Southwest Jiaotong University

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Southwest Jiaotong Egyetem alapított 1896-ban, a bölcsője Kína első műszaki felsőoktatási intézménye, a kínai mérnöki, közlekedésmérnöki, bányamérnöki a felsőoktatásban, az egyik legkorábbi forrás Jiaotong Egyetem, az első, hogy adja meg a nemzeti "211 Project", " Jellemzők 985 projekt "gombot építése, a létesítmény az első nemzeti" 2011 terv "együttműködésen alapuló innovációs központ és a nemzeti fő egyetemi közvetlenül az Oktatási Minisztérium, Doktori Iskola, található, a nemzeti, a város központjában, a modern nemzetközi metropolisz - Chengdu. Elnöke Mao Ce-tung Mao Yisheng elnökök meg kell hívni az iskola írta a nevét. Az iskolák a "Tangshan Jiaotong Egyetem", "Tang Yuan" Art Institute of Chicago, az úgynevezett "Keleti Cornell" hírnevét.

  1. század idején a nemzeti válság, a Zhili kormányzó és az észak-miniszter Wang Wenshao "darab vasúti iskola" Guangxu császár, Zhupi "Shanhaiguan Northern Railway hivatalos iskola" (Kínai császári Vasúti College) jött létre. Megalakulása óta, az iskola nevű Tangshan Iskola, Jiaotong Egyetem, Tangshan Engineering (folyamatban) Egyetem, Nemzeti Chiao Tung Egyetem campus Guizhou, Kína Jiaotong Egyetem, Jiaotong Egyetem és más Tangshan Vasúti Intézet. 1960, az Állami Tanács, mint a nemzeti kulcsfontosságú egyetem. 1964-ben, a CPC Központi Bizottság épülete "Harmadik Front" szellem, összkioldódását Sichuan. Chengdu meglévő 9 campus, Xipu campus, és található a világ kulturális és természeti örökségének és festői Emei egyetemen, területe 5000 hektáros, Xipu campus-alapú campus. Évforduló időpont május 15. Mr. Wu Zhihui himnusz dalszöveg "Wen Zhi Datong motorkocsi könyvet."

Átszelő három évszázad az utazás, az iskola mindig ugyanabban a levegőt a nemzet, valamint a nemzeti sors, fáradságos, a zene soha nem szűnt meg, azért, hogy a "kultúra mindig csepegtetni forgalom" történelmi küldetését, a képzés és a nevel, hogy Mao Yisheng, Impact, Tung-Yen Lin, Huang Wanli, Liu Dazhong a képviselői tudományos Annals dékánja mérnöki mester, üzleti és politikai elit kulturális óriás, az ország és a nemzet szállítására több mint 300.000 pillére a kiemelkedő mérnöki, az anyagtudomány, és sok más fontos art létre, több mint száz "Kína első" és a "világ első", hogy támogassák a kínai emberek eléréséhez önálló tervezés és kivitelezés az első vasúti, Kína első szállító repülőgép, az első kínai Jangce híd, Kína első atombomba és más jelentős mérföldkő elérését. A tanárok és a diákok előállított három "bombák és egy műholdas" apák, 59 akadémikusok itthon és külföldön, a vasúti szállítási ágazatban, mivel a reform és nyitás megválasztott akadémikusok szinte már ebben a vizsgálatban. Elvtárs Teng Hsziao-ping méltatta az iskola vezetése: "Ez az iskola a sok tehetség."

Az iskolák ma már tudjuk, a munka, a formáció a mérnöki, a tudomány, a humán és társadalomtudományok orvosi és az élet ", a négy téma csoportok" Transport tudományok első helyen, az anyagtudomány, mérnöki, számítástechnika világranglistán a top 1% ESI. 25 kar / tanszék (középen), a gépipar, a közlekedés mérnöki 2 nemzeti kulcsfontosságú tudományokban, 10 nemzeti kulcsfontosságú tudományokban két tudományág jármű műszaki, híd és alagút projektek. Vannak kínai nyelv és irodalom, a mechanika, elektrotechnika, az információs és kommunikációs technika, menedzsment tudomány és a mérnöki, építészeti és más tudományágak 15 doktori engedély, filozófiai, elméleti közgazdaságtan, matematika, fizika, klinikai orvostudomány 43 tudományág mester, mélyépítés, gépészet, földmérési és térképészeti tudomány és a technológia, a geológiai erőforrások és geológiai mérnöki, üzleti adminisztráció, 11 posztdoktori kutatási állomáson.

