Teljes munkaidős és Részidős MBA

Általános információk

Program leírás

A Tampa Egyetem MBA programját négy kényelmes formátumban kínálják:

 • A teljes munkaidős / napos program, amelyet gyorsított befejezésre terveztek egy társaikkal. A hallgatók a nappali órák félévében 8–14 kredit órát vesznek igénybe. A hallgatók legalább 40 órát teljesíthetnek 12 hónap alatt.
 • A részmunkaidős / esti programot azoknak a hallgatóknak tervezték, akik teljes munkaidőben dolgoznak, és a programot saját tempójukban kell kitölteniük. Az osztályok hetente egyszer kerülnek megrendezésre 6-tól 9: 50-ig. A hallgatók a tanfolyamot két éven belül teljesítik.
 • A Professzionális MBA program célja, hogy segítsen a legalább öt éves szakmai tapasztalattal rendelkező szakembereknek karrierjét a következő szintre vinni. Az osztályokat részmunkaidőben, rugalmas, esti formátumban kínálják.
 • Az Executive MBA programot hét vagy annál több éves szakmai tapasztalattal rendelkező szakemberek számára tervezték. Az osztályok kohorsz alapúak, minden második szombaton felkínálhatók, és lehetővé teszik a program befejezését 21 hónap alatt (öt félév).

* A részmunkaidős pénzügyi támogatásra való jogosultsághoz legalább 4 hitelórára regisztráltnak kell lennie. A teljes munkaidős pénzügyi támogatás igénybevételéhez regisztrálnia kell legalább 8 hitelórát.

Programfunkciók

A Tampa Egyetem MBA programja segíti a hallgatókat a kifinomult stratégiai gondolkodásmód kialakításában, amelyet a sikeres vezetők mutatnak be. Az UT MBA programja Florida egyik legnagyobb, legáltalánosabb és legszélesebb körű programja. A program jellemzői a következők:

 • MGT 598 Vezetés és szervezeti magatartás: Ez a kurzus célja a hallgatói vezetési képesség javítása. A hallgatók növelik az öntudatosságot, mint nagy teljesítményű vezetők, és arra összpontosítanak, hogy az embereket összehangolják egy szervezet céljaival.
 • Szakmai fejlesztési gyakorlat: Minden hallgató e gyakorlat két részét (szakaszonként 2 kreditórát) vesz igénybe, amelyben felépíti az alkalmazott szakmai tevékenységek és projektek portfólióját.
 • Döntési elemzés: Minden hallgató részt vesz azon döntés elemző kurzusokon, amelyek célja az alkalmazott kvantitatív problémamegoldó alkalmazásokhoz szükséges készségek és kompetenciák fejlesztése.
 • A globális üzleti koncepciók, a személyes kommunikáció, az etika és a társadalmi felelősségvállalás, az innováció, a kritikus gondolkodásmód és a gazdasági fenntarthatóság beépülnek a kurzusokba.

Innovatív tananyag

Az egyik legelterjedtebb és exkluzívabb Florida, a Sykes College of Business MBA program segít a hallgatóknak a kifinomult, stratégiai gondolkodásmód kialakításában a sikeres üzleti vezetők számára. Az innovatív tanterv az értékteremtésre összpontosít, hangsúlyt fektetve az üzleti alapokra és a tapasztalati tanulásra. Azzal a céllal, hogy megtanulja egy erős vezető szerepét, és felkészüljön arra, hogy a diploma befejezésekor vezetői szerepbe lépjen, a hallgatók olyan széles ismeretekkel járnak, amelyek karrierjük során fenntartják őket.

Az MBA hallgatók arra számíthatnak, hogy karrierjüket a következő szintre vigyék, változást váltsanak ki, vállalkozást indítsanak, vezetői potenciáljukat fejlesszék ki, vagy üzleti ismeretek és hálózatépítés révén bővítsék látókörüket. Az UT MBA programja eszközöket biztosít mindezen teljesítéséhez, miközben az egyéni igényeket kielégítő tanfolyamot testreszabja.

Kis méretű, szoros oktatói és hallgatói kapcsolatok, valamint bőséges ipari kapcsolatok révén az MBA program ösztönzi a valós tanulást ügyfélprojektek, gyakorlatok, esettanulmányok, tanácsadás, stratégiai tervezés, adatgyűjtés és elemzés révén.

A főiskola robusztus nemzetközi utazási programjai szintén segítik a hallgatókat a globális szemlélet beillesztésében munkájukba - egyre fontosabb készség, akár multinacionális vállalatnál dolgoznak az Egyesült Államokban, akár külföldön.

Az UT Tampa belvárosának közvetlen közelében könnyű hozzáférést és kapcsolatot biztosítani az élénk üzleti közösséggel. Évente több száz cég toborzik az egyetemen, köztük T. Rowe Price, Citi, Nielsen és The Coca-Cola Company. Innovatív tanterv

Nemzetközileg elismert program

A Sykes College of Business-t az AACSB International (a Business Collegiate Schools of Business előmozdításának egyesülete) akkreditálta az egyetemi és egyetemi hallgatók szintjén, ez a megtiszteltetés a világ üzleti iskoláinak mindössze hat százaléka. A Bloomberg Businessweek az USA-ban a 85 legjobb üzleti végzettségű üzleti iskolának minősül, és 2007 óta a The Princeton Review elnevezte a világ legjobb üzleti iskoláinak közé.

