Ghana Technology University College

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Történelem

A Főiskola gyökerei a Ghana Telecom zászlóshajó-képzési központjában , amely Nyugat-Afrikában egyfajta volt. Először a második világháborúban a Royal Air Force (RAF) Képző Iskolaként használták, majd később a West African és a Nyugat-afrikai országok (pl. Ghána, Nigéria, Sierra Leone és The Gambia) számára a Cable and Wireless számára szolgáltatták a távközlési technikusokat.

A Képzési Központ a dereguláció és a privatizáció révén gyorsan fejlődött, hogy a Ghana Telecom alkalmazottai, valamint más intézmények Ghána és Nyugat-Afrikában a távközlési mérnöki oktatás és tanúsítás fő forrásává váljon.

2005-ben a Ghana Telecom menedzsmentje korszerűsítette az infrastruktúrát és a berendezéseket a modern szabványoknak, azzal a céllal, hogy átalakítsa a képzési központot a távközlési és multimédiás mérnöki egyetemre

Küldetés

A GTUC az akadémiai kiválóság központja, amely lehetővé teszi a minőségi tanításhoz és tanuláshoz, a kutatáshoz, az intellektuális kreativitáshoz, az innovációhoz és a közösséghez való kiszolgáláshoz szükséges környezetet. Az egyetem előmozdítja a releváns élvonalbeli technológiát, a vezetői fejlődést és a vállalati kultúrát, hogy értéket biztosítson Ghánának és a világnak.

Kutatás

Kutatási egyetemeként a GTUC elősegíti a kritikai kérdések feltárását és tanulmányozását az akadémiai és szakmai tanulmányok területén. A szigorú értékelések és felülvizsgálatok központi szerepet játszanak kutatási programjainak és kreatív tevékenységeinek előmozdításában, valamint a nemzeti és nemzetközi tudományágakban való részvétellel és vezetéssel.

Nyilvános elkötelezettség

A közélethez való hozzájárulásában a GTUC a társadalom értékeire és céljaira reflektál. Az egyetem megnöveli saját programjait és gazdagítja a nagyobb közösséget könyvtáraival, szakértelmével, létesítményeivel és egyéb tevékenységeivel.

Az egyetem karának, személyzetének és hallgatóinak arra ösztönzik őket, hogy időt és szaktudást nyújtsanak a közösség és a szakmai szolgálat számára.

Látomás

A GTUC arra törekszik, hogy világszínvonalú egyetemként támogassa az ösztöndíj-innovatív kutatásokat, a csúcstechnológiát, a vállalkozói szellemet és a kiemelkedő hallgatókat és személyzetet a nemzeti és globális fejlődéshez.

Alapértékei

A GTUC alapja a diákok iránti alapvető elkötelezettség, a tanulás, a kiszolgálás és a mindenféle személy tisztelete. Büszkék vagyunk értékeinkre és a hosszú távú elkötelezettségünkre:

  • Kiválóság
  • Tanuló-központú
  • Akadémiai szabadság
  • Innováció
  • becsületesség

Helyszínek

Accra

Address
PMB 100, Accra-North
Accra, Nagy-Accra régió, Ghána