Keystone logo
Olaszország

Tanulmány MBA ban ben Olaszország 2024

Tanuljon itt: Olaszország

Megszerezte a Business Degree in Italy tagjaként az Európai Unió, az olasz egy felsőoktatási rendszer, amely követi a szabványok az összes EU iskolák és magában foglalja a bolognai folyamat keretében a. Főként állami és az állami egyetemek, Olaszország 's felsőoktatási rendszer által felkínált felsőfokú iskolák hallgatói vágyó szakképzés helyett felsőoktatási. Miután megszerezte a Master 's mértékben Olaszországban, a diákok beiratkozik egy Grandes Ecoles, vagy "Superior Graduate School ", hogy díjat elismert nemzetközi és nemzeti címek, mint a Diploma di Perfezionamento (doktori), vagy a Doctor Philosophiae (Ph. D). Foglalkoztatási lehetőségek birtokosai postdoctorate üzleti fok tipikusan magába dolgozó egyetemi kutatóként vagy oktató.Bachelor programok összpontosító üzleti és pénzügyi jellemzően csúcspontja végzett tanulók a kidolgozásában elért persze, hogy magában kutatása üzleti fogalmak és elvek megtudták a korábbi tanfolyamok, valamint ezek beépítése egy esettanulmány kutatási projekt. Hossza Programok és tandíj Tandíj változnak az egyetemek között. Attól függően, hogy egy diák 's pénzügyi helyzetéről, a tandíj alól felmentés adható, vagy ösztöndíj nyújtható. A Bachelor in Business vehet körülbelül három-négy év alatt fejezik be. A legszívesebben Master of Business Administration (MBA) további két éves tanfolyam előtt diplomát. Miért érdemes egy üzleti mértékben Olaszországban? Tagjaként az EU, Olaszország formája számos életképes foglalkoztatási lehetőségeinek üzleti szakon kereső fok International Business, Business Administration és az európai közgazdász.Ezen kívül, a virágzó turizmus jövedelmező kínál vállalkozói lehetőségeket üzleti szakon kívánják kezdeni a saját cég.

Pénznem módosítása

Alap havi megélhetési költség

 • Közös lakásban bérelhető

  408
 • Közművek részesedése

  66
 • Internet előfizetés

  28
 • Helyi közlekedés

  35

Minta életmód költség

 • Gyorsétterem kombó

  9
 • Mozijegy

  9
 • Korsó helyi sör

  5

Körülbelül Olaszország

Hivatalos nevén az Olasz Köztársaság, Olaszország északi határán belül fekszik leginkább Európa része, és a határok Ausztria, Svájc, Szlovénia és Franciaország. Szardínia és Szicília két földközi-tengeri szigetet részének tekintik az Olasz Köztársaság. Olaszország területén két szuverén állam - a Vatikán és San Marino, amelyek politikailag néven "enklávék " az országon belül Olaszország. A világ egyik 's leginkább a gazdaságilag fejlett országokban, Olaszországban is egyik fő turisztikai vonzereje között más európai országokban, és élvezi a jólétet tette lehetővé az ilyen típusú iparágban. Amellett, hogy a lenyűgöző város, Róma, Olaszország is vonz több millió látogatót vonz évente a hozzáférést biztosítanak ilyen történelmi jelentőségű helyszínek, mint a romok Pompeii, a Colosseum Rómában, a pisai ferde torony és a katakombák San Callisto.

Vízumkövetelmények

 1. C típusú vízum: Rövid távú tartózkodásra jogosító vízum vagy utazási vízum, amely egy vagy több beutazásra és legfeljebb 90 napig érvényes.
 2. D típusú vízum: Hosszú távú tartózkodásra jogosító vízum, amely több mint 90 napig érvényes.

Milyen típusú vízumra van szüksége?

Visa név

C típusú vízum; D típusú vízum

Ár és pénznem

USD 70

Az olaszországi diákvízum díja általában 50-70 USD körül mozog. A díj változhat.

Ki kérelmezheti a vízumot?

