Queen's University Belfast

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Queen's University Belfast az Egyesült Királyság és Írország egyik vezető egyeteme, kiemelkedő örökségével és történelmével.

1845-ben alapították a Belfast Queen's College-t, és 1908-ban független egyetemen léptünk. Ma a világ 173 felső egyeteme (rangsorban a QS World Rankings 2020) rangsorban vagyunk a világ 140 legjobb felsőfokú végzettségének rangsorában (QS Graduate Foglalkoztathatóság Rangsorok). 2020), és az Egyesült Királyság kutatásintenzív egyetemeinek Russell csoportjának tagja, ötvözve a kutatás és oktatás kiválóságát a hallgatói központú etoszussal.

Világszínvonalú oktatás és hallgatói tapasztalat

A Queen'snél olyan világszínvonalú oktatást kínálunk, amely felkészíti hallgatóinkat vezetésre és állampolgárságra a globális társadalomban.

Ösztönző öregdiákunk kiváló kutatókat, Nobel-díjasokat - például Seamus Heaneyt és David Trimble -, valamint befolyásos vezetőket foglal magában, akik hatással vannak Észak-Írországra és világszerte.

Diákjaink élvezik, hogy világszerte vezető tudósok dolgoznak, akik a tudományterületük élvonalában dolgoznak, és a hallgatói tapasztalatok jelentős befektetése magas szintű tanulók elégedettségét eredményezte.

A királynő diplomások több mint 96% -a foglalkoztatást vagy további tanulmányokat folytat hat hónappal a diploma megszerzése után; diplomáink az Észak-Írország 100 legjobb vállalata 80 vezető vezetői pozícióját uralják, és több mint 120 országban mutatnak különbséget.

136043_pexels-photo-3184407.jpeg

Az innováció és a hatások vezetői

A Queen's a kiválóságon alapuló innováció és tehetség motorja. Globális kapcsolatban állunk és hálózatba kapcsolódunk stratégiai partnerkapcsolatokkal szerte a világon, segítve kibővíteni a szélesebb társadalomra gyakorolt hatásainkat helyi, nemzeti és globális szinten.

Vezetünk a kereskedelem befolyásolásában, és a kutatás-forgalmazásból származó bevételből az öt legfontosabb brit egyetemen vagyunk - 71 millió font. A QUBIS Ltd-en keresztül, a kereskedelmi székhellyel, több mint 80 spin-out társaságot hoztunk létre. E társaságok közül három (Kainos, Andor Technology és Fusion Antitestek) nyilvános tőzsdén jegyzett a londoni tőzsdén.

Az Egyesült Királyságban első számú szerepet tölt be a tudásátviteli partnerségekben (KTP) való részvételünk miatt. A London Economics nemrégiben készített jelentése szerint a Queen hozzájárulása 1,9 milliárd font hozzájárulást jelent az Egyesült Királyság gazdaságához, 3700 alkalmazottat foglalkoztat, és további 2750 munkahelyet támogat az Egyesült Királyságban.

Globális és inkluzív egyetemi közösség

A Queen's a nemzetközi kilátások szerint a 22. helyen szerepel a világon, és Belfastba vonzza a globális tehetségeket. *

Jelenleg több mint 80 országból állnak a személyzet és a diákok, és segítenek létrehozni egy multikulturális és élénk egyetemet. Egy olyan egyetemhez csatlakoznak, amely elkötelezett amellett, hogy vonzza, megtartsa és fejlessze a legjobb globális tehetséget olyan környezetben, amely lehetővé teszi számukra, hogy teljes mértékben kihasználják a potenciálját.

Innovatív, barátságos és befogadó hely a munka és a tanulás számára, a Queen's a nemek közötti egyenlőség és a sokszínűség vezetője. Mi vagyunk az Egyesült Királyság egyik legsikeresebb egyeteme az Athena SWAN kezdeményezésben, amely elősegíti a nemek közötti egyenlőséget és a karrier előrehaladását. Jelenleg két arany, nyolc ezüst és öt bronzosztályi díj, valamint egy intézményi ezüst van.

* A Times Higher Education World University 2019. helyezett

Team work, work colleagues, working together

Befektetés a jövőbe

Az Egyesült Királyság kilencedik legrégebbi egyeteme, a Queen's büszke örökségét ötvözi a legmodernebb létesítményekkel az egyetemi élet legjobb élménye érdekében.

700 millió font beruházásunk az egyetemi campust átalakítja, bővítve olyan környezetet, amely ösztönzi, lehetővé teszi és támogatja a világszínvonalú oktatást és kutatást.

Ez magában foglalja a korszerű diplomás iskola fejlesztését is, amely egy virágzó posztgraduális közösség otthona; a díjnyertes McClay könyvtár; egy új informatikai épület; Jogi Iskola; és a Wellcome-Wolfson Kísérleti Orvostudományi Intézet.

Az Egyetem a sportolási lehetőségekbe, a Belfast City Center új céltudatos tanulói szálláshelyeibe fektetett be, és bejelentette a világszínvonalú diákközpont fejlesztésére irányuló terveket, beleértve az új diákok Unió létesítményét is.

A globális kihívások leküzdése előtt

Életmentő diplománk 430 nővérből, 50 fogorvosból, 130 gyógyszerészből, 250 orvosból és 90 szociális munkásból áll.

Együtt Észak-Írországban és azon kívül élünk változáson: egy új molekula felfedezése képes meghosszabbítani a cisztás fibrózisban élők életét; a bélrák elleni küzdelem egyik nagy áttörésében élünk, és arra törekszünk, hogy segítsünk az MS-nél szenvedőknek az idegfunkció helyreállításában.

Élen vagyunk az új gondolkodásmód és technológiák fejlesztésének olyan kulcsfontosságú területeken, mint az egészség, a béke és a jog érvényesülése, az információs technológia, az élelmezésbiztonság és az energiaügy.

8. helyen végzett az Egyesült Királyságban a kutatási intenzitás érdekében

Kutatóink élen járnak a felfedezés és az innováció élvonalában, ambiciózus projektekkel, amelyek célja a globális problémák kezelése és a társadalom világszerte történő megváltoztatása.

Az új kutatási támogatások és a Queen's 2016-17-ben odaítélt szerződések összértéke 101,6 millió font volt, az első alkalommal pedig 100 millió fontot tett ki. A királynő az Egyesült Királyságban is az AHRC által finanszírozott egyetem volt.

Az Egyesült Királyságban a 8. kutatási intenzitás mellett rangsoroltuk, ahol a kutatásunk több mint 75% -a „világvezető” vagy „nemzetközileg kiváló” (REF 2014).

Taken in the foothills of Mount Slemish at sunrise in May a few years back, long before CoVID.

Észak-Írország legendás szépsége

A Queen's University Belfastban található, Észak-Írország fővárosában.

A modern innovációval rendelkező város, a technológiai fejlődés minden szektorba beszivárog, hozzájárulva a versenyképesség globális kiépítéséhez. Észak-Írországban közel 900 nemzetközi cég található, így a belfast az Egyesült Királyság második legeredményesebb városa (London után) az amerikai kereskedelem vonzására.

A városon kívül rengeteg történik, köztük a HBO sorozatú Thrones Játékok híres forgatásának helyszínei, az elbűvölő Giant's Causeway. Narnia.

* Lonely Planet, 2017

Helyszínek

Belfast

Address
University Road
BT7 1NN Belfast, Észak-Írország, Egyesült Királyság

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket