EIT RawMaterials Academy - AMIS

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Az emberek és áruk szállításához szükséges vasút és acél vasból és acélból a mobiltelefonok áramköreiben használt arany és ezüst számára az információ továbbításához szükséges anyagok fontosak a modern élet szempontjából. Az anyagok szintén kulcsfontosságúak ahhoz, hogy átalakuljanak olyan gazdaságba, amely kevesebb üvegházgázot bocsát ki. Az elektromos járművekhez kobalt és lítium szükséges újratölthető lítium-ion akkumulátorok, napelemek és napelemek támaszkodnak a szilícium, és hajtómű nélküli szélturbinák ritkaföldfém elemek megújuló energia előállításához.

Az anyagok szintén végesek. Igényes, körkörös, erőforrás-hatékony módszerek az elsődleges és másodlagos anyagok kínálatának biztosítására az európai ipar és gazdaság számára. Szükségünk van az embereknek a megfelelő ismeretekkel, készségekkel és hozzáállásukkal az átmenet átjárójaként. EIT Labeled programaink felkészítik a tanulókat arra, hogy részesei legyenek a megoldásnak!


Az EIT RawMaterials egyedülálló lehetőséget kínál a hallgatók számára a dinamikus környezetben történő tanuláshoz, a valós kihívásokra összpontosítva.

Az EIT RawMaterials-ot az EIT (Európai Innovációs és Technológiai Intézet) kezdeményezi és finanszírozza, amely az Európai Unió egyik testülete. Az EIT-címke olyan minőségi tanúsítvány, amelyet csak a mester- és doktori szintű kiváló oktatási programok kapnak.

Mint egy EIT RawMaterials Labeled program diákja, a legnagyobb európai nyersanyag-partnerség része lesz - több mint 120 fő és társult partnerrel és 180 projekt partnerrel több mint 22 európai országból érkezik a felsőoktatásból, a kutatóintézetekből és az iparágból. EIT Label hallgatójaként lehetőséged lesz ezen elkötelezett partnerség részévé válni, valamint bajnokként részt venni és hozzájárulni az EIT RawMaterials célkitűzéséhez, hogy új, innovatív megoldásokat találjanak a nyersanyagok fenntartható kínálatának biztosítására az értéklánc egészében - a kutatásból , a bányászat és kitermelés, az ásványi feldolgozás, az újrahasznosítás és a körkörös gazdaság stratégiák fejlesztése.

Az EIT RawMaterials célja, hogy új innovációs generációt hozzon létre Európában, a szükséges vállalkozói gondolkodásmóddal, a megoldások tervezéséhez és megvalósításához. Ön is megkapja az esélyt arra, hogy nemzetközi szinten együttműködjön kreatív és fenntartható megoldások kifejlesztésében az erőforrások és a társadalmi kihívások sürgetéséhez.

Röviden, ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy globális játékváltókká váljunk, szerezzük meg a tudásukat, készségeiket és tapasztalataikat, amelyeket a munkáltatók a jövőbeli diplomásokban keresnek, és a RawMaterials Academy Label hallgatói közösség részévé válnak.


EIT RawMaterials A megjelölt programok kínálnak Önnek

 • Témavezetői gyakornoki helyek vezető európai vállalatoknál
 • Az a tudás, hogy szakértővé váljon egy adott nyersanyag-fegyelem területén, és összefoglalja a teljes nyersanyag-értéklánc áttekintését
 • Európai mobilitás - tanulmány legalább két európai országban
 • Innovatív "learning by the doing", kihíváson alapuló kurzusok, amelyek a valós problémákra összpontosítanak
 • Az EIT Label Alumni Community tagsága
 • A gyorsító és inkubátoros elindító ötletek ápolására tervezett tanfolyamok
 • Tanulmányutak és helyszíni látogatások a vállalatok és az ipari területek számára
 • A tanulás új módjai - online tanfolyamok, virtuális és bővített valóság és MOOC-k
 • A vállalkozói szellem és az innovációs készségek és kompetenciák szaktanfolyamatai
 • EIT RawMaterials Innovációs támogatás: üzleti tervek versenyek, innovációs boot-kempingek, vetőmagfinanszírozás
 • EIT RawMaterials nyári iskolák és interdiszciplináris tanfolyamok


Pénzügyi támogatás a hallgatók számára

A RawMaterials Akadémia legfeljebb 9000 EUR ösztöndíjat nyújthat hallgatónként, aki mesterképzést szeretne folytatni, további pénzügyi támogatással a diákok részvételére konferenciákon, nyári iskolákon és egyéb rendezvényeken. A kiválasztott programokra további ösztöndíj-lehetőségek állnak rendelkezésre nemzeti vagy európai finanszírozó testületeken keresztül.


EIT RawMaterials Alumni Egyesület

Az EIT RawMaterials nevű program tanulmányozásának egyik fő előnye a kizárólagos EIT RawMaterials Alumni Association tagja. Ez bevonja az EIT RawMaterials tevékenységeinek teljes körét, beleértve a mester- és doktori programokat, a start-upokat, az üzleti ötletek versenyeit és a szakmai továbbképzést. Az Egyesület az EIT RawMaterials közösségen belüli sokszínű tehetségre és tapasztalatra támaszkodik, hogy tagjai számára ne csak a nyersanyagokban, hanem az EIT-n keresztül a szélesebb EIT Alumni-hoz kapcsolódjon a hálózatépítés és a szakmai fejlődés lehetőségei. Ez összeköti a nyersanyagokkal, az éghajlattal, az InnoEnergy-szel, a digitális, az élelmiszerekkel és az egészséggel kapcsolatos innovációs közösségekkel dolgozó kollégáikat, hogy innovatív megoldásokat dolgozzanak ki a társadalmi kihívásokra, és támogassák tagjai szakmai fejlődését.

Helyszínek

Espoo

Address
Espoo, Finnország

Stolberg (Rajna-vidék)

Address
Stolberg (Rajna-vidék), Észak-Rajna-Vesztfália, Németország

ércbánya

Address
ércbánya, Dél-Holland, Hollandia

Bordeaux

Address
Bordeaux, Nouvelle-Aquitaine, Franciaország

Darmstadt

Address
Darmstadt, Hesse, Németország

Grenoble

Address
Grenoble, Auvergne-Rhône-Alpes, Franciaország

Liège

Address
Liège, Vallon régió, Belgium

Metz

Address
Metz, Grand Est, Franciaország

Luleå

Address
Luleå, Norrbotten megye, Svédország

Freiberg

Address
Freiberg, Szászország, Németország

Ghent

Address
Ghent, Flandria, Belgium

Svédhere

Address
741 45 Svédhere, Uppsala megye, Svédország

Leuven

Address
Leuven, Flandria, Belgium

Leoben

Address
8700 Leoben, Stájerország, Ausztria

Trento

Address
Trento, Trentino-Dél-Tirol, Olaszország

Milánó

Address
Milánó, Lombardia, Olaszország

Programok

Az intézmény további kínálata: