Doha Institute for Graduate Studies

Bevezetés

Hivatalos Leírás

A Doha Institute for Graduate Studies (DI) egy önálló kutatási és kutatási intézet, amelynek székhelye Doha, a társadalomtudományok, a humán tudományok, a közigazgatás és a fejlesztés közgazdaságtan területén. A tanulmányi programokat három iskolában kínálják: a Társadalomtudományi és Bölcsészettudományi Iskola, valamint a Közigazgatási és Fejlesztési Gazdaságtudományi Iskola és a Pszichológiai és Szociális Munkaiskola. A DI is otthont ad a Központ a konfliktus és a humanitárius tanulmányok.

A DI alapul négy egymással kölcsönösen összefüggő értékkel, missziójának megfelelően:

  • Az arab hozzájárulás a tudástermeléshez - a tudományágak közötti tanulás és kutatás integrálása
  • Akadémiai szabványok iránti elkötelezettség - Tájékoztatják a társadalomtudományok, a humán tudományok, a közigazgatás és a fejlesztés közgazdaságtan legújabb fejleményeit
  • Szellemi felelősség és kritikus tudatosság - Az arab társadalmak iránt elkötelezett értelmiségiek új generációja
  • A szellemi függetlenség térsége - A tudás és a tudományos módszertan mint a gondolkodás szabadságának alapja

A tanulmányi programokat két iskola mesterképzésében kínálják: a Társadalomtudományi és Bölcsészettudományi Iskola, valamint a Közigazgatási és Fejlesztési Gazdaságtudományi Iskola. Emellett a DI-ban a konfliktus- és humanitárius tanulmányok központja a konfliktuskezelésben és a humanitárius tevékenységben mesterképzést kínál.

A DI üdvözölte első hallgatói kohortját a 2015-2016-os tanévben. A tervek szerint a diákok beiratkozása 350-400 körüli lesz, a doktori fokozatot pedig a 2017-2018-as tanév elején fokozatosan megnyitja.

Non-profit, magánintézményként kijelölt DI kizárólag kizárólag oktatási, kutatási és közszolgálati célokat szolgál. 2014-ben alakult autonóm jogi személyként az Arab Center for Research and Policy Studies. A DI a felsőoktatási intézmény nemzeti felsőoktatási intézményének a Qatar Legfelsőbb Oktatási Tanácsa.

Küldetés

A DI célja oktatási és tanulási programjain és a kar kutatási tevékenységein keresztül az univerzális részvételre vonatkozó üzenetének elérése érdekében olyan független tudósok és tudósok új generációjának előkészítésével, akik függetlenek a nemzetközi tudományos normák és a modern interdiszciplináris kutatási módszerek és eszközök felhasználásával , és olyan vezető szakemberek, akik képesek előmozdítani az emberi tudást és válaszolni az arab régió igényeire, ami társadalmi, kulturális és szellemi fejlődéshez vezet.

A DI elfogadja az arab nyelvet, mint a fő nyelv a tanulmányi és kutatási, támogatott más közös nyelvek.

Helyszínek

Doha

Address
Al Tarfa Street, Zone 70
Doha, Doha, Katar

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket