Keystone logo
Franciaország

Tanulmány MBA ban ben Franciaország 2024

Tanuljon itt: Franciaország

Franciaországban, üzletemberek tanul a világ néhány 's vezető egyetemek. Ezek az iskolák hosszú múltra tekint vissza a tudományos világ és a foglalkoztatás néhány felső üzleti elmék Európában. A hallgatók megtalálják üzleti iskolák sok France 's nagyobb városokban. A Masters in Business, vagy MBA, mértéke kiváló szak azok számára, akik további saját üzleti karriert, vagy helyezzék magukat abban a helyzetben, senior vezető szerepet a nagyvállalatok. Az MBA tartják a belépő szintű diplomát sok felső vezetői pozíciókban, és tanul Franciaországban ad a hallgató egy nemzetközi megközelítést üzleti oktatás. Diplomásokat, akik egy francia MBA diplomát ismert az egész világon, hogy világos megértése az üzleti. Ezek a szakemberek gyakran toborzott dolgozni néhány felső vállalatok Franciaország és Európa többi részén, és szintén nagy becsben tartják a más a világ is.MBA diplomát megnyitja az ajtót, hogy nagyobb potenciállal rendelkező globális piacon. Tanul Franciaországban helyezi a hallgatói közepette néhány ilyen nagy elmék, amely lehetővé teszi a hallgató, hogy betekintést és a bölcsesség a vezető oktatók az üzleti világban. A MBA program Franciaországban jellemzően 1-2 év alatt fejezik be, a teljes munkaidőben félév. Az iskolák működnek tavasszal és ősszel félév, hogy időben le decemberben, és a nyári hónapokban. Az egyik fő előnyei tanul Franciaországban az olcsó az oktatás. Természetesen ez változhat az egyik iskolából a másikba, különösen a magániskolák.

Pénznem módosítása

Alap havi megélhetési költség

 • Közös lakásban bérelhető

  459
 • Közművek részesedése

  57
 • Internet előfizetés

  30
 • Helyi közlekedés

  61

Minta életmód költség

 • Gyorsétterem kombó

  10
 • Mozijegy

  12
 • Korsó helyi sör

  6

Körülbelül Franciaország

Között helyezkedik el az Ibériai-félszigeten és a Europe 's kontinensen, Franciaország gazdag történelmi múlttal rendelkezik, és szolgált fontos szereplője a történelem és az európai gazdaság. Ez Franciaországban, hogy sok modern divat és a kultúra születik, és a világ számos 's felső divat hatást gyakorolták Párizsból. Franciaországban is ismert termelő nagy írók és politikusok, valamint néhány, a legfinomabb ételek Európában. A diákok utaznak Franciaországba megteheti egy sor okokból, de kellemesen meglepett a minőségi oktatás. Az egyetemek és főiskolák Franciaországban rangsorban is az egész világon, így kiváló választás a nemzetközi hallgatói szeretnének keresni a mester 's diplomát üzleti.

Vízumkövetelmények

Különféle típusú diákvízumok léteznek, attól függően, hogy mennyi ideig tervez Franciaországban tanulni:

 1. Visa de court séjour pour etüüdes („schengeni rövid távú tartózkodásra jogosító diákvízum”) – Ha tanulmányai három hónapnál rövidebb ideig tartanak, akkor kérnie kell az úgynevezett schengeni diákvízumot. Díjmentesen adják ki és nem hosszabbítható meg. 41 országnak nincs szüksége vízumra három hónapnál rövidebb tartózkodás esetén.
 2. Etudient concours (vízum felvételi vizsgákhoz) – Ezzel a vízummal Franciaországba érkezhet felvételi vizsgát tenni egy felsőoktatási intézménybe. Ha sikeres, akkor közvetlenül a franciaországi helyi prefektúránál (francia önkormányzat/közigazgatási hivatal) kérhet egyéves, megújítható tartózkodási engedélyt.
 3. Visa de long séjour temporaire pour etüüdes (ideiglenes hosszú távú tartózkodásra jogosító vízum) – Ez a vízum lehetővé teszi, hogy tartózkodási engedély nélkül három és hat hónapig tanuljon Franciaországban. Nem megújuló.
 4. Visa de long séjour etüüdes (hosszú távú tartózkodásra jogosító vízum) - Ha hat hónapnál hosszabb ideig szeretne tanulni, akkor hosszú távú diákvízumot kell kérnie Franciaországban. 2013-tól ez a típusú tanulmányi vízum a franciaországi tanfolyam idejére érvényes. A hosszú távú tartózkodásra jogosító vízumok tartózkodási engedélyként működnek, és VLT-TS-nek hívják.
 5. Meghosszabbított tartózkodási kutatói ösztöndíjas vízum – Ha mesterfokozatú vagy magasabb fokozattal rendelkezik, és Franciaországba szeretne érkezni, hogy kutatásban vegyen részt, vagy egyetemi szinten tanítson, akkor az intézmény meghosszabbított tartózkodásra jogosító kutatói ösztöndíjas VLS-TS vízumot adhat Önnek.

