UCT GSB Executive MBA

Általános információk

Program leírás

A GSB MBA szakirányú Executive Management (EMBA) egy alkalmazott tanulási tapasztalat a vezetők és vezetők, amelyek segítenek abban, hogy fejlessze a végrehajtó szerepet, hogy jobban teljesítő és céltudatos. A program fejleszteni fogja jelenlétét, fogalmi képességét, gyakorlati bölcsességét és prudenciáját, hogy bonyolult helyzetekben és eredményesen tudjon eredményeket adni.

Az üzleti világ olyan kihívásokat kínál, amelyek számos változót tartalmaznak a fogyasztói magatartás, a trendek, a szabályozási bizonytalanságok, a verseny áttérés és az új technológiák terén. Annak érdekében, hogy megvilágítsa az észlelt cselekvést, létre kell hoznia egy objektívet, amely segít az anyagi tényezőkre összpontosítani. Az EMBA a rendszerszemléletet, a tervezési gondolkodást és az integratív gondolkodást használja a transzformatív tanulási folyamatban, amely lehetővé teszi a diákoknak, hogy új objektíveket építsenek.

Az EMBA-t a GSB-ben moduláris formában kínálják két év alatt. A tananyag öt kapcsolattartó modulból és egy értekezésből áll. A program interaktív jellege megköveteli, hogy minden kapcsolattartó modulon részt vegyen, és hozzá kell járulnia a kollektív élményhez.

Az EMBA befektetési megtérülése:

  • Fejlessze kompetenciáját és mesterét a vezetői tapasztalat szélén
  • Értsd meg a komplex világban tapasztalható rendetlen tapasztalatok összességét
  • A tudáson és az elméleten túlmenjen, hogy bevonja az irányításban való élvezetet
  • Legyen hitelesebb, ha magával, csapatával és a világgal kapcsolódik össze
  • Keressen új célt és teljesítést a szerepében, és nagyobb rugalmasságot biztosítson a munkahelyen
  • Ismerje meg a sikeres üzleti modell-innováció szükségességét és sikerét
  • Fejleszteni kell a több perspektívát és stratégiát integráló képességet holisztikusabb és fenntarthatóbb szervezetek kialakításához
  • Csatlakozzon társainak hatalmas hálózatához

UCT GSB Executive MBA

Az EMBA tananyag öt kapcsolattartó modulot és egy disszertációt tartalmaz. A program interaktív jellege megköveteli, hogy minden kapcsolattartó modulon részt vegyen, és hozzá kell járulnia a kollektív élményhez.

1. modul: Rendszeres vezetői gyakorlat

Ez az első modul lehetővé teszi számodra a rendszeres vezetési gyakorlat fogalmi keretének kialakítását, amelyet minden további modul tovább fog fejleszteni. A tanulási folyamatokat és projekteket úgy tervezték meg, hogy bevezessék és beépítsék a rendszeres gyakorlatokat saját vezetési gyakorlatába.

2. modul: Kezelés a részvényesi értékhez

Ebben a modulban megvizsgálja a jövőbeli értékteremtés lehetőségeit. A modul a gazdaság, a pénzügy, a globalizáció és a vállalkozói szféra kulcsfontosságú koncepcióit integrálja stratégiai keretbe. Ez irányítja a stratégiai szándék létrehozását, és azonosítja és szervezi a megvalósításához szükséges tevékenységeket, erőforrásokat, képességeket, struktúrákat és folyamatokat.

3. modul: Ügyfélérték kezelése

A mûveletekre való összpontosítással ez a modul mélyreható megértést nyújt a minõség, a költség, a mennyiség és az idõzítés tekintetében a belsõ és a külsõ vevõi érték létrehozásánál. A kurzus célja a műveletek kibernetikus fogalmi modelljének kialakítása, és ennek alkalmazása a szervezet értékláncára és annak különböző funkcióira.

4. modul: Irányítás a társadalmi értékért

Ebben a modulban kiszélesítheti a hangsúlyt annak érdekében, hogy az üzleti és egyéb intézmények tágabb társadalmi-gazdasági környezetében vegyen részt. Úgy tervezték, hogy felmérje, hogy egy szervezet csak olyan életképes, mint a társadalmi-gazdasági rendszer, amelynek része.

5. modul: Fenntartható üzleti modellek tervezése

A modul arra összpontosít, hogy új stratégiai irányítási és vezetési módot tudjon kialakítani. Azáltal, hogy lehetővé teszi számodra, hogy megélje és elmélkedjen az adott elméleti fogalmak, valamint a különböző heurisztikus és gondolati kísérletek kipróbálásával, megpróbálja kísérletezni a különböző létező módozatokkal, amelyek új kompetenciát, agilitást és rugalmasságot kelthetnek a munkahelyen .

6. modul: Értekezés

A disszertáció az EMBA utolsó fázisát jelöli. Önnek 25 000 szóbeli kutatási jelentést kell készítenie egy olyan témáról, amely releváns a szervezeténél vagy a környezettel kapcsolatban, amely bemutatja a kutatási folyamat megértését és az alkalmazhatóságát.

Utoljára frissítve Március 2018

Az iskoláról

The University of Cape Town Graduate School of Business (GSB) is internationally renowned as one of a handful of business schools in Africa with the prestigious triple-crown accreditation with endorse ... Tovább

The University of Cape Town Graduate School of Business (GSB) is internationally renowned as one of a handful of business schools in Africa with the prestigious triple-crown accreditation with endorsements from EQUIS (the European Foundation for Management Development), AACSB (The Association to Advance Collegiate Schools of Business), and AMBA (The Association of MBAs). Kevesebb