Offenburg University

Bevezetés

Hivatalos Leírás

1964-ben alapították, mint a "Nemzeti Gépészmérnöki Iskola", az Offenburg University Gyakorlatilag orientált, nagy teljesítményű oktatási intézményként. Ma egyetemünk virágzó közösséget alkot, több mint 4.300 hallgatóval két egyetemen. Kínálunk alapképzési és mesterképzést négy tanszék: Üzletigazgatás és Ipari Mérnöki, Villamosmérnöki és Informatika, Gépészmérnöki és Feldolgozó Mérnöki, valamint a Média és Információ.85108_Offenburg-University---Campus-Offenburg.jpg

Nemzetközi profil

A Offenburg Egyetem büszke a programjainak nemzetközi orientációjára. 1998-ban a németországi felsőoktatás egyik első intézménye volt, hogy a Graduate Schoolon keresztül nemzetközi mesterképzési programokat vezetett be. Ma öt angol nyelvtanult programot kínálunk, amelyek különösen a nemzetközi hallgatók számára nyújtanak segítséget, akik a teljes hallgatói test mintegy tizenkét százalékát teszik ki. Ezenkívül a Nemzetközi Iroda aktív partnerprogramokat tart fenn több mint 50 partner egyetemmel világszerte, így sok lehetőséget kínál a diákjaink számára a külföldi tanulmányi és szakmai gyakorlatban. Köszönhetően a francia határtól való közelségünknek, kétszintű programokat is kínálhatunk neves francia egyetemekkel.

Kitűnő tanulmányi feltételek

Az Offenburg Egyetem kisebb egyetemen kínálja a diákokat, és a diákok részesülhetnek a kisebb osztályok intim tapasztalatainak előnyeiből, az egyéni felügyeletből és a kar és a személyzet támogatásából, valamint a gyakorlati tanításból és a regionális gazdasággal való szoros integrációból. Az egyetem magas rangú, és a németországi Tudomány és Bölcsészettudományi Társaság elnyerte a református műszaki főiskolát.

Gazdasági partnerségek

Az Egyetem kiváló kapcsolatokat tart fenn a regionális és a nemzeti vállalkozásokkal, és folyamatos információcserét folytat a kari tagok és az ipar szakemberei között, biztosítva ezzel a mérnöki területen folyamatos ismereteket. A kiterjedt üzleti partnerségek a tanulók számára is forrásokat biztosítanak a munkatapasztalat, a kutatások, vagy akár a jövőbeli foglalkoztatás terén.

Kutatás és technológia

Az Egyetem Alkalmazott Kutatási Intézete (IAF) a kutatás és technológia transzfer kombinációját kínálja. Az IAF fejlett technológiát és innovatív ötleteket kínál a napenergia, az orvostudomány, a robotika és az elektromos mobilitás területén. Az egész Egyetemen nagyfokú interdiszciplináris keveredik a különféle technológiai területek szakértőitől, akik különleges tudással és modern laboratóriumokkal rendelkeznek. Az alkalmazásorientált kutatási tevékenységek és a gyakorlati tapasztalat, amelyet az egyetem kínál, nagy teljesítményt tanúsítanak.85107_Offenburg-University--students.jpg

Nemzetközi diákok számára nyújtott szolgáltatások

Offenburg University Nemzetközi Központja számos szolgáltatást kínál a nemzetközi diákok számára. A Doktori Iskola tanulmányi programjainak egy koordinátora van, aki átfogó szolgáltatásokat és tanácsokat nyújt.

A Nemzetközi Központ arra is ösztönzi és biztosítja a diákok számára, hogy találkozzanak az osztályteremen kívül. Számos rendezvény és kirándulási lehetőség kínálkozik az egész tanévben.

A nemzetközi diákok számára speciális szolgáltatások a következők:

 • Szállás szolgáltatás
 • Buddy program
 • Orientációs program
 • Nyári nyelvtanfolyam
 • Kulturális program
 • Senior szolgálat

Költségek és költségek

díjak

Vannak olyan díjak, amelyek a következők:

 • Állami Adminisztrációs Igazgatóság félévenként, 70 €
 • Diák támogatási díja szemeszterenként, 46 €
 • Tanulói Képviselet Szervezetenként féléves díjak, 18 €.
 • Szolgálati hozzájárulás félévenként, 150 € (csak a Graduate School angol nyelvű mesterképzési programjaiban tanulók számára)
 • IBC-program tandíj: 10.400 euró (az MBA nemzetközi üzleti tanácsadóknál).
 • Állami tandíj egy második fokozatra: 650 € (csak a német egyetemen végzett mesterképzésben részesülő hallgatók számára
 • Állami tandíj a nem uniós polgárok számára: 1500 euró.

Megélhetési költségek

Az életstílusától függően az átlagos életköltségek összege körülbelül 750 € havonta. Itt a havi költségek bontása:

 • Bérlés: 300
 • Egészségbiztosítás (kötelező): 80
 • Tanulmányi anyagok: 40
 • Élelmiszerek: 200
 • Ruházat, Közlekedés, egyéb: 130
 • Havi összes költség: 750

A pénzügyi támogatás igazolása

Ahhoz, hogy hallgatói vízumot kaphasson, a külföldi diákoknak képesnek kell lenniük a német hatóságok számára bizonyítani, hogy a tanulmányaik során elegendő anyagi támogatást kapnak. Ez azt jelenti, hogy be kell bizonyítania, hogy képes legalább az első tanévedet lefedni. Jelenleg ez egy havi 735 eurót, vagy egy összesen 8 820 eurót tesz ki egy tanulmányi évre.

