Keystone logo
Copenhagen Business School

Copenhagen Business School

Copenhagen Business School

Bevezetés

Copenhagen Business School (CBS) 1917-ben alakult. Ma a CBS a 8 dán egyetem egyike, több mint 21 000 diákkal és 1500 alkalmazottal – oktatókkal, PhD-hallgatókkal és adminisztratív személyzettel.

A CBS Dánia legnagyobb oktatási és kutatási intézménye az üzleti adminisztráció és a közgazdaságtan területén széles értelemben. Az egyetem elkötelezett amellett, hogy vállalkozással kapcsolatos oktatási programokat és továbbképzést nyújtson a nyilvánosság, és különösen a magánszektor számára.

A programok egy erős és nemzetközileg elismert kutatási bázison alapulnak, amelynek megerősítésére a CBS következetesen dolgozik. A CBS rendelkezik a Dán Nemzeti Kutatási Alapítvány által finanszírozott Kiválósági Központtal, és öt Európai Kutatási Tanács támogatást kapott.

A CBS elkötelezett amellett, hogy tudást és új ötleteket közöljön a holnap üzleti vezetőivel és általában a társadalommal. Fő hozzájárulása ezen a területen a kutatás és a kutatásalapú oktatás, ezért a kutatásba való befektetés és a magas tudományos színvonal kulcsfontosságú a CBS társadalomhoz való hozzájárulása szempontjából.

Kormány által finanszírozott magánintézményként a CBS finanszírozásának legnagyobb részét a kormány kapja. Az egyetemi szektornak nyújtott állami támogatások főként tevékenységalapú oktatási támogatásokból és alapkutatási támogatásokból állnak, amelyeket alapvetően az egyes egyetemekre történelmileg meghatároznak. A CBS jövedelmi alapjának kissé kevesebb, mint kétharmada oktatási tevékenységekből származik.

A Copenhagen Business School

Copenhagen Business School 1917-ben hozták létre, és 1965-ben integrálták felsőoktatási intézményként a dán oktatási rendszerbe.

Ma a CBS-t a Tudományos, Innovációs és Felsőoktatási Minisztérium 2003. évi dán egyetemi törvénye szabályozza.

 • A CBS Európa egyik legnagyobb üzleti iskolája, közel 20 000 diákjával.
 • A CBS világszínvonalú kutatáson alapuló képzési programokat kínál egyetemi, posztgraduális és Ph.D. szinteken, valamint vezetői és egyéb tapasztalat utáni programokon.
 • A CBS eredeti és releváns tudást hoz létre és biztosít a publikálás, a nyilvános vitákban való részvétel, a tanácsadás és az Experts@CBS szakértői adatbázisunk révén.
 • A CBS más egyetemekkel, vállalatokkal és szervezetekkel együttműködve fejleszti és osztja meg a tudást, és hozzájárul az üzleti élet és a társadalom fejlődéséhez.

A CBS az

 • A CEMS (Global Alliance in Management Education) dán tagja.
 • A PIM (Partnership in International Management) tagja.
 • Az Øresund egyetemi hálózatát alkotó 8 dán és svéd egyetem között több mint 165 000 hallgató és több mint 10 000 kutató dolgozik.
 • Háromszoros korona akkreditált.
 • EQUIS-akkreditált (Európai Minőségfejlesztési Rendszer).
 • AMBA (Association of MBAs) által akkreditált.
 • Az AACSB (Association to Advance Collegiate Schools of Business) által akkreditált.

A CBS-t 2000 óta az EQUIS, 2007 óta az AMBA is akkreditálta.

2011. augusztus 1-jén a CBS-t Skandináviában az első iskolaként akkreditálta az AACSB (Association to advance collegiate schools of Business). A CBS ezzel megszerezte a „hármas koronát”, amely elismerésben világszerte csak 59 üzleti iskola osztozik.

Egyetem

A CBS elsősorban négy modern épületben található Frederiksbergben, közel Koppenhága szívéhez.

A Solbjerg Plads fő komplexuma, Henning Larsen építész építészetileg elismert épülete a Dalgas Have-ben és Kilen (az ék) egyaránt a jellegzetes skandináv stílust tükrözik.

A CBS az egykori Royal Copenhagen porcelángyár egyes részeit is átépítette, és a CBS Campus minden része gyalogosan is elérhető. A CBS különböző szálláslehetőségekkel segíti a kapcsolatot a cserediákok és vendégprofesszorok számára.

2013. szeptember 1-től a CBS három új előadóteremmel bővíti az egyetemet a Flintholm metróállomás közelében. A nézőterek összesen 600 férőhelyesek.

Összterület négyzetméterben (nm): 118 550

 • 600 db áll a hallgatók rendelkezésére, multimédiás laborok, tolmácslaborok és tanulási forrásközpont.

Diákszolgáltatások

A hallgatói létesítmények közé tartoznak a multimédiás laborok, a tolmácslaborok, a csoportos és projektmunkához használható kiszakítószobák, a személyi számítógépek és a tanulási forrásközpont. A számítógépeket legalább minden harmadik évben új modellekre cserélik. A hordozható laptopok csatlakozói könnyen elérhetők, a főépületekben pedig vezeték nélküli kapcsolatokat telepítettek.

Akkreditáció

A CBS nemzetközi és nemzeti akkreditációkban is részt vesz. A nemzetközi akkreditációk fő célja 1) a nemzetközi márkaépítés és 2) az oktatás, a kutatás és a közigazgatás minőségével kapcsolatos nemzetközi legjobb gyakorlatok megismerése.

A CBS-t 2000 óta az EQUIS, 2007 óta az AMBA is akkreditálta. 2011. augusztus 1. A CBS megkapta az AACSB (Association to Advance Collegiate Schools of Business) akkreditációját, mint az első iskola Skandináviában. A CBS így megszerezte a „The Triple Crown”-t, amelyet világszerte csak mintegy 50 üzleti iskola oszt meg. Ezek az iskolák mind az abszolút legjobb üzleti iskolák közé tartoznak, és olyan iskolákat foglalnak magukban, mint az INSEAD, a London Business School, az IMD és a Rotterdam School of Management.

Három akkreditáció – különböző fókusz

A három különböző akkreditációs címkét a világ különböző részein eltérő elismertségük miatt tartják szükségesnek, valamint azért, mert – sok hasonlóság ellenére – más elemre fókuszálnak.

Az EQUIS nagy hangsúlyt fektet a kutatásra, a nemzetközivé válásra és az üzleti közösséggel való partnerségre, míg az AACSB nagy hangsúlyt fektet az irányításra, a karok képesítéseire, a tanulásra és az oktatásra. Az AMBA kizárólag az MBA/MPA programokra összpontosít.

A dán akkreditációs rendszert 2007-ben hozták létre a törvényben. Ez azt jelenti, hogy a következő években minden CBS-programnak nemzeti akkreditáción kell átesnie. Ezt a munkát az ACE Denmark adminisztrálja.

Helyszínek

 • Copenhagen

  Copenhagen Business School, Solbjerg Plads 3, Frederiksberg, DK-2000, Copenhagen

Kérdések