Keystone logo

Beijing Jiaotong University - School of Software Engineering

A logo

Bevezetés

Általános információk

Peking Jiaotong Egyetem egy nemzeti fő egyetemi közvetlen irányítása alatt adagolása az Oktatási Minisztérium, és most közösen támogatják az Oktatási Minisztérium, a China Railway Corporation és a pekingi Önkormányzat. BJTU egyike az első kiválasztott egyetemeken a „National 211 Project” és a „985 Strength Fegyelmi Innovation Platform” projekt, az egyik első jogosult intézmények ruházza mester és doktori fokozatot. BJTU, mint a vezető szervezet, létrehozta a Collaborative Innovációs Központ Rail Transit biztonsági, amely egyike az első 14 együttműködő központok által jóváhagyott kínai kormányt, hogy adja meg a „Nemzeti 2011 Projects”. BJTU film került a top 100 a „QS BRIC öt ország” 3 egymást követő év, 6 tudományágak belépett az első 400, a QS World University.

Mint az egyik a három eredete a Jiaotong Egyetem, a történelem BJTU datálható vissza 1896. BJTU nőtt ki pekingi Vasúti Management Institute, Kína első felsőoktatási intézmény, amely elkötelezett támogatása vasúti menedzsment tehetségek, és kezdeményezte a modern Kína oktatási vasúti irányítási és telekommunikáció. Az 1917-ben szervezték át pekingi Vasúti Management School és a pekingi Posta és Távközlési School. 1921-ben egyesült a Shanghai Industrial College, Tangshan Industrial College alkotnak Jiaotong Egyetem. Átszervezése után Jiaotong Egyetem 1923-ban, a pekingi egyetem átkeresztelték Peking Jiaotong Egyetem. 1950-ben az iskola nevezték Észak-Jiaotong Egyetem, és az elnök volt a híres híd szakértői Mao Yisheng. 1952-ben az észak-Jiaotong Egyetem visszavonták, ezért a pekingi és a Tang campus függetlenné vált, és az iskola új neve pekingi Vasúti Intézet. 1970-ben a nevét északi Jiaotong Egyetem újraindulását. 2000-ben, akkor már egyesült a pekingi Electric Power Kollégium és az adminisztráció adta át a minisztérium a Vasúti az Oktatási Minisztérium. 2003-ban a neve Pekingi Jiaotong Egyetem újraindulását. Néhány neves emberek a kínai történelem kapott oktatás az egyetemen, köztük Liu Han, alapítója Kína első rádióállomás, Ying Shangcai, feltaláló Kína első nagy teljesítményű gőzgép, Zheng Zhenduo, a híres író és irodalomkritikus és történész, Jin Shixuan, szerző az első kínai vasúti irányítási monográfia, Xu Jing, úttörő a vasúti közlekedés gazdaság Kínában, és Yang Rumei, az egyik a korai négy fő könyvelő Kínában. Néhány híres tudós dolgozott az egyetemen, beleértve Xiang Zhejun, főügyészének Tokyo Trial és Ma Yinchu híres demográfus és közgazdász.

Szeptember 10-én, 2016. BJTU kimondta egyszerű és ünnepélyes ünnepe, amelynek témája „Jiao Tong, a kínai álom”. Az ünnepség találkozó, a gratuláló levélben Liu Yandong felolvasták. Wang Anshunm polgármestere Peking és Du Zhanyuan, miniszter-helyettes Oktatási Minisztérium részt vett az ülésen, és beszédet. Sőt, a miniszterek Közlekedési Minisztérium Oroszország és Mongólia is küldött a gratuláló leveleket. És öt elnökök öt Jiaotong egyetemek közösen kiadott pekingi nyilatkozatra Jiaotong Egyetem, amely jelentős új fejezetet Jiaotong Egyetem új jövő. Képviselői China Railway Association, a kínai Egyesület Tudományos és Technológiai, a kínai Society of Higher Education, a Kínai Tudományos Akadémia Műszaki, az állami titoktartás Iroda, az Állami Vasúti Hivatal, a Pekingi Városi Bizottsága és a releváns kerületek és megyék, iskolai igazgatók és a társ-építőelemek, több mint 20 kínai Tudományos Akadémia, 6 kínai nagykövetség munkatársaival, 31 külföldi egyetem, 6 Hong Kong, Makaó és Tajvan egyetemek és 22 szárazföldi egyetemek, valamint alumni, a tanárok és a diákok részt vett az ünnepségen ülésen. Ugyanakkor, BJTU is tartott több mint 10 fő tevékenység, mint például a 2016-os Global University Presidents csúcstalálkozón Kína Szállítás Senior fórum és ünnepség fél.

BJTU kimondta elnöke Fórum a Kína-Oroszország Jiaotong Egyetem 2015-ben, a Premier Li Keqiang küldött gratuláló levelet. Eddig BJTU hozott létre Kína Oroszország Jiaotong Intézet szentpétervári kínai orosz nagysebességű vasút kutatóközpont, a kínai Nagy-Britanniában a nagy sebességű vasúti kutatóközpont, a nemzetközi közös laboratóriumában nagysebességű vasút biztonsági művelet és a szolgáltatás és a nemzetközi tudományos kutatások platformja globális ellátási lánc és a logisztika. BJTU aktívan végzi a forgalom irányítását külföldi ipari képzés és kiterjeszti a nemzetközi hírnév és a befolyás.

Tudományágak BJTU a helyen is a harmadik fordulóban az országos tudományos értékelést. A rendszer a tudomány volt az első, a szállítás műszaki információk rangsorolt ​​a harmadik és a híradástechnika volt a 8.. Eddig Rendszer tudomány az első helyen országszerte három egymást követő fordulóban értékelést.

BJTU található Pekingben, a főváros Kína keleti és nyugati egyetemen Haidian District. Ez magában foglalja a teljes területe közel 1000 mu (1 mu körülbelül megegyezik 667 négyzetméter), és építési terület 910 ezer négyzetméter. Az egyetem is létrehozott egy új Weihai campus és helyezheti üzembe 2015-ben. Minden campus hang oktatási és kutatási létesítmények, valamint a szép környezetet.

BJTU ért megkülönböztetés széles skáláját kínálja a tudományos programok köszönhetően a fejlődés több mint száz éve. BJTU elősegítette erős értelemben az együttműködés és az innováció. Az egyetem egyik fontos alapja, hogy kapcsolja ki tehetségét, különösen kiemelkedő tehetségek az információs technológia és a városi vasúti szállítás, a gazdasági és társadalmi fejlődés Kínában. Az egyetem óta szorosan kapcsolódik a nemzet iparosodás, a városiasodás, informationization megalakulása óta. BJTU hozzájárul átfogó közlekedési rendszer, különösen, hogy gyorsítsák fel a vasúti közlekedés fejlesztését, valamint elősegíti az integráció Peking, Tianjin és Hebei, amely aktívan hozzájárul hozzájárulása a nemzeti közlekedési, logisztikai, információs technika, új energiát műszaki és szociális gazdaság Pekingben . BJTU létrehozott egy fejlesztési cél és a „három lépés” stratégia, hogy az első osztályú egyetem az évszázad közepére.

Miután három évszázad fejlesztése, az iskola kialakult előnyt információt, kezelési és egyéb tudományágak a forgalmi jellemzők a tudomány és a technológia. Az egyetem egy teljes tantervi rendszer ipar, gazdálkodás, gazdaság, irodalom, jog és a filozófia. BJTU 14 iskola, beleértve az iskola elektronikus és informatikai mérnöki iskola számítógépes és információs technológia, a School of Economics és menedzsment, az iskola a mélyépítés, iskola mechanikai, elektronikai és vezérléstechnikai, iskola villamos, iskola a tudomány, az iskolai a szoftverfejlesztés, az iskola a marxizmus, az iskola az építészet és a design, a jog, iskola a nemzetbiztonság, a doktori iskola és az iskolai távolság és a folyamatos képzés. Peking Jiaotong Egyetem Haibin campus társalapítója a vállalkozások Huanghua, Hebei tartományban. BJTU két 1. szintű nemzeti kulcsfontosságú disciplines-- közlekedés és a szállítás mérnöki és az információs és kommunikációs technika, a két szinten 2 nemzeti disciplines-- ipari gazdaság, híd és alagút mérnöki. Eddig BJTU 8 nemzeti kulcsfontosságú tudományokban. Jelenleg 15 post-doc kutatás állomás, 20 level-1 tudományok kínál a doktori fokozat, 34 level-1 tudományok kínál mester szakok, 13 szakmai képzési programok, mint a MBA, EMBA okl, M.Acc, M.Law satöbbi.