123790_UT-04.jpg

fotó a Tampai Egyetem jóvoltából

Tanulás a tapasztalaton keresztül

Az MBA tanterv egyik alapvető eleme a hallgatók számára az osztálytermen kívüli valós interakciók elérése, amelyek alakítják döntéshozatali képességeiket és interperszonális készségeiket. Ezek a gyakorlati tanulási lehetőségek segítenek vonzóbbá válni a munkáltatók és végül a jobb üzleti vezetők számára.

Tapasztalati tanfolyam

Akár belép az MBA programba közvetlenül egyetemi hallgatások után, akár évek óta az üzleti világban, fontos a hallgatók számára, hogy tapasztalati portfóliókat építsenek az önéletrajzuk fejlesztése érdekében. Minden MBA hallgató 4 kredit órát vesz igénybe tapasztalati tanfolyamok során. A hallgatók kiválaszthatják azokat a kurzusokat, amelyek leginkább megfelelnek személyes és szakmai céljaiknak. A lehetőségek között szerepelnek karrierfejlesztő tanfolyamok, vezetői tanúsítás, gyakornoki programok, nemzetközi utazási tanfolyamok, független kutatások, szolgáltatás-tanulási projektek és SAP tanúsítás.

Stratégiai elemzési program

A Naimoli Üzleti Stratégiai Intézet által szponzorált, ez a legfontosabb kurzus megköveteli a hallgatóktól, hogy valós stratégiai elemzéseket nyújtsanak a helyi vállalkozások számára. Minden félévben az MBA hallgatók csoportjai különféle vállalatokkal dolgoznak együtt, hogy felmérjék stratégiájukat és javaslatokat tegyenek a fejlesztésre. A professzor közvetlen felügyelete mellett minden csapat várhatóan igazolja a menedzsment, pénzügy, marketing, számvitel és információs rendszerek menedzsmentjének szakértelmét. A folyamat kiterjedt kutatást, ügyfél-találkozókat, adatgyűjtést, valamint egy végleges írásbeli jelentést és bemutatást nyújt be a vezérigazgató, az igazgatósági tagok vagy a vállalaton belüli magas szintű vezetők számára. Az ügyfelek visszajelzése pozitív, és a vállalati vezetők gyakran végrehajtják az UT hallgatói által nyújtott ajánlásokat.

koncentrációk

Az MBA hallgatók kilenc koncentrációs területen választhatnak további tanfolyamokat:

 • Üzleti elemzés
 • Kiberbiztonság
 • Vállalkozói szellem
 • Pénzügy
 • Információs rendszerek menedzsmentje
 • Nemzetközi üzlet
 • értékesítés
 • Nonprofit menedzsment

Felvételi követelmények és dokumentumok

A jelentkezéshez kérjük, töltse ki a papír vagy az online jelentkezést. A pályázatokat addig nem tekintik át, amíg a Végzős és Folyamatos Tanulmányok Irodája meg nem kapja az összes szükséges anyagot. A hallgatókat értesítik a felvételi döntésekről, miután az anyagokat megkapták és értékelték.

 • Befejezett alkalmazás.
 • 40 USD vissza nem térítendő jelentkezési díj.
 • A korábbi főiskolai munkák hivatalos átiratai, közvetlenül az egyes intézményektől érkeztek be.
 • Graduate Management Admissions Test (GMAT) vagy Graduate Records Exam (GRE) pontszám jelentésre van szükség.
 • Két szakmai referencia-űrlap (PDF), amelyet olyan személyek töltöttek ki, akik igazolják a pályázó szakmai hátterét és tudományos potenciálját. Szakmai ajánlólevelek elfogadhatók ennek az űrlapnak a helyett.
 • Szakmai összefoglaló.
 • Személyes nyilatkozat: Körülbelül 500–1000 szóban írja le szakmai céljait és azt, hogy a Tamai Egyetemen végzettséggel hogyan segít elérni ezeket a célokat. Ezenkívül hangsúlyozhatja, hogy mi hozzájárulhat a posztgraduális programhoz.
 • A munkatapasztalat ajánlott, de nem szükséges.
 • Nemzetközi jelentkezők: Az angol nyelv mint idegen nyelv tesztelésének (TOEFL) eredményjelentése vagy a nemzetközi angol nyelvvizsgáló rendszer vizsgája (IELTS) csak nemzetközi jelentkezőkre.

Jelentkezési határidők

Nincs jelentkezési határidő. A pályázatokat folyamatosan értékelik az őszi, tavaszi és nyári időszakban. A képesített hallgatókat addig lehet befogadni, amíg a helyek meg nem töltődnek az adott időszakra. A felvétel versenyképes, és a hallgatókat arra ösztönzik, hogy jelentkezjenek korán. A hallgatók értesülnek státuszukról, miután az összes dokumentum megérkezett.

123795_UT-02.jpg

fotó a Tampai Egyetem jóvoltából

Utoljára frissítve aug. 2020

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Az iskoláról

The University of Tampa’s Sykes College of Business is a leading private institution focused on the development of tomorrow’s global leaders. Our commitment to excellence is reflected in our AACSB acc ... Tovább

The University of Tampa’s Sykes College of Business is a leading private institution focused on the development of tomorrow’s global leaders. Our commitment to excellence is reflected in our AACSB accreditation — a recognition that places us among the top 5 percent of graduate business schools worldwide. Kevesebb

Akkreditáció

AACSB Accredited