Lingnan University College

Bevezetés

Hivatalos Leírás

A Sun Yat-sen Egyetem egy átfogó egyetem, melyet Dr. Sun Yat-sen alapít 1924-ben. Az Egyetem Kína egyik legjobb egyeteme, a 2011-2012-es Times High Education Ranking Kínai egyetemek és Dél-Kínában az első számú.


A Lingnan Egyetemen, a 20. század elején ismert híres magánegyetemen alapították a Lingnan (egyetem) Főiskola 1988-ban, a Sun Yat-sen Egyetemen, és jelenleg Kína egyik vezető gazdasági és menedzsment iskolája. A Főiskola a Lingnan Egyetem "Oktatási Szolgálat" mottójával magas színvonalú közgazdasági és vezetői oktatást nyújt, amely a bölcsészettudományok erejét vonzza, és fáradhatatlanul törekszik a közgazdaságtan és a menedzsment ismereteinek oktatása és kutatása terén.


A Lingnan 3 egyetemi tanszéken rendelkezik a közgazdaságtan, a pénzügyek és a vezetés területén. A kollégium diverzifikált programokat kínál a közgazdaságtan és a menedzsment a bachelor, mester és doktori fokozatok. Olyan szakmai programokat is kínál, mint az MBA, az Executive MBA és a szakirányú mesterképzés. Mindezek a programok Kína legversenyképesebb programjai közé tartoznak, és Dél-Kínában a legjobbak. 2014-ben az MBA programot a Forbes Kína 10-es rangsorolta a legértékesebb teljes munkaidős MBA program, a 11. szám pedig a legértékesebb részmunkaidős MBA program Kínában.


A Főiskola jelenleg 92 nappali tagozattal rendelkezik, és folyamatosan törekszik a tudományos kiválóságra. A kar tagjai szigorú és eredeti kutatást végeznek, különös tekintettel a kínai gazdasági és vezetői fejlődésre, az elsőszintű nemzetközi és nemzeti kutatási folyóiratokban.


A globalizáció Lingnan védjegye, és a világ egyik vezető úttörője. A Lingnan közös nemzetközi MBA programot hozott létre 1998-ban a MIT Sloan School of Management-ben, egy kínai Executive MBA programot a Minnesota Egyetem Carlson School of Management-jével 1999-ben. Kína-Franciaország MBA program a Jean-Moulin Lyon3 és az EM Lyon egyetemen 1998-ban. A Lingnan kiterjedt partnerségi hálózatot hozott létre, amely világszerte több mint 40 vezető egyetemmel rendelkezik. A nemzetközi együttműködés a diákcserére, a karcsúcserére, a kettős szakra, a közös kutatásra stb. Összpontosít. Ez a globális partnerségi hálózat a diákokat és a karokat egyaránt a nemzetközi csereprogramok platformjával egyesítette, amely fokozza a tanítást, a tanulást és a kutatási együttműködést.


Jelenleg a Lingnan az AACSB, az EQUIS és az AMBA akkreditációk által akkreditált, amely megerősítette, hogy Lingnan egyike azon kevés kínai iskoláknak, amelyek nemzetközi hírnevet és állást igényelhetnek. A jövőre nézve a Lingnan (Egyetem) Főiskola előmozdítja a folyamatos fejlesztést és a tanítás és kutatás kiválóságát annak érdekében, hogy élhessen azzal a céllal, hogy Kína és a világ egyik vezető gazdasági és menedzsment iskolájává váljon.


Látomás

Arra törekszünk, hogy Kína egyik vezető üzleti iskola legyen.


Küldetés

Tanítunk vezetőket és ismereteket fejlesztünk Kínának és a globális társadalom jövőjének szolgálatában.


Alapértékei

Kiválóság, globális, integritás és szolgáltatás.

Helyszínek

Guangzhou

Address
No.135, Xingang Xi Road
510275 Guangzhou, Guangdong, Kína

Akkreditáció