BJTU tekintette javítása tanári minőség a legfőbb prioritás a futó egyetemi és ez erőteljesen végre a stratégia erősítése az iskola tehetségét. Eddig, BJTU van 2907 kar és a személyzet tagjai, beleértve a 1846 főállású tanárok. (Ezek a főállású oktatók, 1199 a helyettes vezető szakmai és műszaki pozíciók és 1733 a mester fokozat vagy annál magasabb.) BJTU 2 akadémikusok CAS 2 akadémikusok Kínai Tudományos Akadémia Műszaki, 5 országos tanárok, 6 tagjai tudományos értékelés csoport Akadémiai fokozatok bizottsága az állami Tanács, 4 „973” vezető tudósok, 9 kiválasztott személy „ezer Talents program”, 6 kiválasztott személy „tízezer talentum program”, 8 professzorok és részmunkaidős professzorok „Jangce River tudós”, 11 National jelöltek Talents Project, 9 győztesei nemzeti kiemelkedő ifjúsági alap, 11 győztes kiemelkedő ifjúsági alap, 69 személy a program New Century kiváló tehetségek projekt 158 ​​szakértők, akik élvezik a különleges kormányzati támogatás.

BJTU mindig figyelembe tehetségek ápolása alapvető feladata az oktatás és általa művelt számos tehetség, hogy az országban az elmúlt 100 évben. BJTU ér kiváló minőségű a hazai egyetemi oktatás értékelését 1997-ben és 2006. Most az egyetem 14.253 egyetemi hallgatók, 7966 végzős hallgatók, doktoranduszok 2891, 6918 szakmai képzési hallgatók és 7810 felnőtt hallgatók. Vannak 820 hosszú távú nemzetközi hallgatók összesen.

BJTU nyerte 1 országos díjat fődíjat, 3 országos díjat a harmadik díjat, 12 nemzeti osztályokon a második díjat, 1 pekingi városi díjat fődíjat, 27 pekingi városi díjat első díjat, 29 pekingi városi díjat második díjat az elmúlt három év tanítás elismeréseként; jóváhagyott 3 oktatásban a kísérleti projektek és 1 országos oktatási reform kísérleti iskola az állam által az elmúlt 5 év; 8 tudományok nemzeti terv oktatása és képzése kiváló mérnökök és a 7. országos szakmai kísérleti átfogó tudományok megújítása; elnyerte 2 „12. ötéves” nemzeti kísérleti tanítás bemutató központok, 2 országos központok virtuális szimulációs kísérlet tanítás, 3 országos kívüli gyakorlat alapjait, 7 országos mérnöki gyakorlati oktatási központok, 2 pekingi városi demonstratív innováció gyakorlati alapjait; létrehozott nemzeti oktatási bemutató központ; jóváhagyott 4 nemzeti minőségi videó nyílt órák, 22 kiváló erőforrás-megosztás során a projektek, 42 ​​„12. ötéves” általános felsőoktatásban alapképzésben nemzeti tervezési tananyagok 34 fajta. BJTU erősíti a termesztés kiemelkedő innovatív tehetségek létrehozása révén kísérleti osztálya Science (Si Yuan osztály), a kísérleti osztály remek tehetség fegyelem alapja (Zhi Xing osztály), a tengerentúli projektmenedzser osztály, a vasúti közlekedés kísérleti osztály, a master (orvos) módban a tehetség képzési osztály, Zhan Tianyou class, Mao Yisheng class és a nemzetközi osztály. A minőség és a képzés szintje BJTU nőtt évről évre, a foglalkoztatási ráta tartósan magas szinten, graduális és posztgraduális foglalkoztatási arány 98% feletti, és több mint 50% egyetemi hallgatók választhat a további oktatás. Student art társulat végre kiemelkedő eredményeket ért el a nemzeti és a pekingi városi versenyek, megnyerte az első díjat, az 1., 2., 3. és 4. egyetemi művészeti teljesítmény hangszeres csoport adta előadások tengerentúli régiókban, Hong Kong és Makaó. A próba verzió „Long March suite” által végzett BJTU diákok okozta erős hatással a közösségben, az eredeti dráma „Mao Yisheng” választották „a gerincét a Köztársaság - a tudomány és a mérnöki mester elit propaganda”. Magas szintű sport csapat nyert 112 (alkalommal) első helyezést országos szint felett nemzeti szinten mindenféle versenyek, többek között a 76 bajnokságot a világ egyetemi tollaslabda versenyek és egyéb fontos események hazai és külföldön.