GEZ Fee

Kérjük, tájékoztassák Önt arról, hogy Németországban lakóhellyel jogilag köteles háztartásonként (pl. Megosztott lakásonként) 17,50 eurós havi díjat fizetni a németországi közszolgálati műsorszolgáltatók közös szervezésére a Gebühreneinzugszentrale der öffentlich-rechtlichen Rundfunkanstalten (GEZ) .

A "háztartásonként" ebben az összefüggésben azt jelenti, hogy ha apartmanot osztasz meg, csak az egyik bérlőnek kell fizetnie, és a háztartástagok feladata dönteni arról, hogyan osztják fel a költségeket. Így, ha közös helyre lépsz, először tisztázzuk, hogy az egyik háztartástag már fizetett-e a GEZ díjat.85105_OffenburgUniversity-StudentsoftheInternationalMastersPrograms.jpg

Finanszírozás és ösztöndíjak

Németországban az ösztöndíjakat általában nem az egyetemek, hanem a független intézmények és alapítványok nyújtják. A német akadémiai tőzsdei szolgáltatás (DAAD) átfogó adatbázisokat nyújt ösztöndíjakról és támogatásokról, amelyeket érkezés előtt az országából kell kérnie. A finanszírozási lehetőségekkel kapcsolatos információkat az európai finanszírozási útmutató is tartalmazza.

Részletes információkat a DAAD regionális irodáin, a német nagykövetségen, a német konzulátuson vagy a németországi hivatalos képviseleteken keresztül, valamint az egyes ösztöndíjakat nyújtó szervezetektől kaphat.

Offenburgban nagyon korlátozott számú részleges ösztöndíj is rendelkezésre áll; ezekre az alkalmazásokra csak azok a hallgatók vehetnek részt, akik magas iskolai teljesítményt és társadalmi szerepvállalást mutattak az osztályon kívül.

Munkalehetőségek

Az EU állampolgárságú diákok munkavállalási engedély nélkül dolgozhatnak Németországban.

A nem uniós diákoknak két lehetőségük van:

 • Off-campus: évente 120 nap, a külföldi diákok vízumszabályzata szerint
 • On-campus: korlátozott számú asszisztensi és tutori munka áll rendelkezésre

A legtöbb munka esetében a német alapismeretekre van szükség.

Az intézmény az alábbi területeken kínál képzéseket:
 • Angol
 • Német

Megjelenítés MBA » Megjelenítés MSc » Megjelenítés Mester »

Képzések

Az intézmény további kínálata:

MBA

MBA Nemzetközi Üzleti Tanácsadásban

Campus Nappali 3 félév October 2019 Németország Offenburg

Az MBA "International Business Consulting" (IBC) egy kompakt, gyakorlati, nemzetközi teljes munkaidős program, amely az Inhouse Consulting vezető pozícióját (pl. Kontrolling, projektmenedzsment) 15 hónap alatt felkészíti Önt, valamint a Külső Tanácsadásban. [+]

Nemzetközi Üzleti Tanácsadás (IBC)

Az MBA "International Business Consulting" (IBC) egy kompakt, gyakorlati, nemzetközi teljes munkaidős program, amely az Inhouse Consulting vezető pozícióját (pl. Kontrolling, projektmenedzsment) 15 hónap alatt felkészíti Önt, valamint a Külső Tanácsadásban.

Az MBA jellemzői kis csoportok (kb. 20 diák), amelyek garantálják az egyénre szabott figyelmet, személyes tanácsadást a karrierlehetőségek kielégítésére és egy rendkívül interaktív környezetet a tudás és a tapasztalat maximális megosztásának megkönnyítésére.

A programunk megerősítését a QS Global Business Schools Jelentés 2012 és 2013: Az IBC programot az Emerging Regional Business Schools területén helyeztük el.... [-]


MBA Pénzügyi, Kockázati és Biztosítási

Campus Nappali 3 félév March 2019 Németország Offenburg

A Master of Business Administration (MBA) a Pénzügyi, Kockázat és Biztosítás célja a szakemberek, akik törekszenek a sikeres karrier pénzügyi, kockázatkezelési és kereskedelmi hitel biztosítás. [+]

A Master of Business Administration (MBA) a pénzügy, kockázat és biztosítás célja azoknak a szakembereknek, akik törekszenek a sikeres karrier pénzügyi, kockázatkezelési, valamint befektetési és kereskedelmi hitel biztosítás.

Ez a világszínvonalú posztgraduális program vezetni fogja Önt a vezetés és a vállalkozói vezetés, valamint a pénzügyi és biztosítási képességek révén, amely lehetővé teszi számodra, hogy a nemzetközi kereskedelem, pénzügy és biztosítási ágazat csúcsán járjon el.

Az Offenburg University MBA magában foglalja a posztgraduális bizonyítvány Export pénzügyi és kereskedelmi hitel biztosítási és 18 hónapig tart .... [-]


Kapcsolat

Offenburg University of Applied Sciences

Cím Campus Offenburg Hochschule für Tech­nik, Wirtschaft und Me­dien Of­fen­burg Bad­straße 24
77652 Offenburg, Baden-Württemberg, Németország
Honlap http://www.fh-offenburg.de/
Telefon +49 781 2050

Cím Campus Gengenbach Hochschule für Tech­nik, Wirtschaft und Me­dien Of­fen­burg Kloster­straße 14
77723 Gengenbach, Baden-Württemberg, Németország