Meglévő főállású tanárok 2551 fő, 5 Kínai Tudományos Akadémia, kínai Mérnökakadémia, 13, nemzeti "emberek terv" 17, a nemzeti "emberek terv" 2, "973" projekt vezető kutatója három ember, "Cheung Kong tudós" jutalomprogramja 24 nemzeti kiemelkedő Ifjúsági Alapprogram győztes 19 fő, állami szintű tanári csapat nyolc nemzeti tanár 6 fő, az országos Oktatási Minisztérium, Tudományos és Technológiai innovációs csapata 9. Ezen kívül is bérelt 42 Kínai Tudományos Akadémia, kínai Mérnökakadémia, valamint öt Nobel-díjasok a részmunkaidős, professzor emeritus.

School kifejlesztett egy "érték épület termesztése karakter, képesség, tudás vizsgálatot" négydimenziós egy remek innovatív személyzeti képzési rendszer. Meglévő főállású egyetemi hallgatók 28.836 ember, 15.863 ember diplomás, doktori hallgatója 2093 ember. Mao Yisheng épült az ország első könyvtár papír könyveket 4.000.000. Tüntetni a nemzeti oktatási rendszer reformjának kísérleti projekt a 3. nyert 29 nemzeti oktatási díjat, köztük a Nagydíjat, az első díjat hat, rangsor kilencedik. Négy nemzeti legfontosabb szakmai, 12 országos szakmai jellemzőit, 12 országos szakmai értékelés és minősítés. Három nemzeti virtuális szimulációs kísérlet oktatási központ, nyolc nemzeti kísérleti tanítás bemutató központ. Jelenleg 36 állami szintű képzés, nemzeti minőségi erőforrás-megosztás leckéket 25 nemzeti minőségi videó nyílt osztályban 8. Az első, hogy be az általános oktatás sorozat, mechanikai sorozat három nagy sebességű vasúti sorozat MOOCs tanfolyamok, hazai kezdeményezés. Elősegítése a kultúra reform kategória, a "pénzügyi platform osztály", "Math osztály alap" és a "kínai Base Class", és ápolják innovatív tehetségek. Előmozdítása Excellence mérnökök terv, iparágak és vállalkozások elvégzésére "4 + 3", "3 + 1", és más képzési mód. Posztgraduális remek innovatív személyzeti képzési terv jóváhagyott "mélyítés fokú oktatás átfogó reform." Erőteljesen elvégzi az általános oktatás, az innováció és a vállalkozói oktatás, olvasás klasszikus Advocating létre Tang Chen College, mozdony Múzeum Park, valamint a nyugati régió első egyetemista rekord off center, a National University Students Cultural Minőségi oktatás Base, Jianhou osztályban, főiskolai hallgatók Szimfonikus Zenekar, diákok Art Troupe és más elkötelezett szakmai tehetség és a szellem felnőtt főiskolai hallgatók. Állítsa be az első kínai vasúti szakoktatási Alliance, nem fedik le a teljes vasúti komódok (cégek) a vasúti közlekedés képzés. Minőség a diákok és a minőségi személyzet képzése folyamatosan, egyetemi foglalkoztatási ráta maradt 95%.

Az iskolában van egy vasúti National Laboratory (chips), a vontatást állam legfontosabb Laboratórium hét nemzeti tudományos és technológiai innovációs platform, beépített maglev Maglev Technology Laboratory, forgalomtechnikai alagút a vonat az Oktatási Minisztérium legfontosabb Laboratórium az Oktatási Minisztérium 32 tartományi és miniszteri szintű tudományos kutatási bázis. Elvégzésére nagy sebességű, nagy teherbírású, az új városi vasúti és a nagy sebességű ultra-nagy sebességű kutatási és innovációs HTS maglev erősíteni elvek, az alapkutatás és a közös technológiai, kulcsfontosságú technológia, előremutató technológiai kutatás, "öt" során a nagy sebességű a vasúti ágazat a "973" projekt, a nemzeti Természettudományi alapítvány Kína nagy sebességű vasúti közös alap több projekt első helyen az országban, hogy építsenek egy nagy rendszer dinamikája az alapkutatás a világ felismerte a "Shen elmélet" és "V Zhai modell", mint egy szimbólum a vasúti rendszer. Függetlenül fejlesztette ki a világ első fázisú tápellátás, a világ első hidrogén üzemanyag hibrid villamos, a világ első vákuumcsöves HTS maglev vizsgálati sort, és így tovább. Három alkalommal tudományos és technológiai eredmények "Top Ten Kínai Egyetem tudományos és technológiai haladás." A teljes száma a nemzeti tudományos és technológiai díjat területén a vasúti közlekedés az, hogy rangsorolják az egyetemek, kutatóintézetek és az ipar vállalkozás először. Még relativitáselmélet és a kvantumfizika, kozmikus fizika és a kozmológia, algebrai kódolás és titkosítási funkciók, a program automatikusan ellenőrzi a hitelességét és érrendszeri orvostechnikai eszköz felületének módosítása kulcsfontosságú technológiák, multi méretű antibakteriális anyag, technológiai felhő szolgáltatások, jelentős pénzügyi adatokat, egy sor fontos területen nagy adatátviteli szolgáltatások jelentős haladást ért el. Országos Társadalomtudományi Alap két nagy projekt a tanulmány a Teng Hsziao-ping, a német irodalom, középkori krónikák nyelvjárás, modern költészet, vasúttörténeti kutatás, Kína PPP kutatás, mérnöki etika, az ipari tervezés, innováció és vállalkozás elmélet és módszer, viselkedési döntéselmélet, a tudás elvégzett alapos vizsgálat ingatlan, katasztrófa pszichológia, hogy foglalkozik a népesség elöregedése, és így tovább. Egyetemi rangsor kiadta, öregségi életminőség index, az állami vállalkozói indexsorok Jiaotong Index nemzetközi.

