiváció az ágazatváltás vagy a saját vállalkozás létrehozására való felkészülés. Szorosan együttműködünk Önnel, hogy megértsük karrier célkitűzéseit és elősegítsük a következő lépésedet.

Kiváló tapasztalattal rendelkezünk diákjaink üzleti karrierjük elősegítésében a legkülönbözőbb szervezetekben, az induló vállalkozásoktól a multinacionális vállalatokig. MBA-k vezető beosztásba kerültek pénzügyi, banki, biztosítási, tanácsadói, informatikai / telekommunikációs, kormányzati / közszféra, szakmai szolgáltatások, kiskereskedelem, építőipar, energia / közművek, oktatás, étel / ital, egészségügy, szabadidő, gyártás, marketing, média / művészetek, gyógyszerek, ingatlankezelés és logisztika. Az MBA diplomások mintegy 10% -a saját vállalkozást alapít.

119394_Capture.JPG

Utoljára frissítve szept. 2020

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Az iskoláról

At the heart of a university with a 400 year heritage that is consistently rated one of the world's best, and centrally located in one of Europe's most stunning business and cultural capitals the Univ ... Tovább

At the heart of a university with a 400 year heritage that is consistently rated one of the world's best, and centrally located in one of Europe's most stunning business and cultural capitals the University of Edinburgh Business School offers an experience that few can rival. Kevesebb