BJTU veszi erősítése a tudományos és technológiai innováció mint stratégiai hangsúly a fejlődés, folyamatosan javítja a szociális szolgáltatási kapacitás. BJTU van oktatási, kutatási eszközök és felszerelések eszközök 1070000000000 RMB yuan; 84.910 könyvtári papír könyvek, elektronikus könyvek, hálózati erőforrások transzport jellemzői tárol. BJTU 47 tartományi és miniszteri szintű kutatási platformok, köztük 1 nemzeti kulcsfontosságú laboratórium, 1 Országos Műszaki Kutatási Központ, 6 országos mérnöki laboratóriumok, 1 nemzeti energetikai kutatási központ, 4 nemzeti akkreditált laboratóriumok, 1 országos egyetemi tudományos és technológiai park, 9-es gombot laboratóriumok az oktatási Minisztérium / engineering Research center, 1 pekingi laboratórium, 10 kulcsfontosságú laboratóriumok Peking mérnöki technológia kutatóközpont és egyéb 13 tartományi és miniszteri szintű tudományos kutatási platformok. Az elmúlt 5 évben az egyetem felügyelt közel 11.000 kutatási projektekben, például National 973 Terv, Nemzeti 863 Plan, a Nemzeti Tudományos Alap, a Nemzeti Tudományos Alap Szociális és egyéb projektek által létrehozott Oktatási Minisztérium, a Minisztérium Vasúti és így tovább. A kutatási alap elérte 3670000000 RMB. BTJU tett közzé 3097 papírok SCIE hivatkozások és 5214 papírok EI hivatkozások. Voltak 2107 szabadalmi bejelentések és 1360 jóváhagyással. BJTU adott otthont 8 Kínai Senior Jiaotong fórum és 42. BJTU előadások házigazdája és vállalt 40 magas szintű nemzetközi konferenciákon. BJTU nyert 12 nemzeti díjat, 136 tartományi tudományos és technológiai díjat, 1 Nemzeti Természettudományi díját a második díjat, 1 nemzeti tudományos és technológiai haladás díjat második díjat és 1 nemzeti technológiai találmány díját a második díjat, valamint a kiemelkedő díjat a tudományos kutatás a 8 vállalt projektek (humán és társadalomtudományok).

BJTU létrehozott együttműködési kapcsolatok több mint 205 egyetem és a híres multinacionális vállalkozások több mint 38 ország, köztük az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Németország és Franciaország érdekében, hogy ápolják első osztályú tehetségek globális látást. Az egyetem létrehozott Confucius Intézetek KU Leuven Belgiumban, Texas Southern University az Egyesült Államokban és a University of Campinas Brazíliában. BJTU adott otthont, illetve vállalt nemzetközi tudományos konferenciák nemzetközi vezeték nélküli kommunikáció, jelfeldolgozás, vasúti mérnöki, alacsony szén-dioxid-logisztikai és egyéb területeken. Nemzetközi Kulturális Fesztivál kerül megrendezésre kétévente elősegítik a kínai és a külföldi akadémiai kultúra. A nyilatkozatot a „kínai New Energy Institute” lett kiválasztva, a „nemzetközivé demonstrációs egyetemek támogatása terv”. és a külföldi alapok nőtt évről évre. BJTU 17 hosszú távú külföldi szakértők, köztük 3 nemzeti „ezer külföldi szakértők terv”; 5. Sino külföldi együttműködő oktatási projektek elvégzése érdekében az oktatás a graduális és posztgraduális fok, és fokozza a nemzetközivé az iskola. Ahhoz, hogy a teljes játék az Alumni Association, az alapítvány és az igazgatóság, BJTU hozott létre 37 helyi Alumni Egyesület, felszívódik 78 igazgatótanácsában, és létrehozott stratégiai együttműködési kapcsolat a vállalatok a szállítás, a logisztika, az információ, az energia és az egyéb iparágak, valamint az önkormányzatok, amelyek felismerték a hosszú távú és széles körű együttműködés a személyzet képzését és a tudományos kutatás.

„Gondoljunk csak a forrás ivás közben a víz, a szeretet az országot, és tisztelik az alma mater.” Ma 120 éves dicsőséges történetét, Peking Jiaotong Egyetem folytat küldetését, miután a mottója: „Tanulj és gyakorlat” és a szellem szerénység, óvatosság és az innováció, emlékezve a kereslet és a várakozások a korábbi nemzeti vezetők és nagy léptekkel felé a cél az épület a világhírű egyetem magas szintű különbséget.

Helyszínek

  • Beijing Jiaotong University No.3 Shangyuancun Haidian District, 100044, Beijing

Kérdések