Az iskolák tartsák be a nemzetközi együttműködés és a nyitott oktatási, együttműködési megállapodást írt alá 186 egyetemek és kutatóintézetek, Cornell University, University of Leeds, Moszkvai Állami Egyetem, Tokyo Institute of Technology és más 56 ország és régió, valamint a nemzetközi vasúti Unió stratégiai együttműködés. Együttműködve a University of Leeds létre kínai-külföldi együttműködő oktatási intézmény "Southwest Jiaotong Egyetem - Leeds Akadémia", a brit miniszterelnök David Cameron levélben gratulálni. Amint azt a kínai kormány és az együttműködés az egyetemek és a kijelölt indiai vasút, vasúti rekonstrukció India Egyetemen. Együttműködés Svédország Karlstad Egyetemen Sichuan építeni a College of Europe az első Konfuciusz Intézet. Northwestern Egyetem Shuo 4 + 1, 4 + 4 Franciaország egyetemi kettős diplomát, a Müncheni Egyetem, Németország, egy szemeszter egyetemi tanulmány a tudomány és egyéb látogatások, tanulmányutak, meghívott tudós programok valamennyi évfolyamon. Nemzetközi Kulturális és Művészeti Fesztivál szervezésében diákok, külföldi diákok felsőoktatási elszámolni több mint 70% -os átlagos éves hosting, tárhely nemzetközi konferencia (fórum) 15 alkalommal. Elévülés 25 tengerentúli elnök elvégzésére fegyelmi nemzetközi felmérést, két állam külföldi szakértők innovatív tehetség káderbázisának. Szervező nemzetközi tudományos folyóirat "Journal of Modern Szállítás", "Biosurface és biotribológiai", "International Journal of Vasúti Közlekedési" indított egy kínai nagysebességű vasúti akadémiai monográfiák nemzetközi kiadói projekt.

Az iskolák tartsák politikai kutatás kollaboratív innováció, tartsák be a fékezhetetlen szellem, a civil-katonai integráció, támogassa a szociális szolgáltatások, mélyreható együttműködés általános, a német Siemens, Kína az autóban, Kína Shenhua, Kína Network Security, a légi jármű repült át az Egyesült Államokban és. Az együttműködésben a Chengdu építeni világszínvonalú egyetemek, felgyorsítja a "gyűrűk Jiaotong bölcsesség a város" építése, Harmadik Népi Kórház Chengdu felsőfokú iskolák kapcsolt kórházak. Iskola helyettes osztályvezető párja kiépítésének támogatása Tibet Egyetem. Gyenge társaik pontos Malcolm város, Ebian megyében. Van egy országos egyetemi tudományos park, nemzeti tudományos és technológiai üzleti inkubátor, a Nemzeti Technológia Transzfer Központ, a létesítmény a "technológia - Inkubációs - ipar" kölcsönös elérését átalakulás minta, forma és részt vesz a kialakulását három nemzeti ipari technológiai innováció szövetség az élen feltárása végzett tudományos és műszaki eredmények vegyes tulajdoni reform. Az iskolák és a vállalkozások szerepel a Shenzhen Értéktőzsdén érkezett Chengdu. A testületi tagok az egység 95. Southwest Jiaotong Egyetem Oktatási Alapítvány "Nemzeti Kollégium Alapítvány művészeti együttes."