Az EU/EGT hallgatók érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal léphetnek be Olaszországba, és vízum nélkül is diplomát szerezhetnek Olaszországban, ameddig csak akarnak. Ezeknek a hallgatóknak azonban az érkezésüktől számított 8 napon belül regisztrálniuk kell a Questura (rendőrkapitányság) a tartózkodási engedély megszerzéséhez.

Az EU-n kívüli diákoknak diákvízumot kell beszerezniük Olaszországba való beutazás előtt. A 90 napnál hosszabb tanulmányok esetén az olaszországi érkezés első 8 napon belül tartózkodási kártyát (permesso di soggiorno) kell igényelnie a helyi postán. Ez a vízummal együtt lehetővé teszi, hogy tanulmányai idejére Olaszországban maradjon. A tartózkodási kártyához díjat kell fizetni.

Egyes EU-n kívüli országok állampolgárainak nincs szükségük vízumra ahhoz, hogy Olaszországban maradjanak és tanulhassanak legfeljebb 90 napig.

Ezen országok áttekintését itt találja: https://www.immigrationworld.com/italy/how-to-apply-for-italy-student-visa/

Hol lehet jelentkezni?

olasz nagykövetség vagy konzulátus

A diákvízumot az Ön országában található olasz nagykövetségen vagy konzulátuson kell igényelnie. A nagykövetségen vagy a konzulátuson is interjút kell tartania.

Weboldal:

Hogyan kell elkészíteni a jelentkezést?

Miután megkapta az elfogadó levelet vagy a felvételi levelet a tervezett tanulmányi kurzusra, ellenőrizheti, hogy jogosult-e az olasz diákvízum megszerzésére, majd folytathatja a vízumkérelmezési eljárást. A következő dokumentumokat kell bemutatnia:

 • Beutazási vízumkérelem űrlap; címen találhatja meg
  http://vistoperitalia.esteri.it/Moduli/it/Formulario Visto Nazionale.pdf
 • Legutóbbi útlevél méretű fénykép;
 • Az úti okmány a vízum után legalább három hónapig érvényes;
 • Jelentkezés vagy előzetes beiratkozás egyetemi képzésre;
 • annak igazolása, hogy Olaszországban van szállása;
 • Pénzügyi támogatás igazolása (legalább havi 448,07 EUR a tanévre, összesen 5824,91 EUR évente);
 • Megfelelő biztosítási fedezet az orvosi kezeléshez és a kórházi kezeléshez;
 • A hazatelepüléshez szükséges pénzügyi eszközök rendelkezésre állásának igazolása;
 • A program nyelvének megfelelően megfelelő olasz vagy angol nyelvtudás igazolása;
 • Ha a tanuló kiskorú, rendelkeznie kell a kitelepítési hozzájárulással, amelyet minden szülői hatóság, hiányában a törvényes gyám aláírt.

Mikor kell jelentkezni?

Az olasz diákvízumot legalább három hónappal a tervezett Olaszországba érkezés előtt kell igényelnie. A vízumkérelem feldolgozása 1-3 hétig tarthat. A vízuminterjút körülbelül négy-hat héttel előre kell ütemeznie.

A diákvízum hossza a tanfolyam hosszától függ.

Feldolgozási idő

3 Weeks

Munkalehetőségek

Ha Ön az EU-ból származik, munkavállalási engedély nélkül dolgozhat Olaszországban. A félév során a munkaidő nem haladhatja meg a heti 20 órát. Teljes munkaidőben csak a szünetekben, félév között lehet dolgozni.

Az EU-n kívülről érkező nemzetközi hallgatóknak munkavállalási engedélyt kell kérniük egy olaszországi bevándorlási hivatalban. Először is aláírt munkaszerződéssel kell rendelkeznie, és egy példányt fel kell mutatnia a bevándorlási hivatalban.

Óra hetente

20

Miért van szükség ilyen típusú vízumra?

Vízumkérelmét elutasíthatjuk, ha nem tudja igazolni a szükséges pénzeszközöket, vagy ha helytelen vagy hiányos dokumentumokat ad meg.