Hivatalos Leírás

109747_109732_img2018720872.jpg

Az USJ-ról

Saint-Joseph Beiruti Egyetem (USJ) egy 1875-ben alapított, libanoni magán egyetem. Az egyetemet és diplomáit hivatalosan elismeri a libanoni állam, a libanoni felsőoktatást szabályozó magán felsőoktatás rendelkezéseivel összhangban.

  • Az egyetemet 2009-ben az AERES (Agence d'évaluation de la Recherche et de l'enseignement supérieur) akkreditálta.
  • Tagja az Arab Egyetemek Szövetségének, az Egyetemek Nemzetközi Egységének, az egész vagy részben francia nyelvű egyetemek szövetségének, a Katolikus Egyetemek Nemzetközi Szövetségének, az Európai Katolikus Egyetemek Szövetségének, a jezsuiták felsőoktatási intézményeinek szövetségének. Európa és Libanon, az Euro-Mediterrán Szövetség és az EuroMed Állandó Egyetemi Fórum.
  • Több mint 200 együttműködési megállapodást kötött különböző egyetemeken, legyen az arab, európai, amerikai, kanadai, kínai vagy japán.
  • Az Arab Fogászati ​​Kar Társaságának állandó székhelye, melyet az Affiliate, a Fogorvostudományi Kar tartja.
  • Az arab konföderáció főhadiszállása a karok számára
  • A Konfuciusz Intézet központja a kínai nyelv és a civilizáció tanításának.
  • A Japán Tudományos Központ székhelye.115533_SIOpagepubAinNajmdemiA42019-small.jpg

USJ misszió

Az Egyetem misszióját, jövőképét és értékeit a Charta határozza meg. Két fő tengely körül mozognak: a tanítás és a kutatás, de létezik a polgári részvétel harmadik tengelye is.

Ebben az értelemben az USJ oktatási és kutatási intézmény. Elősegíti a kiválóságot, és célja, hogy a diákjait az ország és a régió legjobbjaihoz formálja, ezzel széles lehetőségeket nyitva számukra. Nem csak ez, hanem arra törekszik, hogy előmozdítsa a párbeszédet a bulturalizmus és a többnyelvűség révén, miközben mindvégig a menedékhely marad a gondolkodás és a karakterépítés számára.

A Charta előírja, hogy az egyetemi közösség minden tagja köteles elkötelezetten támogatni a személyes szabadságot, miközben nyitva áll a spirituális elkötelezettséggel. Minden vallási felekezet tagjai, akiknek nagyon sokszínűsége libanoni társadalomhoz tartozik, felkérést kapnak arra, hogy vegyenek részt ebben az érdekképviseletben, ami magában foglalja a kölcsönös tisztelet és a tudás alapját képező témát. A Charta azt is kimondja, hogy a USJ a közösség minden tagját szolgálja, függetlenül a társadalmi és etnikai megkülönböztetésektől, ami magyarázza annak fontosságát, hogy a sokszínűséget megőrizze a kar és a hallgatói szervezetben. Az USJ nem hajlandó követni az egyik ideológiát, hanem inkább arra készteti, hogy a campusok nyílt teret nyújtsanak a párbeszéd és az információcsere számára, mindaddig, amíg nem sérülnek szabadságok, és nem zavarják a tudományos tevékenységeket. Azt reméli, hogy kovász lesz a társadalom számára, amelyhez tartozik.

Az USJ nagy jelentőséget tulajdonít a korábban említett „harmadik küldetésének”: a civil szerepvállalásnak. Az egyetem úttörő szerepet tölt be ezen a területen, és példamutató kezdeményezéseket vállalt, mint például a következők:

  • A hallgatói választások során alkalmazott arányos képviseleti rendszer, amely minden politikai oldalt jobban képvisel, és több embert bátorít a demokratikus életben való részvételre
  • Az „Opération 7ème jour” önkéntes program, amely elősegíti a polgári szerepvállalást és a társadalmi, nemzeti és emberi értékek tanulását

A különböző hallgatói testületek által szervezett kulturális tevékenységek; ezek lehetővé teszik mindenkinek, hogy bemutassák képességeiket és tehetségeiket, így sokkal élénkebbé téve a diákéletet.

109745_109728_28513.jpg

Program oktatási nyelve:
  • Angol

Az intézmény további kínálata:

MBA

Saint Joseph University of Beirut

1998-ban létrehozott MBA nemzetközi párizsi, 1500 diplomájával, valódi nemzetközi referencia. Ennek a mesterfokozatnak a célja, hogy kielégítse a vezetők képzésének egyre ... [+]

MBA Nemzetközi Párizs - Liban

1998-ban létrehozott MBA nemzetközi párizsi, 1500 diplomájával, valódi nemzetközi referencia. Ennek a mesterfokozatnak a célja, hogy kielégítse a vezetők képzésének egyre növekvő igényét a különböző vállalkozások irányításában, és a főbb nemzeti vagy nemzetközi szervezetek kulcsfontosságú pozíciói számára.

A program részmunkaidőben zajlik, és 3 partner egyetem tanárait mozgósítja az oktatási módszerekkel és a nemzetközi megközelítéssel.

A program végén a hallgató 3 fokot kap:

MBA képzés Párizs Dauphine Egyetemen és Párizs IAE-jeMester a párizsi Dauphine EgyetemenMBA a Saint-Joseph EgyetemenProgram... [-]
Libanon Bejrút
Október 2020
Angol
Részidős oktatás
20 hónap
Campus
Bővebben magyarul

Film SIO

Address
Bejrút, Bejrút kormányzóság, Libanon