120 éve, Southwest Jiaotong Egyetem A közlekedési, az ország, a Bank University Road, amely egy "Si szilárd Yang Hua, önállóság" szellem "szigorú ösztöndíj, szigorú követelmények" hagyományok és a "Jing Qin iskola, Dun Benedict inspiráló, Guo Yi gyakorolni , Tolerancia alvó "mottó kell Luozhong Chen, Wu Kiang Wu, Li Feiying, GU Yi Sun, Huangshou Heng, Luo folyó, Ő Jie, Wang Jun Hao Wu Bing Kun, Ren hosszú, Wang elemzés, magas vízelvezető világos, Alex növekedése, a munkaerő Yuanchang, Sunzhu Sheng, Du Qingxuan Sun Xunfang kiváló tanár, Cao Jianyou, Guo Zhan, mint a képviselője a nagy számú kínai és a nyugati, fáradhatatlan, képzett az apa a modern Kína Mao Yisheng híd, a kínai alapítója a modern földrajz és meteorológiai hatások Világ feszített vasbeton mint a képviselője az Annals of tudomány és a technológia, Mr. Tung-Yen Lin, a híres vízügyi szakértő Huang Wanli, Kína botanika alapítói modern Qian Chong Shu architektúra dékán Zhuang június és mások; képzett Yao tongbin, Wuzi Liang, Chen lehet nagy, és Lam Dong Hua, Fang június, Zhang Wei, Yan Kai, Liu Huixian, hosszú Zhou Hui, Zhuang Yuzhi mint a képviselője a "bombák és egy műholdas" érdemes szolgáltatás érmes és kiváló tudós, képzett Du Zhenyuan, Zhao Zukang, Hou Jiayuan, látens Wang Ju Gong Jicheng, mint a képviselője a mester a mérnöki, képzés a Dazhong Liu, Luo Yu - által képviselt neves közgazdászok és hazafias pedagógus; képzett Yang Xingfu, Wu Huai mint a képviselője a demokratikus forradalom és a kínai kommunista Párt korai úttörő vezetők képzett a Lee Kong Chian, Xu hat Bezu Yi , Guowei Yang Yu labdát, mint a képviselői iparosok és ipari óriás, a nemzeti megújulást és a jólét az országban, különösen a közlekedési infrastruktúra fejlődése és növekedése tette kiemelkedő hozzájárulását a területén a vasúti közlekedés kínai iskola legrégebbi tudományágak legtöbb teljes, a szakmai és a legtökéletesebb, a legkoncentráltabb mag források magasabb tanulás.

2015 tizennegyedik Kongresszus létrehozta az iskola szállítás megkülönböztető jellemzőit az átfogó cél egy átfogó első osztályú kutatóegyetemi épített Southwest Jiaotong Egyetem létrehozott tehetség erős iskola, a nemzetközi és a digitalizálás "három stratégia" és a munka Nyomtatott Tárgy Feng, a revitalizáció a tudomány, a művészetek és a jólét, élettartamot, "a négy cselekvési terv", hogy megszilárdítsák és tovább erősíti az ország területén és a világ vasúti tudományok erőfölénye a korai megvalósítása a nagy fiatalítás a történelmi Southwest Jiaotong Egyetem!

Most, Southwest Jiaotong Egyetem, a világgazdaság a dallam a mély kiigazítás, az új forduló a technológiai forradalom erősödő dagály történelem oktatási reform és az innováció, és adjon helyt az "innováció, a koordináció, zöld, nyitott, közös" fogalom a fejlődés, mélyül a reform átfogó támogatása jogi egyetemre, előmozdítsák a "kettős osztály", és aktívan éljenek a "kettős hit" és az "Internet +" csatlakozni "az út mentén", a nemzeti stratégiák és a regionális fejlesztési stratégiák a Jangce folyó gazdasági öv, Chengdu-Chongqing gazdasági övezet, stb, hogy elérjék a "mester összegyűjtött, a kiválóság férfiak, kiemelkedő hozzájárulását az oka örökzöld ", a Nemzeti Chiao Tung Egyetem álom elérése érdekében" kétszáz éve "cél és a nagy fiatalítás a kínai álom, és elkötelezett amellett, hogy a harc!

(Az adatok a június 12, 2016)

Helyszínek

Chengdu

Address
Southwest Jiaotong University Xipu Campus,
Hi-Tech Zone Western Park

611756 Chengdu, Sichuan, Kína

Chengdu

Address
Southwest Jiaotong University Jiuli Campus,
111 Er Huan Lu Bei Yi Duan, Jinniu Qu

610031 Chengdu, Sichuan, Kína

Leshan

Address
Southwest Jiaotong University Empi Campus,
1 Jingqu Rd, Emeishan Shi, Leshan Shi

614200 Leshan, Sichuan, Kína

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Akkreditáció