Egyetemek

Részletes információk a különböző továbbtanulási helyszínekről

Kattints az alábbi linkekre, és tudj meg még többet a külföldi továbbtanulásról! Nálunk megtalálod az országokról elérhető általános információkat és a helyi felsőoktatási rendszer sajátosságait beleértve a tandíjakat, a tanév felépítését, a nemzetközi diákok lehetőségeit és sok minden mást. Hasznos tudnivalókkal szolgálunk az betegbiztosítást és a vízumot illetően, továbbá a megélhetési költségekkel kapcsolatban is.

Üzleti tanulmányok világszerte

Mi az az Üzleti Tanulmányok?
Az üzleti tanulmányok nevet viselő tudományág a számvitel, a marketing, a pénzügy, a szervezeti tanulmányok és az ügyvitel elegyét kínálja. Az üzleti ügyviteli mester, vagy MBA kulcsfontosságú képzések az üzleti tanulmányok területén. Az üzleti képzések gyakran kínálnak specializációs lehetőséget olyan üzleti területeken, mint például a munkaügyi kapcsolatok, vállalkozás, üzleti informatika, nemzetközi kereskedelem, stratégiai kockázat menedzsment, vagy pénzügy. Világszerte számos egyetem és üzleti főiskola várja a hallgatókat különböző üzleti diplomákkal.

Mik az előnyei a külföldön folytatott üzleti tanulmányoknak?
A külföldön folytatott üzleti tanulmányok értékes interkulturális többletet nyújthatnak a hallgatók számára. Évente számos hallgató jelentkezik külföldi üzleti főiskolákra az intézmények jó hírének és magas ranjának köszönhetően. A külföldi tanulmányokra jelentkező hallgatók a világ legjobb üzleti képzést nyújtó intézményei közül választhatnak, és nem csak a közelben található intézmények állnak rendelkezésükre. A külföldön tanuló üzleti hallgatóknak fejlődik az interkulturális kommunikációja, amely elengedhetetlen készség napjaink globalizálódó piacgazdaságában. A nemzetközi üzleti hallgatóknak lehetősége nyílik arra, hogy külföldi cégnél szerezzék meg a szükséges munkatapasztalatot.

Mit tanulunk egy külföldi üzleti képzésen?
A külföldi üzleti képzések igen változatosak a tudományágak és szakok tekintetében. Ugyanazt a szakot ritkán tanítják ugyanúgy két különböző egyetemen. A nemzetközi üzleti hallgatók gyakran az alábbi specializációk közül választanak: értékesítés, közgazdaság, logisztika, egészségügyi menedzsment, vállalkozás, vagy bankszektor. A képzés felépítése, a feladatok, az értékelés, a projektek és az esetleges disszertáció követelményei is a választott képzés szerint alakulnak. A külföldi egyetemek többek között alapdiplomákat, üzleti ügyviteli mestert, üzleti ügyviteli executive mestert, üzleti ügyviteli doktori képzéseket és PhD-ket kínálnak.

Milyen karrierfejlődést várhatsz a külföldi üzleti tanulmányoktól?
A pályakezdő üzleti tanulmányok hallgatóknak statisztikailag nagyobb esélyük van arra, hogy a szakmájukban helyezkedjenek el. Az üzleti diplomával járó karrilehetőségekhez a külföldön szerzett képesítés további értékes elemeket ad hozzá. A jövőbeni és jelenlegi munkáltatók értékelik a külföldi üzleti tanulmányok által nyújtott sokszínű, a globális piacon szerzett tapasztalatokat és a hallgatók nemzetközi gazdasági ismerteit.

Mennyibe kerül egy külföldi üzleti képzés?
A tanulmányokkal járó tandíjak és egyéb költségek egyetemenként és országonként eltérnek. A külföldi üzleti tanulmányokat fontolgató hallgatóknak pénzügyi támogatások állhatnak rendelkezésére állami-, vagy magánszervezetek jóvoltából. A kiválasztott üzleti főiskola további részletes információkkal szolgálhat a tanulással járó költségekről és a különböző támogatási lehetőségekről.

Miért szerzezz üzleti diplomát egy másik országban?
Nem minden üzleti főiskola centralizált. A hallgatók jelentős előnyökhöz juthatnak, ha egy külföldi egyetemen szerzik az üzleti diplomájukat. Néhány diák azonban nem költözhet külföldre a tanulmányai idejére, mert munkahelyi és családi kötelzettségei otthon tartják. Az online üzleti tanulmányokat épp az ilyen hallgatóknak találták ki: megszerezhetik a választott egyetem diplomáját anélkül, hogy elhagynák az otthonukat. Az online tanulás rugalmas időbeosztást kínál, hiszen a kurzusokat éjjel-nappal, bármikor elvégezheti az ember. Az online tanulással további előnyök is járnak: fejlődik az írás- és a technikai készség, valamint lehetőség nyílik a tanárokkal való közvetlen kommunikációra.

Utazási tanácsok nemzetközi diákok számára
Számos egyetem és üzleti főiskola rendelkezik a nemzetözi diákság ügyeivel foglalkozó irodával. Ezek lehetőséget biztosítanak a diákok számára, hogy találkozzanak más nemzetközi hallgatókkal, tudományos támogatást nyújtanak, segítenek a szállsákeresésben, és megosztják helyismeretüket a külföldi diákokkal. Fontos alaposan tájékozódni külföldi üzleti képzésed kezdete előtt, hogy minden az otthon megszokottól eltérő tényezőről idejében értesülj. A legfontosabb, hogy légy nyitott, és élvezd ezt az egyszeri alkalmat, melyet a külföldi üzleti tanulmányok jelentenek!

Tovább Kevesebb