Hivatalos Leírás

Rólunk

Humán Tudományegyetem

A Campus Bio-Medico Egyetem Rómában 1993-ban alakult, azzal a kulturális céllal, hogy az orvosbiológiai tudományok helyreállítsák az emberi élet értékét és a fő hangsúlyt. A fiataloknak olyan kulturális, szakmai és humánorientált akadémiai képzési programot kínálnak, amely a különböző tudományágak egységén alapul, az egyetem mint a diákok és a tanárok közössége fogalmának megfelelően. Ennek a projektnek a szerves része a Campus Bio-Medico Egyetemi Kórház, ahol az emberi szolgáltatás dimenziója teljes egészében játszódik le, különösen a betegség és a betegség tapasztalatában. A Római Biomedical Campus Egyetem jogilag elismert magánegyetem (1991. október 31-i miniszteri rendelet).

Kezdetben az Egyetem orvostudományi és sebészeti diplomát, valamint ápolási tudományi diplomát (később ápolási fokozatban) nyújtott. Jelenleg nyolc fokozatú tanfolyamot kínálunk.

A Trigoria Campus most magában foglalja a „Trapezio” Oktatási Komplexumot, az Egyetemi Kórházat, a Biomedical és Bioengineering Advanced Research Complexet (PRABB) és az Idősek Egészségügyi Központját (CESA).

A közös cél az, hogy a valóságot, a világot és az életüket körülvevő környezetet alkotó fiatalokat alkossuk, azon szakmához, amelyet arra készülnek, hogy belépjenek, és hogy beilleszkedjenek a munkába, mint a személyes növekedés és teljesülés tapasztalata. és egy eszközt, amellyel mások szolgálhatnak .

Küldetés és háttér

Humán tudományok

A Campus Bio-Medico Egyetem Római Egyetem támogatja az integrált oktatási, kutatási és egészségügyi struktúrákat, amelyek minden tevékenységének legfőbb célját szolgálják az emberi személy javára. Az Egyetem kínál a hallgatóknak a kulturális, szakmai és emberi növekedés ösztönzésére irányuló formális élményt, amely a szolgáltatás szellemében a készségek megszerzését javasolja. Elősegíti a tudományok tudományát, interdiszciplinaritását és kutatást minden olyan területen, amely hozzájárul az emberi személy általános javához. A betegeket anyagi és lelki szükségleteik egységében törődnek, a transzcendencia fogalmához nyitott életképnek megfelelően.

Az Egyetemet olyan alapszabályok szabályozzák, amelyek összhangban vannak az intézmény céljaival és alapelveivel, amint azt a Célok és Etikai Kódex tartalmazza. 2015. július 23-án a Végrehajtó Bizottság elfogadta az Általános Szabályokat és az Egyetemi Akadémiai Általános Szabályokat.

116127_people-woman-coffee-meeting.jpg

A római Campus Bio-Medico Egyetem története

1988 - Álvaro del Portillo püspök, az Opus Dei prelátája számos szakembernek és előadónak javasolta egy egyetemi klinika létrehozását Rómában, amely kézzelfogható megoldásokat kínálhat a fájdalom és a betegség problémájára, a keresztény szolgálat szellemében. Egy kezdeti munkacsoportot hoztak létre, amelyet "Pensatoio" -nak neveztek (szó szerint: „Think-tank”), hogy konkrét választ adjon Álvaro püspök javaslatára egy olyan igazi kiválósági intézmény kialakításával, amely az idő próbáját állítaná. A csoport megvizsgálta a magánegyetem létrehozásának megvalósíthatóságát, és egy orvosi kórházi és sebészeti kar felállítását egy kórházban, amelyet közvetlenül és közvetlenül kezelt.

