Keystone logo
Esami Business School

Esami Business School

Esami Business School

Bevezetés

Rólunk

A Kelet- és Dél-Afrikai Menedzsment Intézet (ESAMI) egy kormányközi regionális menedzsmentfejlesztési központ. Az ESAMI székhelye Arusha, Tanzánia területén található.

Az intézet azzal a céllal jött létre, hogy elsősorban a szakképzett személyzet biztosításával foglalkozik számos kritikus területen, beleértve a politikák irányítását, a szállítási menedzsmentet, a pénzgazdálkodást, az informatikai menedzsmentet, az egészségügyet, az emberi erőforrásokat, a projektmenedzsmentet, az energia- és környezetgazdálkodást, nemek közötti egyenlőség.

A hangsúly az volt, hogy a középső és a felső vezetők a régióban, hogy javítsák a vezetői teljesítmény figyelembe véve a globális kérdéseket, de a regionális szempontból releváns az afrikai környezetben.

ESAMI megbízatása, misszió, látomás és filozófia

A Kelet- és Dél-afrikai Menedzsment Intézet (ESAMI) egy pán-afrikai Regionális Menedzsment Fejlesztési Központ, amely a keleti és a dél-afrikai régió tíz tagállammal rendelkezik. Ezek Kenya, Malawi, Mozambik, Namíbia, Seychelles, Szváziföld, Tanzánia, Uganda, Zambia és Zimbabwe. Ez egy szolgáltatási és piacorientált intézmény, amely magas szintű speciális menedzsment képzést, tanácsadást, oktatási programokat és akcióorientált menedzsment kutatási szolgáltatásokat nyújt. Az ESAMI irányítási fejlesztési programokban rendszeresen részt vevő országok: Lesotho, Botswana, Dél-Afrika, Angola, Ruanda, Sierra Leone, Nigéria, Eritrea, Elefántcsontpart, Libéria, Ghána, Gambia, Szudán, Etiópia és Burkina Faso.

1997 májusában az ENSZ Afrikai Gazdasági Bizottsága hivatalosan kijelölte az ESAMI-t, mint az afrikai menedzsmentfejlesztési kiválósági központot. Ez az elismerés szükségessé tette az ESAMI számára, hogy szolgáltatásait kiterjessze Afrika valamennyi országára. Az új évezred afrikai vezetői kihívásainak kielégítése érdekében az ESAMI továbbra is magas színvonalú, ügyfélközpontú irányítási fejlesztési beavatkozásokat nyújt Afrika egész területén.

Megbízás

Az ESAMI megbízatása az afrikai köz-, magán- és nemzetközi szervezetek teljesítményének és irányítási hatékonyságának javítása. Ez a következőképpen történik:

 • Vezetői képzés és oktatás;
 • Vezetési tanácsadás és tanácsadás;
 • Vezetői kutatás, tudástermelés és kiadványok;
 • A bevált gyakorlatok előmozdítása a menedzsmentben.

Látomás

2020-ig az ESAMI nemzetközileg elismert vezetői és üzleti átalakulási hub

Küldetés

Küldetésünk az intézmények átalakítása vezetésfejlesztés, innovatív oktatás, menedzsment képzés, új tudásgenerálás és tanácsadási szolgáltatások révén.

Az ügyfeleink univerzuma magánszemélyek, állami, magán- és nemzetközi szervezetek.

ESAMI: Múlt és jelen

Az 1980-ban történt megalakulása óta az ESAMI jelentős mértékben hozzájárult a régió emberi erőforrásainak és irányításának fejlesztéséhez. A Regionális Menedzsment Fejlesztési Intézet kiemelkedő pozíciója jelentősen bővült a régió országainak és azon túlmenően növekvő ügyféligényének köszönhetően. A kormányzat, a köz-, a magán- és a civil szervezetek több mint 75 000 középtávú és legmagasabb szintű személyzete részt vett az Intézet nyílt menedzsment fejlesztési programjaiban.

Az ESAMI Stratégiai Támadás

Az ESAMI programok az ügyfél kontinensének felmerülő igényein alapulnak. Az intézet továbbra is gondoskodott arról, hogy a programok az igényfelmérés és a résztvevők visszajelzései alapján végzett kutatásokból részesüljenek. A programértékelés, nyomonkövetési tanulmányok és hatáselemzés az ESAMI képzési és kapacitásépítési folyamatának fontos részét képezi. A jelen tájékoztatóban bemutatott képzési programok szoros kapcsolatban állnak a vezetés és a teljesítmény javítása között egyéni és szervezeti szinten.

Testre szabott programokat fognak végrehajtani az ügyfelek konkrét problémáinak és problémáinak kezelésére. Ezeket általában kérésre és az ügyfél számára megfelelő helyszíneken és időpontokban végzik.

Az ESAMI egy olyan Executive MBA programot indított el, amely sikeresnek bizonyult. Eddig az üzleti iskola beiratkozása 3600 diákra terjedt el tíz egyetemen Afrikában.

Az ESAMI bevezette a Bizonyítványt, Diploma és Bachelor 's okleveleket a Business Management.

Az ESAMI képességei és összehasonlító előnyei

Vezetői fejlesztési központként az ESAMI olyan konvergáló központ volt, ahol a különböző országokból érkező emberek találkoznak egymással, és tapasztalatokat cserélnek regionális keretek között. Az Intézet célja az interakció erősítése annak érdekében, hogy elősegítse az ügyfélszervezetek vezetői teljesítményének és hatékonyságának javítását. Mint az egyik legnagyobb afrikai regionális intézmény, és vezető szerepet tölt be az irányítás fejlesztésében, az ESAMI képességei nagyrészt a következő tulajdonságokkal rendelkeznek:

 • Különböző, bennszülött, magasan képzett és tapasztalt szakemberekből álló magja, akik megértik azokat az országokat, ahol jól dolgoznak
 • Egy sikeres intézmény, amelyet olyan afrikai szakemberek kezelnek, akik ismerik az afrikai környezetet, és elkötelezettek a szolgáltatásuk iránt.
 • Az ESAMI széles és rugalmas mandátumát egy dinamikus kormányzótanács vezette
 • Az ESAMI pénzügyi és önálló képzési és tanácsadási bevételeinek mértéke, amely nem függ a túlélési támogatásoktól
 • Olyan alkalmazottak, akik hajlandóak és elkötelezettek a hatékony fejlesztés és az innovációk iránt.
 • Az ESAMI képes arra, hogy gyorsan alkalmazza a szakmai munkatársait, akiket az ügyfelekhez közel álló irodák hálózata egészít ki
 • Az évek során szerzett sok tapasztalat a különböző háttérrel rendelkező országokból és országokból érkező kölcsönhatásokhoz
 • Egy intézményi és egyéni kapcsolatok hálózata
 • Rugalmasság és készenlét a változó környezet és elvárások szerint történő alkalmazkodásra
 • Regionális íz és karakter, hogy megfeleljen az Intézet tevékenységének, és gyorsan reagáljon a konkrét követelményekre, aggályokra és prioritásokra.

Helyszínek

 • Arusha

  Headquarters P. O. BOX 3030, Arusha, Tanzânia, , Arusha

  • Nairobi

   ESAMI KENYA 4th Floor International House P. O. Box 566628 – 00200, , Nairobi

   • Dar es Salaam

    ESAMI DAR ES SALAAM 3rd Floor, NIC Investment House P.O. Box 22290, , Dar es Salaam

    • Lusaka

     ESAMI - ZAMBIA 2ND Floor, Superannuation House Ben Bella Road P.O. Box 32132, , Lusaka

     • Kampala

      ESAMI – UGANDA ESAMI Centre, Plot 52 Bombo Road P.O. Box 824, , Kampala

      • Windhoek

       ESAMI – NAMIBIA Cnr Nelson Mandela/Sam Nujoma HIDAS Centre P.O. Box 1836,, 9000, Windhoek

       • Mbabane

        ESAMI – eSWATINI 3RD Floor, Lilunga House Somhlolo Rd P.O. Box 4234, , Mbabane

        • Harare

         ESAMI – ZIMBABWE 6 Bantry Road, Alexandra Park P.O. Box 2627, , Harare

         • Maputo

          ESAMI MOZAMBIQUE No. 657 Floor No. 1 Avenida Julius Nyerere P.O. Box 2077, , Maputo

          • Lilongwe

           ESAMI MALAWI 1st Floor, Development House, City Centre P.O. Box 31127 Lilongwe 3, , Lilongwe

           Kérdések