Milyen típusú vízumra van szüksége?

Visa név

Diákvízum

Ár és pénznem

EUR 50

A diákvízum díjai nagymértékben változnak, a vízum típusától és az országtól függően, ahonnan érkezel. A schengeni övezetből érkező diákok számára a költségek 50 és 99 EUR között változnak. A rövid távú shengeni diákvízum ingyenes.

Ki kérelmezheti a vízumot?

Ha Ön EU állampolgár vagy az EGT, Svájc, Norvégia, Izland vagy Liechtenstein állampolgára, nincs szüksége francia diákvízumra.

Ha Ön a világ bármely részének állampolgára, diákvízumot kell szereznie Franciaországba. A vízumkérelem benyújtása előtt biztos helyet kell szereznie egy francia oktatási intézmény tanfolyamán.

Hol lehet jelentkezni?

francia nagykövetség / konzulátus

Egyes országok megkövetelik, hogy először regisztráljon a CampusFrance-nál, a francia nemzeti felsőoktatási ügynökségnél és a nemzetközi hallgatóknál, hogy a CEF-eljáráson keresztül jelentkezhessen be, és diákvízumot kaphasson. Ellenkező esetben a hazájában található francia nagykövetségen/konzulátuson kell vízumot beszereznie.

Weboldal:https://france-visas.gouv.fr/

Hogyan kell elkészíteni a jelentkezést?

A vízum igényléséhez a következőkre lesz szüksége:

 1. Hivatalos elfogadó levél egy francia intézmény akkreditált programjára. Ezt hivatalos fejlécű papíron kell feltüntetni, amely tartalmazza az Ön teljes adatait, a francia intézmény adatait, valamint megadja az akadémiai program kezdési és befejezési dátumát.
 2. Annak igazolása, hogy elegendő fedezettel rendelkezik (jelenleg havi 615 euró), például bankszámlakivonat, kezeslevél vagy hivatalos forrásból származó támogatásról vagy finanszírozásról szóló értesítés.
 3. A hazautazás igazolása. Ez gyakran az indulás dátumát feltüntető tényleges jegy vagy foglalás formájában történik, de lehet kézzel írt szándéknyilatkozat is, beleértve a tervezett indulási dátumokat is.
 4. Egészségbiztosítási igazolás (minimum 30 000 euró).
 5. A szállás igazolása. Megmutatható diáklakásigazolás vagy ellátásról és szállásról szóló igazolás vagy „attestation d'accueil” (ha barátoknál vagy rokonoknál lakik) formájában.
 6. Francia nyelvtudás igazolása, ha francia nyelvű tanfolyamon vesz részt.

A vízumkérelem díjköteles, és rendelkeznie kell egy olyan útlevéllel is, amely a megkeresett fél lejárati dátuma után három hónapig érvényes. Ki kell töltenie egy kérvényt, amelyet aláír, és három fényképet kell benyújtania a pályázathoz.

Mikor kell jelentkezni?

A vízumkérelem jóváhagyása akár két hónapig is eltarthat, ezért a lehető leggyorsabban be kell nyújtania az összes szükséges információt, mielőtt elutazást tervez. A „schengeni” rövid távú tartózkodásra jogosító diákvízum 90 napig, az ideiglenes hosszú távú tartózkodásra jogosító vízum három-hat hónapig, a hosszú távú tartózkodásra jogosító vízum pedig a tanfolyam idejére érvényes: három év agglegényeknél, két év a mesterképzésnél, és négy év Ph.D.

Feldolgozási idő

2 Months

Munkalehetőségek

Franciaországban tanulmányi vízummal rendelkező nemzetközi diákként akár 964 órát is dolgozhat egyetlen év alatt (a teljes munkaidős foglalkoztatás körülbelül 60 százaléka egy éven keresztül) – amíg a tanfolyamon vesz részt, és amíg rendelkezik érvényes tartózkodási engedély.

Óra hetente

0

Miért van szükség ilyen típusú vízumra?

A francia vízumkérelem kitöltésekor elengedhetetlen, hogy a kérelmet teljes egészében kitöltse. Ne hagyjon semmit üresen, mert ez nagymértékben késleltetheti a jelentkezési folyamatot. Győződjön meg arról is, hogy minden szükséges dokumentummal rendelkezik, és benyújtsa azokat a kérelemmel együtt.