 • 1990 - Megalakult a Campus Bio-Medico Egyesület, mint az egyetem promóciós szerve.
 • 1993 - A Libero Istituto Universitario Campus Biomedico (CBM) megkezdte az orvostudományi és sebészeti diplomát, valamint az ápolási tudomány diplomáját (jelenleg ápolási fokozat). Megkezdődött a Róma Onus-i Campus Bio-Medico Egyetem barátai, az egyetem támogató testülete.
 • 1994 - Az Egyetemi Kórház felállítására került sor, eredetileg Rómában, a Via Longoniban.
 • 1999-ben - a Mérnöki Kar megalapította a biotechnikai mérnöki diplomát és mesterképzést. Elindult a dietetika szakán. A második kar létrehozásával az intézmény felvette a jelenlegi nevét: "Università Campus Bio-Medico di Roma" (Római Campus Bio-Medico Egyetem).
 • 2000 - Az Idősek Egészségügyi Központját (CESA) avatták fel, Alberto Sordi támogatásával, a Trigoria Egyetem campusának (Róma déli részén) alapul.
 • 2001 - Megkezdődött az Orvostudományi és Sebészeti Kar szakterületei. A Folyamatos Oktatási Iskolát azért hozták létre, hogy megszervezze és koordinálja a továbbképzés és a továbbképzés kurzusait. Az egyetem posztgraduális szolgáltatását az Egészségügyi Minisztérium CME-szolgáltatóként akkreditálja.
 • 2003 - Carlo Azeglio Ciampi állami elnök elnyerte a Campus Bio-Medico Római Egyetem munkatársait az egyetem alapításának 10. évfordulóján.
 • 2007 - Elkezdődött az élelmiszer-tudomány és az emberi táplálkozás új alapképzési kurzusa, amelyet 3 évvel később a megfelelő mesterképzés követett.
 • 2008 - március 14-én megnyitották a Trigoria új egyetemi campusát. A már meglévő Idősek Egészségügyi Központjának (CESA) mellett található új egyetemi kórház és a Biomedicinális és Biológiai Orvostudományi Fejlett Kutatási Komplexum (PRABB) hivatalosan megnyílt. Egy onkológiai központ vette át az Egyetem főhadiszállásának korábbi telephelyeit Rómában, a Via Longoni-ban. Elindult az orvosi radiológiai képalkotó technikák és sugárterápia új fokozatú kurzusa.
 • 2010 - A Mérnöki Kar 10 éves korig megújult és akadémiai tantervét megújította. A 2010/2011-es Akadémiai Év az Ipari Mérnöki Tanulmányi kurzus elindításával járt el, amely előkészítő kurzus a Biomedical Engineering mesterképzéséhez és a fenntartható fejlődéshez kapcsolódó vegyészmérnöki diplomához. Három évvel az első indítása után az első tanulócsoport az Élelmiszertudományi és Emberi Táplálkozási Tanulmányok szakán végzett.
 • 2013 - Az Egyetem megünnepelte az első 20 életévét az új Oktatási Komplexum felállításával. Az épület sajátos formája miatt "Trapezio" néven ismert (szó szerint: "Trapezium"). 2013-ban az Egyetem megnyitotta első, Rómán kívüli létesítményét, nevezetesen a milánói Mafalda Luce Központban található Gyermek, serdülő és felnőtt pszichiátriai klinikát.
 • 2014 - Egyetemi Kórház kap egy közös bizottsági nemzetközi (JCI) akkreditációt, köszönhetően az egészségügyi tevékenységek több mint 300 minőségi és biztonsági elismerésének.
 • 2017 - Egyetemi Kórház végzi az egész kórház felmelegítésére és klimatizálására szolgáló új trigenerációs üzem megépítését, valamint az egyetemi épületek villamosenergia-igényeinek ellátását (62%). A környezetben a szén-dioxid-szennyezés 70% -át is csökkenti. A JCI-akkreditációt még három évre is megerősítették.
 • 2018 - 25 ° évforduló az egyetemi alapítvány óta; az új egyetemi létesítmények építésének megkezdése; Fizioterápiás fokozat aktiválása.

116128_adult-beautiful-beauty-953430.jpg

Program oktatási nyelve:
 • Angol

Az intézmény további kínálata:

Let's talk about UCBM!

Address
21 Via Álvaro del Portillo
00128 Róma, Lazio, Olaszország