Teljes munkaidőben MBA

Általános információk

3 locations available
További információ erről a programról az intézmény honlapján olvasható

Program leírás

Teljes munkaidős mesterképzésünk mind oktatási, mind emberközpontú oktatást kínál, fejlesztve vezetői potenciálját és ösztönözve a szakmai növekedést.

22 hónap alatt megtapasztalhatja a tanulási fázisokon alapuló átalakulást. A program az intellektuális növekedés időszakával kezdődik, amely során készségeket és ismereteket fog fejleszteni a vállalat irányításának technikáival és művészetével kapcsolatban. A következő szakaszban ezeket az ismereteket átülteti a gyakorlatba. Végül megkapja a lehetőséget, hogy részt vegyen egy nemzetközi tanulási tapasztalatban.

Az IPADE-nél egy olyan tehetséges fiatal szakemberekből álló globális tanulási közösség részese leszel, amely kihívást jelent a határaidon kívüli gondolkodásra. Ez a közösség felkészíti Önt az üzleti világ vezetésével járó összetett feladatokra.

Reméljük, hogy üdvözöljük Önt teljes munkaidős MBA programunkon.
Ernesto Bolio Barajas
Teljes munkaidős MBA vállalati igazgató

Miért IPADE?

A teljes munkaidős MBA program célja, hogy fejlessze a készségeket, hogy szembenézzen Top Management feladatokkal. A résztvevők mélyreható átalakuláson mennek keresztül, és ez a képzés kétéves elkötelezettséget igényel a szakmai és személyes fejlődéshez.

A program résztvevői professzionális lendületet kapnak, ami nagyobb teljesítményt és nagyobb vezetői képességeket eredményez. Az IPADE diplomások kiemelkedik a társaik körében a fejlett globális üzleti víziójuk és mély társadalmi céljuk miatt, amelyeknek mindig az üzleti irányításhoz kell járulniuk.

Az IPADE MEDE programja az esettanulmányi módszert és a kiegészítő oktatási eszközöket használja, hogy intenzív képzési élményt nyújtson az építési készségek fejlesztésére és a vezetők átalakítására.

Tudományos szerkezet

Első év

A program első éve elsősorban a menedzsment különböző területeinek mélyreható tanulmányozására irányul. Ebben az időszakban a résztvevők megszerzik a kiváló menedzsmenthez szükséges technikai eszközöket. Ezekkel a kemény készségekkel együtt a résztvevők megismerik a vezetést és a csapatmunkát.

Nyári gyakorlat

Az első és a második év között a teljes munkaidős MBA résztvevőknek nyári gyakorlati projektet kell végrehajtaniuk egy céggel. A projekt egy gyakorlati tanulási folyamat, amelynek során a hallgatóknak lehetőségük van a program első évében tanultak nagy részét valós üzleti helyzetekben alkalmazni.

Második év

A második év egy globális jövőkép, a stratégiai döntéshozatali folyamatok és más úgynevezett puha készségek fejlesztését hangsúlyozza. A negyedik trimeszterben a hallgatók 40 nemzetközi üzleti iskola közül válogathatnak nemzetközi csereprogramjukhoz. A hatodik trimeszter alatt a hallgatók négy választható kurzust választhatnak, amelyek a legújabb globális üzleti trendekre összpontosítanak.

Módszertan

Az Esettanulmány segítségével a résztvevők tökéletesítik vezetői készségeiket a valós üzleti problémák felderítésével, elemzésével és diagnosztizálásával.

A teljes munkaidős MBA program segíti a résztvevőket abban, hogy fejlesszék képességeiket a pontos döntések meghozatalában, rugalmasságot és nyitott gondolkodást gyakorolhassanak, valamint felépítsék a karakter erősségét, amely minden vezetői tevékenységhez szükséges.

A Case Method tudományos anyagokat (üzleti eseteket) használ, valós szervezeti kihívások alapján, amelyeket különböző szempontokból elemeznek. Ez a folyamat három szakaszra oszlik: személyes tanulmányozás, csapatmunka és egy plenáris ülés, amelyet egy professzor professzor vezet.

Az esetekre és a kísérő technikai feljegyzésekre támaszkodva a résztvevők elsajátítják a szükséges ismereteket az üzleti menedzsment alapjairól. A vendégelőadók és a vendégprofesszorok további gyakorlati információkat, szakértelmet és élettapasztalatot nyújtanak.

1. Személyes tanulmány

A résztvevők személyes tapasztalataikat a vázolt helyzetre használják fel a problémák értékelésére és cselekvési terv elkészítésére.

2. Csapatmunka

A résztvevők csapata a személyes és a plenáris elemzéseket ötvözi a döntések meghozatalához, mintha ők lennének a vállalat igazgatótanácsa.

3. Plenáris ülés

Az ügyet az egész osztályból származó input segítségével analizálják egy szakértő professzor irányítása alatt.

Belépési követelmények

 • Főiskolai diploma.
 • 3 éves munkatapasztalat.
 • Angol nyelvtudás:
  • TOEIC (legalább 850 pont);
  • TOEFL IBT (legalább 100 pont);
  • TOEFL PBT (legalább 600 pont);
  • IELTS (legalább 6,5 pont);
 • Az IPADE vezetői készség tesztje, GMAT (legalább 600 pont) vagy GRE (szakaszonként legalább 150 pont).

Felvételi folyamat

 1. Kinevezés: Az első kapcsolatfelvétel az IPADE-vel: esemény, találkozó, reggeli vagy Skype-hívás (külföldi jelentkezők számára).
 2. Vizsga: A vizsgára felkészülhet online tanfolyamunkon. Kérjen részleteket a Felvételi csapattól (ne felejtse el kitölteni az „Elektronikus jelentkezést”).
 3. Interjúk: Interjúk a program igazgatóival (ne felejtsük el elhozni a dokumentációt).
 4. Bizottság: A Felvételi Bizottság dönt arról, hogy elfogadják-e vagy sem, és levelet kap, amelyben tájékoztatja Önt az eredményekről.
 5. Beiratkozás: Miután elfogadták, meg kell fizetnie a beiratkozási díjat a hely biztosítása érdekében, és ösztöndíjra és pénzügyi támogatásra lehet pályázni.
 6. Ösztöndíj és finanszírozás: Elkezdheti pályázni ösztöndíjakra és finanszírozásra. Kérjen információt a Felvételi csapattól.
Utoljára frissítve nov. 2020

Az iskoláról

IPADE Business School was founded in 1967 by a group of prominent businessmen with the aim of developing future leaders with the ability to drive social and economic growth, rooted in personal integri ... Tovább

IPADE Business School was founded in 1967 by a group of prominent businessmen with the aim of developing future leaders with the ability to drive social and economic growth, rooted in personal integrity, social responsibility and global vision. Kevesebb
Mexikó város , Monterrey , Guadalajara + 2 Több Kevesebb

Akkreditáció