Keystone logo
Svájc

Tanulmány MBA ban ben Svájc 2023

Tanuljon itt: Svájc

Diákok, akik szeretnének beiratkozni üzleti tanulmányok Svájcban megteheti az országon keresztül 's MBA programokat. A sokféle lehetőség létezik, beleértve a programokat, marketing, emberi erőforrások, a banki, és még sok más. A legtöbb diák tanul Svájcban kezdődik beiratkozott, mint az alapképzésben. A legtöbb kap egy bachelor 's szintű végzettséget, amely az első lépés ebben a folyamatban. Onnan, sokan belépnek a munkaerőpiacra, a munka a gyakornoki programok. Ugyanakkor egyre nagyobb igény mutatkozik, és érdek felsőszintű oktatás. Ez az, ahol az MBA programok válnak értékessé. Mit várhat a Business Studies in Switzerland, mint egy nemzetközi diák? A nemzetközi diákok gyakran üdvözölte az egyetemeken Svájcban. Ne feledje, hogy a legtöbb iskolában kínálnak, üzleti tanulmányok, kivéve a szakiskolák számára egy nagyon különleges hangsúlyt.Diákok, akik beiratkozik egy MBA program fogja tölteni két, legfeljebb négy évre kapják meg az oktatás, attól függően, hogy ha elmennek teljes vagy részmunkaidőben. A költség az ilyen programok általában változhat, de az is drágább, mint a legtöbb más egyetemek hasonló árfekvésű egész Európában. Ahhoz, hogy beiratkozik ezek a programok, a diákok kell először alkalmazni egy a sok program és az egyetemek állnak rendelkezésre, beleértve a lehetőség, mint a Bern University of Applied Sciences, European University, valamint a University of Basel. Miután az egyes kapott jóváhagyást, hogy részt vegyen az iskola, ő is vízumot. Mit tehet International Students Várják a diploma megszerzése után? Érettségizett üzleti tanulmányok programokra Svájcban, top hallgatók számíthatnak találni üzlethez kapcsolódó munkahelyek az országban . Ez magában foglalhatja a dolgozó hagyományos üzleti környezetben, valamint a kormányzati pozíciók a pénzügyi szektorban.Versenyben a munkahelyek jelentős lehet, mégis, így kissé nehezebb a diákok munkát találni a területen, amire vágynak.

Pénznem módosítása

Alap havi megélhetési költség

 • Közös lakásban bérelhető

  988
 • Közművek részesedése

  75
 • Internet előfizetés

  54
 • Helyi közlekedés

  81

Minta életmód költség

 • Gyorsétterem kombó

  15
 • Mozijegy

  19
 • Korsó helyi sör

  7

Körülbelül Svájc

Svájc egy sokszínű ország, rengeteg lehetőséget kínál a külföldi diákoknak. Az ország, nyugati és központi részén Europe, közel Olaszország, Franciaország, Ausztria és Németország. A lakosság több mint 8 millió ember, ez az ország fontos, több okból, beleértve az egyedülálló kultúra és szabad életmódot él. Azt is a legnagyobb névleges vagyon egy felnőtt a világon, így ez az egyik legdrágább ország a világon élni, és egyben az egyik leggazdagabb helyeken. Azokat a fiatalokat, akik szeretnék, hogy egy része az ország 's hihetetlen üzleti és a gazdasági növekedés, beiratkozott egy MBA program lehet az ideális első lépés.

Vízumkövetelmények

 1. C vízum – rövid kurzusokhoz (nyári iskolák, nyelviskolák), amelyek legfeljebb három hónapig tartanak.
 2. D vízum – három hónapnál hosszabb tanfolyamokra.

Milyen típusú vízumra van szüksége?

Visa név

C vízum; D vízum

Ár és pénznem

EUR 0

Diákvízum esetén az igénylés ingyenes; azonban lehet néhány kivétel.

Ki kérelmezheti a vízumot?

Bár Svájc nem tagja az EU-nak, lehetővé teszi az uniós polgárok számára, hogy egyetemre járjanak az országban. Az EU/EGT állampolgársággal nem rendelkező diákoknak az országba való belépés előtt fel kell venniük a kapcsolatot a hazájukban található svájci nagykövetséggel vagy konzulátussal, hogy vízumot kérjenek.

Legfeljebb három hónapos kurzusokhoz – nyári tanfolyamok, nyelviskolák – szükség lehet rövid távú schengeni C vízumra; a három hónapnál hosszabb tanfolyamok esetén hosszú távú nemzeti D vízumra lehet szükség.

Nem érkezhet Svájcba három hónapos turistavízummal, és nem módosíthatja azt diák tartózkodási engedélyre, miután megérkezett Svájcba. Így még akkor is, ha mentesül a beutazási vízum kötelezettsége alól, mint például Ausztrália, Kanada, Új-Zéland, Japán, Malajzia vagy Szingapúr állampolgárai, akkor is tartózkodási engedélyt kell kérnie, mielőtt megérkezik, ha hosszabb ideig szeretne itt maradni. 90 nap.

Minden nemzetközi hallgatónak, beleértve az EU/EFTA állampolgárokat is, tartózkodási engedélyt kell kérnie a Residents Registration Office-nál a Svájcba érkezést követő 14 napon belül.

Hol lehet jelentkezni?

Svájci nagykövetség vagy konzulátus

Vízumot kell igényelnie a hazájában található svájci nagykövetségen vagy konzulátuson keresztül.

Weboldal:

Hogyan kell elkészíteni a jelentkezést?

Ha egy svájci egyetem vagy magániskola visszaigazolást kapott a felvételről, fel kell vennie a kapcsolatot az Ön országában található svájci nagykövetséggel a Svájcba való beutazás formalitásaival kapcsolatos információkért. Bizonyítékot kell adnia arról, hogy rendelkezik megfelelő anyagi lehetőséggel, hogy eltartsa magát tanulmányai alatt.

Ki kell töltenie egy jelentkezési lapot, és be kell nyújtania az igazoló dokumentumokat franciául, németül vagy angolul, így előfordulhat, hogy le kell fordítania a dokumentumokat.

A rövid távú schengeni C vízumok esetében a dokumentáció a következőket tartalmazza:

 • érvényes útlevél/utazási igazolvány;
 • megfelelő pénzügyi források igazolása a költségek fedezésére, amíg Ön Svájcban tartózkodik;
 • egészségügyi/balesetbiztosítás;
 • a lefoglalt kurzusok visszaigazolása, beleértve a befizetett díjakat;

ha még nem múltál el 18 éves, születési anyakönyvi kivonat és utazási engedély, ha egyedül érkezik Svájcba, vagy a szülők vízumának másolata, ha elkísérik őket.

A hosszú távú D vízum esetében a dokumentumok a következőket tartalmazzák:

 • érvényes útlevél/utazási igazolvány;
 • megfelelő pénzügyi források igazolása a költségeinek fedezésére, amíg Ön Svájcban tartózkodik, akár Ön, akár szponzora, például bankszámlakivonatok másolata vagy a bank levele;
 • egészségbiztosítás igazolása, amely baleseti fedezetet is tartalmaz;
 • motivációs levél, amely felvázolja, hogy miért szeretne Svájcba jönni tanulni, és ez milyen előnyökkel jár a karrierje szempontjából;
 • elismert svájci oktatási intézménybe való beiratkozás megerősítése;
 • a befizetett tanfolyami díjak visszaigazolása;
 • önéletrajzod;
 • korábbi végzettséget igazoló okiratok és oklevelek másolatai;
 • aláírt levél, amely megerősíti, hogy a tanfolyam végén elhagyja Svájcot.

Előfordulhat, hogy felkérnek egy nyelvvizsgára, hogy megbizonyosodjon arról, hogy képes lesz követni az órákat.

Ha posztgraduális tanulmányokat szeretne végezni, igazolnia kell, hogy felvették egy posztgraduális képzésre, és rendelkezik a megfelelő képesítéssel, elegendő anyagi lehetőséggel és hol lakhat.

Mikor kell jelentkezni?

Amint megkapja a svájci oktatási intézmény elfogadó levelét, azonnal időpontot kell egyeztetnie a körzetében található svájci nagykövetségen vagy konzulátuson. A vízuminterjúra már a tanulmányai megkezdése előtt 6 hónappal, de legkésőbb az indulás előtt tíz héttel időpontot kell egyeztetnie.

A rövid távú tartózkodásra jogosító vízumkérelmek feldolgozási ideje 10-15 nap; a hosszú távú tartózkodásra jogosító vízumok esetében pedig nyolc-tíz hét.

A diákvízum hossza a tanfolyam hosszától függ. A tartózkodási engedély egy évre szól, és megújítható.

Feldolgozási idő

10 Weeks

Munkalehetőségek

Részmunkaidőben akár heti 15 órában is vállalhat részmunkaidős munkát, szabadság idején pedig teljes munkaidőben, de csak azután, hogy hat hónapig Svájcban élt.

Ha már rendelkezik mesterdiplomával egy külföldi egyetemen, és Svájcban dolgozik a svájci egyetemen vagy intézetben, akkor nem kell hat hónapot várnia, hanem azonnal munkába állhat. Munkáltatójának munkavállalási engedélyt kell szereznie Önnek. Meg kell őriznie nappali tagozatos hallgatói státuszát, és bizonyítania kell, hogy továbbhalad a tanulmányaiban.

A diploma megszerzése után a külföldi hallgatók hat hónapig Svájcban maradhatnak munkát keresni.

Óra hetente

15

Miért van szükség ilyen típusú vízumra?

Vízumkérelmét elutasíthatjuk, ha nem tudja igazolni a szükséges pénzeszközöket, vagy ha helytelen vagy hiányos dokumentumokat ad meg.