Midlands State University

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Történeti megjegyzés

A Midlands-i Egyetem ötlete az Országos Tudományos és Technológiai Egyetem alapításáig nyúlik vissza, amikor a Gweru, amely az ország második egyetemi campusának lehetséges helyszínévé vált, elvesztette ajánlását Bulawayo-nak. A középiskolák két másik lehetőségét a felsőoktatási intézmények (a Nyitott Egyetem és a Katolikus Egyetem) befogadására is felmentették, amikor a két egyetem helyett Harare-ra ment. Az ilyen csalódások közepette állt, hogy két kezdeményezés fokozatosan összehangolódott ahhoz, hogy megszülethessen a Midlands State University . Nagyméltósága, RG Mugabe elnök, a közép-tartományi tartományi politikai vezetés felbukkanásáról elfogadta a közép-közép-oroszországi egyetem fogalmát.

Ez egybeesett az akkori Felsőoktatási és Technológiai Minisztérium decentralizációs politikájával, amelynek célja a felsőoktatáshoz való hozzáférés bővítése azzal, hogy a tanárokat és a műszaki kollégiumokat fokozatosan odaítélő intézményekre cserélte. A decentralizáció folyamata az volt, hogy 1998-tól kezdődően a Gweru Pedagógiai Főiskola beiratkozott a Zimbabwei Egyetem által kínált, az oktatással és a neveléstudományi alapképzéssel foglalkozó hallgatókra.

Az egyetem létrehozása

Időközben, bár a decentralizációs politika megnyitotta az egyetemi oktatás visszavonhatatlan folyamatát a Midlands-i országokban, erős volt az érzés, különösen a tartományban, hogy az eddigi dolgok nem elégedtek meg teljesen az elnök ígéretével, hogy egy teljesen állami állami egyetem a tartományban. Ezekre az érzésekre reagálva, de a kormányzat által a nemzeti pénzeszközök visszaesése miatt elszenvedett korlátok figyelmen kívül hagyása nélkül a felsőoktatási és technológiai miniszter a Gweru-i decentralizációs projektet átalakította a zimbabwei harmadik állami egyetemre az államegyetemmel az 1999. áprilisi Midlands-törvényben .

Az új Egyetemen, akinek neve később megváltozott a Midlands State University -ben, kezdetben a Gweru Tanárképző Központban volt. Az intézmény mandátumát széles körű tárgyai tartalmazzák, amelyek a tudás előmozdítását, a művészetek, a tudomány és a tanulás terjedését és kiterjesztését, a tudás megőrzését, terjesztését és fejlesztését szolgálják, amely a Zimbabwé nép fejlődésének szempontjából fontos a tanítás a kutatás és a tárgyakkal összhangban, az egyetem hallgatóinak szellemi, esztétikai, társadalmi és erkölcsi növekedésének ápolása.

Campus webhely

Az egyetem elkezdte használni a korábbi Gweru Teachers 'College létesítményeket, amelyek között szerepelt a Batanai campus a Senga Township-ban. A Gweru városa eredetileg felajánlotta az új Egyetemnek, hogy a Zimbabwei Nemzeti Hadseregnek képzési célú lövöldözős területet használt fel, azzal a feltétellel, hogy a Védelmi Erők hajlandóák lemondani. Amikor a hadsereg nem talált megfelelő alternatívát, az egyetemnek más lehetőségeket kellett keresnie. Szerencsére a kormány 164 hektáros állami helyre került, amely a volt Gweru Tanárképző Főiskola közelében állt. Ezen túlmenően az egyetem 188 hektárt vásárolt a Tel One-tól, ahol több tanítási és hallgatói lehetőség fejlesztésére került sor.

Az egyetemet azért alapították, mert az ország a nyugati országok által elkövetett illegális szankciókból fakadó legsúlyosabb gazdasági kihívásokkal szembesült. Ez viszont súlyosan korlátozta az állami kapacitást a közintézmények, különösen az egyetemek támogatására. Az intézménynek jövedelemszerzési stratégiákat kellett kidolgoznia, hogy minimális fizikai infrastruktúrát biztosítson mind a tanítás, mind a menedzsment számára, hogy biztosítsa a személyzet szerződéses igényeit a kormányzati fizetéseken túl, és támogassa a masszív személyzetfejlesztési programot, különösen a 2008/9-es exodus után. emberi készségek Zimbabwétől. Elég sok adománygyűjtő és jövedelemtermelő kezdeményezést próbáltak ki, de csak egy sikeres volt. És ez volt a párhuzamos programok létrehozása, amelyet a kelet-afrikai egyetemektől kölcsönöztünk. Ez egy olyan kezdeményezés, amely támogatta a látványos infrastruktúra fejlesztését és a megfelelően képzett oktatási, igazgatási és támogató személyzet megteremtését, amikor az ország többi része a legsúlyosabb gazdasági válságon ment keresztül. Ez a lenyűgöző növekedés a Zvishavane, a Harare és a Kwekwe egyetemek létrejöttéhez vezető multi-campus koncepció sikeres működtetésében fordult le. Az erős akaratú erőfeszítéseinek, valamint a jó vezetőségnek a Midlands State University elismerésével megbízta a Manicaland-i Alkalmazott Tudományi Kollégium inkubálódását egészen addig, amíg nem lett teljes körű Állami Alkalmazott Tudományi Egyetem.

Helyszínek

Gweru

Address
P Bag 9055
Gweru, Midlands tartomány, Zimbabwe

Programok

Az intézmény további kínálata: