Hivatalos Leírás

Heriot-Watt Egyetem Skóciában


A Heriot-Watt Egyetem (HWU) biztosítja az intelligens rendszerek alapvető elképzeléseit az első félévben, az Eurotraining Minőségi címkével ellátott programból tanfolyamokat adva. Gyakorlati munka kerül megrendezésre a tiszta teremben a diákok számára a fotolitográfia, a MEMS és az érzékelők gyártásához szükséges mikroprocesszió alapvető folyamatának megismerésére és gyakorlására. Az intelligens rendszerek gyártásának alternatív módszereinek tanulmányozásához más laboratóriumok, mint például a lézeres megmunkálás és a 3D nyomtatás is használhatók. Számítógépes tervezési és szimulációs laboratóriumok biztosítják az érzékelők és működtetők elméletének és elveinek tanulását az iparági szabványos szoftvercsomag (COMSOL Multiphysics) segítségével. Gyakorlati laboratóriumok az érzékelőhálózatokon az IoT tanított tananyagának támogatására szolgálnak. A HWU-t tizenöt évvel ezelőtt jelölték ki, mint az EU ESPRIT program keretében létrehozott, a mikro-működtetők kiválósági központja. Ezt az élményt az érzékelők, a működtetők és az IoT kurzusának kézbesítésében fogják felhasználni.


Délkelet-Norvégia Egyetemi Főiskola


A Délkelet-Norvégia Egyetemi Főiskola (HSN) a szilícium alapú mikroszisztémák oktatási és laboratóriumi munkáját biztosítja, ezzel kiegészítve a HWU első félévi tanítási és laboratóriumi munkáját. A második félévben az intelligens rendszer-specializációt is biztosítja, ahol a hallgatók a mikro / nano biológiai rendszerek (MNBS) vagy a MEMS Design specializációját választják. Az MNBS ötvözi a MEMS technológiában, a biotechnológiában és a biomedicinális alkalmazásokban használt mikrofluid rendszerekben rejlő kompetenciákat, míg a MEMS Design a fizikai érzékelők kialakításában mélyebb.


Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem


Az első két félévben szerzett alapvető tudásbázis alapja a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) harmadik félévi tantervének. A BME kurzus tartalmának gerincét a 15 éves, a mikroszisztémák tervezésével és jellemzésével kapcsolatos tapasztalata biztosítja, valamint a legújabb H2020 projekt-tevékenységeket a kiber-fizikai rendszerek területén. A BME a Mentor Graphics, a Cadence, a National Instruments és az ANSYS, a legmodernebb intelligens rendszerek integrációjának legfontosabb szolgáltatói számára folytatott akadémiai partnerséget támogatja. A tanszék CAD laboratóriumai fel vannak szerelve ezeknek a tervezési ruháknak a legújabb kiadásaihoz, és készen állnak az SSI diákok számára. A diákok hozzáférhetnek a BME legfontosabb tervezési és gyártási infrastruktúráihoz is.


Nyári iskola Magyarországon


A harmadik félév előtti Nyári Iskola kivételes alkalom, hogy a jelenlegi és diplomázott (Alumni) diákok találkozhassanak egymással és megismerjék egymás munkáját, és visszajelzést adnak a program számára. Az ötnapos szakmai program Magyarországon, a Balatonon, Magyarország leglátogatottabb turisztikai célpontjaként tart. Az intelligens rendszerek integrációjának tudományos és ipari szakemberei által bemutatott „művészeti állapotok” bemutatása, valamint az iparral (EPOSS és NCE-MNT társult partnerek, valamint más együttműködő iparági partnerek) tartott műhelyek. A nyári iskolában másodikéves diákjaink bemutatják az újonnan elkészült mesterképzéseket.

107164_rsz_adobestock_170045795_1.jpg

Program oktatási nyelve:
Angol

Az intézmény további kínálata:

Address
Edinburgh, Scotland, UK EH14 4AS
Edinburgh, Scotland, Egyesült Királyság
Address
Universitetet i Sørøst-Norge Postboks 235 3603 Kongsberg
Kongsberg, Buskerud, Norvégia
Address
Műegyetem rkp. 3. 1111 Budapest,
Budapest, Magyarország